Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 


Poprzedni temat :: Następny temat
Zmiany napięcia ładowania podczas jazdy
Autor Wiadomość
Marek1603 


Marka: Dacia,
Model: 1300, Lodgy, Duster
Silnik: 1.3 8V, 1.6MPI, 1.6Sce 4x4 AT
Rocznik: 1981, 2014, 2016
Wersja: Laureate 5 os.
Pomógł: 94 razy
Wiek: 44
Dołączył: 27 Gru 2007
Posty: 8545
Skąd: Olkusz
Wysłany: 2017-12-14, 20:29   System inteligentnego ładowania akumulatora

https://autokult.pl/25130,system-inteligentnego-ladowania-akumulatora-musisz-wiedziec-o-jego-istnieniu-przed-wymiana-baterii
 
route2000 
Jerzy



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1,6 8V MPI+LPG-BRC
Rocznik: 2014
Wersja: Laureate 5 os.
Pomógł: 55 razy
Wiek: 53
Dołączył: 01 Sty 2014
Posty: 3789
Skąd: Lublin
Wysłany: 2017-12-15, 09:11   

To całe szczęście, że nie mam w swoim Lodgy S&S.... :-P
_________________
Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
 
Pabloo 


Marka: Renault
Model: Fluence
Silnik: Limited
Rocznik: 2016
Wiek: 49
Dołączył: 31 Paź 2016
Posty: 56
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-12-15, 14:08   

Witam
Mam ten system - producent zrobi wszystko, żeby "małżeństwo z ASO" trwało latami. "Możesz se pan wymienić akumulator, a i tak pan trafisz do nas a my pana skasujemy..."
:roll: :roll: :roll:
Pozdrawiam
Pabloo
 
Kauris 



Marka: Dacia
Model: Logan MCV II Ph1
Silnik: 1.2 16v 73KM
Rocznik: 2015 40kkm
Wersja: Laureate
Pomógł: 14 razy
Wiek: 41
Dołączył: 21 Sie 2015
Posty: 374
Skąd: Poznań
Wysłany: 2017-12-15, 17:23   

Ale to jak to to działa? Monitoruje parametry aku, ale nie zauważy, że się one zmieniły? Hmm
_________________
 
Marek1603 


Marka: Dacia,
Model: 1300, Lodgy, Duster
Silnik: 1.3 8V, 1.6MPI, 1.6Sce 4x4 AT
Rocznik: 1981, 2014, 2016
Wersja: Laureate 5 os.
Pomógł: 94 razy
Wiek: 44
Dołączył: 27 Gru 2007
Posty: 8545
Skąd: Olkusz
Wysłany: 2017-12-15, 19:00   

No właśnie. Samo odłączenie aku na np 5 min. powinno np. resetować układ i ustawiać parametry początkowe.
 
tosiek 


Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1.4 K7J 714 LPG
Rocznik: 2010
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 07 Sie 2015
Posty: 409
Skąd: wlkp
Wysłany: 2017-12-15, 19:24   

Coś więcej jak to wygląda w dacii? Nie widziałem żadnych opcji w clipie ani ddt4all.
 
Ikarusiarz 


Marka: Dacia
Model: Logan, Logan MCV Outdoor
Silnik: 1.5 dci
Rocznik: 2009, 2017
Wersja: Laureate
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Cze 2009
Posty: 285
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2017-12-15, 22:30   

Nie wiem, czy to powiązane, ale jadąc do Gdańska obserwowałem wskazania woltomierza na termometrze i tu się zdziwiłem, bo przez 15 minut miałem 11 V.
 
laisar 
Moderator



Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2007
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 289 razy
Wiek: 42
Dołączył: 16 Wrz 2007
Posty: 16087
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-12-15, 23:05   

Ikarusiarz napisał/a:
Nie wiem, czy to powiązane

Tak - http://www.daciaklub.pl/f...pic.php?t=14553
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne