|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Galeria naszych samochodów - RowerekCombi przedstawia - Białe auto vell Śnieżynka
RowerekCombi - 2017-08-23, 16:54 Temat postu: RowerekCombi przedstawia - Białe auto vell Śnieżynka Przedstawiam Sandero 1.2/16v - BIałe Autko zwane dalej Śnieżynka
No i pora dołączyć fotki do galerii, których zbiór z czasem powiększy się o jakieś fajne z wypadu gdzieś tam
paulus108 - 2017-08-23, 18:08
Piękny białas
Gratulacje i bezawaryjności
Ps.a fotki wnętrza może byś wrzucił...
benyo - 2017-08-23, 18:09
Piękna tylko zapas inny
arczi_88 - 2017-08-23, 18:27
benyo napisał/a: | tylko zapas inny |
Zaraz się w oczy rzuca
A właścicielowi życzę, żeby autko służyło dobrze. Po tablicy widzę, że jesteśmy prawie sąsiadami xD
RowerekCombi - 2017-08-23, 18:30
benyo napisał/a: | Piękna tylko zapas inny |
Myślę ze jakiś książe się znajdzie i zgubiony pantofelek zwróci na swoje miejsce
paulus108 - a fotki z wnętrza kiedyś się zrobi tylko jak luzik będzie
Aaaa bom zapomniał Czy przyjmiecie do klubu to cudo z właścicielem i resztą ekipy? Przydałoby się jakiś naklejek na zadniej części Śnieżynki przykleić od wewnętrznej strony bo tyle Was wszystkich pełno jeździ ze już sam się gubię który jest który i czy z klubu czy nie. i zapewne nie raz was wyprzedzałem niestety nie macie innej opcji
Marek1603 - 2017-08-23, 18:50
Ładny. Gratki.
Daj info na PW o naklejki. Są klubowe i na ramki rejestracyjne.
kicpra - 2017-08-23, 19:17
Ładnie wygląda, życzę zadowolenia z auta. Trzeba było robić fotki z włączonymi ledami :D.
RowerekCombi - 2017-08-23, 19:55
kicpra napisał/a: | Ładnie wygląda, życzę zadowolenia z auta. Trzeba było robić fotki z włączonymi ledami :D. |
Dzięki bo sam jestem pod wrażeniem mimo upływu już jakiegoś czasu A sesja nocna no, czemu nie, się pomyśli
Jeszcze raz dziękuję jest to miłe
shrek - 2017-08-23, 22:18
benyo napisał/a: | Piękna tylko zapas inny |
Koniec z tym glupim tematem, bo jak dla mnie przebil temat "dacia auto dla biedakow".
dudu$ - 2017-08-23, 22:58
Gratuluje zakupu i życze bez awaryjnej jazdy. Widzę wersja Open czyli stara ambiance + dołożone halogeny. A tak w ogóle to ten zderzak bardzo mi się podoba, o wiele ładniej autko z nim wygląda niż przed FL to samo dotyczy sie atrapy chłodnicy.
RowerekCombi - 2017-08-24, 04:24
shrek napisał/a: | benyo napisał/a: | Piękna tylko zapas inny |
Koniec z tym glupim tematem, bo jak dla mnie przebil temat "dacia auto dla biedakow". |
Też tak myślę dzięki
duduś -
powiem tak - wersja Open chyba się nie przyjęła i nadal operują w salonach wersją ambiance ale czemu to nie wiem, mniejsza z tym, mnie ten rogaty zderzak tez irytował ale myślałem dołożyć tą srebrną nakładkę, jednak jak przyszedł z tym okrąglutkim byłem już zaskoczony ale pozytywnie bo zbędny dodatek już był niepotrzebny atrapa ta dodaje charakteru i masie temu autku choć samo autko waży tylko 1050 a halogeny to nic innego niż to co było, tylko zamienili czarną osłonę na srebrną chromowaną ale też plastikową, temu jest złudzenie ze to piękny duży reflektor p. mgielny troszkę szkoda nie było by tej dziury tylko gładki owalny zderzak ale to nic jest i tak oK
benyo - 2017-08-24, 07:51
shrek napisał/a: | benyo napisał/a: | Piękna tylko zapas inny |
Koniec z tym glupim tematem, bo jak dla mnie przebil temat "dacia auto dla biedakow". |
To już było tylko w formie żartu, też nie zamierzam tematu kontynuować
natomiast skupmy się na pierwszej części mojej wypowiedzi: Piękna i niech cieszy oko i duszę właściciela.
wlodarek1 - 2017-08-24, 11:54
Pozwolę się zapytać ; ile taka ładna sanderka kosztowała
gregorisan - 2017-08-24, 14:39
Pogratulować i niech się turla do przodu
shrek - 2017-08-24, 21:33
benyo napisał/a: | shrek napisał/a: | benyo napisał/a: | Piękna tylko zapas inny |
To już było tylko w formie żartu, też nie zamierzam tematu kontynuować
natomiast skupmy się na pierwszej części mojej wypowiedzi: Piękna i niech cieszy oko i duszę właściciela. |
Zrozumialem , ze to zart.
RowerekCombi - 2017-08-28, 14:49
Jako ze tradycji stać się musiało Śnieżynka został zaopatrzona w boa czarnego bo innego nie było, zwanego dalej Kukiem. Prezentacja - pasuje ?
Marek1603 - 2017-08-28, 16:24
BRAWO TY.
shrek - 2017-08-28, 18:44
Teraz jestes juz prawdziwym klubowiczem.
RowerekCombi - 2017-08-29, 08:06
No to chyba mogę oficjalnie okleić zadnią część klubowym emblematem czy jeszcze coś
RowerekCombi - 2017-09-25, 06:27
Fają recenzję którą podzielam napisał / goswee / tutaj - http://www.daciaklub.pl/f...pic.php?t=15194 więc powtarzać się nie ma sensu
A teraz przejdę do meritum sprawy - Śnieżynce zrąbały się uszczelki okienne na przednich i tylnych drzwiach, zaczęły się falować i odstawać od rantu drzwi i woda wciskała się pod nie na ranty okienne i w nich stała. Po oględzinach w ASO dostanie komplet nowych /korali/ i na przód i tył
Mam pytanie następującej treści - czy kierownica po skręcie w lewo lub w prawo, powinna sama wrócić do punktu 0 czyli do jazdy na wprost, bo nie dość ze jest wyczuwalny opór przy powrocie to odnoszę wrażenie że, albo jest zbyt mocno skręcona listwa kierownicza, albo zbieżność jest nie do końca prawidłowo ustawiona, a może zwrotnice są do posmarowania, albo wspomaganie nie ten tego działa jak należy, czy ten typ tak ma? Na to pytanie w ASO poinformowano mnie czy tak Pana uczyli na kursie jazdy ze kierownicę się puszcza po zakręcie i nawet nie oglądnął tego a większość jadących za mną myślą że jedzie na.....y, bo mnie szerokim łukiem omijają no i wyjdzie na to ze Śnieżynka pod wpływem % lub innych środków odurzających się prowadzi a takiej damie raczej nie wypada może jakieś sugestie i porady poproszę
route2000 - 2017-09-25, 08:43
Jeśli chodzi o kierownicę, to masz to na gwarancji więc trzeba to sprawdzić w ASO.
U mnie kiera wraca prawie samoczynnie na swoje położenie wyjściowe.
RowerekCombi - 2017-09-25, 14:08
No właśnie wiem że powinna wrócić do punktu 0 na wprost ale w servisie cytuję raz jeszcze - Na to pytanie w ASO poinformowano mnie czy tak Pana uczyli na kursie jazdy ze kierownicę się puszcza po zakręcie i nawet nie oglądnął tego a większość jadących za mną myślą że jedzie na.....y, bo mnie szerokim łukiem omijają
benyo - 2017-09-25, 14:49
RowerekCombi napisał/a: | Mam pytanie następującej treści - czy kierownica po skręcie w lewo lub w prawo, powinna sama wrócić do punktu 0 czyli do jazdy na wprost, bo nie dość ze jest wyczuwalny opór przy powrocie to odnoszę wrażenie że, albo jest zbyt mocno skręcona listwa kierownicza, albo zbieżność jest nie do końca prawidłowo ustawiona, a może zwrotnice są do posmarowania, albo wspomaganie nie ten tego działa jak należy, czy ten typ tak ma? Na to pytanie w ASO poinformowano mnie czy tak Pana uczyli na kursie jazdy ze kierownicę się puszcza po zakręcie i nawet nie oglądnął tego a większość jadących za mną myślą że jedzie na.....y, bo mnie szerokim łukiem omijają no i wyjdzie na to ze Śnieżynka pod wpływem % lub innych środków odurzających się prowadzi a takiej damie raczej nie wypada może jakieś sugestie i porady poproszę |
Miałem niedawno Renault Megane jako auto zastępcze. I tam były takie właśnie objawy jak piszesz. Czasem auto prowadziło się bardzo dobrze a czasem jak chciało, po skręcie kierownica nie wracała do pozycji 0 a jej odkręcenie wymagało siły. Przy jeździe na wprost wydawało się, kierownica jest nieprzykręcona bo auto pływało i znosiło na boki.
Chciałem wybadać sytuacji kiedy tak się dzieje. Okazało się, że ... i tu bardzo dziwne ... winny był system start/stop, wystarczyło go wyłączyć i wszystko zaczęło działać normalnie. Te dziwne objawy działy się szczególnie gdy system start/stop zbyt długo stał nieuruchomiony np. podjechałem pod sklep i czekałem na małżonkę, więc silnik się wyłączył. Przyszła żonka wciskam sprzęgło i po tym jazda bez trzymanki. Nie wiem jaki to miało związek z kierownicą a raczej wspomaganiem, ale taki dziwoląg mi się trafił, więc może u Ciebie coś podobnego się dzieje ?
RowerekCombi - 2017-09-25, 15:03
benyo
moje autko nie ma start stop więc tu nie szukam przyczyny.
W mej ocenie albo jest za mocno spasowana lub skręcona listwa i temu to tak ciężko chodzi i musi się po prostu wyrobić , lub zbieżność może być niepoprawnie ustawiona. a już ostatecznie wspomaganie może szwankować . Powiem tak - w każdym przypadku, gdyby to nie było na gwarancji już bym sobie dawno to sprawił a tak jestem zmuszony czekać i naciskać na servis aby to w końcu zbadał , a nie pouczał mnie jak mam trzymać kierownicę iloma rękami i czy tak mnie uczono w szkole jazdy
Kauris - 2017-09-25, 18:45
Powiedz, że prawko kupiłeś i nie wiesz jak uczą.
U mnie nie ma silnego parcia na powrót do 0, ale siłować się nie muszę. No chyba, że w koleinach.
RowerekCombi - 2017-09-25, 19:24
spoko dzięki już coś wymyślę
Ikarusiarz - 2017-09-25, 19:41
W którymś z testów było napisane, że kierownica nie wraca.
RowerekCombi - 2017-10-28, 17:28
Parę słówek co nowego
Oczywiście doczekałem się tych nowych uszczelek okiennych drzwi tylnych i przednich po jednej stronie. Efekt połowiczny - tył leży jak należy, natomiast przód dokładnie taki sam jak był - pofalowane odstające i zbiera się tam woda a i szyba w prowadnicy lata jak chce, chyba nie podkleili w uchwycie podnośnika Zareklamowałem przy odbiorze ze jest dalej bubel i tego nie odbiorę, to poinformowano mnie że drugi raz tej samej uszczelki nie wymienią bo tak samo jest w innym aucie na salonie. Poza tym drugi raz nie mogę tego samego reklamować i mam napisać do Reno i gdy pozwolą to zrobić raz jeszcze to mi wymienią tą uszczelkę raz jeszcze. Jakiś absurd bo skoro coś jest źle to robi się to do skutku a nie wciska kit.
Była nadlewka spawu która przecinała uszczelkę więc to też zgłosiłem i oczywiście urwali to ale żeby zabezpieczyć choćby lakierem aby nie rdzewiało, zostawili to tak jak jest masakra.
Oczywiście kierownicę aby wracała do jazdy na wprost też nie zrobili
A tak to na razie toczymy się jak należy zgodnie spokojnie docieramy wg zaleceń.
Wkład do bagażnika już jest
Śnieżynka oczywiście dostała kilka dni temu piękne zimowe pantofelki
Spalanie - 780km / na pełnym zbiorniku, brak wskazań komputera spalania uboga wersja. Chyba dobrze co?
Teraz myślę na co wydać voucher ten na 800 zł.
A tak to jestem zadowolonym posiadaczem Dacii Sandero
RowerekCombi - 2020-05-24, 16:43
Dzień dobry Dawno mnie tu nie było Nadal pędzimy po szosach naszą śnieżynką, która nabrała na siebie trochę km i detali, co sprawiło ze trochę wygląda inaczej i bardziej rasowo , jak kolwiek by to brzmiało . Nowe kołpaki listwy drzwiowe i tylna listwa ochronna zderzaka, plus bagażnik i garb [ bagażnik ] na dachu zrobiły z niej typową dromaderkę. Ważne ze sprawuje się znakomicie i jesteśmy nadal zadowoleni a to już jest chyba coś Kiedyś tam jak będzie luźniej nowe foto dołożę.Pozdrawiam forumowiczów i sympatyków marki dacia
|
|