Marka: Dacia --> Renault
Model: Duster 2 --> Kadjar
Silnik: 1.2 TCe 1.5 dCi EDC
Rocznik: 2017(m2018) --> 2017
Wersja: Prestige Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Kwi 2010 Posty: 1700 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-12-28, 15:49
Dopiero wczoraj obejrzałem nowego Dustera. Świtała jak światła, grill jak grill. Konsola i półka na plus. Największe wrażenie na mnie zrobiło: zamykanie drzwi - bajka i kraina luksusu.. Aż muszę się przejechać, bo po takim zamykaniu drzwi wydaje się, że cicho być powinno.
Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 DCI 4x4 Prestige Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Sie 2013 Posty: 726 Skąd: Wro
Wysłany: 2013-12-28, 16:15
Prezes napisał/a:
Dopiero wczoraj obejrzałem nowego Dustera. Świtała jak światła, grill jak grill. Konsola i półka na plus. Największe wrażenie na mnie zrobiło: zamykanie drzwi - bajka i kraina luksusu.. Aż muszę się przejechać, bo po takim zamykaniu drzwi wydaje się, że cicho być powinno.
bratnia dusza :) ja jak pierwszy raz zamknąłem to uszom nie wierzyłem. Najbardziej mi się podoba że te drzwi zamykają sie jakby na wcisk, nie ma tam żadnego luzu.
Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014 Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Posty: 3019 Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-12-28, 17:06
Już to pisałem - zwróciłem na to samo uwagę przy pierwszym oglądaniu nowego Dustera.
Niby mała rzecz, głupie uszczelki, a jak wiele zmienia w odbiorze auta.
Dźwięk zamykanej puszki był tragiczny.
Wysłany: 2015-01-15, 11:02 Zmiany w nowym Dusterze
od 2015 Do Dustera zostają wprowadzone następujące zmiany:
1.Znika z palety barw kolor CNA brąz Cajou
2.Znikają z oferty silniki 1.5 dCi 90km w wersji Laureate (nie mam pojęcia na jak długo i dlaczego)
3.Koło zapasowe wchodzi jako wyposażenie opcjonalne
4.Ambiance - znika możliwość zamówienia Tempomatu
5.Laureate - pojawia się opcja pakietu EASY czyli Tempomat i czujniki parkowania razem oraz znika możliwość zamawiania do auta aluminiowych felg 16" (teraz tylko w pakiecie LOOK)
Ostatnio zmieniony przez Zbychu504 2015-01-28, 16:52, w całości zmieniany 1 raz
Model: Duster 1.6 16V
Silnik: K4M (105KM)
Rocznik: 2015
Wersja: Duster Pomógł: 5 razy Dołączył: 11 Lip 2011 Posty: 651 Skąd: ok. Warszawy
Wysłany: 2015-02-03, 00:46 Re: zmiany w DD 2015
Zbychu504 napisał/a:
[..]
Ja nie miałbym nic przeciwko temu... pod jednym wszakże warunkiem - żeby wersje zamówione bez kola zapasowego miały inną wytłoczkę podlogi bagażnika, a konkretnie taką, żeby miejsce po kole zapasowym zostało wykorzystane (zwiększając poj. bagażnika), a nie zmarnowane. Przede wszystkim mam na myśli wersje 4x2, chociaż pewnie i w 4x4 daloby się zoptymalizować.
A swoją drogą ciekawe, czy w przypadkach "złapania gumy" nie będzie żadnych problemów po potraktowaniu czujników TPMS kleistym specyfikiem z fabrycznego zestawu naprawczego ?
Model: Duster (będzie albo i nie)
Silnik: 1.5 dCi
Wysłany: 2015-06-02, 05:53 Re: Zmiany w nowym Dusterze
Zbychu504 napisał/a:
2.Znikają z oferty silniki 1.5 dCi 90km w wersji Laureate (nie mam pojęcia na jak długo i dlaczego)
4.Ambiance - znika możliwość zamówienia Tempomatu
5.Laureate - pojawia się opcja pakietu EASY czyli Tempomat i czujniki parkowania razem oraz znika możliwość zamawiania do auta aluminiowych felg 16" (teraz tylko w pakiecie LOOK)
Wiadomo dlaczego. Wszystkie te zmiany mają na celu ukierunkowanie klienta na wydanie więcej kasy w salonie poprzez: zakup droższych wersji samochodu, droższych wersji silnikowych lub zakup dodatków w pakiecie a nie pojedyńczo itd.
I trudno się dziwić - auto się sprzedaje to się odcina kupony tam gdzie się da.
Ostatnio zmieniony przez etam 2015-06-02, 19:11, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum