|
DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII |
 |
Sprawy klubowe - Dywagacje nt tytułu tematu "CB a przepisy"
Martens - 2010-08-28, 19:17 Temat postu: Dywagacje nt tytułu tematu "CB a przepisy" Wydzielone z http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=3730
Tylko co to wszystko ma wspólnego z CB w samochodzie?...
Beckie - 2010-08-28, 19:20
A to jest temat o CB w samochodzie?
Martens - 2010-08-28, 19:22
A w opisie tematu nie ma CB?
Beckie - 2010-08-28, 19:25
Czytałeś może temat od początku?
Martens - 2010-08-28, 19:28
Tak, choć to był iście heroiczny wyczyn...
Beckie - 2010-08-28, 19:30
I rozumiem, że sugerujesz iż dyskusja toczy się nie na temat?
Martens - 2010-08-28, 19:36
W najlepszym razie - koło tematu. Jak zresztą niejedna na naszym forum, ale taka jego uroda. Ogólnie mam wrażenie, że tak około trzeciej strony temat w zasadzie się wyczerpał, a kolejne wpisy służą powielaniu już wypowiedzianych argumentów.
Uwaga o CB dotyczy opisu tematu. Zaglębiłem się w niego, oczekując wymiany poglądów odnośnie używania CB jako antyradaru, "ostrzegacza" o policji itd. Tymczasem dyskusja dotyczy raczej przestrzegania lub nieprzestrzegania przepisów RD w ogóle.
Beckie - 2010-08-28, 19:47
Jeśli chodzi o ścisłość to temat znajduje się w dziale Na każdy temat, jego opis ma dwa człony: Mam CB radio oraz nie muszę przestrzegać przepisów (?). Jeśli zależy Ci na instruktarzu jak można bezkarnie łamać przepisy - nie krępuj się i pytaj. Na pewno są na forum doświadczeni kierowy i użytkownicy CB, którzy zechcą podzielić się swoimi doświadczeniami.
Ciekawe, że przy okazji niedawnej afery nie zauważyłeś, że dyskusja toczy się "koło tematu".
Martens - 2010-08-28, 19:54
Beckie napisał/a: | Jeśli chodzi o ścisłość to temat znajduje się w dziale Na każdy temat, jego opis ma dwa człony: Mam CB radio oraz nie muszę przestrzegać przepisów (?). |
Jeśli chodzi o ścisłość, opis brzmi: "Mam CB radio - nie muszę przestrzegać przepisów (?)"
Beckie napisał/a: | Jeśli zależy Ci na instruktarzu jak można bezkarnie łamać przepisy - nie krępuj się i pytaj. Na pewno są na forum doświadczeni kierowy i użytkownicy CB, którzy zechcą podzielić się swoimi doświadczeniami. |
Nie zależy mi na takim instruktażu. Zależy mi natomiast na precyzyjnym opisywaniu tematu przy jego wydzielaniu. To m.in. ułatwia innym użytkownikom forum decyzję, czy chcą się z danym wątkiem zapoznać.
Beckie napisał/a: | Ciekawe, że przy okazji niedawnej afery nie zauważyłeś, że dyskusja toczy się "koło tematu". |
Nie widzę związku.
Beckie - 2010-08-28, 20:10
A ja widzę.
Martens - 2010-08-28, 20:13
Szkoda czasu na tę jałową wymianę zdań. Moim zdaniem, opis tematu jest nieprecyzyjny. To i tylko to chciałem zasugerować.
Beckie - 2010-08-28, 20:50
czaju, załóż odpowiedni temat - proste!
Martens napisał/a: | :lol:
Szkoda czasu na tę jałową wymianę zdań. Moim zdaniem, opis tematu jest nieprecyzyjny. To i tylko to chciałem zasugerować. |
Co proponujesz?
Martens napisał/a: | Beckie napisał/a:
Ciekawe, że przy okazji niedawnej afery nie zauważyłeś, że dyskusja toczy się "koło tematu".
Nie widzę związku. |
Temat: Dywagacje na temat katastrofy w Smoleńsku.
Temat jest pełen dywagacji ale o katastrofie...
Tak jak Martens napisał/a: | Ogólnie mam wrażenie, że tak około trzeciej strony temat w zasadzie się wyczerpał, |
czaju napisał/a: | dziękuję :) |
Poważnie.
Martens - 2010-08-28, 21:11
Beckie napisał/a: | Martens napisał/a:
Szkoda czasu na tę jałową wymianę zdań. Moim zdaniem, opis tematu jest nieprecyzyjny. To i tylko to chciałem zasugerować.
Co proponujesz? |
Proponuję usunąć z opisu tematu słowa o CB radiu - tak naprawdę dyskusja, z wieloma wątkami pobocznymi, dotyczy stosunku forumowiczów do przestrzegania przepisów ruchu drogowego w ogóle, co z kwestią posiadania lub nie CB radia nie ma w zasadzie nic wspólnego.
Beckie - 2010-08-28, 21:14
Tyle ma wspólnego, że gdyby nie posiadali CB bardziej by szanowali przepisy.
Martens - 2010-08-28, 21:27
Beckie napisał/a: | Tyle ma wspólnego, że gdyby nie posiadali CB bardziej by szanowali przepisy. |
Miałeś kiedyś na jakimkolwiek etapie edukacji taki przedmiot jak logika? To a propos powyższego stwierdzenia.
Zapytałeś, co proponuję. Zaproponowałem. I tyle. Nie zamierzam zagłębiać się w dalszą dyskusję na temat opisu tematu, bo naprawdę szkoda mi na to czasu.
Beckie - 2010-08-28, 21:35
Przecież nikt Cię zmusza.
Zrobiłeś nam tu dość duży oftop... w naszej "męskiej, twardej" dyskusji.
Martens napisał/a: | Miałeś kiedyś na jakimkolwiek etapie edukacji taki przedmiot jak logika? |
Jakoś se nie przypominam. A to miałby być przedmiot obowiązkowy czy fakultatywny?
Beckie - 2010-08-28, 21:39
DOBRE RADY napisał/a: | Jeśli odpowiadasz bezpośrednio pod ostatnim listem, to właściwie możesz go w ogóle nie cytować). |
Martens - 2010-08-28, 21:40
Beckie napisał/a: | Zrobiłeś nam tu dość duży oftop |
Jeśli już, to razem go zrobiliśmy...
Beckie napisał/a: | Jakoś se nie przypominam. |
Tak myślałem...
Beckie - 2010-08-28, 21:52
No wiesz... Ja żem prosty rzemieślnik, nienauczony przez państwową edukację narodową logicznego myślenia... Właściwie, nie wiem jak do tej pory przeżyłem bez logiki na świadectwach.
czaju - 2010-08-29, 08:41
Nie mieliście elementów logiki na matematyce?
Beckie - 2010-08-29, 10:20
Martens, pytał o przedmiot w szkole.
laisar - 2010-08-30, 17:02
Martens napisał/a: | Tylko co to wszystko ma wspólnego z CB w samochodzie?... |
Więcej niż owo pytanie? (;
W każdym razie - też heroicznie (; przeczytałem całość i rzeczywiście można by od pewnego miejsca zrobić kolejne wydzielenie. Tylko czy z drugiej strony nie jest to zbytnie mnożenie bytów w dziale i tak nie będącym clou forum? No i w sumie temat co pewien czas wraca jednak do owego CB...
Oto właśnie dylematy moda... (;
...Na przyszłość więc bardzo proszę o bardziej konstruktywną krytykę - ale i mniej sztywną obronę (((;
(Pax, kłódka i autodestrukcja? (((; ).
Martens - 2010-08-30, 17:47
Gratuluję heroizmu, bo sam wiem, ile mnie to kosztowało
Nie chodziło mi o wydzielanie z wydzielonego (to takie rozmnażanie przez pączkowanie) tylko o możliwie bardziej precyzyjne tytułowanie/opisywanie wydzielonych wątków. Tak, wiem, są poważniejsze sprawy na świecie
Beckie - 2010-08-30, 18:34
Martens uważasz, że tylko ten jeden jedyny temat jest nieprecyzyjnie zatytułowany?
Martens - 2010-08-30, 19:09
Nie. Uważam, że wiele tematów jest nieprecyzyjnie zatytułowanych. I nie zamierzam wymieniać, które to ani na czym polega owo nieprecyzyjne tytułowanie/opisywanie. Zwróciłem uwagę na jeden, konkretny temat. Uzyskałem interesujące mnie informacje. Stosując się do uwagi laisara - z mojej strony EOT.
Beckie - 2010-08-30, 19:21
Chyba nie będziemy teraz robić listy wszystkich wątków nieprecyzyjnie zatytułowanych z propozycjami nowych tytułów?
laisar - 2010-08-30, 19:48
Dlaczego nie... (;
...ale jeśli już, to lepiej byłoby to jednak czynić w bardziej odpowiednim miejscu... <;
Poprawki moderatorów rzadko są idealne - ale są najlepsze, na jakie udało im się wpaść w danej chwili. Jeżeli jednak ktoś będzie miał lepszy pomysł - to tylko się wszyscy ucieszymy. Tyle że właśnie dlatego lepiej jest napisać coś w stylu: "Lepszym tytułem tematu XXX byłoby YYY" niż "XXX jest do bani"... [:
Beckie - 2010-08-30, 20:02
laisar napisał/a: | Dlaczego nie... (; |
Żeby nie było potem dymu, to by trzeba, osobny dział z ankietami utworzyć.
|
|