Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 


Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: laisar
2018-03-22, 13:15
Tylko ja tak mam, czy coś się potegowało z forum?
Autor Wiadomość
Lajkonik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x2
Silnik: 1,6 16v
Rocznik: 2010
Wersja: Ambiance
Pomógł: 4 razy
Wiek: 45
Dołączył: 13 Cze 2012
Posty: 995
Skąd: Kraków
Wysłany: 2018-03-22, 07:14   Tylko ja tak mam, czy coś się potegowało z forum?

Dzisiaj zniknęły mi polskie znaki na forum. To coś u mnie, czy problem na serwerze forum?

polskie znaki.JPG
Plik ściągnięto 9 raz(y) 90,9 KB

_________________

 
michele 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 SCe LPG
Rocznik: 2017
Wersja: Lodgy
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 17 Cze 2017
Posty: 423
Skąd: Wilcza
Wysłany: 2018-03-22, 07:30   

Kodowanie zapewne się zmieniło po wczorajszej awarii.
_________________
Moja galeria
 
swissman 



Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: dci 1.5, 90 KM
Rocznik: 2016
Wersja: Stepway
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 19 Wrz 2007
Posty: 273
Skąd: W-Wa, teraz CH
Wysłany: 2018-03-22, 08:09   

mam to samo... :-(
 
Tomek-FmLeasing 


Marka: Volkswagen
Model: Golf
Silnik: 1.5 TSI
Rocznik: 2017
Dołączył: 21 Mar 2018
Posty: 18
Skąd: Płock/Warszawa
Wysłany: 2018-03-22, 08:19   

Też to mam. Baza była wgrywana od nowa z nieodpowiednim kodowaniem?
 
Waski78 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 SCe 4x4
Rocznik: 2017
Wersja: Laureate 5 os.
Dołączył: 21 Lut 2017
Posty: 82
Skąd: Olkusz
Wysłany: 2018-03-22, 08:35   

To chyba ogólny problem bo też tak mam.
 
Dar1962 



Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus
Pomógł: 53 razy
Dołączył: 12 Paź 2011
Posty: 3867
Skąd: Włodawa
Wysłany: 2018-03-22, 08:50   

zamiast polskich znaków pojawia się znak zapytania. Dotyczy to wszystkich tekstów sprzed awarii. Nowe wpisy userów nie zawierają już takich błędów. Jednak automatyczne adnotacje (np info o edycji tekstu nawet przy nowych wpisach) nadal są z błędami

Przechwytywanie.JPG
Plik ściągnięto 13267 raz(y) 13,99 KB

Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2018-03-22, 10:42, w całości zmieniany 3 razy  
 
DrOzda 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 50 razy
Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 2668
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-03-22, 09:07   

Panowie admini - natychmiastowy restore bazy z przed awarii. Im dłużej zwlekacie tym więcej wątków potracimy !!!!
 
przemoc84 


Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1.4
Rocznik: 2010
Wersja: BlackLine 5 os.
Wiek: 35
Dołączył: 02 Lut 2017
Posty: 227
Skąd: zam. Elbląg, ur. Poznań
Wysłany: 2018-03-22, 09:30   

u mnie to samo :(
 
eplus 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1,6
Rocznik: 2010
Wersja: Laureate 5 os.
Pomógł: 18 razy
Dołączył: 15 Wrz 2010
Posty: 2946
Skąd: podkarpackie
Wysłany: 2018-03-22, 09:43   

Jak tu coś wyszukać w historii? Jak żyć, panie Adminie, jak żyć :?:
_________________
K4M - NOT tested on animals :!: :!: :!:
 
DrOzda 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 50 razy
Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 2668
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-03-22, 09:59   

Tylko restore tu pomoże.
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 22 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 1381
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-03-22, 10:38   

Znaczki-symbole zastępcze będzie widać różne w zależności od sprzętu, systemu i przeglądarki. Trzy komputery i na każdym mam inne a na smartfonie jeszcze inne... :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2018-03-22, 10:44, w całości zmieniany 1 raz  
 
wlodarek1 



Marka: DACIA
Model: SANDERO
Silnik: 1,2
Rocznik: 2016
Wersja: Access
Wiek: 54
Dołączył: 20 Mar 2016
Posty: 437
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2018-03-22, 11:54   

Ja też mam po wczorajszej awarii złe czcionki

zle czcionki na forum.PNG
Plik ściągnięto 1 raz(y) 18,91 KB

_________________
tico sprzedałem sąsiadom a teraz mam sandero
 
route2000 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1,6 8V MPI+LPGTECH
Rocznik: 2014
Wersja: Laureate 5 os.
Pomógł: 55 razy
Wiek: 54
Dołączył: 01 Sty 2014
Posty: 3535
Skąd: Lublin
Wysłany: 2018-03-22, 13:11   

U mnie też tak samo jak na kompie i jak w srajfonie... od wczoraj po "criticial"... :evil:
_________________
Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
 
laisar 
Moderator



Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2007
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 304 razy
Wiek: 43
Dołączył: 16 Wrz 2007
Posty: 15859
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-03-22, 13:19   

Niczego nie potracimy, bo problem jest wyłącznie w kodowaniu postów, na styku baza danych-serwer. (Hosting migrował do innego centrum danych i coś "usprawnili"). Trwają próby naprawy i w końcu wszystko zadziała - cierpliwości i bez nerw (;

(Doraźnie mogę zalecić ustawienie w przeglądarce kodowania "Środkowoeuropejskie ISO").
 
michele 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 SCe LPG
Rocznik: 2017
Wersja: Lodgy
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 17 Cze 2017
Posty: 423
Skąd: Wilcza
Wysłany: 2018-03-23, 14:48   

Ja mam problem, że w nieprzeczytanych pojawiają mi się posty przeczytane, w których już kilka dni nikt nie pisał.
_________________
Moja galeria
 
misioooo 


Marka: Saab
Model: 95 Aero
Silnik: 2.3T
Rocznik: 1999
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 20 Mar 2018
Posty: 38
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2018-03-23, 18:50   

michele napisał/a:
Ja mam problem, że w nieprzeczytanych pojawiają mi się posty przeczytane, w których już kilka dni nikt nie pisał.

U mnie podobnie... Świeci się jako nieprzeczytany. Zaglądam - nic nowego... I za jakiś czas znowu się to zapala jako nieprzeczytany - a nie ma nowej odpowiedzi.
 
route2000 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1,6 8V MPI+LPGTECH
Rocznik: 2014
Wersja: Laureate 5 os.
Pomógł: 55 razy
Wiek: 54
Dołączył: 01 Sty 2014
Posty: 3535
Skąd: Lublin
Wysłany: 2018-03-25, 10:31   

Wczoraj nie było krzaczków, dziś znowu jest..... :-/
Jeszcze jedno, wczoraj pisałem jakiś post w jakimś wątku....
Potem nacisnąłem WYŚLIJ i poleciało w kosmos.... a nie na forum. :evil:
Coś spapraliście w tym serwerze....
_________________
Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
 
laisar 
Moderator



Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2007
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 304 razy
Wiek: 43
Dołączył: 16 Wrz 2007
Posty: 15859
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-03-25, 12:31   

route2000 napisał/a:
Coś spapraliście w tym serwerze

Tym razem nie my - nasz hosting zmieniał serwery i coś "ulepszyli"...
 
tosiek 


Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1.4 K7J 714 LPG
Rocznik: 2010
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 07 Sie 2015
Posty: 414
Skąd: wlkp
Wysłany: 2018-03-27, 19:38   

test
 
laisar 
Moderator



Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2007
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 304 razy
Wiek: 43
Dołączył: 16 Wrz 2007
Posty: 15859
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-03-28, 14:06   

Wygląda na to, że chyba w końcu naprawione...
 
48piotr 


Marka: Dacia
Model: DUSTER 4x2
Silnik: 1.6 16V LPG
Rocznik: 2010
Wersja: Duster
Pomógł: 4 razy
Wiek: 71
Dołączył: 16 Lis 2010
Posty: 725
Skąd: Puławy
Wysłany: 2018-03-28, 15:05   

laisar napisał/a:
Wygląda na to, że chyba w końcu naprawione...

Serdeczne dzięki.
_________________
48piotr
 
defunk 


Marka: Dacetti
Model: Dusterio
Silnik: 1,6 SCe
Rocznik: 2017
Wersja: Laureate
Pomógł: 4 razy
Wiek: 47
Dołączył: 25 Lis 2017
Posty: 328
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2018-03-28, 17:11   

laisar napisał/a:
Wygląda na to, że chyba w końcu naprawione...


"Chrząszcz brzmi w trzcinie, w Szczebrzeszynie, a Szczebrzeszyn z tego słynie"
 
route2000 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1,6 8V MPI+LPGTECH
Rocznik: 2014
Wersja: Laureate 5 os.
Pomógł: 55 razy
Wiek: 54
Dołączył: 01 Sty 2014
Posty: 3535
Skąd: Lublin
Wysłany: 2018-03-28, 17:40   

No nareszcie, bo jakoś nie mogłem dojrzeć do tekstów z krzaczkami. ;-)
_________________
Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
 
eio 


Marka: Dacia
Model: Logan MCV II
Silnik: 1.0 SCe
Rocznik: XII 2017
Wersja: Laureate 5 os.
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 26 Sty 2018
Posty: 334
Skąd: EL
Wysłany: 2018-03-28, 18:05   

defunk napisał/a:
"Chrząszcz brzmi w trzcinie, w Szczebrzeszynie, a Szczebrzeszyn z tego słynie"

Proba mikrofonu? :)
 
route2000 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1,6 8V MPI+LPGTECH
Rocznik: 2014
Wersja: Laureate 5 os.
Pomógł: 55 razy
Wiek: 54
Dołączył: 01 Sty 2014
Posty: 3535
Skąd: Lublin
Wysłany: 2018-03-28, 20:22   

eio napisał/a:
defunk napisał/a:
"Chrząszcz brzmi w trzcinie, w Szczebrzeszynie, a Szczebrzeszyn z tego słynie"

Proba mikrofonu? :)

Eeeee.... Próba mikrofonu to.... Raz... Dwa.... Trzy. Uwaga próba mikrofonu. :-P
_________________
Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne