|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Na każdy temat - Nowa Thalia
psur - 2008-12-05, 21:29 Temat postu: Nowa Thalia Kilka tygodni temu (przy okazji zmiany opon bodaj) obejrzałem sobie w salonie nową Thalię. Byłem zaskoczny wyglądem zewnętrznym - jest bardzo ładna! Wygląda naprawdę elegancko, dużo lepiej niż na tych pierwszych zdjęciach, które były na naszym forum. Obiektywnie jest ładniejsza od Logana, który jest trochę nieproporcjonalny, no ale wiadomo, że Logan mi się bardziej podoba, bo nie patrzę na to obiektywnie
Z zewnątrz ma kilka elementów wspólnych z nowym Loganem (np. grill z przodu, klamki czy blaszany pasek z tyłu). I doskonale też powiela wadę starej Thalii, czyli bardzo mało miejsca na tylnej kanapie, co dla mnie eliminuje ją całkowicie jako potencjalne auto do kupienia w przyszłości.
Mamert - 2008-12-05, 22:59
psur napisał/a: | I doskonale też powiela wadę starej Thalii, czyli bardzo mało miejsca na tylnej kanapie |
To fakt, zaklinowałem się przy przymiarce i nie mogłem ani wejść ani wyjść, po paru próbach się uwolniłem.
slk84 - 2008-12-05, 23:21
Nowa Thalia to typowy przypadek, gdzie jak ulał pasuje powiedzenie , iż o gustach się nie dyskutuje..
Dla mnie auto jest totalną porażką designerską!
Najładniejsze auto w tej klasie to bez wątpienia Fiat Linea!!!Na prawdę ładny!
jurek - 2008-12-06, 14:37
a ja bym chętnie zamienił swoją na nową. nowa jest moim zdaniem ładna, natomist stara to pokraka. natomiast małzonka szanowna jest w niej zakochana. pozdr
waski - 2008-12-06, 18:14
Dzisiaj widziałem na ulicy nową thalię. I gdyby była kapkę niższa i szersza było by perfekcyjnie, bo auto z wyglądu prezentuje się ślicznie, ale w tej jadącej po ulicy, cały czar pryska właśnie, dzięki temu że jest wąska i dość wysoko zawieszona i optycznie wygląda to mało efektownie. No ale jest to segment małych aut, więc szeroka jak amerykański krążownik to ona nigdy nie będzie, chociaż nigdy nie wiadomo, bo ostatnimi laty panuje tendencja do tego że, każdy następny model jest szerszy i większy od poprzednika. I tyczy się to wszystkich marek.
laisar - 2008-12-06, 18:28
Cytat: | cały czar pryska właśnie, dzięki temu że jest wąska i dość wysoko zawieszona |
A ja nigdy nie rozumiałem, co niby jest ładnego w tych niskich i szerokich...
wox - 2008-12-06, 19:28
laisar napisał/a: | Cytat: | cały czar pryska właśnie, dzięki temu że jest wąska i dość wysoko zawieszona |
A ja nigdy nie rozumiałem, co niby jest ładnego w tych niskich i szerokich... |
Ale jeśli taka kobieta jest brunetką i ma "talię osy" (czyli nie jest piłeczką), to jest bardzo sexowna (klasyczna "mała czarna").
piotrres - 2008-12-06, 22:56
No to mnię Koledzy ubiegli !
Miałem opisać wrażenia z ogladu nowej Thalii (przy okazji zakupu tylej lampy: "patrz: wymiana żarówek") tylko brakło czasu.A w skrócie wrażenia są takie:
1. Wizualnie o klasę lepiej od Thalii Mk. I (ktoś zapatrzył się na starą Lagunę ? )
choć w widoku z przodu wydaje się za waska i za wysoka, choć jest wyraźnie niższa od Logana. pewnie jestem b. subiektywny ale wolę Logana
2. W środku, przynajmniej jak dla mnie, Sandero i Logan po FL wyglądają jednak lepiej.
Jak dla mnie fatalne wrażenie zrobiła pokrywa schowka w kolorze plastikowego aluminium, ale to rzecz gustu
3. Z tyłu jak dla mnie b. mało miejsca To samo co w Thalii I. Nieco lepsza widocznosc do tyłu
pozdrawiam,
Piotr S.
laisar - 2008-12-07, 14:19
Ogólnie ładne autko, choć jak dla mnie osobiście niepraktyczne - ale powtórzę się: nie rozumiem, dlaczego upodobnili je do Sandero???
Mariusz - 2008-12-07, 18:02
laisar napisał/a: | Ogólnie ładne autko, choć jak dla mnie osobiście niepraktyczne - ale powtórzę się: nie rozumiem, dlaczego upodobnili je do Sandero??? |
W którym miejscu podobna jest Thalia do Sandero?Ja nie widzę żadnego podobieństwa.Faktem jest,że nowa Thalia jest śliczna
jackthenight - 2008-12-07, 18:29
Mariusz napisał/a: | laisar napisał/a: | Ogólnie ładne autko, choć jak dla mnie osobiście niepraktyczne - ale powtórzę się: nie rozumiem, dlaczego upodobnili je do Sandero??? |
W którym miejscu podobna jest Thalia do Sandero?Ja nie widzę żadnego podobieństwa.Faktem jest,że nowa Thalia jest śliczna |
Ja tylko podobieństwo widziałem na poszczególnych elementach wnętrza.
Nawet zegary w Thalii są takie same jak w Sandero.
Gałka biegów jest taka sama, itp.
Gregosa - 2008-12-07, 19:41
Mariusz napisał/a: | W którym miejscu podobna jest Thalia do Sandero?Ja nie widzę żadnego podobieństwa.Faktem jest,że nowa Thalia jest śliczna |
Przody mają _podobne_.
laisar - 2008-12-07, 21:52
Cytat: | Cytat: | W którym miejscu podobna jest Thalia do Sandero? |
Przody mają _podobne_. |
Otóż to (a już się zastanawiałem, czy to ze mną jest coś nie tak ;)
I nie twierdzę, że są takie same albo nawet chociaż bardzo podobne - tylko tyle, że za dużo (jak dla mnie). Na pierwszy rzut oka Nowa Thalia mogłaby właściwie uchodzić na Sandero-sedana...
Nie mam nic przeciwko podobieństwom między samochodami w ogóle - ale lubię po prostu jakieś minimum konsekwencji.
jackthenight - 2008-12-07, 22:39
laisar napisał/a: | Cytat: | Cytat: | W którym miejscu podobna jest Thalia do Sandero? |
Przody mają _podobne_. |
Otóż to (a już się zastanawiałem, czy to ze mną jest coś nie tak ;)
I nie twierdzę, że są takie same albo nawet chociaż bardzo podobne - tylko tyle, że za dużo (jak dla mnie). Na pierwszy rzut oka Nowa Thalia mogłaby właściwie uchodzić na Sandero-sedana...
Nie mam nic przeciwko podobieństwom między samochodami w ogóle - ale lubię po prostu jakieś minimum konsekwencji. |
Faktycznie przód jest również podobny do Sandero. :)
Mariusz - 2008-12-07, 23:42
No z przodu jest troszkę podobna Thalia do Sandero.W końcu to siostry
laisar - 2008-12-08, 09:32
Jakie siostry? Przyrodnie? Przecież oprócz tego, że ich ojcem jest Renault i w związku z tym pewne części są genetycznie (; wspólne, to konstrukcyjnie są zupełnie inne.
Thalia II - tak samo jak pierwsza - oparta jest na płycie podłogowej Clio II i oprócz niego nie ma innego prawdziwego rodzeństwa.
Natomiast Sandero - i Logany - to platforma B Nissana (/Renault), więc braci i sióstr ma jak "mrówków":
* Nissan Cube
* Nissan Cube³
* Nissan March/Micra Mk.III
* Nissan Note
* Nissan Bluebird Sylphy II
* Nissan Tiida/Versa (swoją drogą, też dość podobne do Thalii II... :)
* Renault Clio Mk. III
* Renault Modus
* Renault/Dacia/Mahindra Logan / Nissan Aprio / Iran Khodro Tondar90
* Renault/Dacia Sandero
Mariusz - 2008-12-08, 10:21
Laisar ale się czepiasz! Chodziło mi właśnie że po jednym ojcu RENAULT
laisar - 2008-12-08, 10:57
Owszem, czepiam się, ale wcale nie Ciebie, Mariusz (; - tylko właśnie Renault. Bo jedyny powód, który widzę, żeby T2 i S miały być podobne, to próba powiedzenia: "To my, tanie auta"...
Mariusz - 2008-12-08, 12:40
Bo to są tanie auta
laisar - 2008-12-08, 13:29
Ale różne d:
Mariusz - 2008-12-08, 15:22
Tak się właśnie zastanawiam czy nie wezmę nowej Thalii w rozliczeniu za sandero.Nie wiem czy to dobry pomysł.
laisar - 2008-12-08, 16:05
Z punktu widzenia długości posiadania Sandero raczej na pewno nie, ale... ogólnie to zależy od tego, jakie są Twoje potrzeby - Thalia ma zdecydowanie mniej miejsca w środku, za to większy bagażnik, natomiast nie widzę żadnych jej przewag nad Loganem (no chyba że jakieś "de gustibusy" ;))
Mariusz - 2008-12-08, 19:40
Nowa thalia ma pełen ocynk więc z rdzą w niej nie będzie problemu
Mariusz - 2008-12-08, 20:36
Kratylos!Nie rdzewieją samochody z pełnym ocynkiem
laisar - 2008-12-08, 21:06
Mariusz, nie żartuj sobie... Oczywiście, że rdzewieją - tzn oczywiście konkretnie wtedy, gdy zdarzy się fabrycznie wadliwy egzemplarz (albo i seria - vide wpadki tak uznanych marek jak np ostatnio Mercedes) lub użytkownik uszkodzi blacharkę.
Czyli - dokładnie tak samo jak w przypadku Daciek <:
A jedynym prawdziwym minusem rumuńskiego produktu jest po prostu większa wrażliwość na owe przypadki - choć z drugiej strony można uznać, że przynajmniej w pierwszym przypadku to właściwie zaleta: przynajmniej problem powinien wyjść na tyle szybko, by załapać się na okres gwarancji.
W drugim przypadku pozostaje stare porzekadło: "jak się dba, tak się ma"...
Mariusz - 2008-12-08, 21:33
laisar napisał/a: | Mariusz, nie żartuj sobie... Oczywiście, że rdzewieją - tzn oczywiście konkretnie wtedy, gdy zdarzy się fabrycznie wadliwy egzemplarz (albo i seria - vide wpadki tak uznanych marek jak np ostatnio Mercedes) lub użytkownik uszkodzi blacharkę.
Czyli - dokładnie tak samo jak w przypadku Daciek <:
A jedynym prawdziwym minusem rumuńskiego produktu jest po prostu większa wrażliwość na owe przypadki - choć z drugiej strony można uznać, że przynajmniej w pierwszym przypadku to właściwie zaleta: przynajmniej problem powinien wyjść na tyle szybko, by załapać się na okres gwarancji.
W drugim przypadku pozostaje stare porzekadło: "jak się dba, tak się ma"... |
Oczywiście!Wiem,że rdzewieją różne marki samochodów z powodu wady ocynku na blachach!Sprawdziłem dane ogólne nowej Thalii i rzeczywiście jest mniej miejsca i niżej w środku niż w Dacii Sandero.Więc nowa Thalia już u mnie odpada.Rumuńska gwiazda górą!!!
Reigner - 2008-12-21, 00:20
No cóż, mniej miejsca - zapewne... Ja przed zakupem Thalii miałem na testach egzemplarz bez regulacji siedzenia (góra/dół) i z moimi 185 cm szorowałem lekko fryzurą po podsufitce.
Regulacja załatwia ten problem - nawet z 190 cm było by ok :) W bok jest tez nieźle, ale... z tyłu w pełni wygodnie jeździć będą głównie dzieci. I TO własnie jest najważniejszym czynnikiem o którym IMO trzeba pamiętać w Thalii (bo nie sądzę, by nowa Thalia była większa).
Za to bagażnik... 510 l :D Potrafi się przydać, zresztą włąśnie szczególnie z dziećmi :)
Mariusz - 2008-12-21, 10:59
Reigner napisał/a: | No cóż, mniej miejsca - zapewne... Ja przed zakupem Thalii miałem na testach egzemplarz bez regulacji siedzenia (góra/dół) i z moimi 185 cm szorowałem lekko fryzurą po podsufitce.
Regulacja załatwia ten problem - nawet z 190 cm było by ok :) W bok jest tez nieźle, ale... z tyłu w pełni wygodnie jeździć będą głównie dzieci. I TO własnie jest najważniejszym czynnikiem o którym IMO trzeba pamiętać w Thalii (bo nie sądzę, by nowa Thalia była większa).
Za to bagażnik... 510 l :D Potrafi się przydać, zresztą włąśnie szczególnie z dziećmi :) |
Nie no oczywiście nowa Thalia dla rodzinki z dwójką dzieci jest idealna.Co ją klasuje wyżej od Sandero to napewno to ,że ma większy bagażnik ale w końcu to sedan.
jurek - 2008-12-21, 14:54
z tego co czytałem, to jednak w nowej Thalii miejsca z tyłu jest więcej. pozdr
Mariusz - 2008-12-22, 00:20
Nie nie jurek,ale jak mi nie wierzysz to wejdź na stronę http://www.samar.pl i porównaj oba te samochody
Ada$ - 2008-12-31, 03:35
Hej Wam, Dawno tu nie zaglądałem... Mi nowa Thalia bardziej podoba sie od poprzedniczki..umówmy się poprzedniczka była bardzo brzydka wyglądała jakby ktoś na siłe dokleił jej bagżnik Nowa prezentuje sie o niebo lepiej i już może sie podobać.
Mariusz - 2008-12-31, 11:27
Kratylos napisał/a: | Ada$ napisał/a: | Hej Wam, Dawno tu nie zaglądałem... Mi nowa Thalia bardziej podoba sie od poprzedniczki..umówmy się poprzedniczka była bardzo brzydka wyglądała jakby ktoś na siłe dokleił jej bagżnik Nowa prezentuje sie o niebo lepiej i już może sie podobać. |
mi z nowych reno podoba sie laguna i modus - thalia blee ostatnio przy okazji przegladu ogladalem sobei nowe renowki ... nowe megane jest dla mnie za nudnym i pospolitym autem :( clio za bure i czarne i nijakie w srodku. |
Nie no nie przesadzaj! Nowe Megane jest piękne,a i Lagunie też nie ma co zarzucić
Sweeper - 2009-01-01, 14:07
sprowokowaliście zły temat :P
Nowa Thalia to krok do tyłu w rozwoju marki Renault - konsekwentnym następcą miała być Thalia na bazie Clio III, ale Renault wypuszczając wersję kombi osłabił pozycję Thalii
nowa Thalia przeznaczona jest głównie na rynek argentyński, meksykański, brazylijski
europejczycy mają kupować Clio kombi
nowa Thalia to niestety oszczędności, oszczędności i jeszcze raz oszczędności
zbudowana z Clio II (zawieszenie, silniki) i Dacii Sandero (stylistyka, wykończenie wnętrza)
do tego poziom bezpieczeństwa który obawiam się będzie niższy niż w Clio III
Mariusz - 2009-01-01, 20:06
Sweeper napisał/a: | sprowokowaliście zły temat :P
Nowa Thalia to krok do tyłu w rozwoju marki Renault - konsekwentnym następcą miała być Thalia na bazie Clio III, ale Renault wypuszczając wersję kombi osłabił pozycję Thalii
nowa Thalia przeznaczona jest głównie na rynek argentyński, meksykański, brazylijski
europejczycy mają kupować Clio kombi
nowa Thalia to niestety oszczędności, oszczędności i jeszcze raz oszczędności
zbudowana z Clio II (zawieszenie, silniki) i Dacii Sandero (stylistyka, wykończenie wnętrza)
do tego poziom bezpieczeństwa który obawiam się będzie niższy niż w Clio III |
Ale to tylko Twoja interpretacja
Sweeper - 2009-01-01, 21:56
to opinia pracowników ASO - od mechaników po sprzedawców
nikt nie wie dlaczego Renault zdecydowało się na taki krok
Nowa Thalia technologicznie nadal bazuje na Clio II ma jednak opakowanie Sandero
laisar - 2009-01-01, 22:57
Cytat: | nikt nie wie dlaczego Renault zdecydowało się na taki krok |
Ważne że wie wielki Carlos Ghosn <;
Mariusz - 2009-01-02, 12:16
Sweeper napisał/a: | to opinia pracowników ASO - od mechaników po sprzedawców
nikt nie wie dlaczego Renault zdecydowało się na taki krok
Nowa Thalia technologicznie nadal bazuje na Clio II ma jednak opakowanie Sandero |
To,że nowa Thalia z przodu przypomina Sandero to fakt
PrzemekP - 2009-01-09, 20:33
To prawda gdy by ktoś miałby wybierać miedzy clio grand tour a nową thalie to wybierze Clio
laisar - 2009-01-09, 20:57
Eeetam. Wybierze - a przynajmniej: powinien - to, co mu bardziej pasuje. A owe autka różnią się jednak dość znacznie. Zasadniczo - "każda potwora znajdzie swego amatora" (;
Pablo78 - 2009-01-10, 09:51
laisar napisał/a: | Eeetam. Wybierze - a przynajmniej: powinien - to, co mu bardziej pasuje. A owe autka różnią się jednak dość znacznie. Zasadniczo - "każda potwora znajdzie swego amatora" (; |
Zgadza się, ja np. wybrałbym thalię, bo lubię "małe" sedany i już...
jurek - 2009-01-10, 14:24
dobrze prawicie, koledzy. pozdr
ian - 2009-01-10, 17:57
Bardzo zła ocena nowej Thalii w "Auto Świat" numer 2 z 5 stycznia 2009 roku, strona 24-25. Niski poziom bezpieczeństwa, kiepskie wykończenie, fatalna pozycja za kierownicą (złe wyprofilowanie fotela, i zagłówków+złe ustawienie kolumny kierownicy), ciasnota na tylnej kanapie, za wysoka cena zakupu.
jurek - 2009-01-10, 19:22
ciekawe, czy ktoś z nich jeżdził ty autem. pozdr
Pablo78 - 2009-01-10, 23:03
ian napisał/a: | Bardzo zła ocena nowej Thalii w "Auto Świat" numer 2 z 5 stycznia 2009 roku, strona 24-25. Niski poziom bezpieczeństwa, kiepskie wykończenie, fatalna pozycja za kierownicą (złe wyprofilowanie fotela, i zagłówków+złe ustawienie kolumny kierownicy), ciasnota na tylnej kanapie, za wysoka cena zakupu. |
tiaa...zobaczylibyscie jaka by była ocena gdyby samochód nazywałby się ...skoda thalia...
Sweeper - 2009-01-12, 20:25
a co ta dyskusja na temat AŚ ma wspólnego z temat rozmowy?
nowa Thalia to krok w tył rozwoju marki Renault - czy ktoś ma jakieś wątpliwości co do tego stwierdzenia?
laisar - 2009-01-12, 21:02
Ja mam - na razie nazwałbym to raczej "staniem w miejscu" albo "krokiem w bok".
Autko samo z siebie jest "wystarczające" - cena nie za wysoka, niezły wygląd, średnie rozmiary, średnie wyposażenie.
A "wstecz" byłoby gdyby się zupełnie nie sprzedawała - zobaczymy jak będzie, ale do tej pory pod tym względem Thalia chyba nie była zła...
ian - 2009-01-15, 12:22
Dorzucę informację o kolejnym krytycznym artykule zamieszczonym tym razem w "Auto Moto" nr 2/2009, s.82-86. Podobne zastrzeżenia wobec samochodu, ale konkluzja rewelacyjna! Zdecydowanie lepszym wyborem jest zakup tańszej, i lepiej wykonanej Dacii Logan!
Cytat: | nowa Thalia to krok w tył rozwoju marki Renault |
Niestety, nie widziałem jej jeszcze w salonie (trochę brakuje czasu). Jednak ze zdjęć widzę, że największą wadę poprzedniej generacji-ciasnotę kabiny, i brak miejsca na tylnej kanapie zachowano. Zostawiono też stary-bardzo niewielki jak na dzisiejsze czasy- rozstaw kół. Może mają to być znaki rozpoznawcze Thalii ?? Co gorsza zapomniano chyba o głębszej modernizacji technicznej ograniczając się jedynie do zmian stylistyki nadwozia.
Pablo78 - 2009-01-15, 12:25
ian napisał/a: | konkluzja rewelacyjna! Zdecydowanie lepszym wyborem jest zakup tańszej, i lepiej wykonanej Dacii Logan! |
toż to "oczywista oczywistość" cytujac klasyka - Kolego...
jurek - 2009-01-15, 12:51
przy wyborze auta podstawowe znaczenie ma, jak sądze to, do czego potrzebne i czego oczekujesz. Mnie thalia wystarcza z nadmiarem. 99 % jazdy to 2 osoby. pozdr
DAREK - 2009-01-15, 13:28
Thalia to całkiem przyjemny samochód, w porównaniu do Logana jest lepiej wyciszona i ma lepszy wspólczynnik oporu powietrza. Nie słyszałem także o korozji w Thalii czy Clio II. To są naprawdę trwałe samochody.
Zdecydowanym minusem jest ilość miejsca na tylnej kanapie i sposób zajmowania na niej miejsca. Mieszczą się tam w miarę wygodnie tylko małe dzieci, ale z kolei wkładanie dziecka na fotelik musi być bardzo trudne. Pod tym względem Dacia bije Thalię na głowę. Dla mnie ta zaleta Dacii była decydująca.
Mariusz - 2009-01-15, 15:26
jurek napisał/a: | przy wyborze auta podstawowe znaczenie ma, jak sądze to, do czego potrzebne i czego oczekujesz. Mnie thalia wystarcza z nadmiarem. 99 % jazdy to 2 osoby. pozdr |
Zgadzam się z Tobę Jurek!Dodam tylko,że nie można zaraz krytykować samochodu bo ma się inny.Wielu ludzi wybierze Thalię i trzeba szanować ich wybór bo ilu ludzi tyle upodobań!
Pozdrawiam!
Pablo78 - 2009-01-15, 16:12
Zgadzam się całkowicie z Szanownymi Przedmówcami
Pragnę tylko jeszcze raz podkreslić, że chociaż jestem sympatykien Logana sedana, równiez podoba mi sie nowa thalia, powiem nawet więcej, podobałą mi się także stara thalijka po ostatnim lifcie... (pomijam tu wszystkie kwestie przestronosci, wygody itp. - piszę tylko o wyglądzie)
Sweeper - 2009-01-15, 17:05
DAREK napisał/a: | To są naprawdę trwałe samochody. |
nic bardziej mylnego - Thalia do tej pory była udawanym Clio
prawie taka sama tapicerka, deska ale o niższej jakości
korozja - tylne błotniki (na wysokości łączenia ze zderzakiem)
do tego pękające sprężyny tylnego zawieszenia oraz belka wytrzymująca ok 150 00 km w polskich realiach
a wszystko dlatego, że do Clio dokleili bagażnik nie zmieniając elementów zawieszenia
z tyłu tak źle nie jest - dzieci do fotelików się mieszczą (wiem bo mam dwa zamontowane) i problemem jest jedynie mały otwór drzwiowy
a nowa Thalia - jeżeli nie jest zbudowana od podstawy to będzie teraz udawaną Dacią Sandero
co oznacza, że było źle a będzie jeszcze gorzej...
laisar - 2009-01-15, 18:55
Tzn. sugerujesz, że być ze złego Sandero zrobili jeszcze gorszą Nową Thalię? <;
Sweeper - 2009-01-15, 19:07
nie do końca - nie chodzi o to, że Sandero jest złe bo oczywiście nie jest
tylko jeżeli stara Thalia była Renault z minusem tak obawiam się, że nowa jest Dacią z minusem
czyli prawie taka same, ale nie taka sama co w przypadku poprzednich wersji Thalii dawało się odczuć
laisar - 2009-01-15, 20:03
Cytat: | nie chodzi o to, że Sandero jest złe bo oczywiście nie jest |
No to nie rozumiem - skoro Sandero nie jest złe, to przecież zbudowane w dokładnie taką samą metodą Nowa Thalia też taka powinna być...
Cytat: | obawiam się, że nowa jest Dacią z minusem |
Ale właściwie dlaczego? Może to właśnie "Dacia z plusem" - "jeszcze więcej Reno w Dacii"? [: Na pewno co najmniej o znaczek...
Owszem, trochę się bawię w advocatus diaboli, ale po prostu podejrzewam, że masz na myśli coś w stylu "co uchodzi Dacii, nie uchodzi Renault" - a wyjątkowo się nie zgadzam z takim podejściem.
jurek - 2009-01-15, 20:43
thalia też miała być autem z założenia dla mniej zamożnych miłosników francuzów, i jest taka a nie inna. Ja tam chwalę , bo ją mam, chociaż miała być Daćka. Ale nie mogłem trafić dobrej Daćki, a trafiła thalia. pozdr
laisar - 2009-01-17, 18:43
Zdawało mi się, że gdzieś widziałem stwierdzenie, jakoby w Nowej Thalii tylna kanapa się nie składała - jest to oczywista nieprawda, co dziś empirycznie sprawdziłem w salonie: siedzisko podnosi się wokół zawiasów pod jego przednią krawędzią do pionu (można je również łatwo wyjąć), a następnie kładzie się oparcie, bez mała poziomo. Problemy są natomiast trzy:
1) powierzchnia znajdująca się pod siedziskiem ma trochę ostrych krawędzi i trzeba by chyba było uważać na tapicerkę położonego na niej oparcia;
2) pomiędzy podłogą bagażnika w kufrze a tą nową powierzchnią zostaje duży próg;
3) otwór za oparciem jest niezbyt duży.
Wszystko to jednak są w sumie niewielkie sprawy.
(Jak zgram fotkę z telefonu, to dołączę tutaj).
Uaktualnienie 27.01.2009, 00:59
Obiecana fotka - podniesione siedzisko kanapy z tyłu w Nowej Thalii:
paweloo97 - 2009-01-18, 18:00
Motor pisał ,że otwór jest wysokości... szkolnej linijki(jakieś 20 cm)
laisar - 2009-01-18, 18:37
Nad czy pod poprzeczką? <;
paweloo97 - 2009-01-19, 09:26
laisar napisał/a: | Nad czy pod poprzeczką? <; |
pod
laisar - 2009-01-19, 10:07
Po prawdzie nie zwróciłem uwagi - być może faktycznie tylko tyle, ale oglądając auto jakoś mnie to nie uderzyło.
Mariusz - 2009-01-19, 20:07
laisar napisał/a: | Po prawdzie nie zwróciłem uwagi - być może faktycznie tylko tyle, ale oglądając auto jakoś mnie to nie uderzyło. |
Muszę też ją zobaczyć,a przu okazji zerknę na Megane
ian - 2009-01-20, 11:44
Cytat: | Wielu ludzi wybierze Thalię i trzeba szanować ich wybór bo ilu ludzi tyle upodobań! |
Tak jak w przypadku wyboru Skody Fabii? Ich właściciele mało są przekonani do swojego zakupu dokonanego niejako z konieczności niż z potrzeby serca. Samochód tani, w miarę niezawodny, ale taki jakiś bez polotu, i własnego stylu. Szybciej wymienią jego wady niż zalety.
laisar - 2009-01-20, 12:14
Cytat: | taki jakiś bez polotu, i własnego stylu. |
I że niby Dacia ma ów "polot i styl"? <;
(Litościwie podaruje sobie dyskusję nt "potrzebności" owych cech... ;)P.
jurek - 2009-01-20, 13:34
Swój styl ma na pewno. Wg mnie to fabia jest nijaka. pozdr
KaS602 - 2009-01-20, 15:11
laisar napisał/a: | I że niby Dacia ma ów "polot i styl"? <; |
Ta sprzed liftu ma na pewno. Znajdzi inny samochod z tak szczerym usmiechem na gebie
laisar - 2009-01-20, 15:37
Szczery uśmiech to jeszcze nie polot i styl... <;
KaS602 - 2009-01-20, 16:01
ale wlasny styl - tak. :)
laisar - 2009-01-20, 16:05
Jakiś styl to ma każdy...
DUCATI - 2009-01-25, 14:13
Ladniejsza od poprzedniczki, nie oznacza ladna. Obie Thalie sa pokraczne :P
Dacia czy styl ma czy nie brzydka nie jest :P
|
|