Wysłany: 2016-03-04, 19:57 media nav problem kasuje ustawienia
Witam
Mam kilka problemów z media nav.
1.Po zmianie języka na polski wyłączeniu i włączeniu radia jest znowu język francuski kasują też zapisane stacje radiowe.
2.Nie da rady zmienić i zapisać godziny. Po wyłączeniu radia godzina się nie wyświetla jest czarny ekran.
3. Przy zgłaśnianiu widać tylko różowy pasek zamiast stopnia głośności.
4. Po podłączeniu usb wyświetla się komunikat (nieobsługiwane urządz multimedialne).
5. Nie da rady wejść w menu mapy, nie da się jej wgrać.
6. Podłączając kamerę cofania zauważyłem że kabel siwy od kostki się rozgałęzia na (siwy i różowo-czany). Kabel siwy jest podłączony do kostki a różowo-czarny nigdzie. Gdzie on powinien być podłączony?
Czy może ktoś przesłać schemat kostki bo w necie to tylko widziałem schemat kostki od pilota.
Pozdrawiam.
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 83 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3714 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-03-04, 21:05
Różowy pasek świadczy o uszkodzonych plikach systemu. Ja bym spróbował zrobić full restore tym 2gb plikiem ratunkowym albo skorzystać z gwarancji na radio o ile jest. ..
Aaas widzę ze masz białe podswietlenie klawiszy czyli jest to jakaś przeróbka z Renault - miałem to samo i jeszcze jeden kolega z forum też. ...
Poszukaj 2gb restore ale do Renault mi od Dacii nie wchodzil a potem uceglilem ten wynalazek ...
Ostatnio zmieniony przez DrOzda 2016-03-04, 21:13, w całości zmieniany 3 razy
1. Wgraj oryginalne oprogramowanie 4.0.3 ( jeśli usunie kolorowy pasek masz duże szanse na samodzielną naprawę
2. Dopiero po tym wgraj 2GB upgrade ( powinno zezwolić na uruchomienie navi)
3. Z mojego chomika sciągnij medi@pik1214 oraz wersję uwolnioną
4. Za pomocą mojej nakładki uwolnij navi
I wszystko powinno działać
Jeśli nie opisz efekty wskazanych działań
Wysłany: 2016-03-05, 17:45 Re: media nav problem kasuje ustawienia
Mam MediaNav'a z logo Renault z podobnymi objawami.
Wysłałem koledze lesiu i próbował reanimować Navi, ale nie udało w pełni jej naprawić. Bodajrze karta 1 jest uszkodzona
mirekx1 napisał/a:
Witam
1.Po zmianie języka na polski wyłączeniu i włączeniu radia jest znowu język francuski kasują też zapisane stacje radiowe.Pozdrawiam.
Dokładnie to samo u Mnie występuje.
mirekx1 napisał/a:
2.Nie da rady zmienić i zapisać godziny. Po wyłączeniu radia godzina się nie wyświetla jest czarny ekran.
Pozdrawiam .
To samo.
mirekx1 napisał/a:
3. Przy zgłaśnianiu widać tylko różowy pasek zamiast stopnia głośności.
Dokładnie to samo. Naprawione.
mirekx1 napisał/a:
4. Po podłączeniu usb wyświetla się komunikat (nieobsługiwane urządz multimedialne).
Pendrive u Mnie wykrywa bez problemu. Gorzej z aktualizacjami...
mirekx1 napisał/a:
5. Nie da rady wejść w menu mapy, nie da się jej wgrać.
Nie da się wejść w mapy i nawigacje przez kliknięcie zgadzam się, przycisk nieaktywny... to samo u mnie...
mirekx1 napisał/a:
6. Podłączając kamerę cofania zauważyłem że kabel siwy od kostki się rozgałęzia na (siwy i różowo-czany). Kabel siwy jest podłączony do kostki a różowo-czarny nigdzie. Gdzie on powinien być podłączony?
Kamera cofania u Mnie działa, i do nawigacji da się wejść.
Dodatkowo nakładka działa.
Więc navi może posłużyć tylko na dawce ekranu lub radio garażowe.... niestety...
Ostatnio zmieniony przez Dominus 2016-03-05, 20:23, w całości zmieniany 1 raz
MN jest bardzo wrażliwe na jakość pendive to prawda.
Marek1603 napisał/a:
Może być również zbyt duży. Jakiej pojemności jest?
MN obsługuje bez problemu pendrive do 32GB , większych nie sprawdzałem.
Ale w tym przypadku problem jest z uszkodzoną kartą pamięci .
Na dzień dzisiejszy nie ma na to sposobu - zwłaszcza że najnowsze odkryte sposoby już zostały wykorzystane przez naszego kolegę.
Jeśli tak było rówznież stwierdzam że tego nie naprawię - ewentualnie mogę odkupić do dalszych badań .
Marka: Renault
Model: Safrane
Silnik: 2.0 16v Pomógł: 3 razy Dołączył: 24 Gru 2014 Posty: 131 Skąd: Legnica
Wysłany: 2016-03-07, 20:29
potwierdzam, wszystkie uwalone MediaNavy miały u mnie pamięć skhynixa. Te działające, nigdy nie ruszane mają Sandiski. Dopiero teraz zauważyłem tą zależność :)
edit: Jeszcze mam medianava z pamięcią Micron (takie logo M), też nie ruszany, działa bez problemu i naprawy
Ostatnio zmieniony przez lesiu11 2016-03-07, 20:35, w całości zmieniany 1 raz
potwierdzam, wszystkie uwalone MediaNavy miały u mnie pamięć skhynixa. Te działające, nigdy nie ruszane mają Sandiski. Dopiero teraz zauważyłem tą zależność :)
edit: Jeszcze mam medianava z pamięcią Micron (takie logo M), też nie ruszany, działa bez problemu i naprawy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum