Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 


Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: jas_pik
2018-11-12, 17:01
Radio MP3, USB
Autor Wiadomość
tAboon 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1,6 SCe 109KM + LPG-LR
Rocznik: 2018
Wersja: Laureate 7 os.
Dołączył: 24 Lip 2018
Posty: 305
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2018-11-11, 21:16   Radio MP3, USB

Cześć

Czy jest ktoś w posiadaniu instrukcji obsługi standardowego radia MP3 + USB bez CD?

Potrzebuję ponieważ interesuje mnie kilka kwestii odnośnie obsługi zanim odbiorę auto - obsługa bluetooth, wyświetlanie kontaktów etc...

Choć pytanie, czy jest jakaś różnica pomiędzy wersja z CD oraz bez CD?

W poście z linkami do instrukcji nie ma pliku bez CD.
_________________
Pozdrawiam
LwG
Bună salutări :)
Ostatnio zmieniony przez tAboon 2018-11-11, 21:29, w całości zmieniany 1 raz  
 
Belphegor 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 KM EDC
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 12 razy
Wiek: 38
Dołączył: 27 Cze 2018
Posty: 907
Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2018-11-12, 10:44   

tAboon napisał/a:
Choć pytanie, czy jest jakaś różnica pomiędzy wersja z CD oraz bez CD?


W obsłudze różnic nie ma. Przynajmniej nie takich dla przeciętnego użytkownika. Najważniejsza różnica jest w wyglądzie. Zamiast szczeliny na CD masz napis "Bluetooth". ;-)
_________________
EDC - Ekonomiczny Duster Codziennie. 8-)
 
eio 


Marka: Dacia
Model: Logan MCV II
Silnik: 1.0 SCe
Rocznik: XII 2017
Wersja: Laureate 5 os.
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 26 Sty 2018
Posty: 302
Skąd: EL
Wysłany: 2018-11-12, 12:36   Re: Radio MP3, USB

tAboon napisał/a:
Czy jest ktoś w posiadaniu instrukcji obsługi standardowego radia MP3 + USB bez CD?

Mam to. Na okładce instrukcji jest napis radio classic. W instrukcji są opisane 2 modele z 2 typami z płytą cd i bez niej.

tAboon napisał/a:
Choć pytanie, czy jest jakaś różnica pomiędzy wersja z CD oraz bez CD?

W wygladzie panelu są 2 różnice - szczelina na CD i przycisk wysunięcia płyty. W jednym z 2 model szczelina CD i przycisk są umieszczone w górnej częsci panelu radia, na jednym poziomie z przyciskiem power. Podobnie jest w drugim modelu.
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 52 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3278
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-11-12, 17:19   

Zobacz na moim chomiku instrukcję do Plug&radio .
Nie pamiętam jaka to wersja bo jestem na telefonie
http://chomikuj.pl/jas_pi...,5590496643.pdf
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
Daj mi like na FB :)
www.facebook.com/mediapik/
 
d3mol3k 



Marka: dacia/dacia
Model: dokker/duster
Silnik: 1.5 dci 90/1.6 SCe
Rocznik: 2012/2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 1000
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2018-11-12, 17:56   Re: Radio MP3, USB

tAboon napisał/a:
Cześć

Czy jest ktoś w posiadaniu instrukcji obsługi standardowego radia MP3 + USB bez CD?

Potrzebuję ponieważ interesuje mnie kilka kwestii odnośnie obsługi zanim odbiorę auto - obsługa bluetooth, wyświetlanie kontaktów etc...

Choć pytanie, czy jest jakaś różnica pomiędzy wersja z CD oraz bez CD?

W poście z linkami do instrukcji nie ma pliku bez CD.


Napisz do Dacia Polska z prośba o przysłanie instrukcji elektronicznej - nie powinni robić problemu.
_________________
Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
 
Mamert 


Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 SCe 110 LPG
Rocznik: 2018
Wersja: Laureate Plus 7 os.
Pomógł: 6 razy
Wiek: 46
Dołączył: 31 Mar 2008
Posty: 948
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2018-11-12, 18:11   

Radio jest proste jak budowa cepa.
Bluetooth pobiera książkę telefoniczną za każdym połączeniem z telefonem.
Ogarnąłem je w 15 minut.
Do samochodu nie dają nawet instrukcji obsługi tego radia, podobno nawet to radio nie posiada już kodu (ale to będę wiedział dopiero jutro). Nie chcę odpinać aku, żeby sprawdzić, bo takowego kodu nie otrzymałem.
W menu nie znalazłem opcji podłaśniania wraz ze wzrostem prędkości, jednak przy 90 km/h radio zaczyna grać głośniej.
 
eio 


Marka: Dacia
Model: Logan MCV II
Silnik: 1.0 SCe
Rocznik: XII 2017
Wersja: Laureate 5 os.
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 26 Sty 2018
Posty: 302
Skąd: EL
Wysłany: 2018-11-12, 19:41   

nie ma kodu do tego radia. Papierową książkę otrzymałem gdy auto odbierałem prawie rok temu :)
 
ttedi 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: TCe 90 S&S
Rocznik: 2018
Wersja: Stepway Laureate
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 17 Wrz 2018
Posty: 51
Skąd: Poznań
Wysłany: 2018-11-12, 21:24   

Ja otrzymałem instrukcję Radio Classic gdy odbierałem pod koniec września Sandero stepway. Na 34 stronach jest opisane radio w obu wersjach czyli z CD i bez. Jest kod zabezpieczający, podał mi go sprzedawca. Radyjko jest proste w obsłudze, więc instrukcja wydaje się być zbędna. Kodu nie sprawdzałem, bo mam już media nav evolution, a radyjko jest w kartonie schowane.
 
eio 


Marka: Dacia
Model: Logan MCV II
Silnik: 1.0 SCe
Rocznik: XII 2017
Wersja: Laureate 5 os.
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 26 Sty 2018
Posty: 302
Skąd: EL
Wysłany: 2018-11-12, 22:49   

Ciekawe. Dealer na moje pytanie odpowiedział że radio nie ma kodu. Hm, jeszcze nie odłączałem aku :roll:
 
Mamert 


Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 SCe 110 LPG
Rocznik: 2018
Wersja: Laureate Plus 7 os.
Pomógł: 6 razy
Wiek: 46
Dołączył: 31 Mar 2008
Posty: 948
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2018-11-12, 23:18   

No właśnie... co z tym kodem, jak w sierpniu byłem zamawiać moją Lodówkę, to siadałem do MCV II i Sandero, no i tamte radia bez CD były zabezpieczone kodem. Teraz się okazuje, że nie mają kodu (zresztą ten kod jest bez sensu, bo na komórki można ściągnąć aplikację, która generuje kod na podstawie kodu kreskowego na radiu).
 
eio 


Marka: Dacia
Model: Logan MCV II
Silnik: 1.0 SCe
Rocznik: XII 2017
Wersja: Laureate 5 os.
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 26 Sty 2018
Posty: 302
Skąd: EL
Wysłany: 2018-11-12, 23:23   

Nie wiem o co chodzi z aplikacją. Jak z niej skorzystać. TUTAJ NA FORUM znalazłem jak odnaleźć ten kod.

ed. Już wiem. Tutaj wpisuję cyfry wyczytane z nalepki radia do wygenerowania kodu: http://renaultradio.cba.pl
Sorki za off-top. Już nie zaśmiecam tematu kodem.
Ostatnio zmieniony przez eio 2018-11-12, 23:37, w całości zmieniany 1 raz  
 
eio 


Marka: Dacia
Model: Logan MCV II
Silnik: 1.0 SCe
Rocznik: XII 2017
Wersja: Laureate 5 os.
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 26 Sty 2018
Posty: 302
Skąd: EL
Wysłany: 2018-11-12, 23:49   

Mamert napisał/a:
No właśnie... co z tym kodem, jak w sierpniu byłem zamawiać moją Lodówkę, to siadałem do MCV II i Sandero, no i tamte radia bez CD były zabezpieczone kodem. Teraz się okazuje, że nie mają kodu (zresztą ten kod jest bez sensu, bo na komórki można ściągnąć aplikację, która generuje kod na podstawie kodu kreskowego na radiu).

Może to zależy od modelu radia. Może jest tak: pierwszy model (1) z/bez CD nie ma kodu, a drugi model (2) z/bez CD ma kod. Ja dostałem (1). Model ten jest większy od (2) choć oba posiadają chyba tyle samo przycisków. Przyciski są inaczej rozmieszczone. W (2) są jeszcze 4 otwory chyba na 4 śrubki - tak podejrzewam na podstawie rysunku z instrukcji. W (1) nie ma otworów na śrubki. Łatwo się nie rozmontuje.

Pytanie który model widziałeś, Mamert?
 
Mamert 


Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 SCe 110 LPG
Rocznik: 2018
Wersja: Laureate Plus 7 os.
Pomógł: 6 razy
Wiek: 46
Dołączył: 31 Mar 2008
Posty: 948
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2018-11-13, 07:46   

Radio w mojej Lodgy wygląda identycznie jak te radia co oglądałem w MCV i Sandero.
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 22 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 1179
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-11-13, 08:23   

Przed odbiorem u dealera wbijają kod żeby sprawdzić czy wszystko działa. Przynajmniej powinni. Dlatego po odbiorze nie trzeba odblokowywać.
 
Mamert 


Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 SCe 110 LPG
Rocznik: 2018
Wersja: Laureate Plus 7 os.
Pomógł: 6 razy
Wiek: 46
Dołączył: 31 Mar 2008
Posty: 948
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2018-11-13, 08:28   

Wszystko ok, ale jak wyjmiesz akumulator do naładowania, to radio się zablokuje.
 
eio 


Marka: Dacia
Model: Logan MCV II
Silnik: 1.0 SCe
Rocznik: XII 2017
Wersja: Laureate 5 os.
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 26 Sty 2018
Posty: 302
Skąd: EL
Wysłany: 2018-11-13, 08:29   

Mamert napisał/a:
Radio w mojej Lodgy wygląda identycznie jak te radia co oglądałem w MCV i Sandero.

Czyli jak?
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 22 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 1179
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-11-13, 08:36   

Mamert napisał/a:
Wszystko ok, ale jak wyjmiesz akumulator do naładowania, to radio się zablokuje.

Oczywiście. Wyjaśniam dlaczego w salonie mogą stać radia zablokowane a odbierane samochody nie wymagają kodu.
 
eio 


Marka: Dacia
Model: Logan MCV II
Silnik: 1.0 SCe
Rocznik: XII 2017
Wersja: Laureate 5 os.
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 26 Sty 2018
Posty: 302
Skąd: EL
Wysłany: 2018-11-13, 09:49   

Ja mam (1) model radia, taki jak u forumowego kolegi tutaj: http://www.daciaklub.pl/f...pic.php?t=15528 . Z tym że bez otworu na CD.
(2) model tego radia wygląda tak: zdjęcie z Googla.

Pytam się o to, jaki model masz z kodem, bo może dealer mnie wprowadził w błąd i powinienem był otrzymać kod. W innej sprawie mnie wprowadził w błąd twierdząc że w moim Loganie MCV są czujniki ciśnienia w felgach. Nie było ich. Ostatecznie odłączę aku i pojadę do aso.
 
Mamert 


Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 SCe 110 LPG
Rocznik: 2018
Wersja: Laureate Plus 7 os.
Pomógł: 6 razy
Wiek: 46
Dołączył: 31 Mar 2008
Posty: 948
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2018-11-13, 10:21   

Dobra, radio ma kod i po odłączeniu aku trzeba go ponownie wpisać. Dostałem kod od dilera.
Co do wyglądu, radio na 2 din bez CD.
 
eio 


Marka: Dacia
Model: Logan MCV II
Silnik: 1.0 SCe
Rocznik: XII 2017
Wersja: Laureate 5 os.
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 26 Sty 2018
Posty: 302
Skąd: EL
Wysłany: 2018-11-13, 15:04   

Czyli jak moje - model (1). Zadzwoniłem do dealera, tego który podpisywal umowę, a nie tego który zdawał auto.I bez spinki otrzymałem kod. Szkoda. Wcześniej cieszyłem się że go nie ma. Ale trudno. Muszę z tym żyć :)
 
tAboon 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1,6 SCe 109KM + LPG-LR
Rocznik: 2018
Wersja: Laureate 7 os.
Dołączył: 24 Lip 2018
Posty: 305
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2018-11-14, 23:01   

Teraz zapytam z ciekawości. Czy dla nie melomana zestaw standardowy audio Classic Radio MP3 da radość z jego odsłuchu?
_________________
Pozdrawiam
LwG
Bună salutări :)
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 52 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3278
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-11-14, 23:10   

Pod jednym małym warunkiem że wymienisz standardowe fabryczne głośniki na dowolne inne byle dwudrożne ( nawet te najtańsze z Lechpola) .
Na pewno będziesz zadowolony.
A jak wygłuszysz drzwi to będziesz mega zadowolony .
Chociaż przy obecnych cenach MN ( i przewidywanym spadku cen przy wejściu do sprzedaży MN3) przemyśl czy nie warto wymienić P&R na MN
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
Daj mi like na FB :)
www.facebook.com/mediapik/
 
Mamert 


Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 SCe 110 LPG
Rocznik: 2018
Wersja: Laureate Plus 7 os.
Pomógł: 6 razy
Wiek: 46
Dołączył: 31 Mar 2008
Posty: 948
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2018-11-15, 05:22   

tAboon, Jestem bardzo mile zaskoczony jakością dźwięku. Drzwi rzeczywiście są do lekkiej poprawki z wygłuszeniem.
 
tAboon 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1,6 SCe 109KM + LPG-LR
Rocznik: 2018
Wersja: Laureate 7 os.
Dołączył: 24 Lip 2018
Posty: 305
Skąd: Gdynia
Wysłany: 2018-11-15, 10:26   

Na jeździe testowej nie wpadłem na to aby sprawdzić jak audi daje radę.

Jeśli będzie w miarę brzęczało to nie będę na start nic zmieniał. Choć z wygłuszeniem będę się zastanawiał.
_________________
Pozdrawiam
LwG
Bună salutări :)
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 22 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 1179
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-11-15, 14:19   

tAboon napisał/a:
Jeśli będzie w miarę brzęczało to nie będę na start nic zmieniał. Choć z wygłuszeniem będę się zastanawiał.

Seryjne głośniki grają całkiem przyzwoicie- nawet przy głośnym odsłuchu nic nie rzęzi, nic w drzwiach nie rezonuje. Choć takie rzeczy zależą na pewno od egzemplarza samochodu.
Po wymianie głośników na dwudrożne zyskujemy przede wszystkim czyste tony wysokie, natomiast poprawa w zakresie tonów niskich (bez dodatkowego dokładnego wygłuszenia drzwi) jest niewielka.
Ciekawostka- wymieniając u siebie w nowym Sandero odkryłem, że fabryczne głośniki były w stanie mniej lub bardziej "zmęczonym", jak na zdjęciu. :mrgreen:

Ostatnio zmieniony przez Dymek 2018-11-15, 14:28, w całości zmieniany 1 raz  
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne