Witam.chcialbym sie was poradzic w sprawie kupna dacii logan.Mój sąsiad ma do sprzedania.Rok 2005 przebieg 65000 pierwszy wlasciciel 1,6 chyba 84km cena 6500,czy warto?interesują mnie koszty eksploatacji np wymiana rozrzadubkompletna.z gory dziekuje
Ostatnio zmieniony przez laisar 2015-10-03, 00:29, w całości zmieniany 1 raz
Tutaj masz koszty eksploatacji mojej MCV-ki z silnikiem 1,6MPI. Wymieniane było też trochę rzeczy eksploatacyjnych. Uwzględnij tylko daty postów co do cen, chociaż te jakoś drastycznie nie powinny się zmienić.
_________________ Tu - zęby mamy wilcze, a czapki na bakier,
tu u nas się nie płacze w powstańczej Warszawie:
tu się Prusakom siada na karkach okrakiem,
tu wrogów gołą garścią za gardło się dławi!...
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 81 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3704 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-10-03, 13:03
Kompletne sprzęgło kosztuje ok. 350 PLN plus ew. wysprzęglik jeśli jest w tym silniku. Wymiana w miarę prosta po odpięciu półosi można odsunąć skrzynię na bok bez ściągania.
Bierz i się nie zastanawiaj. Nawet jeżeli będziesz miał rdzę, to każdy blcharz-lakiernik to ogarnie. Samochód tani, nie do zajeżdżenia. A mówi Ci to były właściciel MCV w zizlu 1.5 dci - u mnie samochód pozostał w rodzinie. Najnowsza anegdotka od obecnego właściciela:
Jadę z kolegą (handlarzem samochodów) i taki dialog:
- fajna ta Dacia, ile to ma koni?
- 70, diesel, to się zbiera lepiej.
- No, a przebieg ile ?
(tutaj spojrzał na liczniki)
- O jeju, to ma 150 000 km, a te silniki to podobno 80 000 nie wytrzymują !
Pośmiać się można z tych obiegowych opinii o Dacii, niczym nie uzasadnionych.
mam octavie 2 1,9tdi i to jest prawdziwa skarbonka dwa razy dwumasa wymieniana
Miałem Octavię II, 1,9 tdi, przejechałem 200 tys. Żadnych problemów z dwumasą, sprzęgłem. Podobnie w Octavii I. "Przejechaliśmy" z żoną tych Octavii chyba 4 lub 5, w jednej dwumasa padła na gwarancji, ale dalej było OK. To nie były skarbonki w każdym razie; podobnie firmówka 1,6 benzyna nie jest skarbonką. Octavie to solidne wozy.
Płyny wymienione i hamulce też.troche sie wypłukałem z kasy i ciekawi mnie koszt wymiany rozrządu z robocizną a nir mam zadnego zaufanego warsztatu w szczecinie.pewnie w aso skasują grubo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum