Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 


Poprzedni temat :: Następny temat
tempomat w Sandrze
Autor Wiadomość
przemoc84 


Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1.4
Rocznik: 2010
Wersja: BlackLine 5 os.
Wiek: 34
Dołączył: 02 Lut 2017
Posty: 206
Skąd: zam. Elbląg, ur. Poznań
Wysłany: 2018-10-25, 09:34   tempomat w Sandrze

tak mnie naszło w nocy jak wracałem z Kielc autem wyposażonym właśnie w tempomat, czy te pierwsze Sandry 2009-2012 miały w opcji tempomat? Czy da się go dołożyć? jako że trasa którą głównie pokonuję to 2pasmówka lub się nią stanie w przyszłym roku zastanawiam się czy to wejdzie...
 
route2000 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1,6 8V MPI+LPG-BRC
Rocznik: 2014
Wersja: Laureate 5 os.
Pomógł: 55 razy
Wiek: 53
Dołączył: 01 Sty 2014
Posty: 3515
Skąd: Lublin
Wysłany: 2018-10-25, 12:38   

W tym roczniku to raczej nie.... :-/
_________________
Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
 
DrOzda 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 50 razy
Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 2550
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-10-25, 12:45   

W dCi dawało się dołożyć, niestety ECU 1.4 MPI nie ma tej funkcji.
Można go dołożyć jako zewnętrzne urządzenie , zdaje się że bebe tak zrobił w MCV.
 
przemoc84 


Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1.4
Rocznik: 2010
Wersja: BlackLine 5 os.
Wiek: 34
Dołączył: 02 Lut 2017
Posty: 206
Skąd: zam. Elbląg, ur. Poznań
Wysłany: 2018-10-26, 07:31   

dzięki za info zagadam więc do bebe
 
shrek 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os.
Pomógł: 41 razy
Wiek: 38
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 2633
Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2018-10-27, 04:56   Re: tempomat w Sandrze

przemoc84 napisał/a:
tak mnie naszło w nocy jak wracałem z Kielc autem wyposażonym właśnie w tempomat, czy te pierwsze Sandry 2009-2012 miały w opcji tempomat? Czy da się go dołożyć? jako że trasa którą głównie pokonuję to 2pasmówka lub się nią stanie w przyszłym roku zastanawiam się czy to wejdzie...


Trzeba poszperac w ecu czy ma taka opcje, ewentualnie podlaczyc kabelki. Szanse sa 50/50 bo niektore mialy nisktore nie.
_________________
Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
 
Fruxo 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: lpg 1.6 16v
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 16 Lis 2016
Posty: 1102
Skąd: wwa
Wysłany: 2018-10-27, 23:25   

przepustnica sterowana elektronicznie czy na linkę
bo duster do 2011 miał linke
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne