Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

 Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
wyłączenie alarmu fabrycznego bez pilota
Autor Wiadomość
TD Pedro 



Marka: Dacia
Model: Duster 4WD
Silnik: 1,6 16V + LPG
Rocznik: 2010
Wersja: Laureate 5 os.
Pomógł: 24 razy
Dołączył: 19 Lis 2010
Posty: 3485
Skąd: RP
Wysłany: 2012-02-06, 19:58   

moje trzy ostatnio kupowane przed Dusterem samochody to "renówki", wszystkie miały montowane alarmy "firmowe" i do każdego dostałem dwa piloty-klucze i nawet nie pomyślałem, że może być inaczej.. :-(
 
aro_rdrg 



Marka: Dacia
Model: Sandero II
Silnik: 1.2 16V
Rocznik: 2015
Wersja: Laureate 5 os.
Wiek: 41
Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 59
Skąd: polska
Wysłany: 2012-02-06, 23:12   

Takiego e-maila otrzymałem dziś od Renault Polska:
Cytat:
W nawiązaniu do przesłanej przez Pana wiadomości, uprzejmie informujemy, że Dacia Polska, jako Główny Importer samochodów marki Dacia, nie zajmuje się ich obsługą techniczną i sprzedażą części zamiennych.(...)
Uprzejmie informujemy również, że każdy z naszych Autoryzowanych Partnerów Renault i Dacia prowadzi odrębną działalnośc gospodarczą, zatem sam ustala ceny za świadczone przez siebie usługi. Tym samym ceny w Serwisach Dacia, mogą się od siebie różnić.
_________________
Ostatnio zmieniony przez laisar 2017-11-02, 00:18, w całości zmieniany 1 raz  
 
benny86 


Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009
Wersja: [Inna]
Pomógł: 31 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 2970
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2012-02-06, 23:18   

Oczywista oczywistość to co napisali... Z mojego doświadczenia z ASO/dealerami wynika tyle, że gdy kupujesz auto - szukaj dealera w dużym mieście, mają lepsze oferty(sprzedaają więcej samochodów więc mogą liczyć na lepsze warunki u importera), ale w sprawach serwisu/kupna części odwrotnie - często warto jest przejechać kilkadziesiąt kilometrów do ASO w mniejszym miasteczku, zwłaszcza gdy chcesz zlecić usługę lub kupić części warte kilkaset złotych i wiecej...
 
Ammianus 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,5 dCi
Rocznik: 2010
Wersja: Laureate
Wiek: 37
Dołączył: 15 Wrz 2010
Posty: 325
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-02-07, 10:58   

Prawda jest taka, że RP nie przejmuje się klientami
_________________
 
tweeciak 



Marka: Dacia
Model: Sandero STEPWAY
Silnik: 1.5 DCI
Rocznik: 2010
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 15 Lut 2010
Posty: 326
Skąd: mazowieckie/łódzkie
Wysłany: 2012-02-07, 11:33   

Ammianus napisał/a:
Prawda jest taka, że RP nie przejmuje się klientami


A kto sie przejmuje???
 
eplus 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1,6
Rocznik: 2010
Wersja: Laureate 5 os.
Pomógł: 20 razy
Dołączył: 15 Wrz 2010
Posty: 3201
Skąd: podkarpackie
Wysłany: 2012-02-07, 17:52   

To już chyba rozsądniej jest zostawiać auto otwarte z kluczem w stacyjce. Złodziej zobaczy i pomyśli:
Cytat:
Pułapka! Auto dla biedaków otwarte - na pewno zasadzka policyjna! Albo jakiś mafioso, co to niech mu tylko ktoś tknie, to %#$@^#%# :evil: :evil: :evil: :!:
 
Sandy 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1.4 MPI
Rocznik: 2010
Wersja: BlackLine 5 os.
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Lip 2014
Posty: 96
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 2014-08-12, 10:08   Drugi kluczyk a alarm / Sandero

Do swojej Sandero otrzymałem jeden klucz z wbudowanym w obudowę pilotem i immobiliserem, drugi natomiast to klucz z samym grotem bez przycisków na obudowie - podejrzewam, że ma sam moduł immobilisera(dodatkowy kluczyk z przyciskami w salonie to koszt ok. 400 zł).
Co w przypadku gdyby rozładowała mi się bateria w kluczyku "nowocześniejszym", bądź uległby zalaniu?
Czy za pomocą dedykowanego do auta "gołego" kluczyka można odłączyć w jakikolwiek sposób alarm?
Macie takie doświadczenia?
Wczoraj wieczorem mówiłem Żonie, że rano musimy wyjechać wcześniej na pociąg, bo lepiej dać kilka minut na ew. kontrolę policji. W drodze powrotnej takową - profilaktyczną kontrolę miałem. Lepiej więc dmuchać i z kluczykiem na zimne... w szczególności, że długi weekend kluczyk od Sandero spędzi na kajaku.:))
 
kali 


Marka: Dacia
Model: Logan
Silnik: 1,4
Rocznik: 2006
Wersja: Ambiance Plus
Pomógł: 18 razy
Wiek: 58
Dołączył: 29 Lip 2013
Posty: 1120
Skąd: Pabianice
Wysłany: 2014-08-16, 01:01   

Jak nie masz podłączonego dodatkowego bezpilotowego alarmu to bez problemu odpalisz furę czystym kluczykiem.
 
Karenzo 


Marka: Dacia--> Subaru
Model: Duster 4x2 -->Forester
Silnik: 1.6 16V 105 LPG K4M 616 --> 2.0 16v FB20
Rocznik: 2012 --> 2016
Wersja: Laureate
Pomógł: 48 razy
Dołączył: 23 Sty 2012
Posty: 4573
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-08-16, 01:11   

przecierz nawet jak zamoknie dalej będzie działał tylko może centralny na przycisk nie łapać .
_________________
Moje auto
 
Sandy 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1.4 MPI
Rocznik: 2010
Wersja: BlackLine 5 os.
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Lip 2014
Posty: 96
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 2014-08-20, 08:53   

Dziś rano sprawdziłem jak działa kluczyk-matka. Po odryglowaniu drzwi kierowcy zaczyna wyć alarm i po zawodach. Czyli bez drugiego zaprogramowanego kluczyka z pilotem nie ma możliwości kontynuowania jazdy..
 
PiotrWie 



Marka: Dacia /Opel
Model: Duster 4x2 /Zafira Family
Silnik: 1,6 16v K4M/1,8
Rocznik: 2010 /2014
Wersja: Laureate
Pomógł: 9 razy
Wiek: 62
Dołączył: 15 Lip 2010
Posty: 1568
Skąd: dolnośląskie
Wysłany: 2014-08-20, 11:28   

Sandy napisał/a:
Dziś rano sprawdziłem jak działa kluczyk-matka. Po odryglowaniu drzwi kierowcy zaczyna wyć alarm i po zawodach. Czyli bez drugiego zaprogramowanego kluczyka z pilotem nie ma możliwości kontynuowania jazdy..

Dowiedz się czy nie da się uzyskać samego drugiego pilota do alarmu - powinno to być znacznie tańsze niż drugi kluczyk. A swoją drogą to całe szczęście że nie dałem sie namówić na alarm- wychodzi ze w Dacii to gorzej niż bezużyteczny gadżet - bo złodziej sobie i tak poradzi, a właścicielowi przy uszkodzeniu jedynego kluczyka narobi kłopotów.
Ostatnio zmieniony przez PiotrWie 2014-08-20, 11:29, w całości zmieniany 1 raz  
 
Sandy 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1.4 MPI
Rocznik: 2010
Wersja: BlackLine 5 os.
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Lip 2014
Posty: 96
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 2014-08-20, 12:27   

Dokładnie tak - wychodzi, że to utrudnienie. Jak usłyszałem syrenę alarmu dziś po raz pierwszy, uśmiechnąłem się. Cichutka jakby miała niemowlaka nie obudzić, a problem jest, bo niech coś się wydarzy z kluczykiem, pozostaje jako szybkie rozwiązanie właśnie ASO.

To trochę jak z kodami do radia, których pracownicy Dacia nie wpisują w książce serwisowej, a kod kosztuje mimo, że to ewidentna wina sprzedawcy..

[ Komentarz dodany przez: laisar: 2017-11-02, 00:09 ]
O kodach do radia - http://www.daciaklub.pl/f...1649214#1649214.
 
kali 


Marka: Dacia
Model: Logan
Silnik: 1,4
Rocznik: 2006
Wersja: Ambiance Plus
Pomógł: 18 razy
Wiek: 58
Dołączył: 29 Lip 2013
Posty: 1120
Skąd: Pabianice
Wysłany: 2014-08-20, 15:02   

Sandy napisał/a:
Dziś rano sprawdziłem jak działa kluczyk-matka. Po odryglowaniu drzwi kierowcy zaczyna wyć alarm i po zawodach. Czyli bez drugiego zaprogramowanego kluczyka z pilotem nie ma możliwości kontynuowania jazdy..

W tym samochodzie nie ma klucza matki. Na temat alarmu ci pisałem.
 
Sandy 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1.4 MPI
Rocznik: 2010
Wersja: BlackLine 5 os.
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Lip 2014
Posty: 96
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 2014-08-20, 15:13   

Cytat:
W tym4 samochodzie nie ma klucza matki. Na temat alarmu ci pisałem.


Przy wyjącym alarmie mam go odpalać?:)
 
kali 


Marka: Dacia
Model: Logan
Silnik: 1,4
Rocznik: 2006
Wersja: Ambiance Plus
Pomógł: 18 razy
Wiek: 58
Dołączył: 29 Lip 2013
Posty: 1120
Skąd: Pabianice
Wysłany: 2014-08-20, 18:43   

Kluczyk matka to taki klucz który trzymać należy w bezpiecznym miejscu. Za jego pomocą możesz uruchomić samochód, ale jego najważniejszą cechą jest możliwość programowania innych kluczy. Np. do seicento dostawałeś 3 klucze 2 normalne niebieskie i jednego matkę koloru czerwonego. W innych markach i samochodach podobnie. Dziś masz najczęściej karte kodową z pinem do wkodowania kluczyka.
Więc nie myl pojęć.

Ty masz tak jak pisałem dołożony dodatkowo w ASO bezpilotowy alarm, który można rozbroić tylko pilotem c.z. Więc tym drugim kluczem nie odpalisz auta. Jak byś nie miał dołożonego na własne życzenie alarmu to bez problemu byś tym autem pojechał. Jak odbierałem samochud dla żony Grande Punto to też dokładali mi Metę. A ponieważ zdawałem sobie z tego doskonale sprawę że w tym wypadku już nie uruchomię auta drugim zwykłym kluczykiem więc od razu zamówiłem drugi, póżniej kodowanie i mam.
Dla mnie takie wasze narzekanie jest śmieszne kupujecie auto za 50koła a żal wam 500zĺ na dodatkowego pilota.
 
taryfa4 


Marka: Dacia
Model: stepway
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2011
Dołączył: 01 Paź 2014
Posty: 12
Skąd: Grodzisk mazowiecki
  Wysłany: 2016-01-10, 22:01   Zgubiony kluczyk z fabrycznym alarmem

Witam.
Zgubilem kluczyk z fabrycznym alarmem w moim Sandero.Posiadam zapasowy ale bez pilota.Sprawa jest nieciekawa bo jestem poza granicami Polski i serwis to ostatecznosc.Moje pytanie brzmi:Czy orientuje sie ktos gdzie znajde centralke zeby odlaczyc alarm?
 
kali 


Marka: Dacia
Model: Logan
Silnik: 1,4
Rocznik: 2006
Wersja: Ambiance Plus
Pomógł: 18 razy
Wiek: 58
Dołączył: 29 Lip 2013
Posty: 1120
Skąd: Pabianice
Wysłany: 2016-01-10, 22:20   

Fabryczny czy dokładny u dilera?
 
taryfa4 


Marka: Dacia
Model: stepway
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2011
Dołączył: 01 Paź 2014
Posty: 12
Skąd: Grodzisk mazowiecki
Wysłany: 2016-01-10, 22:37   

Kolego jest to cobra 7887
 
taryfa4 


Marka: Dacia
Model: stepway
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2011
Dołączył: 01 Paź 2014
Posty: 12
Skąd: Grodzisk mazowiecki
Wysłany: 2016-01-10, 22:45   

Wiem ze z tym alarmem byl kupiony z salonu.
 
BogdanK 



Marka: Renault
Model: Thalia
Silnik: 1,5 dCi
Rocznik: 2005
Pomógł: 7 razy
Wiek: 58
Dołączył: 26 Sty 2013
Posty: 297
Skąd: Katowice
Wysłany: 2016-01-10, 22:50   

:arrow: http://www.daciaklub.pl/f...highlight=alarm
 
taryfa4 


Marka: Dacia
Model: stepway
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2011
Dołączył: 01 Paź 2014
Posty: 12
Skąd: Grodzisk mazowiecki
Wysłany: 2016-01-11, 18:54   

Kluczyk zapasowy zadzialal!Alarm wylaczony.
Duzy browar kolego dla Ciebie.dzieki
 
matucha 



Marka: Skoda / VW
Model: Rapid / Up!
Silnik: 1,0 TSI / 1,0 MPI
Rocznik: 2019/2017
Wersja: [Inna]
Pomógł: 11 razy
Wiek: 35
Dołączył: 24 Maj 2010
Posty: 815
Skąd: Poznań
Wysłany: 2016-01-14, 08:37   

Jeśli masz AC, to wypadałoby to zgłosić i zmienić kluczyki. Przy czymś takim nawet składka nie wzrośnie. Przy ewentualnej kradzieży i braku kluczyka nawet odszkodowania nie dostaniesz.
_________________
Było Sandero Stepway 1,6MPI + LPG 2010 i Logan MCV 1,6MPI + LPG 2012
 
dj.gumis 


Marka: Dacia
Model: Sandero Stepway
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2010
Wiek: 41
Dołączył: 16 Maj 2010
Posty: 12
Skąd: Katowice
Wysłany: 2018-03-25, 16:27   

Mój temat jest połączony z alarmem , a może trochę z akumulatorem.
Postawiłem samochód na 3 miechy w garażu i odłączyłem klemę , żeby nic "nie żarło"
Po podłączeniu klemy , samochód odpalił jakby nigdy nic ...... lecz samochód chodzi i migają awaryjne.
Może mieliście już taki problem i wiecie co trzeba z tym fantem zrobić
Będę wdzięczny za pomoc.
Ewentualnie czy posiadacie instrukcję w PDF do fabrycznego alarmu Cobra 7887 (chyba ten miałem montowany w ASO)
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne