Wysłany: 2017-03-24, 18:49 Pozostałości po ciężarkach na alufelgach
Witam, moje pytanie to jak wyczyścić i usunąć pozostałości po naklejanych ciężarkach na alufelgach.Próbowałem wiele sposobów i bardzo ciężko to usunąć.
Wygląda to tak:
a to efekty mojego czyszczenia
Czy ktoś wie jak w łatwy sposób się tego pozbyć?
Ostatnio zmieniony przez Tombak 2017-05-11, 06:38, w całości zmieniany 2 razy
Jeśli to klej, to można spróbować podgrzać na ciepło np. opalarką ale ostrożnie, potem zeskrobać czymś plastikowym np. szpachelką, a jeszcze coś zostaje to może spirytusem izopropylenowym. Innego pomysłu nie mam......
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Marka: Fiat
Model: 500L
Silnik: 1.6 Multijet II Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Maj 2014 Posty: 156 Skąd: Radom
Wysłany: 2017-03-24, 20:39
Podgrzać nawet suszarką do włosów, a następnie rozpuszczalnikiem na bazie benzyny (ftalowym) lub alkoholem. Jeśli drapać, to plastikiem, lub kawałkiem listewki drewnianej.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2017-03-25, 14:09
benzyna oczyszczana plus jakaś twarda plastikowa łopatka
Label Killer lub inny tego typu :) Polewasz/spryskujesz, czekasz chwilę i ścierasz szmatką. Ważne aby preparat dotarł do warstwy kleju. Jeśli jest tam jeszcze taśma piankowa na wierzchu to będziesz musiał powtórzyć czynność kilka razy. Nie szkodzi aluminium ani lakierowi.
Dziękuję koledze route2000 podgrzewałem opalarką i zeskrobywałem plastikowym nożykiem, szło dość ciężko ale dałem radę, podziękowania także dla Dar1962 pozostałości zmyłem rozcieńczalnikiem ekstrakcyjnym i po kleju nie ma śladu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum