DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Dział techniczny - Lampy Logan "Angel Eyes"

blue - 2008-04-23, 21:59
Temat postu: Lampy Logan "Angel Eyes"
Witam wszystkich serdecznie, to moj pierwszy post :-)

Myślałem nad takim "skromnym gadżetem" do mojej loganki...nazywa sie Logan "Angel Eyes", czyli w skrócie lampy soczewkowe z oringami :mrgreen: Kurde, zachorowalem na nie...

Czy spotkał sie może ktoś z tymi lampami w Polsce, bo jak nie to bede zmuszony zamówic z "rodzimego" kraju Dacii ;-)

A teraz cos dla oka

Logan "Angel Eyes"

kolejne foto

To jest to;) - kolejne foto

KaS602 - 2008-04-24, 11:46

Wedlug mnie zalatuje troche WT...
GeRRaD - 2008-04-24, 12:15

A mnie się podoba - warto popytać w PL w e- sklepach tuningowych - może sprowadzą, ale cena raczej nie będzie odbiegać w dół :-(

Jak coś znajdziesz - daj znać

wox - 2008-04-24, 19:02

Fajne te lampy. Cena (ok 850 zł wychodzi) to chyba za 1 szt?
GeRRaD - 2008-04-24, 19:48

Realnie do nabycia powinny być za około 700 zł komplet - to i tak dużo :cry: a do tego istnieje niebezpieczeństwo przepalenia ringów - sam ich nie wymienisz :-( po dugie czasem zdarza się że kiepskie lampy parują :cry: (o tych wadach czytałem na forum tuningu bmw) :lol:
blue - 2008-04-24, 22:02

A gdzie by byly realnie do nabycia za 700zl ? W Polsce?

Tam kosztuja 250Euro, co nam daje jakies 850zl + wysylka.

Napisalem do nich maila wczoraj, cena jest za komplec, pasuja idealnie do sedana i mcv ( zreszta to nie ma roznicy w lampach ), koszt przesylki, nic sie konkretnie nie dowiedzialem, bo gosc mi odpisal lekko nie na pytanie: "i sent one set to india, it costed 110 euros". Nie zrozumiał mnie widocznie.
Acha no i w komplecie sa juz zamontowane żarówki, oringi i wszystko co swieci i w lampie byc powinno. Najpisał jeszcze ze moga zamontowac xenon kit, ale na to raczej bym sie nie pisal.

GeRRaD - 2008-04-25, 08:45

Przede wszystkim ustal kto jest producentem lamp (np. IN pro, Sonar, Hella itp.) Potem pogoogluj znajdziesz jakiś e-sklep tuningowy - rozmawiaj żeby sprowadzili - mają lepsze rabaty w porducentów, negocjuj, KUP 8-)
antropolog - 2009-08-18, 09:07

a właśnie - czy ktoś sie może już zaopatrzył w takie "latarki"?

sa dostepne na e-bay-u :

Czarne

i

chromowane

piotrres - 2009-11-04, 18:28

O raju, najbardziej podobają mi sie te brewki. Tylko czarne futerko przykleić :lol:
Jeśli już, to reflektory+ błotniki + klapa od sandero....ech, zbyt duży koszt

Brimley - 2009-11-28, 22:24

blue napisał/a:
A gdzie by byly realnie do nabycia za 700zl ? W Polsce?

Jeśli jeszcze jesteś zainteresowany, to natrafiłem na ofertę z Łomianek (MHM Tuning) - 2 sztuki za 600PLN + 30PLN wysyłka:

http://allegro.pl/item829...l_eyes_wwa.html

GeRRaD - 2009-11-29, 18:30

Wygląd jest OK ale pozostaje kwestia ceny - jak na segment Dacii wysoka- i trwałości ringów świetlnych - śmiem twierdzić że są niewymienialne - a kiepsko wyglądałyby przepalone :-?
wieza - 2009-12-04, 09:39
Temat postu: REFLEKTOR NOWY DACIA LOGAN RING ANGEL EYES
http://www.junyan.com.tw/...0&CatName=Dacia
stronka producenta

mekintosz - 2009-12-11, 01:06

Kilka stuningowanych Loganow

http://www.youtube.com/wa...feature=related

Gość - 2010-05-27, 19:08
Temat postu: Pytanie o lampy
Witam, może ktoś się orientuje czy te lampy http://www.allegro.pl/ite...l_eyes_wwa.html pasują do Loganika po liftingu. Jeśli będziecie w stanie pomódz to wielkie dzięki!
krakry1 - 2010-05-27, 19:54

Nie wiem czy pasują, ale full wypas - piękne.
GeRRaD - 2010-05-27, 20:55

Te lampy nie pasują do Logana po lifcie -z uwagi na inne wyprofilowanie atrapy i maski.Po drugie nie ma gwarancji że ringi wytrzymają kilkuletnią codzienną eksploatację :cry: Lampa jest nierozbieralna więc wymiana elementów nie będzie łatwa. Z uwagi na powyższe sam wstrzymuję się z zakupem - czekam na ofertę za 200 zł ;-)
Gość - 2010-05-28, 18:17

Dzięki bardzo za pomoc, hmm a juz mie się sniły jak do mnie mrugają:D
blue - 2010-09-25, 12:51

Moze niedlugo bede mial takie lampy, przetestowałbym ich jakosc, czy nie paruja, jak swieca, oraz czy pasuja...czy byliby ewentualnie chętni na takie swieidełka? jest mozliwosc zamowienia chromowych jak i czarnych. Aha i kolejne pytanie, bo wczesniej pisaliscie ze cena jaka oferuja na ebayu jest wygórowana jak na logana, ile za takie lampy mozna byloby zaplacic?
bebe - 2010-09-25, 22:13

Jak jest z homologacją tego tajwańskiego cudu techniki?

EDIT: przysiadłem nad GIMPem i spod mej kurzej łapki wyszło co następuje...

Jako model posłużyła jedynie słuszna MCV-ka w jedynie słusznym kolorze szarym bazalcim. ;)

Na początek - czarne:

Oczko się podbiło, temu Daciu... ;)

Srebrne:

Jakbym chciał się lansować pod remizą, kupiłbym paroletnie audi. :>

A gdyby tak...

No właśnie. :]

Jeśli:
  • powstanie wersja srebrno-czarna,
  • będą miały homologację i ASO nie będzie robiło problemów,
  • będą oświetlać drogę lepiej niż oryginalne
to ja bardzo chętnie. :) W przeciwnym razie - wstrzymam się z bólem.

blue - 2010-09-26, 12:45

Wiec tak dostalem odpowiedz od producenta, lampy nie maja certyfikatów.

Teraz pytanie ciekawe jak te soczewki beda oswietlac droge, ogolnie lampy sa ładne.

Dodaje foto

benny86 - 2010-09-26, 12:50

Ładne są, ale jak się trafi na diagnostę/policjanta służbistę, to mogą być problemy (a w zasadzie pieniądze wyrzucone w błoto). Ostatecznie lampa ma dorze świecić, wygląd to drugorzędna sprawa
Mikele - 2010-09-26, 16:33

Prawdopodobieństwo chęci kontroli lamp w budżetowych autach typu Dacia (oczywiście jeśli nie będą im towarzyszyły spoilery i inne akcesoria agrotuningowe) jest bliskie zeru. To nie jest np. Calibra, która zatrzymywana jest przez drogówkę nagminnie, ze względu na wysoką szansę wlepienia mandatu :)

Inna sprawa, że przeglądu auto z takimi lampami nie przejdzie inaczej niż w "znajomej stacji", bo jak mawiali Rzymianie: "dura lex, sed lex", czyli "durne prawo, ale prawo"...

Zmiana reflektorów na Angel Eyesy i tak nie była na szczycie rzeczy, które chciałbym zrobić, ale mimo wszystko szkoda, że nie ma lamp dopuszczonych do legalnego używania w PL...

JACO - 2010-09-26, 18:04

Lampy z odbłyśnikiem srebrnym u góry a czarnym niżej ma seryjnie Duster w wersji laureate więc myślę, że i diagnosta nie koniecznie musi się tego czepić, ważne aby dawały światło zgodne z wymogami a to diagnosta sprawdza
benny86 - 2010-09-26, 20:15

Mikele napisał/a:
"dura lex, sed lex", czyli "durne prawo, ale prawo"...

Jeżeli bierzesz się za tłumaczenie tłumacz rzetelnie - twarde prawo,ale prawo
Mikele napisał/a:
To nie jest np. Calibra, która zatrzymywana jest przez drogówkę nagminnie, ze względu na wysoką szansę wlepienia mandatu :)

Uwierz że zdarzają się naprawdę upierdliwi, trafisz na gminnego gliniarza zakompleksionego fana kilkunastletnich vw i podobnych, to do takiej Dacii się specjalnie przy**chrzani
JACO napisał/a:
diagnosta nie koniecznie musi się tego czepić, ważne aby dawały światło zgodne z wymogami a to diagnosta sprawdza

wszystkie cześci i akcesoria zamontowane w samochodzie muszą mieć unijny certyfikat - charalterystyczna literka c. Jedyna szansa w tym, że albo tego nei zauważy, albo przegląd podbije za flaszkę

Prezes - 2010-09-26, 21:02

JACO napisał/a:
Lampy z odbłyśnikiem srebrnym u góry a czarnym niżej ma seryjnie Duster w wersji laureate
Ma Duster w wersji 4x4. Ja nie mam :(
JACO - 2010-09-26, 21:18

fakt
laisar - 2010-09-27, 09:05

blue napisał/a:
lampy nie maja certyfikatów

Czy homologacji? Bo to jest właściwy dokument dopuszczający do montażu w aucie...

benny86 napisał/a:
Jeżeli bierzesz się za tłumaczenie tłumacz rzetelnie - twarde prawo,ale prawo

Napraaawdęęę? Nie może być...!!!

((((;

benny86 - 2010-09-27, 11:08

laisar napisał/a:
Napraaawdęęę? Nie może być...!!!

No widzisz, a jednak. Niestety niektórzy przedkładają żałosny humor nad konkretne informacje

laisar - 2010-09-27, 12:23

Poczucie humoru to kwestia gustibusa, co to jest non disputandum <;

A akurat konkrety Mikele skonkretyzował konkretnie...

benny86 - 2010-09-27, 13:21

Tłumaczenie wszakże konkretne nie było, pominąwszy fakt dyskusyjnego w zależności od gustów poczucia humoru
laisar - 2010-09-28, 00:49

Przecież rzecz w tym, że to właśnie tłumaczenie było "humorzaste" (((: - no i wcale nie zostało "przedłożone" nad konkrety, bo clou problemu jest prawna niemożność montażu lamp, a nie ocena owego prawa...
Mikele - 2010-09-28, 08:33

Może powinienem był napisać "Starożytni Czesi", wtedy chyba nie byłoby kłopotu z prawidłową oceną mojej rzekomej znajomości lingua latina ;-)
marektbg - 2010-09-28, 08:41

Takie światła świetnie by się komponowały ze spojlerem na dachu takim jak w bolidach F1. Dobrym uzupełnieniem byłaby plastikowa srebrna naklejka na klapkę wlewu paliwa. Sugeruję również naklejki na drzwiach: SPARCO, NITRO, TURBO, OZ RACING a z tyłu ramkę rejestracji z napisem: SAMOCHÓD MAFII albo WAL ŚMIAŁO SAMOCHÓD TEŚCIOWEJ.
benny86 - 2010-09-28, 11:23

laisar napisał/a:
clou problemu jest prawna niemożność montażu lamp, a nie ocena owego prawa...

Wystarczyłoby się zastanowić czemu montaż takich lamp jest niemożliwy, to naprawdę nie jest trudne

laisar - 2010-09-28, 11:41

No toż przecież Mikele to napisał...
Nikita_Bennet - 2010-09-29, 12:01

patrzę po fotkach lamp typu engel eyes i się zastanawiam co trzeba wymienić poza samymi lampami?
Powiedzmy podstawowa wersja logana i chcemy założyć engel eyes? Wystarczy zakupić nowe lampy i przełożyć? Czy przełożenie jest trudne?

Nikita_Bennet - 2010-10-15, 21:19

bebe napisał/a:
Jak jest z homologacją tego tajwańskiego cudu techniki?
....
Jeśli:
  • powstanie wersja srebrno-czarna,
  • będą miały homologację i ASO nie będzie robiło problemów,
  • będą oświetlać drogę lepiej niż oryginalne
to ja bardzo chętnie. :) W przeciwnym razie - wstrzymam się z bólem.

http://allegro.pl/reflekt...1247131515.html
pisze gość że te mają homologację.
tylko czy oświetlają drogę tak dobrze jak oryginalne?

bebe - 2010-10-15, 21:41

Nikita_Bennet napisał/a:
http://allegro.pl/reflektor-nowy-dacia-logan-ring-angel-eyes-wwa-i1247131515.html
pisze gość że te mają homologację.
tylko czy oświetlają drogę tak dobrze jak oryginalne?

Hm. Siedzibę mają po sąsiedzku z chałupą moich przyjaciół, więc jak JUŻ! odbiorę MCV i akurat będę się do nich wybierał, a do tego czasu nikt się na te lampy nie skusi, to podjadę tam i lampy przymierzę, obfocę, itp.

Kurde, czemu nikt nie wpadł na pomysł zrobienia czarnego wnętrza lampy i chromowanego paska u góry? Przecież wystarczy spojrzeć na przód Logana Phase II... :(

Nikita_Bennet - 2010-10-16, 07:37

ja się tylko zastanawiam czy te lampy nie będą gorzej świecić niż oryginalne.
wieza - 2010-10-16, 08:02

widzialem kilka dni temu autko ktore mialotakie lampki wstwione iteraz sie ciesze ze ich nie mam :) jeden z oringow sie urwal i lezal sobie tak w lampie :) jesli uda mi sie to autko spotkac jeszcze raz to zrobie zdiecie :)
Nikita_Bennet - 2010-10-16, 12:14

ostatnio takie oczka widziałem w BMW X5 i ślicznie wyglądały.
Szkoda że fabrycznie nie da się czegoś takiego zamówić.

laisar - 2010-10-16, 12:29

Może tu mają takie z homologacją? http://www.autostyle.nl/p...--+Categorie+--
Alien - 2010-10-18, 07:38

To wszystko dosyć podła chińszczyzna, szło zewnętrzne szybko matowieje i do tego ślicznie żółknie na słońcu, do tego dochodzą kwestia spasowania całości i wystających uszczelek, pominę efekt zalatywania "Wiejskim" bo to już kwestia gustu. Pieniądze zamiast na światła można lepiej wydać.
Nikita_Bennet - 2010-10-18, 09:00

no ja właśnie stwierdziłem że za takie pieniądze to wstawię sobie radyjko JVC i na cb-radio zostanie a takie lampy to moooże kiedyś wstawię jak cena będzie niższa i jakość lepsza.
Czy to pacnie WT? Może i tak ale mi się akurat podoba.