|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Portal - Półrocze Dacii
Loganek - 2008-07-10, 12:48 Temat postu: Półrocze Dacii Od stycznia do czerwca br. w Rumunii Dacia sprzedała 7276 samochodów, a więc o 13 % więcej niż w 2007 roku. Na eksport wyprodukowano 81.424 auta. Popyt na Dacie wciąż rośnie, głównie dzięki modelowi Sandero - zebrano już na niego 5100 zamówień. A jak będzie na polskim rynku ?
dogberry - 2008-07-10, 15:44
No można mnie odjąć bo chciałem Sandero ale zamówiłem dzisiaj Toyotę Aygo
paweloo97 - 2008-07-10, 15:49
Aygo............które staniało teraz w cenniku o 3600 zł.(Toyota obniżyła ceny cennikowe od 7 do 16 procent!!)A sprzedaż eksport+Rumunia to równe 88700 aut.
dogberry - 2008-07-10, 22:09
Wsiadłem do Aygo i od razu mi się spodobało, komfort o wiele większy niż w MCV - normalnie luksus
Pablo78 - 2008-07-11, 12:41
dogberry napisał/a: | Wsiadłem do Aygo i od razu mi się spodobało, komfort o wiele większy niż w MCV - normalnie luksus |
za tą cene, to ja wybieram niewiele mniejszy luksus w MCV...
dogberry - 2008-07-11, 14:58
Luksus jest o 10 razy większy niż w Dacii. Wygodne siedzenia, przyjemna w dotyku kierownica. Klimatyzacja działa tak jak powinna no i mam nadzieje, że z grzaniem w zimę będzie dobrze. Poza tym da się to łatwo zaparkować w mieście a MCV nie za bardzo bo ma kiepski profil skrętu. To parkując Mercedesa ML mam łatwiej niż MCV.
laisar - 2008-07-11, 16:14
Że niby w daćce kierownica jest nieprzyjemna? Osobiście nie zauważyłem - po prostu normalna, nie ślizga się ani nic. Owszem, w innych autach są zazwyczaj inne, ale właśnie tylko tyle: inne - ani lepsze ani gorsze. Ale oczywiście to kwestia upodobań.
Z klimą też nie mam żadnych problemów - jak na tak duże wnętrze radzi sobie całkiem dobrze (a jak jeszcze założę w końcu te tylne nawiewy to już w ogóle będzie wręcz bardzo dobrze).
Natomiast co do manewrowania MCV-ką - po prostu coś za coś: miejsce w środku zostało osiągnięte dzięki dużemu rozstawowi osi, to i zakręty wychodzą szerokie... No chyba żeby zastosować jeszcze skrętne tylne koła, ale to już nie za tę cenę, prawda? Zasadniczo promień skrętu chyba raczej nie odbiega on innych samochodów o podobnych parametrach - praw fizyki nie da się oszukać (przynajmniej niskim kosztem ;)
dogberry - 2008-07-12, 10:27
Plastiki w Dacii mi nie przeszkadzały ale kierownica tak.
Klima jest ale mało wydajna.
|
|