Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 


Poprzedni temat :: Następny temat
Android Auto i Apple Car Play w MNEvolution
Autor Wiadomość
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 837
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-01-01, 20:13   

Black Dusty napisał/a:


Może wyjaśnij, ja widziałem parę wersji tego triku i wszędzie coś trzeba dokupić.
Może zrobić osobny temat o MIRROR na MN?, jeśli to coś warte.
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 52 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3278
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-01-01, 20:57   

Przecież nic nie trzeba dokupywać wystarczy podłączyć wyjście smartfonu ( posiadającego wyjście Video) do wejścia kamery cofania i już .
Tak to działa.
Widzisz wtedy obraz generowany przez smartfon na ekranie MN ale nie ma to sprzężenia zwrotnego - czyli MN służy tylko jako zewnętrzny monitor.
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
Daj mi like na FB :)
www.facebook.com/mediapik/
 
gggg 


Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 0,9
Rocznik: 2017
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 24 Lip 2018
Posty: 218
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2019-01-01, 21:36   

Jas_pik. Na pierwszym filmiku widać, że są podłączone kable do gniazda obok USB i wchodzą w ramkę. Natomiast telefon nie jest podłączony żadnym kablem.
 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 837
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-01-01, 22:10   

Też bezprzewodowo widziałem. Choć wykorzystać przewodowo można tylko wyjście video/ widać to po napisach z kanału kamery /.
Bezprzewodowo tutaj tylko przykład Smartphone/iPhone Wi-Fi Mirror Car Adapter
https://car-solutions.com/en/smartphone-iphone-wi-fi-mirror-car-adapter.php
Widziałem na Ali, że sporo tego Polacy kupili. Ciekaw jestem jak im to chodzi.
Ostatnio zmieniony przez paul7 2019-01-01, 22:10, w całości zmieniany 1 raz  
 
tomeveris 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.2 TCE
Rocznik: 2018
Dołączył: 01 Cze 2018
Posty: 122
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2019-01-07, 08:01   

hallo, Koledzy czy coś słychać w eterze w tym temacie ? Jakieś nowe info? Kuźwa nic nie piszą na necie :lol:
 
gggg 


Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 0,9
Rocznik: 2017
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 24 Lip 2018
Posty: 218
Skąd: Śląsk
  Wysłany: 2019-01-07, 09:16   

Nic nie piszą bo jeszcze nic nie wiedzą. Muszą pozbyć się starych zapasów a potem będą montowali nowe i wtedy będzie dużo info na ten temat.
Ostatnio zmieniony przez gggg 2019-01-07, 09:21, w całości zmieniany 1 raz  
 
koko1108 


Marka: Dacia
Model: Duster II
Silnik: 1.6 Sce
Rocznik: 2019
Dołączył: 26 Gru 2018
Posty: 20
Skąd: Kraków
Wysłany: 2019-01-07, 10:55   

Mam tylko nadzieję że wszystkie modele 2019 beda juz miały nowe zestawy multimedialne.
 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 837
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-01-07, 11:29   

Pochwalić się dopiero będą mogli ci, co je zakupili. Ale ze strachu przed utrata gwarancji , nie ma co liczyć, by coś próbowali sami rozwikłać. Możemy pewnie liczyć na zdjęcia.
 
tomeveris 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.2 TCE
Rocznik: 2018
Dołączył: 01 Cze 2018
Posty: 122
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2019-01-07, 12:53   

No tak :roll:
 
exor 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 SCe
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Dołączył: 28 Sty 2019
Posty: 4
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2019-01-28, 08:02   

odebrałem właśnie auto z salonu. Wyszło z fabryki w grudniu 2018. Mam już nowy system medianav z działającym Android Auto :D
 
tomeveris 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.2 TCE
Rocznik: 2018
Dołączył: 01 Cze 2018
Posty: 122
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2019-01-28, 08:05   

uuu laaa laaa :-D :-D masz szczęście :-)
 
tomeveris 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.2 TCE
Rocznik: 2018
Dołączył: 01 Cze 2018
Posty: 122
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2019-01-28, 08:06   

exor napisał/a:
Mam już nowy system medianav z działającym Android Auto :D

ale jak to działa? pokaż jakieś fotki :lol:
 
Piitubski 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x2
Silnik: 1.6 sce
Rocznik: 2016
Wersja: Urban Explorer
Dołączył: 17 Lis 2015
Posty: 672
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-01-28, 09:32   

Gratulacje. Czy działają komendy głosowe?
 
exor 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 SCe
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Dołączył: 28 Sty 2019
Posty: 4
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2019-01-28, 09:56   

tak, działają. Po naciśnięciu na przycisk na kierownicy. Czasem mnie nie rozumiał, ale udało mi się ustawić nawigację czy zadzwonić do kogoś. Nie próbowałem z sms-ami.
Jedyny mankament jest taki, że ekran jest trochę blady. W moim odczuciu ma mniejszy kontrast i większą jasność porównując do standardowego ekranu medianav i nie znalazłem nigdzie opcji ustawienia tego, ale to szczegół.
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 22 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 1179
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-01-28, 10:00   

Nie żartuj- musi być zmiana ustawień podświetlenia ekranu...
 
exor 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 SCe
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Dołączył: 28 Sty 2019
Posty: 4
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2019-01-28, 10:14   

Generalnie w medianav sa takie ustawienia. Mówię tylko, że jest widoczna różnica pomiędzy standardowym ekranem a tym pochodzącym z android auto.

Spróbuje wieczorem porobić jakieś zdjęcia, może będzie to widoczne.
Ostatnio zmieniony przez exor 2019-01-28, 10:15, w całości zmieniany 1 raz  
 
tomeveris 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.2 TCE
Rocznik: 2018
Dołączył: 01 Cze 2018
Posty: 122
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2019-01-28, 10:26   

ciekawe czy jest już możliwość zakupienia samej stacji :roll:
 
DrOzda 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 50 razy
Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 2552
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-01-28, 11:45   

Na pewno jest bo choćby w czasie gwarancji jest częścią zamienną.
 
Dracid 


Marka: Dacia
Model: Lodgy + Duster
Silnik: 1.6 SCe Laureate 7 os. + 1.5 dCi 4x2 Prestige
Rocznik: 2017 + 2018
Pomógł: 1 raz
Wiek: 35
Dołączył: 17 Maj 2017
Posty: 216
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2019-01-28, 13:18   

Jak chciałem kupić MNE do lodgy 1,5 roku temu (fabrycznie nie miałem), to się okazało, że nowe kosztuje 4000 PLN. Na szczęście kolega z forum - dobrze znany - pomógł.
 
Belphegor 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 KM EDC
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 12 razy
Wiek: 38
Dołączył: 27 Cze 2018
Posty: 907
Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2019-01-28, 14:18   

exor - kilka pytań:

1. Masz iPhone, czy telefon z Androidem?
2. Jeśli to drugie, to jakiej aplikacji użyłeś do połączenia?

Próbowałem różne, ale żadna nie chce współpracować. A na ekranie MNE wyskakuje "nieobsługiwane urządzenie multimedialne".

Co do samego ekranu to moim zdaniem kolory są bardziej nasycone, a czerń bardziej czarna. Zobaczę jeszcze wieczorem pod kątem jak ekran wygląda. Na dotyk reaguje jak telefon, czyli wystarczy bardzo delikatnie. Co z kolei wyklucza obsługę ekranu w rękawiczkach, jak ma stary MNE.
Jakość/rozdzielczość ekranu moim zdaniem jest taka sama. Patrzone na ikonkach i na fabrycznej mapie.
_________________
EDC - Ekonomiczny Duster Codziennie. 8-)
 
Obywatel MK 



Marka: Dacia
Model: Duster II
Silnik: 1.6 SCe
Rocznik: 2019
Wersja: Prestige
Dołączył: 10 Gru 2018
Posty: 176
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2019-01-28, 14:55   

Czy dalej wyłącza się samowolnie radio po minucie grania przy wyłączonym zapłonie i systemie bezkluczykowym?
_________________
Browar domowy Mariampol
 
Belphegor 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 KM EDC
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 12 razy
Wiek: 38
Dołączył: 27 Cze 2018
Posty: 907
Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2019-01-28, 15:06   

Dokładnie tak. To się nie zmieniło i nie zmieni - ochrona akumulatora. ;-)
_________________
EDC - Ekonomiczny Duster Codziennie. 8-)
 
exor 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 SCe
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Dołączył: 28 Sty 2019
Posty: 4
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2019-01-28, 15:07   

mam telefon z androidem 9.0 i odpalam aplikację Android Auto pobraną z tej stronki:
https://www.apkmirror.com...c/android-auto/

Włączam aplikację na telefonie, łączę się kabelkiem i tyle. W prawym dolnym rogu ekranu MNE pojawia się ikonka Android Auto i po kliknięciu w nią wchodzi w ten tryb.

Ja na swoim telefonie na pewno mam włączony tryb debuggowania usb, ale nie wiem czy to ma jakieś znaczenie.

Ekran jest pojemnościowy, czyli działa tak jak mówisz. Generalnie kolory są żywe i jest ok. Zwiększona jasność i mniejszy kontrast pojawia się dopiero po przęłączeniu w tryb AA na MNE. Szukałem coś na formach i okazuje się, że rzeczywiście jest taki problem dla niektórych urządzeń:
https://productforums.google.com/forum/#!topic/android-auto/LlEMmXSGv1g;context-place=topicsearchin/android-auto/brightness$20contrast
 
Belphegor 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 KM EDC
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 12 razy
Wiek: 38
Dołączył: 27 Cze 2018
Posty: 907
Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2019-01-28, 17:07   

Ok, dzięki. Wszystko działa. 8-) Faktycznie przy Android Auto w kolorystyce ekranu widać różnicę. Za dużo jest bieli w kolorach.

Natomiast w trybie MNE czerń wciąż nie jest czernią, tylko ma jaśniejsze podświetlenie, tak jak w starym MNE. Myślałem, że trochę to zmienią, ale tu pewnie byłby potrzebny jakiś Super AMOLED, czy coś.
_________________
EDC - Ekonomiczny Duster Codziennie. 8-)
 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 837
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-01-28, 17:31   

To teraz może szczegóły , co dali w fabrycznym zestawie, jakie programy, jakie funkcje uruchomili, jakich nie. Podobnie było przecież w MN i MNE, też tylko połowa funkcji.
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne