DACIA Klub Polska Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII
Spotkania, imprezy, wyprawy - Oficjalny Zjazd DKPL 2011 - 28 maja
laisar - 2011-03-09, 02:39 Temat postu: Oficjalny Zjazd DKPL 2011 - 28 majaRozmawiałem wczoraj z "Renault Warszawa" (RRG) nt możliwości wspólnej organizacji powtórnego zlotu i pomysł spotkał się z bardzo miłym przyjęciem (:
Co prawda Renault Polska zaplanowało już na 11 czerwca powtórkę z zeszłorocznego "Pikniku z Dacią", ale przy niezmienionej formule - czegoś raczej w rodzaju "Dnia otwarytch drzwi", organizowanych osobno przez wszystkich polskich dilerów Dacii - można się niestety obawiać podobnego do 2010 r. wyniku takiej imprezy, czyli zupełnego rozproszenia klubowiczów. Wciąż jest nas bowiem stosunkowo niewiele...
Dlatego też lepszym rozwiązaniem wydaje się forma naszego pierwszego, "centralnego" zlotu z roku 2009.
Mógłby się on odbyć albo w tym samym terminie co piknik RP, albo w innym - w tym np 22 maja, tak jak z kolei impreza francuska. (Kto wiem, może w takim przypadku jeszcze jakiś inny kraj dołączyłby do "Dnia Dacii"? (; ).
Otwarta pozostaje również kwestia miejsca i charakteru samej imprezy - może być tak jak poprzednio w samym salonie i jego sąsiedztwie (Puławska lub Mory w Warszawie), z podobnymi atrakcjami (konkursy, zabawy, badania i porady techniczne) albo.... wyjazdowo-plenerowy, faktyczny piknik na świeżym powietrzu.
opos - 2011-03-09, 08:05 Chyba lepiej by było piknikowo poza miastem bo się wszyscy nie zmieścimy na parkingu przy salonie!Marek1603 - 2011-03-09, 08:26 11.06 to w tym samym czasie co Borki więc myślę że odpada. Natomiast majówka 22 może być. Zobacze jak będzie z terminami u mnie, to może się zjawię. Raczej piknikowojjmalin - 2011-03-09, 10:07 ja także się piszę na taki zlocik. 22 maj pasuje ...Ernest - 2011-03-09, 12:53 Po 18 maja bardzo chętnie wezmę udział, wcześniej niestety nie (matura). ;)SAJSEN - 2011-03-09, 13:10 Jak dla mnie,
oba podane terminy są okbebe - 2011-03-09, 14:02 Taak, taak! Ja jestem bardzo chętny. :]
Najfajniej brzmi impreza plenerowa, ale do jej organizacji potrzebny jest plener, a plener zazwyczaj kosztuje. Czy RG zająknęło się na temat jakiegoś budżetu na taką imprezę, czy tylko mają dobre chęci? :)
Co do miejsca, to w przypadku konkretnego zlotu - każde miejsce z torem/lotniskiem, czyli Borki, to miejsce na "U", tor Poznań, tor Kielce, jeszcze jest kilka innych, ale nie pamiętam.
Pomysły:
z uwagi na rodzinny charakter marki ;) - przede wszystkim jakaś przechowalnia dla dzieci, już to w wieku żłobkowo-przedszkolnym, już to starszych,
małpi gaj dla dusterowców :) , czyli jakieś wertepki, strumyczek, przeszkody, ludź bądź ludzie z pojęciem o jeździe w terenie do poprowadzenia szkółki jazdy terenowej,
testy sprawnościowe dla całej reszty, wyścig na 1/4 mili raczej odpada ;D , jazda precyzyjna, z zamkniętymi oczami i pilotem, takie tam,
wykład na temat jazdy defensywnej - rzecz znacznie ciekawsza niż eko-snujing :> i znacznie bardziej przydatna na co dzień niż kontrolowany poślizg,
MCV Family Challenge! :> Mordercze zawody w stylu strażackim dla całej rodziny! :] Polegające z grubsza na tym, że czteroosobowa drużyna (rodzina, choć jesteśmy tolerancyjni :) musi: zwinąć namiocik pokaźnych rozmiarów, spakować tenże plus ileśtam metrów sześciennych atrap bagaży w dziwnych kształtach do MCVki, wskoczyć na siedzenia, kierowca - precyzyjnie ustawić wysokość świateł tym analogowym pokrętełkiem ;> , przejechać kilkanaście metrów, wysiąść, rozpakować MCVkę, rozbić namiocik. :]
jeśli impreza nad wodą, to może śliczni chłopcy z Dacia Surfing Team poprowadziliby szkółkę windsurfingową? :)
zainteresować imprezą ubezpieczycieli, ci zazwyczaj zapewniają na takich imprezach pokazy ratownictwa medycznego, symulatory dachowania, zderzenia, jazdy po pijaku, itd.
skoro "think big, pay little", to jakaś konkurencja z "pay little", zawody na najtańsze zakupy albo co, ale konkretnego pomysłu nie mam, :/
a, no i obowiązkowo - Miss Uszczelka W Komorze Silnika. ;)
To tyle tak na szybko. :)TD Pedro - 2011-03-09, 14:20 no bebe gratuluję polotu (zwłaszcza, że jak to ująłeś "tak na szybko")
byłoby super gdyby:
- to się udało "przeforsować" w takiej postaci,
- RP rzeczywiście chciało to wspomóc (nie tylko moralnie... ) również logistycznie i ... finansowo ,
- wybór miejsca "padł" gdzieś centralnie, co by wszyscy chętni mieli w miarę blisko...benny86 - 2011-03-09, 14:33 Myśleliście o jakiejś zabawie typu"ilu ludzi wejdzie do MCV-ki"?:D oczywiście nie mówię o miejscach do przewozu przewidzianych w homologacji Oczywiście musibyć odpowiedni teren zabezpieczony, poza drogą publiczną itp itdbebe - 2011-03-09, 14:43
benny86 napisał/a:
Myśleliście o jakiejś zabawie typu"ilu ludzi wejdzie do MCV-ki"?:D oczywiście nie mówię o miejscach do przewozu przewidzianych w homologacji Oczywiście musibyć odpowiedni teren zabezpieczony, poza drogą publiczną itp itd
Myśleliśmy, ale potem pomyśleliśmy - kto poświęci swoją MCVkę? ;)benny86 - 2011-03-09, 15:33 dealer? egzemplarze demo i tak w sumie nie mają łatwego życia...laisar - 2011-03-09, 22:42
bebe napisał/a:
plener zazwyczaj kosztuje. Czy RG zająknęło się na temat jakiegoś budżetu na taką imprezę, czy tylko mają dobre chęci? :)
Budżet jest.
(Aczkolwiek od siebie dodam, że trzeba sobie zdawać sprawę, że nawet z najlepszymi chęciami to jednak co Dacia, to Dacia...).
Cytat:
jeśli impreza nad wodą, to może śliczni chłopcy z Dacia Surfing Team poprowadziliby szkółkę windsurfingową?
Ale chyba na sucho?! (; Bo może i oni przyzwyczajeni do pluskania i w chłodniejszych wodach, ale jednak bez przesady - u nas mało który akwen nadaje się do kąpieli przed lipcem [:
Ogólnie: faktycznie, gratuluję (: - spodziewaj się więc w razie czego wezwania do "daćkowo-zlotowego OHP" (((;
Ogólnie ogólnie @ll: Łono natury wydaje się mieć przewagę - zobaczymy zatem, co RRG na to...
Natomiast w dalszym ciągu liczą się wszelkie uwagi - czasu wbrew pozorom nie jest zbyt wiele i jeśli przyjdzie coś zrobić to trzeba się będzie sprężać [:jackthenight - 2011-03-10, 12:11 22-gi maja - jak dla mnie termin jest OK.bebe - 2011-03-10, 13:57
laisar napisał/a:
Cytat:
jeśli impreza nad wodą, to może śliczni chłopcy z Dacia Surfing Team poprowadziliby szkółkę windsurfingową?
Ale chyba na sucho?! (; Bo może i oni przyzwyczajeni do pluskania i w chłodniejszych wodach, ale jednak bez przesady - u nas mało który akwen nadaje się do kąpieli przed lipcem [:
Człowieku małej wiary! :> Jam to, niechwalący się, dziecięciem będąc, sezon żeglarski rozpoczynał na Zegrzu, kiedy lód puszczał, a kończył, kiedy lód łapał (rekord - trening w święto niepodległości :). A serio, słowem - kluczem jest pianka. :] Bez tego to nawet w lipcu moczydupstwo (jako prawdziwy żeglarz windsurfingiem programowo pogardzam :] ) bez pianki jest mało komfortowe.
laisar napisał/a:
Ogólnie: faktycznie, gratuluję (: - spodziewaj się więc w razie czego wezwania do "daćkowo-zlotowego OHP" (((;
Okej, ale miej na względzie, że mam małe dziecko i tym samym żyję na łasce i niełasce mikrobów. ;) (Teraz na przykład siedzę w domu i niańczę zapalenie uszu. :/ )
laisar napisał/a:
Natomiast w dalszym ciągu liczą się wszelkie uwagi - czasu wbrew pozorom nie jest zbyt wiele i jeśli przyjdzie coś zrobić to trzeba się będzie sprężać [:
Fajnie byłoby coś wymyślić, co łatwo będzie sprzedać szefostwu RRG jako promowanie marki, budowanie relacji z klientem, kreowanie wizerunku i takie tam marketingowe mambo-dżambo. Żeby wyglądało, że nie jest to tylko wywalenie kasy na jakichś tam miśków od tanich samochodów, którzy już i tak te samochody kupili, tylko ma to jakiś głębszy sens również z szefostwa punktu widzenia.laisar - 2011-03-10, 14:11
bebe napisał/a:
ma to jakiś głębszy sens również z szefostwa punktu widzenia
Szefostwo już tak podobno uważa - i ponoć czasem nas poczytuje...
(CDN).tomi - 2011-03-11, 07:36 22 maja też mi pasujeMartens - 2011-03-13, 18:47 22. maja (na dziś) ok.
Ja z kolei optuję za zlotem przy którymś z salonów/warsztatów. Bądź co bądź, to ułatwia wiele kwestii organizacyjnych, zarówno dla nas jak i organizatorów po stronie RRG.bebe - 2011-03-13, 19:04 Jeszcze odnośnie pomysłów - klauni z balonikami. :] Tyle, że zamiast skręcać zwierzaczki z podłużnych baloników - "nasi" skręcaliby zwierzaczki z Uszczelki™! :Dlaisar - 2011-03-24, 13:01 Wstępna decyzja RRG jest "za", ale proponowany termin to 14 maja, w ASO Puławska - w połączeniu z mającym się odbyć jednocześnie (także w pozostałych warszawskich zakładach firmy) "Festiwalem Samochodów Używanych"...
Szczegóły - w poniedziałek.
(Ale komentować można od razu (; ).jjmalin - 2011-03-24, 19:48 no to już konkret. ja się piszę. to może w Warszawie się ugadam co w sprawie do Pitestimatucha - 2011-03-24, 19:58 Ja jako ciekawostkę coś dorzucę. W zeszłym roku brałem udział w poszukiwaniu miejsca na zlot dla innego klubu.
Znalazłem wtedy to miejsce:
http://www.nadpilica.friko.pl/
Dużo miejsca, dużo atrakcji dookoła. Kontaktowałem się też wtedy z właścicielem i dla większej ilości gości pole namiotowe za darmo, jeśli śniadania brane u nich. Jeśli komuś nie pasuje namiot, to oczywiście są też pokoje. Do tego rzeczka, kajaki. Kwestia tylko, czy pogoda dopisze
Ja osobiście nie wiem, czy przyjadę, gdyż moja małżonka to obecnie 2w1, a na zloty zawsze jeździliśmy razem bebe - 2011-03-25, 00:04
laisar napisał/a:
Wstępna decyzja RRG jest "za", ale proponowany termin to 14 maja, w ASO Puławska - w połączeniu z mającym się odbyć jednocześnie (także w pozostałych warszawskich zakładach firmy) "Festiwalem Samochodów Używanych"..
No nieee wiem... A oni tam mają jakiś plac, łączkę, cokolwiek? Bo przed salonem to na co dzień jest zaparkować ciężko, jak się tłum klubowiczów zwali i dodatkowo ludzie z ulicy na ten Festiwal...? A gdzie wyszynk czy inną żołnierską grochówkę postawią? A jakąś hasalnię dla dzieci?wat - 2011-03-25, 07:27 a miało być w centralnej Polsce coś czuje że przy dilerze niezła mizeria z tego będzie
- mało miejsca do parkowania
- mało miejsca dla dzieciaków jak juz kolega wspomniał wyżej
- a gdzie sie jeszcze ma zmiescici tabun gości? na serwisie pod podnośnikiem?laisar - 2011-03-25, 09:24
wat napisał/a:
miało być w centralnej Polsce
Taaak? A kto tak niby twierdził?
Cytat:
przy dilerze niezła mizeria z tego będzie
Poprzednio było świetnie d:
Ale...
bebe napisał/a:
No nieee wiem
Zasadniczo, to na wszelkie atrakcje "wewnętrzne" miejsca nie brakuje, ale już na zewnątrz faktycznie jest dość ciasno...
(Inna rzecz, że mnie osobiście termin zupełnie nie pasuje /: ).wat - 2011-03-25, 09:29 no dobra z tą centralna to oże się i troche zapedziłem aler wydawało mi się że gdzieś coś przeczytałem o centralnej ale nie ważne
Laisar to ja sie tam juz przykulamy to bedzie lipa z parkowaniem rozumiem
dwa na którym zadupiu ten salon w wawie?laisar - 2011-03-25, 09:57
wat napisał/a:
bedzie lipa z parkowaniem
To zależy od przygotowania - fizycznie miejsce istnieje, tyle że zazwyczaj jest zajęte przez samochody: nowe, demo, używane, do naprawy, po naprawie, klientów, gości, pracowników...
To zależy od przygotowania - fizycznie miejsce istnieje, tyle że zazwyczaj jest zajęte przez samochody: nowe, demo, używane, do naprawy, po naprawie, klientów, gości, pracowników...
gugel/bubel czasem mi szfankuje
w jakim stopniu sie w zeszłym roku zorganizowali?
może im sie uda stanąc na wysokości zadanialaisar - 2011-03-25, 10:55
wat napisał/a:
w jakim stopniu sie w zeszłym roku zorganizowali?
Świetnym, ale to nie było w zeszłym:
http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=2523 http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=2572 http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=2721bebe - 2011-03-25, 13:53 Na stronach dacia.pl w dziale Świat Dacii (czy jakoś) dawno temu widziałem fotorelacje z poprzednich pikników i o ile wyglądało to przesympatycznie, o tyle sugeruję zwrócić uwagę na liczbę uczestników... W ramach ćwiczenia można policzyć stosunek liczby sprzedanych samochodów wtedy do liczby uczestników i policzyć przewidywaną liczbę uczestników w edycji tegorocznej. :) Wydaje mi się, że po ostatnim boomie na Dustery i niewiele wcześniejszym na Sandero - chętnych może być kilkakrotnie więcej niż w poprzednich edycjach. O ile dużo chętnych to żaden problem, bo w końcu o to chyba chodzi, o tyle fajnie by było, gdyby RPP przygotowało się na taką ewentualność. Może tam jest w okolicy jakiś ugór do wynajęcia? :) Łączka, placyk, co bądź?
EDIT: Spojrzałem sobie na mapkie satelitarne :) i:
dokładnie na tyłach RPP jest jakaś łączka, i generalnie w tamtej okolicy (Bażancia, Kuropatwy) jest takich łączek kilka. Może którąś można wynająć?
zaraz za Kuropatwy w stronę Piaseczna jest gigantyczny teren z jakimiś dziwnymi obiektami inżynieryjnymi. Jeśli to nie wojskowe/trujące, to może dałoby radę tam?
kawałek dalej w stronę Piaseczna jest coś, co wygląda na żwirownię. Tor terenowy dla Dusterów? ;)
RPP, do dzieła! :]laisar - 2011-03-25, 14:21 Zawsze da się coś znaleźć...
(Np ja mam pomysł na miejsce idealne - wciąż w Wawie, ale nie w okolicach Puławskiej).
W każdym razie zapytam o wszystko w poniedziałek - będę więc wdzięczny za kolejne pomysły, uwagi i podpowiedzi.laisar - 2011-03-28, 23:41 Spotkanie z RRG zostało przesunięte na czwartek...wat - 2011-04-05, 08:03 i co tam na spotkaniu RRG ?laisar - 2011-04-05, 08:50 Ooo, bardzo przepraszam - mam straszne forumowe "tyły" i się zgapiłem
Spotkania nie było, bo tym razem ja je musiałem odwołać - utknąłem w domu z chorym dzieckiem ):
Przełożone na najbliższy piątek...
(Ale dzięki temu pojawił się nowy argument za 22 majem (; ).Malutki - 2011-04-07, 19:00 byłem dziś na Puławskiej i tam padła data 15 maja. to jak jest?laisar - 2011-04-07, 20:01 No mam nadzieję, że się jutro dowiem...laisar - 2011-04-08, 10:48 Ech... -> poniedziałek /:Malutki - 2011-04-09, 06:00 Poczekamy
Trochę czasu jeszcze jest.
Ważne aby się udało spotkać.czaju - 2011-04-10, 20:46 też się pisze na (22 maja?).jjmalin - 2011-04-11, 20:21 to czaju pojadymy razem jak co ...czaju - 2011-04-11, 21:00 superbebe - 2011-04-11, 23:41
laisar napisał/a:
Ech... -> poniedziałek /:
Coś wiadomo?wat - 2011-04-12, 05:22 to ślkąska pokulamy się we trzech laisar - 2011-04-12, 09:14
bebe napisał/a:
Coś wiadomo?
Owszem: zgodnie z zapowiedzią, przy okazji "Festiwalu samochodów używanych, w warszawskiej sieci salonów RRG (Jerozolimskie, Mory i Puławska) "Piknik z Dacią" miałby się odbyć się 14 maja.
(Jak zrozumiałem - chyba zamiast tego 11 czerwca, jak u pozostałych dilerów w PL?).
Przy czym w Alejach i na Morach będzie to po prostu tylko swego rodzaju "dzień otwartych drzwi" (dłużej działający salon, specjalne oferty rabatowo-promocyjne na auta nowe i używane dilera i klientów oraz darmowy mini przegląd w serwisie), natomiast na Puławskiej impreza ma również obejmować specjalne dodatkowe punkty programu dla klubowiczów i sympatyków: konkursy, szerszy kontakt z serwisem, zabawy dla dzieci i jedzonko.
Formalnie wygląda to tak, że 22 kwietnia RRG ma jakieś zebranie, na którym zapadną konkretne decyzje co do budżetu, od którego oczywiście zależy, czy będzie można myśleć o czymś jeszcze.
Niezależnie jednak od tego, zaraz potem mają być rozsyłane oficjalne mejlowe i SMS-owe zaproszenia - a być może będzie się można zarejestrować również poprzez nasze forum.
Od strony logistycznej, chętni klubowicze mogliby pomóc przy organizacji części programu - zwłaszcza konkursów i zajęć dla dzieci, ale również np kierowania ruchem oraz co tam jeszcze wymyślimy.laisar - 2011-04-12, 09:14 Niestety, jak pisałem wcześniej, ja w dn. 8-15 maja będę nieobecny ))): więc przydałoby się, żebym komuś przekazał bezpośrednie pilotowanie sprawy...
(Ewentualnie przynajmniej na ostatni tydzień przed i na samą imprezę, bo do 7 maja włącznie mogę działać i wszystko wspierać).laisar - 2011-04-12, 10:19 Co do proponowanego miejsca:
• z parkingiem nie powinno być jakiegoś strasznego dramatu, bo przynajmniej częściowo auta salonowo-serwisowe mogą zostać przeniesione gdzieś dalej, a na tyłach salonu jest z kolei piękna, długa i pusta uliczka, na którą wychodzą na co dzień nieużywane, ale sprawne bramy i furtki;
• hala jest na tyle duża, że mogłyby się w niej odbyć nawet niektóre konkursy zawierające w sobie jazdę autem;
• budynek salonu jest na tyle obszerny, że bez problemu pomieści także jakieś miejsca zabaw i odpoczynku dla dzieci.
W kwestii pozostałych pomysłów (np mini-toru mini-terenowego (; ) to rozejrzę się po okolicy w czasie wizji lokalnej, bo fotki satelitarne się przeterminowują, ale podobne sprawy zależą jednak przede wszystkim od chęci i możliwości RRG - czyli konkrety pewnie dopiero po 22.04...laisar - 2011-04-12, 10:39 W kwestii formalnej: bardzo, bardzo proszę pisać po prostu na forum - lubię dostawać listy, dziękuję, ale odpowiadanie każdemu osobno na priw nie jest zbyt sensowne... (;
Zatem, ad rem - co do terminu: jak widać powyżej, mnie on bardzo nie odpowiada, ale nie ma to większego znaczenia, bo wyznaczenie go to oczywiście kwestia kompromisu między chęciami i deklaracjami większości zainteresowanych klubowiczów oraz możliwości organizacyjnych RRG.
W chwili obecnej, z powodu tych ostatnich, 22 maja nie wchodzi z grę, bo firma przygotowywała się już wcześniej na 14.
Gdyby się jednak okazało, że z naszej strony ten dzień odpada, to należałoby rzecz jasna całą kwestię jeszcze raz rozważyć. Nie rozmawiałem nt temat z RRG, więc nie wiem, czy istniałaby możliwość, żeby przesunęli swój "Festiwal" - natomiast MSZ z realnych opcji pozostawałby wtedy zapewne ów 11 czerwca.
...Tyle że ta sprawa jest tymczasem wyłącznie teoretyczna, bo, sorry, ale dla 3 osób (wliczając mnie), to nie ma co kombinować...
(A propos [: ).czaju - 2011-04-12, 19:11 jak dla mnie trochę szkoda, bo 14 to sobota, ale okMalutki - 2011-04-12, 20:46
laisar napisał/a:
a na tyłach salonu jest z kolei piękna, długa i pusta uliczka, na którą wychodzą na co dzień nieużywane, ale sprawne bramy i furtki;
Tylko czy RRG Puławska będzie chiało otworzyć choć jedną z nich na czas zlotu?
Z kim można o tym pogadać?laisar - 2011-04-12, 22:53 Obiecali, że otworzą.bebe - 2011-04-12, 23:48 Ja się piszę na pociągnięcie tematu przez ostatni tydzień, chociaż mi się nie chce. :) Moje ograniczenia czasowe znasz. Jeśli są jakieś rzeczy, które powinienem już wiedzieć, to na maila.Malutki - 2011-04-13, 20:02
laisar napisał/a:
Obiecali, że otworzą.
No to wygląda że się pomieścimy :)jjmalin - 2011-04-14, 11:43 możnaby w tej hali zrobić taką małą wystawę naszych Daciek ...Malutki - 2011-04-14, 19:25
jjmalin napisał/a:
możnaby w tej hali zrobić taką małą wystawę naszych Daciek ...
Sądzisz że tylko tyle nas będzie
A tak na poważnie w hali mają być konkursy i część dla spragnionych i zgłodniałych
i co nie co jak sądzę dla dzieciMalutki - 2011-04-14, 19:59 Jak sądzisz laisar, czy jest możliwe aby klubowicze podczas zlotu otrzymali jakieś karty rabatowe tak jak to było (bo chyba tak było prawda?) przy pierwszym zlocie na Puławskiej?tweeciak - 2011-04-15, 07:24 moze jest szansa by RRG zorganizowalo jakies identyfikatory dla klubowiczów - bo podobno kiedys byly i ulatwialy kontakty....a ja...niesmialy jestem:)laisar - 2011-04-15, 09:22
bebe napisał/a:
Ja się piszę na pociągnięcie tematu przez ostatni tydzień, chociaż mi się nie chce
Dzięki!
(A komu się chce... Ale jakoś trzeba żyć, a co to za życie bez przyjemności).
jjmalin napisał/a:
ożnaby w tej hali zrobić taką małą wystawę naszych Daciek
Malutki już właściwie odpisał, ale z drugiej strony, gdyby ktoś miał jakiś naprawdę super stjuningowany (; wózek to myślę, że dla niego znalazłoby się specjalne miejsce ekspozycyjne... (;
Malutki napisał/a:
czy jest możliwe aby klubowicze podczas zlotu otrzymali jakieś karty rabatowe
Na pewno warto zapytać, więc notuję.
tweeciak napisał/a:
moze jest szansa by RRG zorganizowalo jakies identyfikatory dla klubowiczów
ID rzeczywiści by się przydały, zatem notuję do zapytania.
(Hmm... A może by je zrobić jako "klubowe", wielokrotnego użytku?).laisar - 2011-04-15, 09:26
bebe napisał/a:
Pomysły:
[--- CIACH! --- ale całe mnóstwo]
Bardzo zachęcam też innych do nadsyłania propozycji - nawet jeśli będą bardzo zwariowane albo z jakichś innych powodów nie uda się ich zrealizować, to zawsze będzie je można wykorzystać w przyszłości albo mogą chociaż stanowić inspirację dla kolejnych osób (:rimo - 2011-04-15, 18:12 Heja Ja się piszę na tę imprezę Już szykuję wolny termin Malutki - 2011-04-16, 18:08
tweeciak napisał/a:
moze jest szansa by RRG zorganizowalo jakies identyfikatory dla klubowiczów - bo podobno kiedys byly i ulatwialy kontakty....a ja...niesmialy jestem:)
Witaj Maćku Czyzbyś wybierał się na spotkanie?tweeciak - 2011-04-17, 16:18 Malutki...oczywiscie....mam zamiar byc
Chyba ze cos sie wydarzy...Malutki - 2011-04-17, 19:49 Super!
Czy z łodzkiego ktoś jeszcze zawita?
Może jakiś konwój powitalny przygotować?jackthenight - 2011-04-18, 05:36 ja raczej też przyjadętweeciak - 2011-04-18, 08:19 Hmmm....wiec na powitanie proponuje:
Wymalowac asfalt na czerwono
Krawężniki pomalowac na bialo
Na chodnikach wiwatujacy przechodnie...(z flagami klubu...oczywiscie)
No i moze ..jakies..kwiaty...:)
hehehetomi - 2011-04-18, 09:44 Jak się nic nie zmieni to będę.Ammianus - 2011-04-18, 18:11 14 maj. Zapisane w kalendarzu Malutki - 2011-04-18, 19:13 Czy łodzianie przyjadą konwojem?
Pamiętam że raz już próbowaliśmy się umówić na stacji Neste w Jankach więc może w tym roku się uda?
Jeśli tak to proponowałbym zmienić miejsce powitania na parking przed centrum mody w Nadarzynie. Z tamtąd łatwiej będzie przejechać trasą 721 do Piaseczna i Puławską do serwisu.tweeciak - 2011-04-18, 19:31 Ja jestem ZA
jackthenight.....Ty jak jedziesz? Skad,i jaka droga..jackthenight - 2011-04-18, 20:14 Najlepiej byłoby właśnie jechać konwojem.
Ja wyjeżdżam z Widzewa (Puszkina/Rokicińska) na Brzeźińską, i tam przy M1 na stacji paliw Neste moglibyśmy się zebrać wszyscy z Łodzi i ruszyć na Warszawę trasą 72 i 8 - dwa lata temu z Kratylosem i Wieżą tak razem pojechaliśmy i było całkiem nieźle.
A w Nadarzynie przy Centrum Mody moglibyśmy się spotkać z grupą z Warszawy i wspólnie na podbój salonu na Puławskiej.Prezes - 2011-04-18, 20:46 Też już wstępnie 14 maja zarezerwowałem. Pomysł z konwojem bardzo fajny.
Jak ktoś będzie posiadał nowy model naklejek klubowych to się piszę, na stary zresztą też. Aktualnie nie mam żadnej..DrOzda - 2011-04-19, 11:59 Co do toru off-road to właśnie jest w budowie trasa S2 - S79 której wlot w Puławską będzie zaraz przy wiadukcie bocznicy kolejowej do metra.
Aktualny stan na tym forum:
http://www.skyscrapercity...639909&page=247czaju - 2011-04-19, 16:44
jackthenight napisał/a:
Najlepiej byłoby właśnie jechać konwojem.
Ja wyjeżdżam z Widzewa (Puszkina/Rokicińska) na Brzeźińską, i tam przy M1 na stacji paliw Neste moglibyśmy się zebrać wszyscy z Łodzi i ruszyć na Warszawę trasą 72 i 8 - dwa lata temu z Kratylosem i Wieżą tak razem pojechaliśmy i było całkiem nieźle.
A w Nadarzynie przy Centrum Mody moglibyśmy się spotkać z grupą z Warszawy i wspólnie na podbój salonu na Puławskiej.
My ze ślaska moglibyśmy chyba zahaczyć o Łódź... To byłyby (trzy?) więcej.jackthenight - 2011-04-19, 17:02 Dobry pomysł czaju, jeśli się zgramy to czemu nie, będzie raźniej jechać większą grupą.tweeciak - 2011-04-19, 19:32 Oj..zaczyna byc...bardzo milutko:)
Fajnie..jak sie uda..ja dołącze na "Gierkówce"jackthenight - 2011-04-19, 19:33 To trzeba się wymienić telefonami abyśmy się dobrze zgrali i pojechali kolumną.leonikus - 2011-04-19, 19:55 I postanowiłem dołączyć do zlotu. 14 to akurat weekend przerwy między komuniami Malutki - 2011-04-19, 20:14 Jeśli Śląsk zahaczy o Łódź to może Przedstawiciele Wielkopolski dołączą do tego konwoju?
Miło będzie Wszystkich Was powitać na mazowieckiej ziemi. wat - 2011-04-20, 05:17 no to ja też się podłancam pod kolumienkejackthenight - 2011-04-20, 05:32 No to widzę, że nasz kolumienka może być sporych rozmiarów - oby tylko wypaliło i obyśmy się dobrze zgrali z czasem.
Do wszystkich z kolumny wysłałem swój numer telefonu, abyśmy telefonicznie się mogli dobrze zgrać i aby ta kolumna po po prostu wypaliła.gigi303 - 2011-04-20, 06:04 o zlocik będzie muszę częściej chyba na forum wchodzić no na kolumnę się nie załapię ale obowiązkowo na puławskiej będę laisar - 2011-04-20, 06:26 W piątek wyślę do wszystkich forumowiczów zawiadomienie.jjmalin - 2011-04-20, 19:11 ja owszem piszę się do konwoju ... miny kierowcow na "jedynce" bezcennewieza - 2011-04-20, 19:41 ja jestem w wawce co weekend 1/3 miesiaca tam mieszkam ;) wiec jak co to wiadomsoc konkretna na priv poprosze , bo nie zawsze na forum zagladam :)czaju - 2011-04-21, 08:12 Bezcenna mina to była kierowcy BMW na 86 jak pojawiły się przed nim dwie Daćki, jak wracaliśmy z Markiem ze zlotu... (Marek pewnie nawet nie zauważył tej miny bo jechał pierwszy)...flowerman - 2011-04-21, 08:24 No to ja pojadę przez śląsk i zabiorę się z Vatem do kolumienkiwat - 2011-04-21, 09:29 No jasne po drodze zgarniemy jj malina czaja i marka 1603 i brykamy na łódzjjmalin - 2011-04-21, 09:36 to może sie zgadamy gdzieś na stacji benzynowej w strone czestochowy na wysokości Dąbrowy Górniczej ?? zgarniemy czaja i w drogeMarek1603 - 2011-04-21, 09:46 Tak czytam i czytam i się zastanawiam czy nie jechać.wojtus - 2011-04-21, 10:49 Jak nic nieprzewidzianego nie wypadnie, to też się wybiorę i pewnie dołączę do konwoju w CM Nadarzyn.czaju - 2011-04-21, 11:46 Ja mieszkam koło S1, na wysokości Huty Katowice, także możemy to zrobić tak że albo ktoś mi da znać i wyjadę na S1 (na CB już ustalimy czy mam was gonić, czy poczekać).
Niestety do Siewierza już nie ma żadnej stacji, ew. ta nieopodal mojego domu (zjazd na Hutę Katowice, na rondzie w lewo, stacja po lewej - 98 w cenie 95 w weekendy i bardzooo niskie ceny (ojciec tam tankuje Corollę i 40kkm z powodzeniem...).jjmalin - 2011-04-21, 12:49 no to mozemy na tej stacji sie umówićwat - 2011-04-21, 14:01 tylko wpisz dokładny adres tej stacji co by z nawi szło trafićczaju - 2011-04-21, 14:03 http://maps.google.com/ma...ie,+Polska&z=15wat - 2011-04-21, 14:14 dzięki bushi - 2011-04-21, 14:31 Ech, a ja pracuje w weekend i sie nie wybiore - a udzial w konwoju kuszacy. Prowadzacy musi tylko przykleic na masce gumowa kaczke, albo lepiej gumowego nietoperza :Djackthenight - 2011-04-21, 14:52 Bushi a co, będzie zawieszona flaga przy szybie z naszym logo klubu.tweeciak - 2011-04-21, 15:02 Flaga i u mnie bedzie:)Malutki - 2011-04-21, 18:50 Kto z Warszawy wyjedzie powitać kolumnę? Ma się rozumieć oprócz mnie leonikus - 2011-04-21, 19:34
Malutki napisał/a:
Kto z Warszawy wyjedzie powitać kolumnę? Ma się rozumieć oprócz mnie
A gdzie będzie to witanie?
[ Komentarz dodany przez: jackthenight: 2011-04-21, 21:11 ] A drugi mój post na tej stronie to czytał ? : http://www.daciaklub.pl/f...er=asc&start=60bushi - 2011-04-21, 20:22
jackthenight napisał/a:
będzie zawieszona flaga
No to bede sie czul jakbym jechal z wami :)Malutki - 2011-04-21, 20:52
leonikus napisał/a:
Malutki napisał/a:
Kto z Warszawy wyjedzie powitać kolumnę? Ma się rozumieć oprócz mnie
A gdzie będzie to witanie?
Nadarzyn centrum mody a dokładniej parking przed centrum.maciek - 2011-04-21, 22:08 zróbcie silnik
[ Komentarz dodany przez: jackthenight: 2011-04-22, 11:35 ] Ja na przykład nie czaję twojej wstawki, wyjaśnij o ci chodzi z tym silnikiem
Dodano:
wiesz jak dzisiaj przeczytałem to też nie zrozumiałem.
Ale już rozumiem
chodziło o filmik z przejazdu Dacii jeśli dobrze kojaże pisałem z telefonu i tam T9 i taki cuda się dziejąmausi64 - 2011-04-22, 09:07
Marek1603 napisał/a:
Tak czytam i czytam i się zastanawiam czy nie jechać.
Jak nic nieprzewidzianego nie wypadnie, to też się wybiorę i pewnie dołączę do konwoju w CM Nadarzyn.
a ten konwój to jak będzie jechał ??? z Nadarzyna na Puławską, czy przez Raszyn ??? bo ja z Raszyna może tam bym dołączyła, choć na chwilę.....
no i o której godzinie, bo nie doczytałam tweeciak - 2011-04-22, 09:27 Domniemam ze godzina jeszcze do ustalenia
A co do trasy...pewnie...do Piaseczna...a raczej..PRZEZ Piaseczno-ale sie zobaczy.
A jezeli chodzi o Ciebie...blisko masz z Raszyna....:)
nie daj sie dlugo namawiac:)
:)Malutki - 2011-04-23, 18:17
mausi64 napisał/a:
a ten konwój to jak będzie jechał ??? z Nadarzyna na Puławską, czy przez Raszyn ??? bo ja z Raszyna może tam bym dołączyła, choć na chwilę.....
no i o której godzinie, bo nie doczytałam
Tak jak pisałem wcześniej proponuję z CM Nadarzyn przejechać trasą 721 do Piaseczna i dalej Puławską do serwisu.
Co do godziny to jeszcze nie została ustalona.SAJSEN - 2011-04-25, 19:49 Przed poprzednim zlotem kilka osob spotkało sie pod KLIF-EM na ul. Okopowej i razem pojechalismy przez centrum.Malutki - 2011-04-25, 20:32 Jak najbardziej północna część może przyjechać via Kliff.
Ja staram się umówić powitanie klubowiczek i klubowiczów z południa, południowego zachodu i z zachodu i wspólnie dojechać na Puławską.
Mikele i klubowicze z Lubelskiego i podkarpackiego jeszcze się nie wpisali więc nie wiem jak będą jechać.Beckie - 2011-04-25, 20:44
Malutki napisał/a:
Jeśli Śląsk zahaczy o Łódź to może Przedstawiciele Wielkopolski dołączą do tego konwoju?
Miło będzie Wszystkich Was powitać na mazowieckiej ziemi.
A tak właściwie ktoś z WLKP się wybiera, tej?tweeciak - 2011-04-27, 20:27 No i temat ucichl?Ammianus - 2011-04-28, 07:11 Zlot tuż tuz
Jak z godziną?
Wchodzi w grę pora obiadowa, czy popołudnie późniejsze?tweeciak - 2011-04-28, 08:10 Myslalem ze bardziej...poranne ...godziny - 12?tomi - 2011-04-28, 10:27 Mi też by pasowało od rana do południa.Marek1603 - 2011-04-29, 11:52 Kratylos, myślę że jest to dobra pora uwzględniając odległość ze Śląska.
Ustalimy punkt spotkania z Łodzią i dalej razem będziemy się toczyć do Warszawy.Marek1603 - 2011-05-02, 11:32 W związku z wyjazdem proponuję spotkanie na stacji, o której mówił czaju o godzinie 7:00. Myślę, że na 11:00 się wyrobimy razem z postojami łączącymi kolumny.
Potem parking na Podwarpiu przed Siewierzem dołączają koledzy jadący od Katowic (aby nie gnać do Dąbrowy). Za światłami po prawej jest taki duży parking dla tirów.Myślę że 7:15
Z grupą Łódzką spotkamy się na pierwszej stacji paliw za Rawą Mazowiecką. Chłopaki zjadą z drogi 72 na 8. Gdzieś za poniższym węzłem. Godzina 9:30 - 10:00
Proszę o ewentualne sugestie.jjmalin - 2011-05-02, 15:39 no oki zgadzam sielaisar - 2011-05-02, 22:30
tweeciak napisał/a:
No i temat ucichl?
Święta d:
Ammianus napisał/a:
Zlot tuż tuz
Jak z godziną?
Wchodzi w grę pora obiadowa, czy popołudnie późniejsze?
Wstępnie miało być 9-15 lub 10-16.
W programie (pewniaki):
• 3 (4?) konkursy (w tym 2 tradycyjne - wymiany żarówki i wiedzy);
• mini przeglądy i diagnostyka elektroniczna;
• kąciki dla dzieci - dmuchańce-skakańce/zjeżdżalnie, malowanie buzi, rysowanie, plastelina, wata cukrowa;
• jedzonko (grill) i napoje (bez %).
Co więcej - to się ma jeszcze okazać, boooo:
Cytat:
pojawjają się wątpliwości wśród Zarządu co do terminu, jest możliwość, że przeniesiemy imprezę na ostatni weekend maja, ale to będe miała potwierdzone w czwartek [5 maja - dop. L.]
... Marek1603 - 2011-05-03, 10:15 Myślę, że 10-16, bo my ze Śląska mamy kawałek do przejechania, a jak się jedzie kolumną to jest jeszcze inaczej. Po drodze mamy zamiar przyłączyć sie do Łódzkiej kolumny i razem do Warszawy ale jak piszesz świeta i cisza na forum. Koledzy z Łodzi chyba powyjeżdżali.
Co do tego terminu to daj znać bo będziemy musieli sobie plany pozmieniać zwłaszcza, że wszyscy przygotowani byli na 14.05. Teraz nie wiem czy ci co mieli przyjechać, będzie pasować.laisar - 2011-05-03, 15:11 Dokładnie z tych samych powodów też optowałem za tymi godzinami.
Ze zmianami terminu jest właśnie gorzej - osobiście bym się ucieszył, ale taka informacja to jednak bardzo na ostatnią chwilę... /:SAJSEN - 2011-05-03, 17:12 Małe pytanko
czy 100-lica umawia sie gdzieś, żeby razem dojechać na zlottweeciak - 2011-05-04, 07:43 Zaraz zaraz...Laisar....czy dobrze zrozumialem-termin...zlotu moze ulec zmianie???
OJ..OJ...nie jest dobrze.laisar - 2011-05-04, 08:55 Ano wygląda na to, że może... Wszystko się powinno jutro wyjaśnić.
...Mam nadzieję jjmalin - 2011-05-05, 12:43 i jak z tą datą laisar ??jackthenight - 2011-05-05, 20:53 Może w tej warszawie przestraszyli się ilości chętnych, że chcą zmieniać termin ?czaju - 2011-05-05, 20:56 a to nie dobrze...laisar - 2011-05-05, 21:20 Na razie nic nie wiem, nie udało mi się po południu dodzwonić, ale też mało miałem czasu na wiszenie na słuchawce...
Proponuję jednak nie teoretyzować i po prostu zaczekać - jutro zdobędę wieści.laisar - 2011-05-06, 12:19 Ostatecznie ostateczny termin:
28 maja, w godz. 9oo-16oo.
("Teraz tylko tsunami lub tornado [go] zmieni" ((: ).
Miejsce oczywiście bez zmian.tweeciak - 2011-05-06, 12:27 No pieknie...a ja plany pozmienialem by miec wolne 14....
wrrrrrrrlaisar - 2011-05-06, 12:34 C'est la vie, kiedy jest więcej niż jedna "strona"...
I jakbym się nie cieszył, że jednak będę na imprezie, to jednak z drugiej strony takie zmiany w de facto ostatniej chwili nie są właśnie zbyt dobre /:
No ale do 28 jest jeszcze moment, więc mam nadzieję wszystkim zainteresowanym uda się wyprostować plany [:tweeciak - 2011-05-06, 12:42 a ja mam nadzieje...ze to definitywny termin:)jackthenight - 2011-05-06, 12:50 To dobrze, że jeszcze nie wziąłem wolnego na 14-tego.
Akurat 28 maja mam wolne - także ja przyjadę.flowerman - 2011-05-06, 13:06 No mi też pasuje ten 28.
Na 14 wczoraj mi wypadła robótka nie do przełożenia więc jestem happy jjmalin - 2011-05-06, 14:08 co zrobic dopasuje siebebe - 2011-05-06, 14:22 Rozumiem, że tym samym jestem zwolniony z obowiązków zastępcy? :] Ja też wolę 28 maja, bo będzie laisar ;) i jest szansa na sensowniejszą pogodę.Malutki - 2011-05-06, 16:33 14 był moim wolnym dniem, a 28 mogę mieć kłopot ale zobaczę może da się coś zrobić.Marek1603 - 2011-05-06, 21:24 Ja przybędę.jjmalin - 2011-05-06, 21:46 to jak Silesianie teraz ze zbiórką skoro to jest na 9 ??Marek1603 - 2011-05-06, 22:02 Myślę że tak samo, czyli o 7:00. Najwyżej drakule pogonimy.
Tak ja jak i ty Karolu musimy dojechać do Dąbrowy, a nie uśmiecha mi się wstawać o 4:00.
Reszta co na to. Czaju, Wat.jjmalin - 2011-05-06, 22:07 no fakt. 4.00 pora zabojczajackthenight - 2011-05-06, 22:25 Marek1603 to o godz. 9.30 na pierwszej stacji paliw za Rawą Mazowiecką, czyli za połączeniem tras 72 i 8, tak ?
Czyli my z Łodzi musimy tak wyjechać około 8.30, oki grupa łódzka : Kratylos, tomi, tweeciak i bushi ?wat - 2011-05-07, 05:58 ja moge wstać o 4 dla mnie to nie problem, ale w razie czego mój sandacz się nie obrazi jak sie go deko pogoni
akurat powinienem trochę oddechu złapać w pracy chybaMarek1603 - 2011-05-07, 07:56 Wyjazd o 7:00 z Dąbrowy Górniczej potem zgarniamy z podwarpia resztę jadących od Katowic i spotykamy się z kolumną Łódzką za Rawą Mazowiecką na pierwszej stacji.
Wat myślę, że i tak drakulki pogonimy. Dla mnie też nie jest problem wstać tylko po co przyjechać tam na 9:00 i kwitnąć do 16:00 no chyba, masz zamiar swoją połówkę do centrum handlowego MAXIMUS na zakupy zabrać.jjmalin - 2011-05-07, 08:19 a potem nie odebrać jej bo "za długi żony nie odpowiadam " ??wat - 2011-05-07, 08:24 moja połowka niestey w tym czasie bedzie pływać kajakiem po sztolni w TG tak że kulam sie sam, akle moze to i lepiej laisar - 2011-05-07, 08:36
jjmalin napisał/a:
skoro to jest na 9 ??
Zasugerowałem RRG, żeby "właściwy" program nie rozpoczynał się przed 10 - bo właśnie niektórzy będą jechać z dość daleka...bushi - 2011-05-07, 10:20 A ja 28 mam szanse sie zabrac - ustalcie godzinowo co, jak i gdzie, a ja, jesli nic niespodziewanego sie nie zdarzy to sie dostosuje :)jackthenight - 2011-05-07, 10:51 Grupa Łódzka w Łodzi spotyka się na stacji paliw Neste przy M1 na Brzezińskiej o godz. 8:30 i razem jedziemy trasą 72 a następnie skręcamy w trasę 8 i przy pierwszej stacji po prawej stronie spotykamy się z grupą jadącą z południa.
Dokładnie tutaj się spotkajmy :
http://maps.google.pl/map...013733&t=h&z=17Seal - 2011-05-07, 14:03 Dawno nie byłem na katowickiej ale słyszałem od kolegi, że ją rozgrzebali za Rawą tak, że uwzględnijcie to sobie Panowie w czasie na ewentualne korki.Martens - 2011-05-07, 15:42 Jechałem katowicką kilka tygodni temu - faktycznie między Rawą a Jankami jest kilka zwężeń (ruch odbywa się w obu kierunkach jedną jezdnią) ale przy sobotnim natężeniu ruchu nie powinno być problemu.czaju - 2011-05-07, 16:13 czy dobrze rozumiem? przekładamy na 28. No ale fakt że rozpoczynanie imprezy przed 10 nie uśmiecha się do mnie. ale jeśli już miałaby być na 10 to z założenia się spóźnimy, bo możemy np w Dąbrowie ugadać się na 6:30 (tak żebyście wyjechali o 6:00)
"pogonić" :) szczególnie że będzie na nowych oponach (mały incydent z krawężnikiem, urwana półoś, połamany wahacz, uszkodzona zwrotnica, felga i opona, ale lada dzień powinna być spowrotem).
Ile czasu nam zejdzie (jeśliby na każdym ograniczeniu stał policjant) na dojazd?jjmalin - 2011-05-07, 17:00 wliczając że jest multum fotoradarów ...laisar - 2011-05-07, 17:30 Wracałem ze świąt w czwartek, w okolicach południa, kiedy ruch jest znacznie większy niż wcześnie rano w weekend - jechałem niecałe 4,5 h, w 99% zgodnie z ograniczeniami prędkości.
Remonty są tak naprawdę od Piotrkowa, od samego zjazdu z autostrady, do Mszczonowa (jakieś 50 km od Wawy) - ruch puszczany jest w obie strony jedną jezdnią, ale co kilka kilometrów jest fragment dwujezdniowy, więc jechało się całkiem sprawnie.
Myślę, że przy pewnie niewielkim sobotnim ruchu zdążycie bez problemu bez łamania przepisów (: - przy "tempomacie" na 80 km/h w zasadzie nie trzeba się martwić radarami i zwalniać nigdzie z wyjątkiem czerwonych świateł, a podróż potrwa na pewno mniej niż 4 h.
Możemy chyba zresztą ustalić początek np na 10.3o, nie powinno to przecież mieć większego znaczenia...
(A w razie czego proszę może o telefon np pół godziny wcześniej - 0048796-LAISAR - to wtedy zobaczymy co i jak?).
@bebe: Teoretycznie tak, ale jeśli będę mógł w razie potrzeby dalej liczyć na wsparcie, to będę bardzo wdzięczny... [:
(No chyba że w ogóle Ty - albo ktoś inny? - chce przejąć pałeczkę, to oddam po dobroci <: ).Marek1603 - 2011-05-07, 18:17 Laisar to rozpoczęcie zaplanujmy na 10:30.
Czaju myśle, że o 7:00 jest na czas. Byłem w tamtym roku trzy razy w Nadarzynie (w tygodniu) stąd moje obliczenia, że zdążymy.jjmalin - 2011-05-07, 18:47 aaaaaaa to stąd się wzięło Laisar ??Malutki - 2011-05-07, 22:35 Czy Warszawa nadal wita kolumnę w Centrum Mody Nadarzyn?laisar - 2011-05-07, 22:38
jjmalin napisał/a:
aaaaaaa to stąd się wzięło Laisar ??
Zdecydowanie nie, a nawet wręcz przeciwnie - to nr jest w miarę nowy i dał się po prostu dopasować (:jackthenight - 2011-05-08, 07:54
Malutki napisał/a:
Czy Warszawa nadal wita kolumnę w Centrum Mody Nadarzyn?
Byłoby miło, gdyby nadal :)Marek1603 - 2011-05-08, 12:15 Pierwsza stacja paliw za Rawą po prawej stronie jest dopiero przed Mszczonowem.
Trzeba zjechać w ul. Rawską i od tyłu wjechac na stację. Brak wjazdu od głównej.maciek - 2011-05-08, 12:47 w którym salonie będzie Zjazd
bo chę uzupełnić
http://www.facebook.com/e...220104171334574
w grupie http://www.facebook.com/g...133396926672412laisar - 2011-05-08, 12:53 Od początku bez zmian - Puławska (621B).jackthenight - 2011-05-08, 12:53 To lepiej może marek1603 na takim parkingu :
Znajduje się 1.5 km wcześniej niż ta stacja Bliska.Marek1603 - 2011-05-08, 14:04 Masz rację Artur. Ten parking jest o wiele lepszy.SAJSEN - 2011-05-08, 17:52 Ja niestety nie bede termin 28 koliduje mi z wypadem 27-29 ma mazury na ryby
wiec życze miłej zabawy i extra pogodytweeciak - 2011-05-08, 18:54 Ten parking...o ile dobrze pamietam to jest 411km...na "slupku" i jest to DUZA stacja BP
Miejsce...IDEALNEMalutki - 2011-05-09, 18:31
jackthenight napisał/a:
Malutki napisał/a:
Czy Warszawa nadal wita kolumnę w Centrum Mody Nadarzyn?
Byłoby miło, gdyby nadal :)
No to kolejne pytanie do wszystkich jadących w kolumnie:
Na którą godzinę dojedziecie do Nadarzyna?
Hej mausi64 dołączysz do nas w Nadarzynie?Marek1603 - 2011-05-09, 19:47 Myślę, że jak wszystko dobrze pójdzie to kolo 10:00 powinniśmy być w nadarzynie.mausi64 - 2011-05-09, 21:18 [quote="Malutki"][quote="jackthenight"]
Malutki napisał/a:
No to kolejne pytanie do wszystkich jadących w kolumnie:
Na którą godzinę dojedziecie do Nadarzyna?
Hej mausi64 dołączysz do nas w Nadarzynie?
hej, myślę, że tak; powinnam.... jestem umówiona z Markiem 1603 na przekazanie ubrań klubowych... będę musiała ino tylko poodwoływać moich uczniów, bo mam od 10.30 do 12.30 lekcje .... ale mam nadzieję, że damy radę.... jackthenight - 2011-05-10, 15:40 Mausi my będziemy zadowoleni jak przyjedziesz, twoi uczniowie będą zadowoleni jak odwołasz zajęcia - także same plusy, nie widzę innej możliwości jak ta, że przyjedziesz.Malutki - 2011-05-10, 19:11
Marek1603 napisał/a:
Myślę, że jak wszystko dobrze pójdzie to kolo 10:00 powinniśmy być w nadarzynie.
Pysznie
Będę czekał a właściwie będziemy gdy mausi dojedzie.mausi64 - 2011-05-10, 22:26
jackthenight napisał/a:
Mausi my będziemy zadowoleni jak przyjedziesz, twoi uczniowie będą zadowoleni jak odwołasz zajęcia - także same plusy, nie widzę innej możliwości jak ta, że przyjedziesz.
nieeeeeeee, no, po takiej zachęcie - grzechem niewybaczalnym byłoby nie przyjechać ....
mausitweeciak - 2011-05-11, 07:03 Mausi64...nie stalas wczoraj na statoil...na krakowskiej niedaleko Hynka??
Malutki...nie omieszkam...przyjechac:) - mam nadzieje:)mausi64 - 2011-05-11, 08:22 hej,
to nie ja; ale jeżdżę tamtędy często i też widziałam siostrę bliźniaczkę często tam stoi; może ktoś z pracowników ?
ale jedno nas różni: ja mam na tylnej szybie naklejkę przynależności do klubu
może powinnam się tam kiedyś zatrzymać i namówić do wstąpienia do nas ??? hmmmm
miłego dnia i pochwała za czujność Prezes - 2011-05-11, 09:03 28 maja zaklepane na zjazd. Postaram się o 10:00 być w Nadarzynie przy Centrum Mody.z234 - 2011-05-11, 19:01 Ja z chęcią pojechałbym w kolumnie, ale musze byc w Warszawie troche wczesniej, wiec pewnie dojade ok 12ej. Czy dla 8-miesięcznego dziecka beda jakies atrakcje?? ;)POS - 2011-05-13, 17:18 Piknik Dacia to impreza dla wszystkich, ale jak już pewnie wszyscy wiedzą, zlot klubowiczów odbędzie się w salonie na Puławskiej 621b.
Pozdrawiam was serdecznie i do zobaczeniamarcio - 2011-05-13, 22:17 Na ten weekend mam dwie imprezy, na których chciałbym być i ... to się na pewno nie uda, bo musiałbym ponad 12 godzin permanentnie prowadzić samochód , a może jeszcze być tak, że nie stawię się na żadną.bodzio - 2011-05-18, 07:50 czy jakaś grupa klubowiczów bedzie jechała na zlot przez Radom??? Bo bym się podłączył!!! Jeśli tak to kiedy? Tak PI razy drzwi...POS - 2011-05-18, 12:57
z234 napisał/a:
Ja z chęcią pojechałbym w kolumnie, ale musze byc w Warszawie troche wczesniej, wiec pewnie dojade ok 12ej. Czy dla 8-miesięcznego dziecka beda jakies atrakcje?? ;)
Jeśli chodzi o atrakcje dla dzieci, to sami musicie zdecydować, które w niżej wymienionych spełnią kryteria wiekowe odnośnie waszych pociech Przewidziane atrakcje dla dzieciakow to:
Wyspa dmuchana, gdzie będzie można sobie poskakać, pozjeżdżać i ogólnie poszaleć, będzie przygotowany też kącik zabaw, gdzie meble są dostosowane do wzrostu Waszych podopiecznych, oprócz zabawy zabawkami, będzie można porysować kredą po tablicy lub kredkami po papierze, albo pobawić się modelikami Dacia, które są przewidziane jako upominki dla najmłodszych odwiedzających. Do tego nie zabraknie słodkości, a całość uwieńczy pop corn i kolorowa wata cukrowa bez limitu.marcio - 2011-05-18, 18:40 Mam pytanko, gdzie i o której spotyka się grupa katowicka ? którędy będzie jechać ?Marek1603 - 2011-05-18, 18:50 Marcio wcześniej masz opis w tym temacie trasy. Zaczynamy w Dabrowie Górniczej.Ammianus - 2011-05-22, 08:09 Jedyna rzecz, która nie daje mi spokoju teraz to wizyta prezydenta USA w czasie naszego zlotu tweeciak - 2011-05-22, 08:20 Dziwisz sie ze Prezydent USA przylatuje...na zlot? Mnie jakos to nie dziwi:)wat - 2011-05-22, 08:21 jeden ciołek przyjeżdza a oni zamykaja pół miastajak by mu dlce z kieszeni wylatywały dac mu włep i bedzie spokójmrówa - 2011-05-22, 08:46
wat napisał/a:
jeden ciołek przyjeżdza a oni zamykaja pół miastajak by mu dlce z kieszeni wylatywały dac mu włep i bedzie spokój
Lepiej uważaj co piszesz o prezydencie, bo do takich czasem pukają z rana wat - 2011-05-22, 08:51 wiem wiem słyszałem jego poprzednik kiedys na cały dzien kraków sparalizował, a paraliz jest wiekszy nizby papiez przyjechał usa są powaleni z tym swoim niby bezpieczenstwemMarek1603 - 2011-05-22, 10:12 Przypomianam plan wyjazdu do Warszawy.
Mam pytanie, czy ktoś będzie dołączał na Podwarpiu do naszej kolumny, bo w przeciwnym razie nie ma sensu się zatrzymywać.
W związku z wyjazdem proponuję spotkanie na stacji, o której mówił czaju o godzinie 7:00. Myślę, że na 11:00 się wyrobimy razem z postojami łączącymi kolumny.
Potem parking na Podwarpiu przed Siewierzem dołączają koledzy jadący od Katowic (aby nie gnać do Dąbrowy). Za światłami po prawej jest taki duży parking dla tirów.Myślę że 7:15
Dalej do Nadarzyna gdzie spotykamy się z grupą Warszawską w CM. Dalej Piaseczno i salon.czaju - 2011-05-22, 10:20 Jeśli na tej stacji mam dołączyć tylko ja, to możemy od razu na Podwarpiu zrobić stopa...maciek - 2011-05-22, 10:56 Obama nie przyleci, znowu wulkan wybuchł, będzie znów grał w Golfa czaju - 2011-05-22, 11:03 to nie będzie go w RRG?!Marek1603 - 2011-05-22, 11:50 Czaju wszyscy spotykamy się na stacji.
Lista Śląska:
Czaju
JJmalin
Marcio?
Marek1603
Wat48piotr - 2011-05-22, 13:02
wat napisał/a:
usa są powaleni z tym swoim niby bezpieczenstwem
Kto dba ten ma,lub obchodzi rocznicę.maciek - 2011-05-22, 15:05
48piotr napisał/a:
wat napisał/a:
usa są powaleni z tym swoim niby bezpieczenstwem
Kto dba ten ma,lub obchodzi rocznicę.
Endi85 - 2011-05-23, 15:15 Co do grupy z Warszawy to rozumiem że spotykamy się w Nadarzynie o 10:00 tweeciak - 2011-05-23, 17:28
Marek1603 napisał/a:
Przypomianam plan wyjazdu do Warszawy.
Z grupą Łódzką spotkamy się na parkingu za Rawą Mazowiecką.
Dalej do Nadarzyna gdzie spotykamy się z grupą Warszawską w CM. Dalej Piaseczno i salon.
Sprecyzujmy
W okolicach Rawy jest jeden przystanek?...pozniej gdzies w okolicach...drugi (wczesniej byla mowa o 411 kilometrze na duzej stacji BP)? i trzeci Centrum Mody - NADARZYN
Zgadza sie???
Chodzi mi o 1 i 2 przystanek...czy RAWA i cos jeszcze przed Nadarzynem???
PS-nie bede mial "dackowego" samochodu...ale juz cos wykombinowalem:)
wiec na chwile obecna "bede"Malutki - 2011-05-23, 18:14
Endi85 napisał/a:
Co do grupy z Warszawy to rozumiem że spotykamy się w Nadarzynie o 10:00
Narazie grupa warszawska to mausi i ja.
Jestesmy umówieni na 10:00 w centrum mody jak będziesz parę minut wcześniej to juz powinienem być z moją MCV-ką niebieski mineral.
Jeśli będzie Ci za daleko do Nadarzyna to jedź na Puławską, tam się wszyscy spotkamy.Marek1603 - 2011-05-24, 04:53 Tweeciak pierwszy przystanek na stacji BP za Rawą i potem Nadarzyn Centrum Mody.
Resztę podałem tylko informacyjnie.
A tak też dla ścisłości to centrum Mody to chodzi o Maximusa czy coś innego?gigi303 - 2011-05-24, 05:43 no to i ja podłączę się do centrum mody, trochę nadrobię ale co tam
Centrum mody to nie maximus, po drugiej stronie trasy się znajduje i trochę wcześniej. (jeśli jedziesz w stronę warszawy)Roobertino - 2011-05-24, 06:06
Marek1603 napisał/a:
Tweeciak pierwszy przystanek na stacji BP za Rawą i potem Nadarzyn Centrum Mody.
Resztę podałem tylko informacyjnie.
A tak też dla ścisłości to centrum Mody to chodzi o Maximusa czy coś innego?
Centrum mody jest jakieś 300m przed Maximusem i po przeciwnej stronie wojtus - 2011-05-24, 06:10
Malutki napisał/a:
Endi85 napisał/a:
Jestesmy umówieni na 10:00 w centrum mody jak będziesz parę minut wcześniej to juz powinienem być z moją MCV-ką niebieski mineral.
Jeśli będzie Ci za daleko do Nadarzyna to jedź na Puławską, tam się wszyscy spotkamy.
Postaram się do Was dołączyć, tylko nie wiem czy się wyrobię na 10:00, może mi zabraknąć około 15 minut.wat - 2011-05-24, 06:39 Marek ja startuje z Podwarpia powiedz mi tylko czy tam na tym parkingu jest coś charakterystycznego żebym go nie przejechałPrezes - 2011-05-24, 08:37
Malutki napisał/a:
Ja też się zgłosiłem przecież :P Mausi niestety nie będzie
Marek1603 napisał/a:
A tak też dla ścisłości to centrum Mody to chodzi o Maximusa czy coś innego?
Centrum Mody jest jadąc do Warszawy po prawej i przed Maximusem. Będę coś dla Ciebie miał :)
Postaram się być przed 10:00, jeśli tylko Obama mnie przepuści, bo nasze trasy się przecinają (na szczęście nie pokrywają)Marek1603 - 2011-05-24, 08:42 Jak miniesz ten węzeł na Tarnoskie Góry - Pyrzowice za łukiem na dołku masz światła (trzy pasy ruchu) i za nimi jest parking. Praktycznie wjazd na światłach. Często tam stoi inspekcja.Marek1603 - 2011-05-24, 08:43 To teraz już wiem bo byłem w MCSIM w Nadarzynie w tamtym roku, a w lipcu poraz kolejny. Dzięki.mausi64 - 2011-05-24, 08:50
Malutki napisał/a:
Endi85 napisał/a:
Jeśli będzie Ci za daleko do Nadarzyna to jedź na Puławską, tam się wszyscy spotkamy.
hej hej
no właśnie, niestety dla mausi jej plany pozmieniały się na tyle, że jak na razie wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że zlot będzie musiał odbyć się bez niej
I się odbędzie, bo przecież jedna jaskółka wiosny nie czyni; i na pewno będzie fajnie, miło i sympatycznie. Ale mausi ma nadzieję, że mimo wszystko będzie jej Wam brakować
I właśnie m.in. z tego powodu przekazała dziś Prezesowi dla Marka1603 wszystkie ubrania klubowe oraz nalepki ze starym logo. No właśnie - z Warszawy będzie więc Prezes; no i bebe wspominał, że się wybiera; więc na pewno Malutki nie będziesz osamotniony....
Ona sama chciała bardzo być na tym zlocie, chciała poznać tych wszystkich fajnych Klubowiczów, z którymi tak sympatycznie "rozmawia" się na forum. Jednak "siła wyższa" sprawiła, że tego dnia nie będzie jej w Warszawie.
Ma jednak nadzieję, że jej tym razem nie zlinczujecie, że nie będziecie "za karę" wykluczali z grona Klubowiczów / Forumowiczów i dacie szansę poprawy
Ona sama w ramach zadośćuczynienia podjęła się np. zrobienia identyfikatorów dla Klubowiczów, obecnych na zlocie; pewnie większość z Was się zna, ale np. nowi już nie.
Takie identyfikatory, z nickiem z forum, moim zdaniem ułatwiłyby sprawę wzajemnego poznania się i odróżnienia od reszty....
Projekt już wymysliłam - na dole, w załączniku. Nabyłabym jedynie drogą kupna identyfikatory, wydrukowała i o ile Prezes nie miałby nic naprzeciw - znów spotkała się z nim gdzieś po trasie i przekazała przed sobotą. Koszt zamknąłby się pewnie w granicach 1 - 1,20 ( w zależności od kosztu identyfikatora..... ) i może choć w ten sposób byłabym z Wami obecna "duchem" :)))) Można by je było używać na wszystkich zlotach - to byłyby takie nasze "wizytówki"
Nie wiem, co szacowne grono na to, ale jak zaznaczyłam, jest to tylko moja luźna propozycja i wcale nie musi spotkać się z aplauzem. Gdyby jednak tak było, to musiałabym dostać info od osób, które się wybierają ( najlepiej na priva; lub lista na forum - fakt, większość zgłasza akces na forum, ale żeby nie przeoczyć nikogo, potrzebna byłaby zbiorcza lista :) oczywiście, wydrukowałabym więcej identyfikatorów; kilka byłoby tylko z logo, dla tych, co nie doczytali, albo zdecydowali się na udział w ostatniej chwili.
Tymczasem życzę wszystkim miłego dnia i nie gniewajcie się na mnie bardzo tweeciak - 2011-05-24, 09:37 Czyli na 411 kilometrze...na stacji BP umawiamy sie ze wyjazd "z niej" okolo 9:30
TAK?
Dopytowywuje:) bo ja dolaczam na 407 km i chce wiedziec co i jak:)
(Centrum Mody jest na okolo 439/ 440kilometrze w kazdym razie okolo jednego kilometra za swiatlami w Nadarzynie)jackthenight - 2011-05-24, 12:03 Czyli z Łodzi musimy wyjechać tak o 8:00 no może 8:30.
Czyli spotkanie na stacji paliw Neste przy M1 na Brzezińskiej proponuje na 8:00.
OK ekipa z Łodzi ?
Na 9:30 będziemy spokojnie na stacji BP za Rawą Mazowiecką i tam spotkamy się z grupą z południa i razem pojedziemy do Centrum Mody, gdzie spotykamy się z ludźmi z W-wy i razem na Puławską.tweeciak - 2011-05-24, 12:20 Jackthenight....z osobami z Warszawy pod Centrum Mody:)
[ Komentarz dodany przez: jackthenight: 2011-05-24, 13:54 ] Ok, dzięki, już wyżej poprawiłembushi - 2011-05-24, 15:02 Neste 8:00 - przyjalem :)
A co do identyfikatorow to calkiem fajny pomysl - mozna tylko zrobic wieksze nicki. Oczywiscie jesli mausi je zrobi to bedziemy bardzo wdzieczni, ale mozna tez wrzucic na forum sam wzor/szablon i kazdy sam/grupa z danego regionu sobie wydrukuje (by nie obciazac kolezanki).mausi64 - 2011-05-24, 16:48 :)))
no proszę, jak o mnie dbają - dzięki bushi !!!!!
oczywiście, że mogę wrzucić szablon w wordzie na forum - nie ma problemu.... nicki też mogę zmienić na większe, ale to dopiero wszystko jutro rano, bo identyfikatory wymyśliłam w pracy
rozmiar pasuje do typowych identyfikatorów, zdjęcie też dla przypomnienia mogę wrzucić - ale to dopiero wszystko jutro rano. poczekacie ????
pozdrawiamjjmalin - 2011-05-24, 16:54 takze na ID karty się piszętweeciak - 2011-05-24, 18:44 A pomysl byl....by ORGANIZATOR..czyli RRG zorganizowal identyfikatory-rozumiem ze organizator....nie zrobi:(
Tweeciakbushi - 2011-05-24, 20:13 Wkladki do ID moze kazdy sam wydrukowac, bez laski RRG :) - tak na szybko zrobilem kolorowa wersje tla, a napisy mozna wrzucic na nie w edytorze tekstu. Moze byc sam nick, ale takze skad jestesmy, jaki mamy model wozu... Pozostaje problem samych identyfikatorow, czy kupujemy je osobno, czy ktos wyklada pieniadze, kupuje hurtem i rozdaje na miejscu.Malutki - 2011-05-24, 20:47
wojtus napisał/a:
Postaram się do Was dołączyć, tylko nie wiem czy się wyrobię na 10:00, może mi zabraknąć około 15 minut.
Myślę że parę minut kolumna postoi na parkingu więc może dasz radę
Prezes wybacz musiałem przeoczyć Twojego posta. Teraz go znalazłem:
Prezes napisał/a:
28 maja zaklepane na zjazd. Postaram się o 10:00 być w Nadarzynie przy Centrum Mody.
Do wszystkich:
Centrum Mody po prawej stronie za Nadarzynem (jadąc w stronę Warszawy), zjazd z głównej szosy i wjazd na teren Centrum, za bramą w prawo, tam się zbieramymausi64 - 2011-05-24, 21:08
tweeciak napisał/a:
A pomysl byl....by ORGANIZATOR..czyli RRG zorganizowal identyfikatory-rozumiem ze organizator....nie zrobi:(
Tweeciak
aaaaa, to może te ID będą - może swoim pomysłem "wyszłam z bębnem przed orkiestrę"... jak mawia mój teściu.... :(((( ładne to tło....
ale jeśli każdy będzie robił napisy sam, to będzie różna wielkość liter, różna czcionka... może, jak już jesteś taki dobry bushi, to może wyślę Ci na maila plik, z nickami, który przygotowałam; Ty byś je przerobił ( tło ) i "wrzucił" na forum. każdy by sobie znalazł siebie, wydrukował. ja mogłabym kupić identyfikatory, może Prezes dałby się namówić na ich rozprowadzanie podczas zlotu....Marek1603 - 2011-05-24, 21:14 Przecież można podać czcionkę wielkość liter i każdy będzie miał takie same identyfikatory.
Jeżeli mają być to trzeba się spieszyć, aby każdy zdążył sobie wydrukować.jackthenight - 2011-05-24, 21:37 Ja już sobie zrobiłem taki przykładowy prosty identyfikator :bushi - 2011-05-24, 21:46 Zrobilem plik odt (Open Office - nie mam MS Office) z kilkoma id - wystarczy wpisac swoj nick i wydrukowac
plik do pobrania tutaj:
kendostart.fm.interia.pl/download/ID dkpl.odt
uzyta czcionka to Neo Tech, wielkosci 12 i 36
Oczywiscie moge przygotowac plik z gotowymi nickami - problem w tym, ze sam plik otwarty na roznych komputerach moze okazac sie troche inaczej sformatowany i np beda poprzesuwane wyrazy itd. Chyba ze kazdemu rozsylalbym jego id w formie graficznej, ale to pracochlonne i nie wiem czy bym sie wyrobil.wat - 2011-05-24, 21:48 \marek kobiety zostawiamy w nadażynie czy może lepiej nie?mausi64 - 2011-05-24, 22:43
bushi napisał/a:
Zrobilem plik odt (Open Office - nie mam MS Office) z kilkoma id - wystarczy wpisac swoj nick i wydrukowac
plik do pobrania tutaj:
Oczywiscie moge przygotowac plik z gotowymi nickami - problem w tym, ze sam plik otwarty na roznych komputerach moze okazac sie troche inaczej sformatowany i np beda poprzesuwane wyrazy itd. Chyba ze kazdemu rozsylalbym jego id w formie graficznej, ale to pracochlonne i nie wiem czy bym sie wyrobil.
ja mam w pracy przygotowany już z nickami w wordzie - wrzucę jutro rano na forum.. myślę, że jeśli ktoś ma worda, to nie powinno być problemu z otwarciem i wydrukowaniem; i raczej nie powinno być problemu z różnym formatowaniem.....
jak ktoś skorzysta - to OK.
JackTheNight - fajnie to zrobiłeś - mogę dopisać to samo na moich wizytówkach :)))maciek - 2011-05-25, 07:47
mausi64 napisał/a:
bushi napisał/a:
Zrobilem plik odt (Open Office - nie mam MS Office) z kilkoma id - wystarczy wpisac swoj nick i wydrukowac
plik do pobrania tutaj:
Oczywiscie moge przygotowac plik z gotowymi nickami - problem w tym, ze sam plik otwarty na roznych komputerach moze okazac sie troche inaczej sformatowany i np beda poprzesuwane wyrazy itd. Chyba ze kazdemu rozsylalbym jego id w formie graficznej, ale to pracochlonne i nie wiem czy bym sie wyrobil.
ja mam w pracy przygotowany już z nickami w wordzie - wrzucę jutro rano na forum.. myślę, że jeśli ktoś ma worda, to nie powinno być problemu z otwarciem i wydrukowaniem; i raczej nie powinno być problemu z różnym formatowaniem.....
jak ktoś skorzysta - to OK.
JackTheNight - fajnie to zrobiłeś - mogę dopisać to samo na moich wizytówkach :)))
Pdf - on wszystko robi to samoMarek1603 - 2011-05-25, 07:50 Wat nie wiem właśnie co z tymi kobitkami zrobimy.laisar - 2011-05-25, 08:06
tweeciak napisał/a:
A pomysl byl....by ORGANIZATOR..czyli RRG zorganizowal identyfikatory-rozumiem ze organizator....nie zrobi:(
A tego nie wiem - ale im proponowałem, żeby identy były czyste, do wypisanie na miejscu, bo to jest wygodniejsze.mausi64 - 2011-05-25, 08:10 hejka
przerobiłam moje wzory zgodnie z tym, co wymyślił jack; w załączniku plik worda z nickami chętnych forumowiczów, które udało mi się wyczytać, że wybierają się na zlot. Tych, co ewentualnie pominęłam - bardzo przepraszam. jest tam też trochę Pustych", żeby chętni mogli sobie wpisać się sami, dodając miejscowości. myślę, że taka forma jest OK; oczywiście Moderatorzy lub inni Klubowicze mogą mieć inne zdanie.
udanego zlotutweeciak - 2011-05-25, 08:11 Albo sie nie znam...albo nie widze zalcznika
a co do identyfikatorow od RRG...moze chociaz smycze dadza:)mausi64 - 2011-05-25, 08:17 nie ma załącznika, bo okazało się, że rozszerzenia doc nie mogą być załączane; robię jpg i zaraz podeślę
TWEECIAK ma dobry pomysł: kto chętny - mogę wysłać doc'a na maila; proszę tylko o podanie - on pierwszy się zgłosił jackthenight - 2011-05-25, 08:36 No ja mausi jeszcze wydrukowałem sobie w kolorze - efekt też fajny.
Wypełniłem to co kolega Bushi zapodał i wygląda to tak jak niżej, według mnie ładnie. Na dole zdjęcie jak to wygląda.
A tutaj link do pliku : http://www.przeklej.pl/plik/iden-odt-002adca6o5a5
aby każdy mógł sobie uzupełnić i wydrukować w kolorze.mausi64 - 2011-05-25, 08:43 Ładnie jackthenight - 2011-05-25, 08:46 Ładnie, ale czarno - białe z kolorowym logiem są chyba bardziej czytelne.mausi64 - 2011-05-25, 09:39 fakt - moim zdaniem czytelniejsze
poza tym "przyjaźniejsze" dla środowiska, bo zużywają mniej tuszu
nadal służę plikiem .doc jeśli ktoś byłby zainteresowanyEndi85 - 2011-05-25, 10:31
Malutki napisał/a:
Narazie grupa warszawska to mausi i ja. (...)
(...)Jeśli będzie Ci za daleko do Nadarzyna to jedź na Puławską, tam się wszyscy spotkamy.
Daleko hmm z Białąłęki trochę ale dam radę :)Prezes - 2011-05-25, 16:06
mausi64 napisał/a:
nadal służę plikiem .doc jeśli ktoś byłby zainteresowany
Ja poproszę :)gigi303 - 2011-05-25, 17:27 ja też poproszę , maila wysyłam na privjjmalin - 2011-05-25, 19:49 ja także prosiłbymMalutki - 2011-05-25, 20:28 ja też wysłałem maila z prośbą o plik z234 - 2011-05-25, 20:44 Ja niestety nie moge ruszyc z Łodzi spod neste, gdyz jade z 8 miesieczna corka i nie wiem jak bedzie przebiegac podroz... , poza tym musze byc w centrum warszawy o 11ej i pozniej dopiero pojade na puławską
Nie wiem czy moje dziecko długo wytrzyma, ale pewnie bedzie najmłodszym uczestnikiem :)mausi64 - 2011-05-25, 23:32
Malutki napisał/a:
ja też wysłałem maila z prośbą o plik
wysłany; mam nadzieję, że doszedł :))))
pozdrófka
mausi64gigi303 - 2011-05-26, 06:01
z234 napisał/a:
Ja niestety nie moge ruszyc z Łodzi spod neste, gdyz jade z 8 miesieczna corka i nie wiem jak bedzie przebiegac podroz... , poza tym musze byc w centrum warszawy o 11ej i pozniej dopiero pojade na puławską
Nie wiem czy moje dziecko długo wytrzyma, ale pewnie bedzie najmłodszym uczestnikiem :)
pamiętaj że obama przylatuje i będzie kocioł komunikacyjny
plik doszedł, fajnie to wygląda teraz tylko blachę z plastiku trzeba załatwić tomi - 2011-05-26, 06:15 Można też prosić o plik. laisar - 2011-05-26, 07:19
gigi303 napisał/a:
blachę z plastiku trzeba załatwić
Rozmawiałem z RRG - zapewnią na miejscu.tweeciak - 2011-05-26, 11:49 No..ja juz "auto zastepcze" (Cytrynka C5...pseudonim WIELORYB) mam zalatwione. CB - Radio.. do ewentualnego kontaktu-GOTOWE, flagi GOTOWE...
Rzekl bym...jestem z dziecmi..GOTOW
NO i w sobote...okolo 9.30 jestem na stacji BP....oczywiscie-gotowy:)Ernest - 2011-05-26, 12:50 a kto z lubelskiego się wybiera ?
o której jest oficjalne rozpoczęcie w Warszawie ?bebe - 2011-05-26, 13:04
Ernest napisał/a:
o której jest oficjalne rozpoczęcie w Warszawie ?
Oficjalnie piknik zaczyna się o 9oo. Ekipa z całej Polski umówiona jest o 10oo w Nadarzynie, więc na Puławskiej należy się ich spodziewać gdzieś między 10:30 a 11oo.rimo - 2011-05-26, 14:59 My również dotrzemy do Nadarzyna i będziemy tam tuż przed 10.
Poproszę również o pliczek na maila jjmalin - 2011-05-26, 15:32 jak ktoś chciałby w autku pokopać to bede mial kabelek i laptopkaczaju - 2011-05-26, 18:00 Nadal mamy wyjechać o 7:00 z DG?
za tą stacją jest jakiś warsztat i tam jest dość duży plac gdzie można by się zatrzymać. I nie dzwonić przed 6:50 bo będę spał!
A co do identyfikatorów - mógłby ktoś podsumować?Malutki - 2011-05-26, 18:17 Do wszystkich przyjeżdzających w kolumnie do Nadarzyna:
Poproszę (na PW albo mailem) o jakiś numer telefonu jednej osoby - lidera waszej kolumny tak dla lepszego samopoczucia.
W zamian oczywiście podam swój.yarocz - 2011-05-26, 18:20
Ernest napisał/a:
a kto z lubelskiego się wybiera ?
o której jest oficjalne rozpoczęcie w Warszawie ?
Niestety w tym czasie pracuję. jackthenight - 2011-05-26, 18:24 Malutki ja ci wysłałem numer na priv.
Dobrze by było aby Marek1603 jeszcze podał ci numer jako osoba z południa.czaju - 2011-05-26, 19:43 Również wysłałem swój numer, jako jeden z jadących z południa...Marek1603 - 2011-05-26, 20:58 Czaju to co będzie powtórka z Rozdzieńskiego i rekord do Warszawy drakulą?
Telefon poszedł do Czaja i Malutkiego.
Czaju spotkanie na stacji i wyjeżdżamy punktualnie o 7:00.
Do południa jestem prawie cały czas na gg. Popołudniu rzadziej, prędzej wieczorem.
Do usłyszenia albo zobaczenia w sobotę.czaju - 2011-05-26, 22:05 "Czaju to co będzie powtórka z Rozdzieńskiego i rekord do Warszawy drakulą? " zależy jaki jjmalin ma ten kabel... bo moglibyśmy na ten jeden dzień jakieś ekstremalne mapy wtrysków zrobić ;p
Whatever - nie wyobrażam sobie dojazdu do Wawy w 3h, ale umyje samochód ;pmekintosz - 2011-05-26, 23:42 Czyli pierwsza zbiorka powitalna w Nadarzynie, pozniej godnie, zderzak w zderzak na Puławska do Renault ? O ktorej grupa planuje przyjazd na miejsce ? Pamietajcie, moga byc utrudnienia w zwiazku z wizyta Obamy i pozostałych prezydentow.mausi64 - 2011-05-26, 23:45
jjmalin napisał/a:
jak ktoś chciałby w autku pokopać to bede mial kabelek i laptopka
ja bym chciała, ale w tym czasie będę niestety na północy PL :(((((((((
nic to, może następnym razemtweeciak - 2011-05-27, 07:36
mekintosz napisał/a:
Czyli pierwsza zbiorka powitalna w Nadarzynie, pozniej godnie, zderzak w zderzak na Puławska do Renault ? O ktorej grupa planuje przyjazd na miejsce ? Pamietajcie, moga byc utrudnienia w zwiazku z wizyta Obamy i pozostałych prezydentow.
Tak jak wczesniej ustalalismy. Spotkanie w Nadarzynie na "prawym" parkingu CentrumMody: 10.00
Na pulawskiej: pewnie okolo 11.00bebe - 2011-05-27, 10:19
mausi64 napisał/a:
ja bym chciała, ale w tym czasie będę niestety na północy PL :(((((((((
nic to, może następnym razem
Ja mam rzeczony kabelek, umówimy się po zlocie i sobie spokojnie pogrzebiesz. :)mausi64 - 2011-05-27, 10:29 super - tylko, że ja się na tym nie znam, ale jak się może uśmiechnę do Ciebie, to byś tam zajrzał i pogrzebał ???? ma się rozumieć, w silniku Drakuli
dzięki i jeszcze raz podkreślę, jak mi smutno, że Was wszystkich jutro nie spotkam.
Ale mam chociaż nadzieję, że Ci, co zamówili ubranka będą zadowoleni....
Udanego zlotu i tęsknijcie za mną Prezes - 2011-05-27, 11:41
mausi64 napisał/a:
Ale mam chociaż nadzieję, że Ci, co zamówili ubranka będą zadowoleni....
Niech tylko Obama mnie przepuści tomi - 2011-05-27, 13:29 Rozumiem że nic się nie zmieniło i Łódź spotyka się o 8.bushi - 2011-05-27, 15:45 Tak zarzadzil Jack i tego sie trzymamy :)jackthenight - 2011-05-27, 16:34 Ok, to jeszcze raz :
Łódź spotyka się na stacji paliw Neste przy M1 na Brzezińskiej o godz. 8:00.
Proszę teraz wszystkich z Łodzi, którzy się tam zjawią o potwierdzenie, abym wiedział ile będzie osób i na kogo jeszcze musimy poczekać.
Wiem że będę ja, bushi, tomi i kto jeszcze ? Wpisywać się.laisar - 2011-05-27, 19:00 Temat postu: DOJAZDOto mapka dojazdu na imprezę.
Uprasza się o parkowanie na uliczce na tyłach salonu, po jednej, bliższej zakładowi stronie. (Prawej, wjeżdżając z kierunku zgodnego ze strzałką - oprócz Renault nie ma tu innych bram, więc nie będziemy nikomu wadzić).
Dojścia piesze oznaczone są na czerwono.
Malutki - 2011-05-27, 19:06
mausi64 napisał/a:
Udanego zlotu i tęsknijcie za mną
Już zaczynam tęsnić maciek - 2011-05-27, 19:10 zabrać aparaty i zrobić mi tu ładną fotorelację Malutki - 2011-05-27, 19:26
maciek napisał/a:
zabrać aparaty i zrobić mi tu ładną fotorelację
No właśnie czy ktoś z koleżeństwa z Warszawy ma kamerę i przyjedzie do Nadarzyna nagrać przyjazd kolumny?laisar - 2011-05-27, 19:41 Mój aparat foto nagrywa również filmy - jeżeli uda mi się zebrać rodzinkę odpowiednio wcześnie, to i my dołączymy w Nadarzynie [:laisar - 2011-05-27, 20:17
Roobertino napisał/a:
Centrum mody jest jakieś 300m przed Maximusem i po przeciwnej stronie
Dokładna trasa na Puławską: http://maps.google.com/ma...46db636ab2714f5tweeciak - 2011-05-27, 20:28 Centrum Mody...440/441 kilometr:) - Bede jechal z "ekipa"... wiec jakby co...służę pomoca:)
Wczesnie postoj na 411 kilometrze - Stacja BP
Co do CB...proponuje haslo wywolawcze..."Drakula"
Od 9:15 - bede staral sie wywolac w okolicach 411 kilometra:)
pozdrawiam i..."szerokosci"bushi - 2011-05-27, 22:06 Zycie pelne jest niespodzianek - tych pozytywnych i tych negatywnych. Mi wlasnie wyskoczyla taka niespodzianka, tak wiec jesli sie nie zjawie do 8:00 na Neste to jedziecie beze mnie. Ale jesli sie pojawie to bede dysponowal CB. Oby do zobaczenia.tweeciak - 2011-05-27, 22:09
bushi napisał/a:
Zycie pelne jest niespodzianek - tych pozytywnych i tych negatywnych. Mi wlasnie wyskoczyla taka niespodzianka, tak wiec jesli sie nie zjawie do 8:00 na Neste to jedziecie beze mnie. Ale jesli sie pojawie to bede dysponowal CB. Oby do zobaczenia.
trzymamy kciukiAmmianus - 2011-05-28, 08:34 Pozamykali miasto:-( nie dojade na witanie kolumny, tylko jade juz na Pulawskamekintosz - 2011-05-28, 17:25 No i po zlocie Było bardzo sympatycznie . Pozdrawiam wszystkich obecnych i nieobecnych. Dziekuje Laisarowi i POS-owi za świetna organizacje imprezy. Już obymyślam trasę wycieczki wygranym dusterem na weekend.
http://www.daciaklub.pl/u...eo/MVI_2802.AVI (17 MB)
http://www.daciaklub.pl/u...eo/MVI_2803.AVI (13 MB)bushi - 2011-05-28, 17:50 No i po :) Bylo milo i szybko sie skonczylo. Dowiedzialem sie wielu nowych rzeczy np. jak wyglada moja Drapiezna Drakula od spodu, ze mozna ja dopancerzyc ala 4x4, ze malutki nie jest wcale taki malutki... I potwierdzilem kilka juz mi znanych faktow jak np. to, ze jak biore udzial w konkursie to zwiekszam szanse innych na wygrana, ze nic nie mozna robic na sile (nawet wymieniac zarowki ;) ) itd. No i mam juz swoj polar z logo klubu! Slowem - same zalety. Dzieki wielkie za zorganizowanie takiej imprezy i oczywiscie wszystkim obecnym za przybycie, bo bez nich tez nie mogloby sie to wszystko odbyc. No i wielkie dzieki i pozdrowienia dla tych ktorych nie bylo, a napracowali sie na rzecz klubu :)jackthenight - 2011-05-28, 18:15 No i po, a szkoda bo było fajnie.
Chłopaki teraz wstawiajcie zdjęcia, filmiki co tam tylko macie :)mekintosz - 2011-05-28, 18:26 Wrzucam na picasse.. filmy HD troszke waza... cierpilwosci maciek - 2011-05-28, 18:33 wygląda ciekawie , coś mało Dusterów program był podobny do tego co było rok temu ?maduat - 2011-05-28, 20:14 Dziękujemy wszystkim za sympatyczne spotkanie. Parę fotek z naszego aparatu
pozdrawiamy i do zobaczeniaczaju - 2011-05-28, 20:18 wymiana żarówki, wymiana koła, quiz, jazda testowa dusterem (:D:D:D), wsadzenie samochodu na podnośnik, ponadto kiełbaski i podniesienie dwóch dusterów, porównanie wersji 4x2 z 4x4...
Ogólnie dość miło chyba to wszystko wypadło, szczególnie że dla najmłodszych również był jakiś kącik (nawet z kredki świecowej skorzystałem ;P).
Tekst dnia "ty chyba tam masz nitro, a nie LPG, w życiu nie widziałem takiego szybkiego samochodu na gaz" czy coś takiego ;pwat - 2011-05-28, 20:35 ja również dziekuje wszystkim za przybycie, wszystkim uczestnikom jak i organizatorom do przyszłego rokuMalutki - 2011-05-28, 20:36
bushi napisał/a:
Dowiedzialem sie wielu nowych rzeczy np. .... , ze malutki nie jest wcale taki malutki...
He he życie potrafi zaskoczyć prawda
Ja również dziękuję wszystkim za wspólnie spędzony czas, no i że poczekaliście na mnie podczas jazdy z Nadarzyna na Puławską.
Piszę dopiero teraz bo dopiero wróciłem do domu po Pikniku Naukowym w Warszawie.
Jeśli zdjęcia które robiłem nadadzą się do publikacji to wkleję je w najbliższym wolnym czasie, ale kiedy to będzie nie wiem bo jutro cały dzień załadowany a od poniedziałku znowu do pracy.
Jeszcze raz Dzięki i PozdrawiamMarek1603 - 2011-05-28, 20:55 Ja też dziękuję wszystkim za spotkanie itd. itp.
Jeszcze raz przekazuje pozdrowienia od Ani (mausi64), która niestety nie mogła być na zlocie ale napewno duchem była, chociażby poprzez ubrania klubowe.
Jutro wrzucę zdjęcia swoje na mojego chomika i parę filmów.
Czaju ja usłyszałem "ty się nie boisz tak szybko z dzieckiem jeździć". Jak śpi to jadę bo później będzie marudził "daleko jeszcze". Naprawdę test był niezły. Poprostu deptanie niezłe. Testy spalania z "compresorem" w innym dziale też jutro.wat - 2011-05-28, 20:57 ciekawe jak testy poszły a widziałem że przed wami koleś niezłego bonka wykręciłz234 - 2011-05-28, 20:57 Ja rowniez dzeikuje za mile spotkanie, szkoda ze nie moglem zostac do konca. Bardzo pozytywnie zaskoczyly mnie kąciki dla najmłodszych. Oby tak dalej...Marek1603 - 2011-05-28, 21:13 Marcinie jak mówisz o tym na węźle na Tarnowskie Góry to bączek to jeszcze nic, ale mu laguną dołożył. Jakby nie ta renia to by nawrócił i byłoby oki. Dobrze że nikomu nic się nie stało.
Ten Matiz i Star 28 Straży był lepszy.wat - 2011-05-28, 21:14 matiz ze starem dali czadu naksa matiz chyba mu 2 silnik wiózłPrezes - 2011-05-28, 21:17
Malutki napisał/a:
(..)no i że poczekaliście na mnie podczas jazdy z Nadarzyna na Puławską.
Nikt nie czekał - to Ty tak goniłeś Ja się trzymałem kolumny, ale już na granicy - na drugiej jej końcu, nigdzie nie ma tak długich żółtych świateł.. czaju - 2011-05-28, 21:19 mnie tylko na tym ślimaku na S1 wkurzył focus, który chciał mnie tam wyprzedzić mimo że już jechałem (zatrzymaliśmy się z Markiem, żeby ew. pomóc, a już na pewno od razu się nie przeciskać od razu za ledwo potrzaskanymi samochodami. Ja tu ruszam, przejeżdżam 20m a tu nagle spieszący się focus obok mnie...)
Cytat:
"ty się nie boisz tak szybko z dzieckiem jeździć".
A z tym to się trochę zgadzam, swoją drogą ciekawie że "zdrowotnie" tego nie odczuwa (co jak co, ale jak kolegę tak przewiozłem po gokartach to rzygał przez okno - no tyle że już był wykończony 20min na torze)Prezes - 2011-05-28, 21:21 A poza tym, super było wszystkich zobaczyć "live". Dziękować za spotkanie i organizację. Trochę integracji mało, ale wszystko z czasem. Pozdrówka!Seal - 2011-05-28, 22:42 Dziękuję za uczestnictwo w konkursie i pozwolenia wygranej razem z mekintoszemmekintosz - 2011-05-28, 22:50
Seal napisał/a:
Dziękuję za uczestnictwo w konkursie i pozwolenia wygranej razem z mekintoszem
To bardzo mily gest ze strony Szanownego Jury. Obaj mielismy po 8 punktow. Obaj zdobylismy glowna nagrode - weekend z Dusterem.
Wgrałem dwa filmy. Dostepna tez wersja 720p. Warto obejrzec i "poczuc atmosfere zlotu"
https://picasaweb.google.com/imakowiec/FilmyZeZlotuDuster4x2IDuster4x4?feat=directlinkgigi303 - 2011-05-29, 08:27 no to w przyszłym roku znowu się widzimy fajnie było wszystkich poznać. Bardzo fajny zlot a do tego żona szczęśliwa że ją zabrałem same plusy jjmalin - 2011-05-29, 10:12 w drodze powrotnej też w katowicach na 86 mialem klocki bo gosciu passatem o rejestracji PZ ladnie pojechal... jakbym nie schamował siedziałby we mnie lub poza barierka. co do wrazenen mysle ze moglo byc lepiej. troszke za malo sie dziala duzo wolnych przelotow... mysle ze w plenerze byloby lepiejtomi - 2011-05-29, 10:16 Ja również dziękuję za miłe spotkanie, do zobaczenia za rok jjmalin - 2011-05-29, 10:16 Czaju no bo tak jest ( apropo mojej wypowiedzi )czaju - 2011-05-29, 10:44
Cytat:
troszke za malo sie dziala duzo wolnych przelotow... mysle ze w plenerze byloby lepiej
Ja tam się nie nudziłem, co więcej nawet nie zauważyłem jak minęła 14:00.
Swoją drogą ciekawe czy wyczyszczone wczoraj hamulce dalej będą mi piszczeć - bo wczoraj tak między 50 a 100 kilometrem powrotu znowu popiskiwały (nie tak jak w momencie wjazdu na serwis, ale tak jak 500km wcześniej) , później się uspokoiło.
Czemu nie pojechałeś z nami Dusterem?
Czego mi brakowało? Miejsca przygotowanego przed salonem dla naszych samochodów - prędzej czy później większość i tak tam wjechała (serwis albo z innych powodów), a ta uliczka którą jeszcze jakiś objazd był poprowadzony to...
Co by to dało? Ano to że moglibyśmy pooglądać co kto ciekawego w swoim samochodzie ma - np. climatronik JTN i mogłoby to poskutkować nowymi, lepszymi pomysłami.
Zmianę koła w samochodzie można byłoby przeprowadzić "pucharowo" tj. jeden przy lewym jeden przy prawym :D
Na jakiś slalom na czas własnym samochodem/samochodem demonstracyjnym już raczej brakowałoby miejsca, ale... może gdzieś by się coś zmieściło.jackthenight - 2011-05-29, 12:23
czaju napisał/a:
Ano to że moglibyśmy pooglądać co kto ciekawego w swoim samochodzie ma - np. climatronik JTN
Tak wiem, że było na forum o tym, ale... zobaczyć na własne oczy, a poczytać o to dwie różne sprawy...Marek1603 - 2011-05-29, 12:36 Moje zdjęcia są już na chomiku w galerii. Filmy się ładują, ale to potrwa bo mam słaby uploud.
Poniżej jedno ze zdjęć grupowych.czaju - 2011-05-29, 14:42 http://s1715.chomikuj.pl/...67330399&loc=PL
hahaha w poszukiwaniu gumy która spadła :Dmaciek - 2011-05-29, 20:33 trudne były pytania na quizie ?maciek - 2011-05-29, 20:35 Marek1603, czemu nie można oglądać filmów tylko trzeba je ściągać? pytam się bo nie wszyscy nie mają chomika lub mają mały limit bushi - 2011-05-29, 20:51 Jedne pytania byly latwe (wymienic aktualnie produkowane modele, jakich producentow podzespoly sa montowane w Drakulach) i trudniejsze (pierwsza pelna nazwa Dacii, rok powstania, dlugosc przestrzeni zaladunkowej VANa).Marek1603 - 2011-05-29, 20:55 Maćku są dużego rozmiaru i muszą się "odswieżyć". Może to potrwać trochę. Miałem dać znać na forum jak sie będzie dało oglądać.
Już się da oglądać.
.Prezes - 2011-05-29, 22:47 Dziękować JTN za sprawdzenie kompa.
(okazało się, że krótkie błędy się chyba nie zapisują)bebe - 2011-05-29, 23:21 Film z wjazdu kolumny do RRG Puławska. Jakość tragiczna (nie przestawiłem w aparacie :( ), ale za to zawiera element lekkoatletyczny. :]
Zawody w wymianie żarówki na czas:
Atrakcje na hali:
Quiz wiedzy o Dacii:
Malowanie szkrabów:
Na życzenie zdjęcia w pełnej rozdzielczości.Ernest - 2011-05-29, 23:48 Szkoda że mnie z Wami nie było. Mam nadzieję, że za rok uda mi się przybyć na zlot :)
Może odbędzie się także lubelski zlot DaciaKlub ? Bo z lubelskiego to chyba nikogo nie było w W-wie ?rimo - 2011-05-30, 08:34 My ( czyli ja i moja małżonka ) również dziękujemy za miłe spotkanie. Fajnie było spotkać choć część forumowiczów na żywo:) i pooglądać Dustera od spodu. Niestety nie mogliśmy zostać do końca, ponieważ byliśmy umówieni wcześniej... z Obamą khm... i z obawą że zdążymy na spotkanie, szybko udaliśmy się w stronę Nadarzyna. Nie wiedzieć czemu, jechała za nami srebrna Dacia Sandero... i to raczej nie ze zlotu... W każdym razie jej kierowcę też pozdrawiamy benny86 - 2011-05-30, 16:12
Cytat:
czemu aż 5
- a potem się dziwią że Dacia mało popularna jest bushi - 2011-05-30, 19:21 Ale pozniej byla kontynuacja kolumny i po pierwszej piatce (tak, trzech bylo z Lodzi) dojechalo jeszcze z 10-11 wozow. A element lekkoatletyczny jak najbardziej pozytywny - ale procz biegu byl jeszcze martwy ciag choragiewki z ziemi.jjmalin - 2011-05-30, 21:39 a chloapków co Dusterki wygrali na weekend proszę o relacje jakies fotki z wypadów ...leo - 2011-05-31, 01:42
Ernest napisał/a:
Szkoda że mnie z Wami nie było. Mam nadzieję, że za rok uda mi się przybyć na zlot :)
Może odbędzie się także lubelski zlot DaciaKlub ? Bo z lubelskiego to chyba nikogo nie było w W-wie ?
Ano nie było. Próbowałem na privach zebrać kompanów na wyjazd do Wawy, ale krajanie mieli inne plany. Miałem jechać z rodziną, jednak na 3 dni wcześniej okazało się, że zorganizowana przeze mnie akcja remontu dojazdu do garaży na osiedlu musi zostać przyspieszona (ciężki sprzęt tylko w sobotę mógł przyjechać)... i nici nawet z mojego wyjazdu wyszły. Czyli sobotę spędziłem ciężko pracując, a tak chciałem pojechać... Jakiś wyjątkowo pechowy termin się trafił, chociaż niby taki dobrze dobrany wydawał się być... Ernest - 2011-05-31, 21:27 leo,