|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Multimedia i elektronika - Problem z GPS w MEDIA NAV
krzysiek_k1 - 2014-01-28, 19:45 Temat postu: Problem z GPS w MEDIA NAV Witam
Od 3 dni moje MEDIA NAV ma problem z uzyskaniem pozycji z GPS, niby widzi satelity, ale nawet jeśli maja silny sygnał to nie potrafi rozkodować sygnału nawet z jednego z nich. Bardzo szybko też zmienia sprawdzany zestaw satelitów, mieląc ciągle kolejne satelity.
Ma ktoś pomysł o co chodzi ?
ajax - 2014-01-28, 20:27
Aktualizowałeś coś ostatnio? Odłączałeś akumulator?
krzysiek_k1 - 2014-01-28, 21:19
no właśnie nic takiego nie robiłem, kilka dni temu działało.
Kto wie czy antena GPS jest wbudowana w panel czy jest gdzie indziej umieszczona ?? może zamarzła ??
Kris
nikita1589 - 2014-01-28, 22:44
może trzeba zrobić aktualizacje
krzysiek_k1 - 2014-01-29, 09:57
właśnie zrobiłem aktualizacje, niestety nie pomogło.
jest jeszcze możliwość przywrócenia ustawień fabrycznych ale boje się że stracę wszystkie zapisane dane w nawigacji, robił to ktoś ???
DrOzda - 2014-01-29, 10:34
krzysiek_k1 napisał/a: | no właśnie nic takiego nie robiłem, kilka dni temu działało.
Kto wie czy antena GPS jest wbudowana w panel czy jest gdzie indziej umieszczona ?? może zamarzła ??
Kris |
Antena jest wbudowana w deskę pod szybą , może słabo odśnieżasz i sygnał ma problemy z dotarciem przez lód ?
krzysiek_k1 - 2014-02-06, 20:38
DrOzda, Autko było dobrze odśnieżone, też mi to wpadło do głowy. Dziś po dwóch wizytach w serwisie GPS działa, powiedzieli że wymienili oprogramowanie na najnowsze :) problem w tym że sam to zrobiłem kilka dni temu i nie pomogło.
Najważniejsze że działa :)
|
|