Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1,0 TCi 4x2
Rocznik: 2010 był, teraz 2019
Wersja: Prestige Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Sie 2010 Posty: 343 Skąd: prawie Łódź :)
Wysłany: 2010-08-27, 07:47 Mój Dusterek 1,6 4x2
Witam Wszystkich jeszcze raz serdecznie.Mój Duster prawdopodobnie nawet jeszcze nie jest ujęty w planach produkcyjnych fabryki ,lecz dodam fotki jak prawdopodobnie będzie wyglądał
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3746 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-08-27, 16:16
Widziałem taki w salonie w maju - ehhh gdyby się dało dołożyć samą klimę za rozsądną kasę to by mi spokojnie wystarczył - kolor naprawdę ładny , bardziej podoba mi się tylko brąz metalic.
Swoją droga ciekawe jaki jest odsetek golasów w ogólnej liczbie sprzedanych DD ?
Marka: Renault / VW
Model: Captur / Up
Silnik: 1,3 TCe 130KM/60 KM
Rocznik: 2019 / 2014
Wersja: Laureate Pomógł: 12 razy Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 1889 Skąd: lubelskie
Wysłany: 2010-08-27, 16:40
Fakt, tak to jest - dobry byłby golas z tylko tym, co jest nam rzeczywiście potrzebne. No ale fabryka by nie zarobiła - polityka jednolita dla wszystkich firm motoryzacyjnych.
A tak nawiasem mówiąc też mam ten "budżetowy" kolor. Wygląda dobrze, ale koszmarnie znać na nim brud. Podobnie zasmucę Cię, zgodnie z testami na temat nagrzewania się samochodów - właśnie ten kolor najbardziej rozgrzewa się na słońcu.
Ale będzie Oki.
Ostatnio zmieniony przez krakry1 2010-08-27, 16:42, w całości zmieniany 1 raz
Wersja: Prestige Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Sie 2010 Posty: 343 Skąd: prawie Łódź :)
Wysłany: 2010-08-27, 17:04
Tak wiem że będzie widać brud,wszak to samochód prawie terenowy,to trochę błota mu nie zaszkodzi tylko że bez dopłaty pozostaje biały,raczej nie.
PS ale będę miał cieplutko,zaoszczędzę na ogrzewaniu
Prawdopodobnie ludzie wybierają droższe wersje,bo ta jest skąpo wyposażona,ale cena 39 900zł mówi sama za siebie .W punciaku też nic nie mam,więc szoku nie przeżyję,a tu jest poduszka powietrzna pasażera,ABS,wspomaganie, centralny zamek można później zamontować.
_________________ D u s t e r D r a k u l a
Ostatnio zmieniony przez greg1367 2010-08-27, 17:18, w całości zmieniany 1 raz
Witaj,
W Rzeszowie widziałem już dwa Dustery 1.6 16V "Duster" oba granatowe.
Jednego nawet chwyciłem fotokomórką:
Kolorek wygląda nieźle, ale musi się strasznie grzać...
Osobiście wziąłbym Laureate'a z czarnymi zderzakami,i bez relingów stałych, ale ustawa tego nie przewiduje
_________________ Czy chcesz, żeby Twoja pralka była inteligentniejsza od Ciebie?
Jest: Duster 1.6 16V 4x2 Laureate "Dragster":
Sageata Albastra Carpaţi Pentru Gaz ;)
Był: Logan 1.6 8V MPI Laureate "Rumburak"
Ostatnio zmieniony przez piotrres 2010-08-27, 17:56, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2010-12-08, 18:11
Hej,mój Wampir już stoi w domku miał być dopiero w Marcu 2011,a jest w Grudniu,czyli coś przyspieszyło.Myślałem że będę miał rok 2011,jest 2010,ale może to i dobrze,bo dostałem informację od dilera że i tak bym miał rok 2010 i dodatkowo jeszcze z większym vatem ,więc czekanie nic by nie dało .Jazda DD bardzo przyjemna,na seryjnych M+S nawet dobra przyczepność,a droga wczoraj była nieciekawa, gabaryt Dustera robi wrażenie, gdy zerknę w lusterko wsteczne,kurcze jak daleko do szyby .Wiecie rozbawił mnie diler ,dokumenty, czyli gwarancje,książkę obsługi,dostałem w przezroczystej koszulce na dokumenty jeszcze używanej .Wniosek że Dacie sprzedają tak tanio że takie" luksusy" już się nienależną,zresztą brałem golasa za prawie 40000 kawałków,to może dlatego .LECZ POZOSTAŁ TAKI NIESMAK! To wszystko szczegół,grunt że maszyna super ;-)Fotki dodam później Bym zapomniał,dywaniki dostałem g r a t i s!!!!!
Ostatnio zmieniony przez greg1367 2010-12-10, 17:08, w całości zmieniany 3 razy
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2010-12-08, 18:28
greg1367 napisał/a:
dokumenty, czyli gwarancje,książkę obsługi,dostałem w przezroczystej koszulce na dokumenty jeszcze używanej
Może jestem upierdliwy, ale dla mnie to żenujące...ładna teczka w zamówieniu na kilkaset sztuk kosztuje niewiele, a można tam wrzucić np. reklamę ASO. Nie wspominając nawet o saszetce na instrukcję i książkę gwarancyjną
Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004 Pomógł: 26 razy Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 2384 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-12-08, 19:29
My dostaliśmy taką fajną, mechatą okładkę na dowód rejestracyjny z logo Renault Warszawa. :] Gdybym kupował samochód dla okładki na gwarancję i instrukcję, pewnie bym był zawiedziony, ale tak, to przyznam, że brak okładki nie mąci spokoju mego snu. :]
Hej,mój Wampir już stoi w domku miał być dopiero w Marcu 2011,a jest w Grudniu,czyli coś przyspieszyło.Myślałem że będę miał rok 2011,jest 2010,ale może to i dobrze,bo dostałem informację od dilera że i tak bym miał rok 2010 i dodatkowo jeszcze z większym watem,więc czekanie nic by nie dało .Jazda DD bardzo przyjemna,na seryjnych M+S nawet dobra przyczepność,a droga wczoraj była nieciekawa, gabaryt Dustera robi wrażenie, gdy zerknę w lusterko wsteczne,kurcze jak daleko do szyby .Wiecie rozbawił mnie diler ,dokumenty, czyli gwarancje,książkę obsługi,dostałem w przezroczystej koszulce na dokumenty jeszcze używanej .Wniosek że Dacie sprzedają tak tanio że takie" luksusy" już się nienależną,zresztą brałem golasa za prawie 40000 kawałków,to może dlatego .LECZ POZOSTAŁ TAKI NIESMAK! To wszystko szczegół,grunt że maszyna super ;-)Fotki dodam później Bym zapomniał,dywaniki dostałem g r a t i s!!!!!
popierwsze to gratuluje i zycze szerokosci
po drugie jak czytam cos o takim przyszpieszeniu to mnie straszny nerw bierze czekam juz od lipca i nic wstepnie mial byc 30 pazdziernik i nic potem ze to bedzie 50 tydz roku czyli juz w przyszlym tygodniu i nic mam info ze samochod bedzie w ostatnim tygodniu a tu takie przyspieszenie
Wysłany: 2010-12-09, 10:00
tolkiszon82 napisał/a:
po drugie jak czytam cos o takim przyszpieszeniu to mnie straszny nerw bierze
Dziękuję wszystkim za miłe słowa ,a o tym przyspieszeniu tak mi powiedziano, że uruchomiono jakąś dodatkowa zmianę w fabryce i teraz tylko z ropniakami będzie problem,a 1,6 benzyna bez problemu ma schodzić ,może też tak być ,że po prostu ktoś gdzieś zrezygnował z odbioru i ja dostałem szybciej,ale kto to wie
Ostatnio zmieniony przez Beckie 2010-12-11, 17:57, w całości zmieniany 2 razy
pewnie tak jest znowu ja mam ciut inne info cos mi sie obiło o uszy ze brakuje czesci do skladania moje auto ma satus produkowane juz od 19 listopada i nadal go nie złozyli
Wysłany: 2010-12-10, 14:12
Dzisiaj troszkę pojeździłem wampirkiem,moje spostrzeżenia są takie, że samochodzik prowadzi się świetnie,jazda po śniegowych muldach bez mocnych stuków w środku kabiny,jednak co wysoka opona to wysoka ,już nauczyłem się wysiadać żeby nie brudzić spodni,ogrzewanie bardzo dobrze działa,silnik szybko łapie temperaturę,spokojna jazda na seryjnych oponkach do przyjęcia,tylko podstawa, trzeba zamontować chlapacze,bo rzuca błotem wysoko ,do pełnego szczęścia brakuje mi tylko centralnego zamka i otwieranej klapy bagażnika z wnętrza pojazdu.Ciekawe czy serwis będzie chciał zamontować taki uniwersalny centralny zamek z Allegro?,bo oryginalny to pewnie drogi jest .Co do spalania benzyny to jeszcze nie wiem ile on je,ale może to i dobrze bo mam komfort psychiczny,tylko ciekawe jak długo :mrgreen:Dodałem fotki mojego granatowego wampira ,trochę dzisiaj słabe warunki na fotografowanie
PIMG0183.JPG
Plik ściągnięto 719 raz(y) 132,46 KB
PIMG0182-1.JPG
Plik ściągnięto 747 raz(y) 98,3 KB
PIMG0178-1.JPG
Plik ściągnięto 910 raz(y) 124,16 KB
Ostatnio zmieniony przez greg1367 2010-12-10, 14:34, w całości zmieniany 2 razy
czy serwis będzie chciał zamontować taki uniwersalny centralny zamek z Allegro?
Baaardzo wątpię... Ale tak właściwie, to jak u ciebie działają zamki? Otwarcie drzwi kierowcy otwiera wszystkie pozostałe? Bo może to tylko kwestia kilku kabelków i guziola na konsoli...
Wysłany: 2010-12-10, 14:26
laisar działają w ten sposób że biorę kluczyk w rękę ,przekręcam i otwieram, później idę z drugiej strony i to samo,ewentualnie od środka a za dzyndzelka lub klameczkę, ha,ha(wersja podstawowa brak centralnego
Ostatnio zmieniony przez greg1367 2010-12-10, 14:31, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum