|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Spotkania, imprezy, wyprawy - Trasy na Jurze
Sławomir Pytel - 2015-03-22, 18:08
Dardus napisał/a: | Może jakby komuś było mało wrażeń ok.15 km od Zrębic |
Byłem wczoraj, polecam. Gospodarze sympatyczni, kiełbaski świeże i smaczne. Trasy zawierają piach i jeszcze piach i... piach zawierają. Są fajne podjazdy, także takie, którym którym dusterk da radę. Doznania przednie. Zresztą są i traski bez podjazdów, które dostarczą przyjmenosci a nawet adrenalinki. Przetestowałem dusterka i wypadł świetnie. Miałem szczęście, ludzi dosłownie zero. Robiłem co chciałem. Wjazd 20,- zł bez ograniczeń czasowych.
Sławomir Pytel - 2015-03-22, 18:19
Jura Park odwiedziłem przy okazji wypadu jaki zrobiłem sobie po Jurze. Trasę przejechałem według przewodnika "Auto Świat 4x4".Trasa 65 km, w tym po terenie 37. Widoczki pierwszorzędne. Trasa w sam raz dla dustera. Polecam wszystkim, którzy udają się na zlot, i nie tylko. Trasa zaczyna się pod zamkiem w Ogrodzieńcu, a kończy pod zamkiem w Olsztynie. Dla pobudzenia wyobraźni, załączam dwie fotki.
Sławomir Pytel - 2015-03-22, 18:25
Pomyślałem za późno, mogłem bowiem stworzyć nowy temat.
Proszę Admina o stworzenie dwóch nowych tematów: "Trasy terenowe" i "Trasy szosowe", oraz o przerzucenie tych moich postów do tras terenowych. Proponuję, aby wrzucać tam opisy tyko tras już przez nas przejechanych. Według mnie, posty powinny zawierać polecenia, ostrzeżenia no i oczywiście podstawowe informacje o trasie. Dziękuję i załączam pozdawianka.
Cav - 2015-03-23, 09:03
Sławomir Pytel napisał/a: | Pomyślałem za późno, mogłem bowiem stworzyć nowy temat.
Proszę Admina o stworzenie dwóch nowych tematów: "Trasy terenowe" i "Trasy szosowe", oraz o przerzucenie tych moich postów do tras terenowych. Proponuję, aby wrzucać tam opisy tyko tras już przez nas przejechanych. Według mnie, posty powinny zawierać polecenia, ostrzeżenia no i oczywiście podstawowe informacje o trasie. Dziękuję i załączam pozdawianka. |
Jak wiadomo, w cięższe trasy wypadałoby jeździć w więcej niż jedno auto (żeby miał kto wyciągać w razie czego).
Może warto by porobić jakieś wspólne cykliczne wypady w teren, choćby po to żeby przejechać trasy terenowe z katalogu?
Szkoda tylko, że w Wielkopolsce takich tras prawie nie ma, nawet takiej szeroko rozumianej.
keikan - 2015-03-23, 10:17
Sławomir Pytel napisał/a: | Jura Park odwiedziłem przy okazji wypadu jaki zrobiłem sobie po Jurze. Trasę przejechałem według przewodnika "Auto Świat 4x4".i. |
Kolego. Masz może ten przewodnik w wersji elektronicznej?
bebe - 2015-03-23, 19:50
Cav napisał/a: | Szkoda tylko, że w Wielkopolsce takich tras prawie nie ma, nawet takiej szeroko rozumianej. |
Pod nos nie podstawią to nie ma. :> Są, tylko trzeba się zainteresować. Ja bym zaczął od wydania 30 zł. Trasa kończy się na Autodromie 4x4 we Włościejewkach, za którego to offroadowość ręczę. :) Tor torem, ale przede wszystkim interesuje Cię pan Roman, właściciel (dlatego warto zadzwonić i wybadać, czy będzie na miejscu, bo organizuje imprezy w całej Polsce). Jeżeli ktoś będzie wiedział coś o fajnych trasach suvowych w Wielkopolsce, to myślę, że właśnie on.
Cav - 2015-03-23, 22:04
bebe napisał/a: | Cav napisał/a: | Szkoda tylko, że w Wielkopolsce takich tras prawie nie ma, nawet takiej szeroko rozumianej. |
Pod nos nie podstawią to nie ma. :> Są, tylko trzeba się zainteresować. Ja bym zaczął od wydania 30 zł. Trasa kończy się na Autodromie 4x4 we Włościejewkach, za którego to offroadowość ręczę. :) Tor torem, ale przede wszystkim interesuje Cię pan Roman, właściciel (dlatego warto zadzwonić i wybadać, czy będzie na miejscu, bo organizuje imprezy w całej Polsce). Jeżeli ktoś będzie wiedział coś o fajnych trasach suvowych w Wielkopolsce, to myślę, że właśnie on. |
We Włościejewkach mój Duster odbywał swój terenowy chrzest - na rajdzie Wielkiej Orkiestry ŚP w 2014 roku.
A tą trasę z przewodnika BF Goodrich przejechałem później sobie jeszcze raz, bo trochę różniła się od tej z rajdu.
Ale fakt - gadać z właścicielem toru nie było okazji.
Pisząc o braku tras miałem na myśli ich brak (poza tą jedną) we wszystkich innych przewodnikach tego typu.
Turystyczne imprezy offroadowe to też tutaj rzadkość - jak się w necie śledzi terminarze, to głównie Mazowsze i szeroko rozumiane okolice Śląska.
Andrzej12345 - 2015-03-26, 14:54
Kolego CaV. Spotkaliśmy się w Bułgarii a roztaliśmy się w Kawali Grecja , jechaliśmy z Irasem. W poznańskim mas trasę z Polskiego Ofrooadu. Okolice Poznania 70km Trasa zaczyna się w Szreniawie a kończy sięw Włościewkach. Tą trasę przejechałem w ramach rajdu nieustającego Druga to łagów--Lubniewice, woj. Lubuskie. Zycze przyjemnych wrazeń.
Cav - 2015-03-26, 16:58
Andrzej12345 napisał/a: | Kolego CaV. Spotkaliśmy się w Bułgarii a roztaliśmy się w Kawali Grecja , jechaliśmy z Irasem. W poznańskim mas trasę z Polskiego Ofrooadu. Okolice Poznania 70km Trasa zaczyna się w Szreniawie a kończy sięw Włościewkach. Tą trasę przejechałem w ramach rajdu nieustającego
|
Tak, właśnie o niej powyżej pisałem.
Mam zeskanowany przewodnik BF Goodrich.
Andrzej12345 napisał/a: |
Druga to łagów--Lubniewice, woj. Lubuskie. Zycze przyjemnych wrazeń. |
Tu już kawałek jest, ale mam to w planach.
W ogóle gdyby ktoś się wybierał na jakąś imprezę w tych okolicach, albo na przejazd takiej trasy to chętnie bym mu towarzyszył, więc dawajcie znać.
Sławomir Pytel - 2015-04-18, 20:16
keikan napisał/a: | Kolego. Masz może ten przewodnik w wersji elektronicznej? |
Niestety w cyfrowej nie mam.
Cav napisał/a: | Jak wiadomo, w cięższe trasy wypadałoby jeździć w więcej niż jedno auto (żeby miał kto wyciągać w razie czego). |
W pełni się zgadzam. To zresztą znana zasada u off-road'owców. Ale trasa, o której piszę to rekreacyjny, legalny przejazd po bezdrożach. Można go zrealizować z żonką i dzieciakami w kabinie, bez pojazdów towarzyszących, bez ryzyka porysowania lakieru. Oczywiście wjazd na tor off-road'owy, to już troszkę inna sprawa. Ale dzieciaki z żoną można zostawić w karczmie. w przypadku zawiśnięcia gdzieś na torze, nie ma żadnego problemu, obsługa swoim sprzętem wybawi z kłopotu. Jeżeli ktoś czuje się niepewnie, można na miejscu wynająć i pojazd, i instruktora. Jak widać na pierwszej fotce, ja zawisnąłem jeden raz, ale miałem ze sobą najprostsze akcesoria (dwie deseczki) i z ich pomocą, dusterek wyjechał bez zadyszki.
fotorobart - 2015-05-24, 18:25
masz może jakiś ślad z GPS-a z tej wycieczki?
Hakama 4x4 - 2015-08-19, 01:04
Gdybyś chciał pojeździć to znam parę fajnych miejsc w Bielsku...
corrado - 2015-08-19, 12:34
czy kolega byl na tej trasie w jurze dusterkiem 4x2 ?:)
janzet - 2015-08-25, 08:55
Sławek
Te 20 zł to za wjazd do Jura Park, a gdzie to dokładnie jest ? 15km od Zrębic ?
W okolicach Zrębic jest pustynia Siedlecka i tam sa same piachy ale nic się płaciło gdy byłem rok temu.
Dardus - 2015-08-26, 13:37
Damy radę. Pustynia będzie nasza, ewent. można też tutaj dobrze poszaleć.
www.jurapark24.pl/atrakcje
20 zeta wjazd na cały dzień.
janzet - 2015-08-26, 13:44
i jeszcze tu:
http://www.legalnyoffroad.pl/obiekty/nierada,108/
https://www.youtube.com/watch?v=KNEx9MqzvMM
Nierada k/Częstochowy
Ale nie zaliczymy na raz Jury, Nierady i Siedleckiej
Dardus - 2015-08-26, 14:11
Braknie dnia na wszystko. A jak jeszcze miał by po nas przyjechać traktor.
Czy swojego Dustera masz od nowości z salonu?
janzet - 2015-08-26, 16:26
Hej
Nie mam od nowości, kupiłem go od jednego "Pana" z Renault Polska (jak DD miał 18 miesięcy), był służbówką w centrali w Warszawie, którą "Pan" kupił na "siebie" i sprzedał następnie, sam wziął kolejną : Koleosa
Nowy był drogi a ja po drobnych dodatkach (które też mi w większości załatwił ten miły "Pan") mam bogatą i indywidualną wersję, choć rocznik 2010.
Dardus - 2015-08-26, 17:23
Dobrze wiedzieć nasuwa się wiele pytań i porównań, ale na tę część teoretczną będziemy mieć całą sobotę, a w niedzielę będzie praktyka. Będzie się, oj będzie działo....
Gulliver13 - 2016-04-06, 13:48
Może ktoś pisze się na wypad po Jurze? Ja z chęcią bym się tam przejechał, a wiadomo że z kimś jest raźniej i bezpieczniej :) Posiada ktoś owy przewodnik/roadbook AŚ o Jurze?
Marek1603 - 2016-04-06, 15:13
Co nieco, a raczej najbliższą imprezę, masz tutaj. http://www.daciaklub.pl/f...pic.php?t=13091
Możesz też przyjechać na Muchowiec 16.04 i potem kto chętny wybierze się na hałdy.
Cav - 2016-04-06, 18:16
Gulliver13 napisał/a: | Posiada ktoś owy przewodnik/roadbook AŚ o Jurze? |
Ja mam kompletny bf goodrich, to pewnie ten sam.
Gulliver13 - 2016-04-07, 06:42
Wiem wiem, śledzę temat. A że po spocie jest możliwość pojechania na hałdy to nie wiedziałem.
Cytat: | Gulliver13 napisał/a:
Posiada ktoś owy przewodnik/roadbook AŚ o Jurze?
Ja mam kompletny bf goodrich, to pewnie ten sam. |
Jeszcze powiedz że masz go w pdf'ie to będzie super
Cav - 2016-04-07, 16:00
Gulliver13 napisał/a: |
Wiem wiem, śledzę temat. A że po spocie jest możliwość pojechania na hałdy to nie wiedziałem.
Cytat: | Gulliver13 napisał/a:
Posiada ktoś owy przewodnik/roadbook AŚ o Jurze?
Ja mam kompletny bf goodrich, to pewnie ten sam. |
Jeszcze powiedz że masz go w pdf'ie to będzie super |
Niestety nie.
OIDP to jest multum jpg-ów - skanów pojedynczych stron.
fotorobart - 2016-04-07, 20:43
ja mam przewodnik ale po Beskidach (góry) ;)
fotorobart - 2016-04-07, 20:43
na 95 % będę tam :)
|
|