DACIA Klub Polska
Forum Dyskusyjne Użytkowników DACII

Sprawy klubowe - Nt dusterklub.pl

Mariusz - 2013-01-16, 09:00

No i dobrze się stało, że powstał nowy klub ,,Dusterklub". Nowy admin klubu powinien MSZ troszkę bardziej wypromować ten klub. MAm nadzieję, że w niedalekiej przyszłości powstanie Sanderoklub. Uważam, że podzielenie na konkretne modele Dacii jest potrzebne zważywszy, że na DKPL już jest problem cokolwiek znaleźć w szukajce :-/
jackthenight - 2013-01-16, 09:19

MOże i dobrze mariusz, ale np. chciałem się zarejestrować na tamtym forum, niestety nie mogłem. Nie działa rejestracja prawidłowo, nie można aktywować konta.
A po kilku godzinach admin usunął moje konto - także nie wiem co ma za politykę, ale jak dla mnie to klub dusterklub z takim podejściem długo nie przeżyje.
To lepiej jak daciaklub doda oddzielne działy : Duster, Logdy, Sandero/logan, Nowe Sandero/Logan i to wtedy w 100% spełni lepiej zadanie.

laisar - 2013-01-16, 12:56

A ja uważam, że daćkowców w PL jest po prostu zbyt mało, żeby była potrzeba i w ogóle sens dzielenia się - zwłaszcza przy znacznej większości pokrywających się konstrukcjach tych modeli.

Każdy jednak ma oczywiście prawo do własnego zdania - prosiłbym więc jedynie, żeby, tak samo jak z każdym innym tematem, nie offtopować o tym bez sensu w innych wątkach.

48piotr - 2013-01-16, 14:23

jackthenight napisał/a:
Duster, Logdy, Sandero/logan, Nowe Sandero/

A kto pomoże jak się podzielimy?
Dusterowcy to jak dotąd byli dopieszczani przez Logano/Sanderowców.
Nie wyłaczając mnie.
Za co chwała i cześć! :-)

Axia - 2013-01-16, 14:42

Bez sensu ... Za malo jest dusterkow żeby tworzyć oddzielny klub.
Dar1962 - 2013-01-16, 14:59

Axia napisał/a:

to akurat słaby argument - jest nas chyba najwięcej ;-)

wieza - 2013-01-16, 15:20

no jsasne najlepije stworzyc kluby oddzielne dusterow loganow lodgy sanderek... a pozniej nastepne z podzialami na silniki a nastepne z podzialem na kolory, itp... popadacie w paranoje..
tomszafa - 2013-01-16, 15:22

jackthenight napisał/a:
MOże i dobrze mariusz, ale np. chciałem się zarejestrować na tamtym forum, niestety nie mogłem. Nie działa rejestracja prawidłowo, nie można aktywować konta.
A po kilku godzinach admin usunął moje konto - także nie wiem co ma za politykę, ale jak dla mnie to klub dusterklub z takim podejściem długo nie przeżyje.
To lepiej jak daciaklub doda oddzielne działy : Duster, Logdy, Sandero/logan, Nowe Sandero/Logan i to wtedy w 100% spełni lepiej zadanie.

Spokojnie temat rozpoznawany, przekazałem twoje uwagi.
Nie wiem czy DusterKlub wypali ale kibcuje mu jak moge i będę wspierał, mam tylko nadzieję, że dusterowców będzie coraz wiecej :mrgreen:
DaciaKlub to kopalnia wiedzy i pewnie oba kluby beda rownolegle dzialac a informacji na temat naszych autek nigdy za wiele.

tomszafa - 2013-01-16, 15:31

wieza napisał/a:
no jsasne najlepije stworzyc kluby oddzielne dusterow loganow lodgy sanderek... a pozniej nastepne z podzialami na silniki a nastepne z podzialem na kolory, itp... popadacie w paranoje..

Ale nie rozumiem w czym Ci to przeszkadza?
Przeciez nikt nie kaze Ci sie do na takie fora rejestrowac, kazdy robi jak uwaza...
Ja np. jestem bardzo za rozdzielaniem modeli chociaz faktycznie, ze w przypadku Dacii modele maja ze soba bardzo wiele wspolnego.

wieza - 2013-01-16, 16:51

tomszafa napisał/a:
wieza napisał/a:

Ale nie rozumiem w czym Ci to przeszkadza?
Przeciez nikt nie kaze Ci sie do na takie fora rejestrowac, kazdy robi jak uwaza...
Ja np. jestem bardzo za rozdzielaniem modeli chociaz faktycznie, ze w przypadku Dacii modele maja ze soba bardzo wiele wspolnego.

ale mnie w niczym nic nie przeszkadza to trzeba zrobic sobie klub ktory najpierw dziala a pozniej dzialac , a jak narazie to jest lipa.. ps a to jest typowy daciowy klub.

wieza - 2013-01-16, 16:51

laisar napisał/a:
wieza napisał/a:
dlaczego temat sie dubluje

Tylko tytuł, tymczasowo.

Tymczasowo to znaczy ze inni sa na innych prawach ;)

marszelest - 2013-01-16, 20:12

Axia napisał/a:

no nie powiedziałbym :mrgreen:
przykład z Niemiec jakoś im tam to nie przeszkadza

>>>>KLIK<<<<

maciek - 2013-01-16, 21:03

ta ale oni mają 9155 użytkowników :mrgreen:
esdziewiaty - 2013-01-17, 01:39

Według mnie pomysł nie ma większego sensu. Założycielom życzę powodzenia, ale przy tak dużym pokrewieństwie technicznym tych aut , to nie ma sensu. Nawet deski rozdzielcze te auta mają niemal identyczne( w pewnych rocznikach). Według mnie obecna formuła jest odpowiednia i nie widzę potrzeb zmian. Tyle z mojej strony :)
Piotr_K - 2013-01-17, 01:50

Na dzień dzisiejszy tez nie widzę takiej potrzeby, można zrobić ewentualny podział tutaj aby zawęzić szukanie i informacje techniczne na temat danego modelu.
Axia - 2013-01-17, 12:04

Słuchajcie, ktoś zakłada forum z zamiłowania do dusterkow. Ma prawo. Pytanie czy sie przyjmie, bo zalozyc forum to pikuś problem z forumowiczami. Z mojej strony jedno mi wystarczy, jeśli zemrze smiercia naturalną wtedy może poszukam nowego.
Jak niemniej informacje których potrzebowałam otrzymalam przed zakupem, teraz wchodze tu dla ludzi i atmosfery 😏 a o taką jaka jest u nas niełatwo :mrgreen:

Piotr_K - 2013-01-17, 12:19

Axia napisał/a:
Słuchajcie, ktoś zakłada forum z zamiłowania do dusterkow. Ma prawo. Pytanie czy sie przyjmie, bo zalozyc forum to pikuś problem z forumowiczami. Z mojej strony jedno mi wystarczy, jeśli zemrze smiercia naturalną wtedy może poszukam nowego.
Jak niemniej informacje których potrzebowałam otrzymalam przed zakupem, teraz wchodze tu dla ludzi i atmosfery 😏 a o taką jaka jest u nas niełatwo :mrgreen:

Co prawda to prawda ..;))

tomszafa - 2013-01-17, 12:35

Axia napisał/a:

Dokladnie tak. Jak forum Dustera sie przyjmie to dobrze i a jak nie to tutaj zawsze są osoby które chętnie pomogą. Ja z forum Dustera będę walczył co by sie udało ale nikt nie zamierza dla nikogo robić konkurencji ;-)

Kratylos - 2013-01-17, 14:49

Dominus - 2013-01-17, 16:02

dusterklub.pl na pewno nie będzie jak na razie działał tak prężnie jak DKP ale tak jak tomszafa będe walczył o nowe forum.
Po temacie bodajże jackthenight muszę powiedzieć że coś się u "Nas" (dusterklub.pl) ruszyło gdyż coraz więcej osób się rejestruje i nawet nowe posty, tematy się pojawiają...
Jak ktoś chce to się będzie i tu i tu logował.
Ja postanowiłem sobie że na dusterklub'ie postaram się w wolnej chwili porobić poradniki, drobne kompedium wykorzystując informację z "macierzystego" forum...
Dołączyłem tutaj w czerwcu przed zakupem Duster'a i na wiem że w niektórych tematach żeby znaleść pewne konkretne informację trzeba prześledzić z około 20stron a to troche zajmuje, wiec ułatwie na sprawę nowym DusteroManiakom :-P

tomszafa - 2013-01-17, 16:12

Kratylos napisał/a:
raczej sie nei przyjmie ze wzgledu na identycznosc technologiczna z innymi daciami

na przykladzie reno - pod kluby sie przyjely gdy dany model byl zdecydowanie rozny od innych np reno 25 to zupenie inny samochod niz clio itd....

zazwyczaj nowi nabywcy samochodu odczuwaja duza pasje modelu marki zaraz po zakupie i wpadaja na rózne tego rodzaju pomysły...

No ale w czym problem, dalej nie rozumiem w czym to wam przeszkadza?
Przeciez nikt nikogo nie zmusza do logowania sie tam.
Wazne, ze sa ludzie ktorzy chca cos takiego miec i nawet jak bedzie ich 5 osob to co z tego. Czy jak nie ma 1000 uzytkownikow to od razu znaczy, ze mamy to zamykac?

tomszafa - 2013-01-17, 16:13

Dominus napisał/a:
dusterklub.pl na pewno nie będzie jak na razie działał tak prężnie jak DKP ale tak jak tomszafa będe walczył o nowe forum.

I chwala Ci za to :mrgreen:

Kratylos - 2013-01-17, 21:13

tomszafa - 2013-01-18, 09:12

Kratylos napisał/a:

mi w niczym nie przeszkadza
tak na razie to dzeki dkp macie darmowa reklame...
ale powodzenia to raczej nie odniesie IMHO...

Darmowa reklama? O czym ty mówisz? Te fora nie mają ze sobą konkurować.
Czy odniesie czy nie to sie zobaczy.
Mam wrazenie, że chciałbyś aby forum co dopiero się otowrzyło miało już 1000 uzytkowników i odrazu mega baze danych. Takie rzeczy się latami zbiera i pewnie dlugo czasu będzie potrzeba aby forum dustera się przyjeło.

kapelusznik - 2013-01-18, 09:41

tomszafa napisał/a:
drazu mega baze danych. Takie rzeczy się latami zbiera

no właśnie

jak to się ma do:
Dominus napisał/a:
postaram się w wolnej chwili porobić poradniki, drobne kompedium wykorzystując informację z "macierzystego" forum...

trochę nie fair, nie uważacie :?:
już nie mówię o prawach autorskich

Dominus - 2013-01-18, 09:53

kapelusznik hmmm... nie kopiuje poradników bo u na DKP praktycznie ich nie ma..
zbieram informację z ponad 10stron (a to jest pracochłonne) dopiero w jednym poście je umieszczam więc o łamaniu praw autorskich nie ma mowy, czyż nie?

a jak na razie na moich 5 tematów to tylko jeden jest z wykorzystaniem informacji z naszego DKP...

laisar - 2013-01-18, 10:58

kapelusznik napisał/a:
trochę nie fair, nie uważacie

Nie, ja nie uważam - po to jest forum, żeby korzystać z zawartych w nim informacji. Nie widzę niczego nagannego w wykorzystaniu ich gdzie indziej.

(Sami to zresztą czasami czynimy, z for zagranicznych).

Cytat:
już nie mówię o prawach autorskich

Jeżeli źródła będą podpisane, to nie ma żadnego problemu.

Natomiast byłoby oczywiście szkoda, gdyby mimo przebrnięcia przez jakiś temat, ktoś nie napisał takiego podsumowania-poradnika u nas - ale to już jego prawo i wola.

tomszafa - 2013-01-18, 11:05

laisar napisał/a:
Nie, ja nie uważam - po to jest forum, żeby korzystać z zawartych w nim informacji. Nie widzę niczego nagannego w wykorzystaniu ich gdzie indziej.

(Sami to zresztą czasami czynimy, z for zagranicznych).

No widzisz ty podchodzisz do tego inaczej. I dobrze

laisar napisał/a:
Natomiast byłoby oczywiście szkoda, gdyby mimo przebrnięcia przez jakiś temat, ktoś nie napisał takiego podsumowania-poradnika u nas - ale to już jego prawo i wola.

Nie sądze, że jak Dominus zrobi coś takiego to nie zamieści tego tutaj, nawet chyba zrobi to w pierwszej kolejności.

Chciałbym zauważyć, że fora nie mają ze sobą konkurować, to mają być miejsca spotkań fajnych ludzi i kopalnia wiedzy o samochodach.
Tutaj jest fajna atmosfera i mam nadzieje, ze przeniesie sie ona takze na forum Dustera.
Lepiej współpracowac niż rozpoczynać jakieś bezsensowne starcia. ;-)

Pozdrawiam wszystkich użytkowników Dacii :mrgreen:

laisar - 2013-01-18, 11:09

W ogóle bardzo proszę o wstrzemięźliwość w wypowiedziach - można rozmaicie oceniać różnie działania, ale nawet krytykując ich sens czy potrzebę należy jednak zachować kurtuazję w rozmowie.

Z góry dziękuję [:

tomszafa - 2013-01-18, 11:17

laisar napisał/a:
W ogóle bardzo proszę o wstrzemięźliwość w wypowiedziach - można rozmaicie oceniać różnie działania, ale nawet krytykując ich sens czy potrzebę należy jednak zachować kurtuazję w rozmowie.

Z góry dziękuję [:

Z mojej strony zawsze :mrgreen:

Damiansdz - 2013-01-18, 11:54

Witam sprawcą całego zamieszania i powstania forum www.dusterklub.pl jestem ja:)
Nie mam zamiaru z nikim konkurować ani walczyć o użytkowników zabierać ich z tego forum.
Ktoś napisał że mamy darmową reklamę na tym forum hmm ja o nią nie zabiegałem, potrafię sam sobie forum wy pozycjonować:)

A i nie chce aby były kopiowane poradniki z tego forum na moje bez zgody właściciela poradnika i administratora tego forum.

Jestem też otwarty na propozycje oraz współpracę.

Pozdrawiam

laisar - 2013-01-18, 13:58

Damiansdz napisał/a:
potrafię sam sobie forum wy pozycjonować

Ano właśnie - nie chcę rzucać nieuzasadnionymi oskarżeniami, bo w tym przypadku naprawdę nie mam ku temu żadnych podstaw, ale akurat wobec samego pozycjonowania jestem wyjątkowo cięty /:

Z jednej strony, przez te kilka lat na niniejszym forum, jestem bowiem zmuszony do walki z oszustami (przykład - zostawiony dla ostrzeżenia, ale było ich niestety znacznie więcej).

Z drugiej, już jako zwykłego użytkownika Internetu, wyjątkowo mnie drażni większość tego procederu. Jeżeli ogranicza się on do zwyczajnego umieszczenie informacji, zauważenia przez wyszukiwarki, katalogi itp listy promowanego miejsca - to w porządku. Jednak kłamstwa jak z powyższego przykładu oraz wykorzystywanie luk w algorytmach i mechanizmach indeksowania i pozycjonowania informacji jest dla mnie ordynarną nieuczciwością. Ponieważ nie interesuje mnie przekonanie takich osób, że jej "produkt" jest świetny - jeżeli jest mało popularny, to umieszczenie go jakimiś sztuczkami na szczycie listy popularności jest fałszerstwem.

I dlatego właśnie, mimo zasadniczo dużej życzliwości wobec bliźnich, bardzo podejrzliwie patrzę na miejsca, gdzie pojawia się ten termin. Jeszcze raz napiszę: w przypadku dusterklub.pl nie mam żadnych powodów do nieufności. Jako osoba od dawna działająca w różnych klubach i stowarzyszeniach (poza motoryzacją) także popieram taką aktywność. Ale gdzieś na obrzeżu myśli zawsze pojawia się, choćby na chwilę, niepewność: czy to na pewno jest szczere, czy może służy jedynie rozkręceniu "biznesu" i popchnięciu go dalej?

(A były już takie przypadki - dacia-logan.pl i dacia24.pl).

Mimo tego nieszczęsnego "pozycjonowania" ja nic takiego nie dostrzegam - ale niech Twórcy nowego forum też się nie dziwią, że ktoś inny, mniej czy bardziej świadomie, może mieć podobne zastrzeżenia...

Natomiast krytyków ponownie proszę o ważenie słów - nie trzeba oczywiście ślepo ufać, ale bezzasadne oskarżenia wcale nie są lepsze.

Ajgor - 2014-10-19, 19:48
Temat postu: dacia klub vs duster klub
Witam.
Jak piszę w moim profilu czekam na odbiór Dustera,i z ciekawości czytam wszystko o Daci na tym forum i na ,,Duster Klub Polska''.(prawdopodobnie powinienem to zrobić przed zamówieniem auta, a nie po lecz po przypadkowych odwiedzinach w salonie z miejsca ,,zakochałem się w Dusterze)Pytanie czy obydwie strony są dla siebie konkurencją czy uzupełnieniem bo nie chciałbym np. dostać bana lub spotkać się z niechęcią za zapisanie się do Duster Klub Polska?

Dominus - 2014-10-19, 19:54

Witaj Ajgor,
Duster Klub nie jest żadną konkurencją dla Dacia Klub.
Udzielam się na obywdu forach i Duster Klub jest forum sprezycowanym tylko dla tego modelu i wiele informacji zaczerpnąłem z tego forum i pomagam osobom na Duster Klubie gdy jest taka potrzeba.

A tak po za tym to każdy ma swój wybór na jakim forum się udziela i wątpie abyś od Daćkowców spotkał się z jakąś niechęcią odnośnie przynależenia do danego forum a nie innego

Karenzo - 2014-10-19, 20:16

Ja nie widziałem nigdy sensu istnienia tego forum (duster klub) są tam omawiane dokładnie takie same tematy jak tutaj . A często tutaj są ich rozwiązania .
Druga sprawa że ilość modelów oraz odmian daci można policzyć na palcach .
Siłą dacia klubu jest właśnie ta jedność . Niejednokrotnie właścicielom dusterów pomagają posiadacze loganów mcv.
Sami posiadacze dusterów są może pomysłodawcami 10 % tego forum a stanowią jego większość.

Najprostsze :
Kuk - logany
Siatka na chłodnicy - sandero
Wygłuszenie - duster
Automatyczna klima - logany
cuda z zegarami - logany
dodatkowe oświetlenie tylnej kanapy - logany

O ile różnych modyfikacji bylibyśmy ubożsi gdyby każdy się podzielił na oddzielne fora
Akurat dacia to marka gdzie wszystkie auta mechanicznie niczym się nie różnią to nie jest bmw gdzie jest X modeli potem są różnice w rocznikach różne wersje wyposażenia silnikowe itp

zdzisiu27 - 2014-10-19, 21:09

Różnorodność jest potrzebna.
Dominus - 2014-10-20, 06:26

Karenzo napisał/a:

Sami posiadacze dusterów są może pomysłodawcami 10 % tego forum a stanowią jego większość.
Najprostsze :
Kuk - logany
Siatka na chłodnicy - sandero
Wygłuszenie - duster
Automatyczna klima - logany
cuda z zegarami - logany
dodatkowe oświetlenie tylnej kanapy - logany

Choć ostatnim czasie zauważyłem większą tendęcję Dusterowców do wprowadzania nowych pomysłów do Dacii.

Co do siatki chłodnicy to pomysł został zainspirowany przez kolege BossBoss z Dustera który pokazał zamontowaną siatkę w Qashqai, a potem ja ją zamontowałem i jak się zaczął montaż u innych

Karenzo napisał/a:

O ile różnych modyfikacji bylibyśmy ubożsi gdyby każdy się podzielił na oddzielne fora

Ależ można aktywnie brać udział na obydwu forach.
Jak tylko coś jak wykonam w moim samochodzie to infromuje co i jak i tu i na DusterKlub :->

Karenzo - 2014-10-20, 07:53

Ja to samo widziałem na seat klubie kiedyś był jeden duży club seata .Była tam masa ludzi
Potem pootwierały się wydmuszki na modele a wczoraj drugie największe z rodziny seata o cordobie zostało sprzedane/zamknięte ....

Cała wiedza tam zawarta została zwyczajnie skasowana , teraz większość posiadaczy seatów siedzi na ibiza klubie bo to modele bliźniacze
A reszta wydmuszek np o toledo jest w takiej samej sytuacji .

Wiem że jest "wolność " ale samo rozbicie szkodzi nam jako społeczności .
Co by było gdyby ktoś pootwierał fora do każdego modelu ?

Dominus - 2014-10-20, 08:05

Karenzo napisał/a:

Co by było gdyby ktoś pootwierał fora do każdego modelu ?

Masa postów o tej samej tematyce w różnych miejscach, ale poprzez sprecyzowanie na dany model może łatwiej wychwycić informację dla siebie niż zastanawiać się czy aby na pewno tak jest w naszym danym modelu jak w bliźniaczym. Nikt nie jest alfą i omega i lepiej dowiedzieć się czegoś od osoby która ma dokładnie taki sam model, takie moje zdanie.

piotr. z - 2014-10-20, 09:21

Karenzo,
jedno duże forum też może zostać zamknięte/ sprzedane i wtedy również cała wiedza idzie w diabły... Dywersyfikacja tutaj też się może przydać (oby nie).

grapess - 2014-10-20, 09:24

Proponuję aby na tym forum założyć oddzielne podfora dotyczące poszczególnych modeli.
Coś czego jeszcze nie ma a chyba by się już przydało.

Mamy wtedy możliwość ograniczenia szukania do informacji o poszczególnych modelach.

laisar - 2014-10-20, 10:21

grapess napisał/a:
oddzielne podfora dotyczące poszczególnych modeli

http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=3466

Lajkonik - 2014-10-20, 12:35

grapess napisał/a:
Proponuję aby na tym forum założyć oddzielne podfora dotyczące poszczególnych modeli.
...
Mamy wtedy możliwość ograniczenia szukania do informacji o poszczególnych modelach.

Popieram i współczuję moderatorowi, któremu przypadłaby robota porządkowania wszystkich postów :mrgreen:

laisar - od tamtego postu upłynęło trochę czasu i auta też się zmieniły.

laisar - 2014-10-20, 12:50

Lajkonik napisał/a:
upłynęło trochę czasu i auta też się zmieniły

W mechanice nie zmieniło się zbyt wiele i tak naprawdę jedynie lodgy/dokker trochę bardziej odstają od reszty.

DD - 2014-11-07, 12:58

Karenzo napisał/a:
Ja to samo widziałem na seat klubie kiedyś był jeden duży club seata .Była tam masa ludzi
Potem pootwierały się wydmuszki na modele a wczoraj drugie największe z rodziny seata o cordobie zostało sprzedane/zamknięte ....

A propos, wczoraj DDKP został sprzedany/zamknięty ;-) ;-) .

Dominus - 2014-11-08, 09:39

DD napisał/a:
Karenzo napisał/a:

A propos, wczoraj DDKP został sprzedany/zamknięty ;-) ;-) .

Otóż nie, tylko problemy techniczne . Forum działa

DD - 2014-11-08, 10:41

Mam nadzieję, że kolega nie wziął mojego poprzedniego postu na powaznie :-) .
Dominus - 2014-11-08, 11:16

Nie, tylko poinformowałem że forum działa i ma się dobrze
mojo - 2015-02-03, 18:00

Powinien być podział na modele bo to jest główne, największe forum o Daciach. Nie ma to sensu na forach małych dublujących marki gdzie jest niewiele osób zarejestrowanych i w sumie to często towarzystwa wzajemnej adoracji.
Piszę to z perspektywy osoby, która dopiero tu przyszła i która nie wie że część podzespołów jest wspólnych, szuka natomiast informacji o aucie, które go interesuje.
Jak wpisałem „Dokker” to wywaliło masę postów tak naprawdę nie związanych z tym modelem bo ktoś to słowo wpisał, jakbym szukał po tematach to bym pewnie też sporo stracił.
Znam trochę markowych for i wszędzie gdzie forum aspiruje do miana głównego taki podział jest i dlatego byłem mocno zdziwiony, że w DKP jest inaczej.

Nie rozumiem tworzenia for równoległych chyba, ze to fora specjalistyczne np. „DusterOffRoad” tworzone przez zapaleńców tuningu do tych celów.

Forum marki powinno być kompendium wiedzy o niej i szkoda to rozdrabniać bo korzysta z niego cała masa osób nawet tych niezalogowanych. Jest to swego rodzaju „dobro społeczne” :-D

DKP jest także wymienione na stronach Dacii nie próbowaliście podjąć jakieś współpracy z producentem? Mogłoby być to chyba owocne dla obu stron.

laisar - 2015-02-03, 18:11

mojo napisał/a:
Powinien być podział na modele [...]
Piszę to z perspektywy osoby, która dopiero tu przyszła i która nie wie że część podzespołów jest wspólnych

"Zróbmy coś, bo chociaż nie ma sensu, to wszyscy tak robią" <;

MSZ wystarczy właśnie wyeksponować informację, że podzespoły są identyczne - niestety, to jedna z rzeczy, które już długo czekają na realizację.

Nikt też nie zaproponował jak rozwiązać pewne kwestie, które będą efektem podziału na modele - http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=3466

mojo napisał/a:
Nie rozumiem tworzenia for równoległych

Mołojecka duma i chwała. Zabronić się nie da, iść na udry nie ma sensu - pozostaje życzliwie przekonywać, ale bez gwarancji efektów.

Czy użytkownicy widzą jakieś zyski z istnienia tytułowego forum - nie wiem. Większość chyba i tak zagląda tu i tam...

mojo napisał/a:
nie próbowaliście podjąć jakieś współpracy z producentem?

Nie chcieliśmy tego, żeby zachować obiektywność - http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=558

Sam zresztą ostatnio widziałeś czym się kończy zbyt małe zaangażowanie w krytykowanie producenta... d;

d3mol3k - 2015-02-03, 18:24

laisar tak patrzę myślę - ciężko podzielić to forum na części na modele. Jedyne co mi przychodzi do głowy to podział na benzyny i diesle, 4x2 i 4x4 w sprawie zawieszeń i chyba 3 grupa to modele zabytkowe, logan i reszta ph1 i ph1i1/2 oraz rodzina obecnie "nowych" modeli logan, dokker i reszta bandy ph2.

Najwłaściwszy byłby podział od końca co napisałem w stronę odwrotną. Oczywiście jeśliby doszło do prób uporządkowania tego forum. Ale z drugiej strony czy jest ono tak bardzo nieuporządkowane? - jedno jest ważne do postów maja dostęp osoby które ni echcą zakładać tu konta a są użytkownikami (lub chcą być) tej marki. Tak trafiłem na pierwsze forum jak i na to obecne.

mojo - 2015-02-03, 18:53

laisar napisał/a:
"Zróbmy coś, bo chociaż nie ma sensu, to wszyscy tak robią" <;

MSZ wystarczy właśnie wyeksponować informację, że podzespoły są identyczne - niestety, to jedna z rzeczy, które już długo czekają na realizację.

Nikt też nie zaproponował jak rozwiązać pewne kwestie, które będą efektem podziału na modele - http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=3466

To jest moje zdanie ponieważ przyszedłem szukać informacji o konkretnym modelu i miałem z tym kłopot.
Co do podziału to widziałem taki (bardzo mi merytorycznie odpowiadał):
Model X
Problematyka związana z Modelem X
Klubowicze i ich Model X
Poradniki/Manuale związane z Modelem X

Roboty z wprowadzeniem tego byłoby pewnie sporo dla adminów to fakt

laisar napisał/a:
Mołojecka duma i chwała.

Tak, dokładnie :-D

laisar napisał/a:
Nie chcieliśmy tego, żeby zachować obiektywność - http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=558

Sam zresztą ostatnio widziałeś czym się kończy zbyt małe zaangażowanie w krytykowanie producenta... d;

Nie miałem oczywiście na myśli tego aby forum stało się subiektywną tubą reklamową Dacii ale jeżeli czasami wypowiedziałby się np. jakiś ekspert techniczny z Dacii, przedstawiono by np. plany związane z modernizacją modeli lub inne newsy i była możliwość zainterweniowania w spornych sprawach bo by to forum ktoś od nich czytywał to Dacia pokazałaby się jako bliższa klientowi obecnemu i przyszłemu a forum zyskałoby na prestiżu mając dostęp do ciekawych materiałów i informacji. Skoro Dacia na swojej stronie podaje istnienie tego klubu to chyba ktoś kiedyś jednak zupełnie rozsądnie pomyślał że to się opłaca marketingowo.

mojo - 2015-02-03, 19:04

d3mol3k napisał/a:
Jedyne co mi przychodzi do głowy to podział na benzyny i diesle, 4x2 i 4x4 w sprawie zawieszeń

Wówczas masz forum specjalistyczne pod kątem technicznym. Trzeba zadać sobie pytanie kto nowy przychodzi na forum bo kto na nim jest to go już zna. Przychodzi taki leszczu jak np ja co mało wie o Dacii i albo kupił właśnie konkretny model albo zamierza. Zacznie szukać od informacji podstawowych a później będzie zagłębiał się w detale jak np wymienić filtr paliwa w dieslu a jak w benzynie ale wówczas już pozna forum.

Karenzo - 2015-02-03, 19:17

to specjalny zabieg .
jak nie ogarniasz forum, nie grzeb w aucie

d3mol3k - 2015-02-03, 19:26

No dobra mojo - czego szuka konkretnie "nowy" na forum dacii? To podstawowe pytanie.
Co do mojego stwierdzenia o podziale jak już forum - mojego przemyślenia - podzieliłbym je tak jak napisałem na końcu. Podstawowy podział na jakby to nazwać podział rodziny modeli i bazy samochodu "matki" jej.
Ale jak to pisze laisar cholera to wszędzie jest prawie to samo. Znajdź złoty podział lub jego miejsce - nie wiem czy się da. Dalej będziemy błądzić chyba ;). Choć udało mi się znaleźć info o błędzie dzisiaj który mnie interesował ;-) .

Ajgor - 2015-02-03, 20:08

Po kilkumiesięcznym pobycie na tym Forum, uważam że podział jest zbędny, gdyż tak jak pisze mojo,

mojo napisał/a:

. Przychodzi taki leszczu jak np ja co mało wie o Dacii i albo kupił właśnie konkretny model albo zamierza. Zacznie szukać od informacji podstawowych a później będzie zagłębiał się w detale jak np wymienić filtr paliwa w dieslu a jak w benzynie ale wówczas już pozna forum.

Dokładnie tak było w moim przypadku i teraz wszystko ogarniam( a przynajmniej staram się).

mud maX - 2015-06-16, 18:01

Strach się bać...;) Komunikat z dzisiaj
Karenzo - 2015-06-17, 10:25

to samo pokazuje google
https://www.google.pl/int....dusterklub.pl/

bebe - 2015-06-17, 12:14

Może napiszcie do administratora dusterklub.pl? Jeśli nie ma włączonego powiadamiania w tym wątku, to może nigdy tego nie przeczytać.
Dominus - 2015-06-17, 12:25

Dziala nad naprawa niestety jak ma razie bezskutecznie
Tolkien - 2015-06-17, 15:51

U mnie po wejściu na forum (zignorowanie komunikatu) działa bez problemu. Kasperski i adwcleaner nic nie wykrywają, żadnego zagrożenia.
ajax - 2015-06-18, 20:21

Nie rozpoznają wszystkich. W sumie najbezpieczniejsi będą użyszkodnicy systemów spoza stajni "małego miękkiego" ;-)
kris konin - 2016-05-28, 13:58
Temat postu: dusterclub.pl - padło czy co ?
nie wiecie koledzy czemu nie działa strona dusterklub.pl
Gulliver13 - 2016-06-06, 07:43
Temat postu: Re: dusterclub.pl - padło czy co ?
kris konin napisał/a:

Podbijam pytanie.

Dar1962 - 2016-06-06, 14:20

jw
ziaro - 2016-06-06, 15:06

Wygląda na to jakby nie został opłacony serwer i zostało zablokowane przez administratora.
corrado - 2016-06-09, 22:50

podbijam, moze ktos z tamtejszych adminow napisze jaka jest prawda ?
mialem tam fajny swoj watek ze swoim autem ...

DD - 2016-06-10, 03:21
kris konin napisał/a:
Strona DDKP została bezterminowo zawieszona z powodu... niedostatecznej aktywności członków :mrgreen: . Teraz mają możliwość docenienia, co stracili :mrgreen: ...

DDKP! Klubie mój! ty jesteś jak zdrowie;
Ile cię trzeba cenić, ten tylko się dowie,
Kto cię stracił. Dziś piękność twą w całej ozdobie
Widzę i opisuję, bo tęsknię po tobie.
:mrgreen:

Karenzo - 2016-06-10, 16:18

było do przewidzenia ...
ziaro - 2016-06-11, 13:01
DD napisał/a:
kris konin napisał/a:
Strona DDKP została bezterminowo zawieszona z powodu... niedostatecznej aktywności członków

Dziwne wytłumaczenie jak dla mnie

eplus - 2016-06-11, 17:27

Pewnie serwer z reklamami, nie ma gości - nie ma wpływu z reklam...
DD - 2016-06-11, 23:27

Nie, nie (przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo), po prostu jaja sobie robiłem.
Lajkonik - 2016-06-13, 06:27

Ale mogłeś trafić w sedno problemu. Tamto forum jest ubożuchne w porównaniu z naszym.
Dominus - 2016-06-13, 18:31

Forum zawieszone zapewne z tego samego powodu jak było to już wielkokrotnie.
Administrator chyba nie opłacił domeny i została zawieszona... a że rzadko interesuje się on forum to tak już kilka dni wisi....

ziaro - 2016-06-13, 18:47

Dominus napisał/a:
Administrator chyba nie opłacił domeny i została zawieszona... a że rzadko interesuje się on forum to tak już kilka dni wisi....

I z tym się zgadzam.
Pewnie admin chce forum ale jednak mało pracy chce w niego włożyć. Szkoda.

DD - 2016-06-14, 03:26

Lajkonik napisał/a:
Ale mogłeś trafić w sedno problemu.
Nie było aż tak źle z tą akywnością, zebym miał trafić w sedno.

Lajkonik napisał/a:
Tamto forum jest ubożuchne w porównaniu z naszym.
DKP jest bez wątpienia bogatsze, ale ile lat działa DKP, a ile DDKP? BTW, nie każde bogactwo jest pożądane... np. bogactwo cavowania :mrgreen: .

Dominus napisał/a:
BTW, co oznacza data 2016-11-06 na tej stronie? Czy to może być np. data zakonczenia czteroletniej umowy, a opłacanie domeny ma następować np. co pół roku?