Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 


Poprzedni temat :: Następny temat
Android Auto i Apple Car Play w MNEvolution
Autor Wiadomość
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 837
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-12-20, 10:51   

tomeveris napisał/a:
W związku z tym, definitywnie nie ma możliwości wymiany urządzenia w już wyprodukowanym samochodzie zgodnie z technologią Producenta, za pośrednictwem serwisu Dacia."

Tak będą się zawsze "zapierać" , sami jeszcze nie wiedzą. Ale jak znam życie , to nawet przy zmianach w złączach, wymyśli się jakieś przejściówki. Na razie schematy są utajnione i nie mogę podpatrzeć co tam jest.
 
tomeveris 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.2 TCE
Rocznik: 2018
Dołączył: 01 Cze 2018
Posty: 122
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2018-12-20, 10:57   

Cytat:
Tak będą się zawsze "zapierać" , sami jeszcze nie wiedzą. Ale jak znam życie , to nawet przy zmianach w złączach, wymyśli się jakieś przejściówki. Na razie schematy są utajnione i nie mogę podpatrzeć co tam jest.


pewnie tak jak mówisz, że sami nie wiedzą jeszcze co i jak, ale to by napisali że nie wiedzą jeszcze albo coś a nie takie pierdzielenie… :-?
 
Black Dusty 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6Sce4x4
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 2 razy
Wiek: 99
Dołączył: 28 Lis 2018
Posty: 86
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2018-12-20, 12:07   

Bo jest im po prostu wstyd że wiesz coś więcej niż oni ale nie chcą się do tego przyznać. W salonach na ten temat nic nie wiedzą tak jak na temat podłokietnika z ładowarką indukcyjną, dowiadują się jak coś dostaną z centrali czasami później niż my.
Ostatnio zmieniony przez Black Dusty 2018-12-20, 12:10, w całości zmieniany 1 raz  
 
Obywatel MK 



Marka: Dacia
Model: Duster II
Silnik: 1.6 SCe
Rocznik: 2019
Wersja: Prestige
Dołączył: 10 Gru 2018
Posty: 176
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2018-12-20, 12:24   

A tak z innej beczki, czy ten port USB gwarantuje ładowanie telefonu w trybie Fast Charge?
_________________
Browar domowy Mariampol
 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 837
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-12-20, 22:10   

Obywatel MK napisał/a:
A tak z innej beczki, czy ten port USB gwarantuje ładowanie telefonu w trybie Fast Charge?

No nie, jest na razie standard. Ale może z czasem kiedyś wprowadzą.
 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 837
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-12-20, 22:26   

Znalazłem fotki LAN5800.

Całość informacji o testach zakłóceniowych przeprowadzonych na tym modelu są na FCC;
Kod:
https://fccid.io/BEJLAN5800WR0


MN3_a.jpg
LAN5800WR0
Plik ściągnięto 25 raz(y) 153,78 KB

Ostatnio zmieniony przez paul7 2018-12-20, 22:33, w całości zmieniany 1 raz  
 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 837
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-12-21, 13:30   

Ciekaw jestem , czy sterowanie głosem jest wyzwalane tylko z kierownicy, ale chyba joystick też to ma. Nowe wersje mają już zmieniony układ przycisków.
Prawdopodobnie już montowane MN maja oznaczenia LAN5810WR0 z oprogramowaniem 1.0.13.1 / już jest dostępny!/.
Kod:

NOWY SOFT 1.0.13.1
https://mega.nz/#F!wWAVQaID!xyufyjlruym01JweHv_kbA


kier.jpg
Przyciski
Plik ściągnięto 1767 raz(y) 36,77 KB

5810WR0.jpg
Nowy 5810
Plik ściągnięto 1 raz(y) 219,09 KB

Ostatnio zmieniony przez paul7 2018-12-21, 13:50, w całości zmieniany 1 raz  
 
Black Dusty 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6Sce4x4
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 2 razy
Wiek: 99
Dołączył: 28 Lis 2018
Posty: 86
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2018-12-21, 13:33   

Może sąsiedzi coś będą wiedzieć bo też ich to interesuje - https://www.dacianer.de/t...id.32058/page-6
 
tomeveris 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.2 TCE
Rocznik: 2018
Dołączył: 01 Cze 2018
Posty: 122
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2018-12-21, 13:59   

paul7 napisał/a:
Prawdopodobnie już montowane MN maja oznaczenia LAN5810WR0 z oprogramowaniem 1.0.13.1 / już jest dostępny!/.

czyli co z tego wynika? ktoś będzie mógł próbować to rozgryźć? :lol:
 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 837
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-12-21, 14:03   

Wyraźnie czuć podniecenie na forach, nowość rozgrzewa wyobraźnię. Po za tym , będzie to coś innego niż stare MNE. Ciekawe, czy będzie musiał powstać osobny temat dotyczący tej wersji.

carplay1.jpg
Nowe A Auto
Plik ściągnięto 5 raz(y) 246,69 KB

Ostatnio zmieniony przez paul7 2018-12-21, 14:47, w całości zmieniany 1 raz  
 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 837
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-12-21, 14:12   

TUTAJ jest opis etykiety MNE

etykietaMN.jpg
Jak rozkodować etykietę
Plik ściągnięto 32 raz(y) 247,3 KB

 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 837
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-12-21, 15:01   

Obywatel MK napisał/a:
A tak z innej beczki, czy ten port USB gwarantuje ładowanie telefonu w trybie Fast Charge?

Mam jednak informacje, że moc obciążenia USB została zwiększona, by umożliwić szybsze ładowanie smartfonu. Na ile, tego jeszcze nie wiadomo. Gniazdo tutaj jest ważne , bo konieczne, do komunikacji z telefonem.
 
alhaz 


Marka: Dacia
Model: Duster FL 4x4 / Duster II 4x4
Silnik: 1.5 dCi 110KM / 1.2TCe 125KM
Rocznik: 2015 / 2018
Wersja: Celebration
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 05 Wrz 2015
Posty: 260
Skąd: wlkp
Wysłany: 2018-12-21, 15:09   

paul7 napisał/a:
Wyraźnie czuć podniecenie na forach, nowość rozgrzewa wyobraźnię. Po za tym , będzie to coś innego niż stare MNE. Ciekawe, czy będzie musiał powstać osobny temat dotyczący tej wersji.


To z obrazka to nie jest Android Auto tylko Apple CarPlay :D

W kazdym razie super ze w koncu zwiekszyli ladowanie telefonu, bo teraz po przejechaniu prawie calej A2 ledwo mi sie iPhone byl w stanie naladowac :D

Caly czas mam szczera nadzieje ze uda sie wstawic to cudo w zamian za Media Nav Evo 2.0 bez zbednych problemow i druciarstwa.
Ostatnio zmieniony przez alhaz 2018-12-21, 15:10, w całości zmieniany 1 raz  
 
tomeveris 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.2 TCE
Rocznik: 2018
Dołączył: 01 Cze 2018
Posty: 122
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2018-12-21, 15:11   

alhaz napisał/a:
Caly czas mam szczera nadzieje ze uda sie wstawic to cudo w zamian za Media Nav Evo 2.0 bez zbednych problemow i druciarstwa.


cały czas po cichu też na to liczę :-D
 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 837
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-12-21, 16:10   

Po gniazdach widać , że zostawili ten sam standard. Zmienia się pamięć , procesor, system. Będzie śmigało jak rakieta.

tyl5800.jpg
Widok gniazd 5800
Plik ściągnięto 8 raz(y) 136,01 KB

 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 837
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-12-21, 16:27   

Coraz więcej aplikacji jest dostosowanych do Android Auto. WAZE, Goggle Map, będzie Coyote. Ciekawe czy nasz Yanosik da się podpiąć?

ekran2.jpg
Plik ściągnięto 3 raz(y) 248,45 KB

ekran1.jpg
Plik ściągnięto 1 raz(y) 247,33 KB

Ostatnio zmieniony przez paul7 2018-12-21, 17:07, w całości zmieniany 1 raz  
 
tomeveris 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.2 TCE
Rocznik: 2018
Dołączył: 01 Cze 2018
Posty: 122
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2018-12-21, 16:42   

To kiedy zakładamy? 😁😁😂😂
 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 837
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-12-21, 17:09   

tomeveris napisał/a:
To kiedy zakładamy? 😁😁😂😂

A kiedy kol. Robson będzie miał w ofercie nowe MN?
 
tomeveris 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.2 TCE
Rocznik: 2018
Dołączył: 01 Cze 2018
Posty: 122
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2018-12-21, 17:33   

nie no trzeba chyba będzie kupić przez serwis :-P
 
pawelg 


Marka: Dacia
Model: Duster II 4x4
Silnik: 1.6 Sce
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Wiek: 44
Dołączył: 05 Cze 2014
Posty: 88
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-12-21, 18:37   

Dobry.
Dziś odebrałem swojego Dustera II z MNE.
Czy jest jakiś nieinwazyjny sposób, żeby sprawdzić jaką dostałem wersję.
Na iPhone Siri przy pomocy klawisza mordki na kierownicy działa.

Pzdr,
Paw
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 52 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3278
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-12-21, 18:54   

Informacje o systemie zrób zdjęcie numeru wersji.
Siri działa od zawsze na MNEvolution
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
Daj mi like na FB :)
www.facebook.com/mediapik/
 
pawelg 


Marka: Dacia
Model: Duster II 4x4
Silnik: 1.6 Sce
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Wiek: 44
Dołączył: 05 Cze 2014
Posty: 88
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-12-21, 19:13   

jas_pik napisał/a:
Informacje o systemie zrób zdjęcie numeru wersji.
Siri działa od zawsze na MNEvolution


A :) to wszystko jasne. Mam 9.1.3 zdaje się, czyli po staremu.

P,paw
 
kkromka 


Marka: Dacia
Model: Sandero Stepway
Silnik: 0.9 TCE
Rocznik: 2017
Wersja: Stepway
Dołączył: 08 Gru 2015
Posty: 29
Skąd: Wieliczka
Wysłany: 2018-12-21, 19:31   

alhaz napisał/a:

W kazdym razie super ze w koncu zwiekszyli ladowanie telefonu, bo teraz po przejechaniu prawie calej A2 ledwo mi sie iPhone byl w stanie naladowac :D


W moim przypadku w samsungu jak jest odpalona nawigacja w telefonie i bajka dla dziecka (na dzielonym ekranie), to traci 1% baterii na minutę jak jest wpięty w port usb MNE, więc muszę mieć inną ładowarkę, by coś ładował.
 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 837
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-12-21, 20:00   

tomeveris napisał/a:
nie no trzeba chyba będzie kupić przez serwis :-P

Ale jak wiesz , to zawsze ma krótkie nogi. Miałbyś znów tylko pół roku na aktualizacje starych map. Jest już nowe Naviextras Dacia dla najnowszego systemu.
Kod:
https://dacia.welcome.naviextras.com/index_pl.html

A uwalnianie, to jeszcze przyszłość. Windowsa już w nim nie znajdziesz. Pozostaje Google , Waze i inne. I sam już nie wiem co będzie lepsze.
 
alhaz 


Marka: Dacia
Model: Duster FL 4x4 / Duster II 4x4
Silnik: 1.5 dCi 110KM / 1.2TCe 125KM
Rocznik: 2015 / 2018
Wersja: Celebration
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 05 Wrz 2015
Posty: 260
Skąd: wlkp
Wysłany: 2018-12-21, 21:51   

Ja nie mam problemu zeby kupic nowe MNE 3.0 przez serwis, w taki bajer mogę zainwestować te 1300pln. Najwyżej stare z DAB pojdzie do Dustera żony a to najstarsze MNE bez DAB sprzedam komuś kto potrzebuje tylko navi.
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne