Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 


Poprzedni temat :: Następny temat
MN3 - czyli media nav wersja 3 ( nie na windowsie)
Autor Wiadomość
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 52 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3278
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-01-09, 00:14   MN3 - czyli media nav wersja 3 ( nie na windowsie)

Zapewne lada dzień będą już wydawane Dacie z nowym systemem( HW i SW) MN3 .
Jest juz dla tych szczęśliwców nowa strona do update softu i map ( oficjalne)
https://dacia.welcome.naviextras.com/index_pl.html
Można pobrać nowe przyborniki dla komputerów z Windows i Mac
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
Daj mi like na FB :)
www.facebook.com/mediapik/
 
shrek 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os.
Pomógł: 41 razy
Wiek: 38
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 2631
Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2019-01-10, 22:31   

Juz to rozgryzles? ;-)
Kupie taka jak bedzie dostepna i popracujemy nad nia jak za dawnych dobrych lat. :-D
Edit:

To jest to ?
https://youtu.be/kdk_9DmGtrI
_________________
Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
Ostatnio zmieniony przez shrek 2019-01-10, 22:36, w całości zmieniany 1 raz  
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 52 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3278
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-01-10, 23:43   

To chyba jest wciąż wersja 9.1.X ( bo nie zauważyłem żeby pokazał wersję softu na tym filmie)
A nowy soft ma wersję softu od numeru 10.X.X wzwyż
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
Daj mi like na FB :)
www.facebook.com/mediapik/
 
Valwit 



Marka: Renault
Model: Clio IV
Silnik: 1.5 dCi
Rocznik: 2014
Dołączył: 02 Sie 2017
Posty: 60
Skąd: Dublin
Wysłany: 2019-01-11, 14:17   

to w ogole wyglada jak MN2, z nowa skorka. jedyne nowe to przlaczanie kamer. nie wierze ze to to.

ps: satelity tylko NavStar, nawet Glonassa nie ma? Niemozliwe
Ostatnio zmieniony przez Valwit 2019-01-11, 14:18, w całości zmieniany 1 raz  
 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 837
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-01-11, 14:35   

Nie pokazali wersji oprogramowania na filmiku. Wygląda na stare. Brak mi rozszerzonego bluetooth. Poczekamy na inne filmiki.
A oto szczegóły tego filmiku "Opublikowany 14 lut 2018
Multimedia navigation system Media Nav Evolution 3.0 in brand new Dacia Duster 2018 (Prestige)."
Więc między bajki
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 22 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 1179
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-01-11, 15:03   

Jednak tutaj: https://youtu.be/Y2zRCysXMbE
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2019-01-11, 15:04, w całości zmieniany 3 razy  
 
shrek 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os.
Pomógł: 41 razy
Wiek: 38
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 2631
Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2019-01-11, 15:15   

Takie chce. Jak sie pojawia to prosze o info.
_________________
Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 837
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-01-11, 15:32   

Dymek napisał/a:
Jednak tutaj: https://youtu.be/Y2zRCysXMbE

TU jest ok, zgodnie z nową instrukcją. Tak powinno wyglądać. Aż ślinka leci :roll:
 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 837
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-01-11, 17:40   

Piękny obrazek.
 
rysiek223 



Marka: Dacia
Model: Sandero II
Silnik: 1.2 16V
Rocznik: 2016
Wersja: Open
Dołączył: 08 Kwi 2016
Posty: 156
Skąd: KRK okolice
Wysłany: 2019-01-11, 17:43   

Fajna, ciekawe jaka cena?
_________________

 
shrek 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os.
Pomógł: 41 razy
Wiek: 38
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 2631
Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2019-01-11, 18:02   

Ja kupuje jak tylko znajde.
_________________
Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 837
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-01-11, 19:14   

shrek napisał/a:
Ja kupuje jak tylko znajde.

Masz racje, trzeba to mieć, by wreszcie przestać się tylko "ślinić" do MN3. :lol:
A tutaj trochę do poczytania / z prawej można wybrać tłumaczenie na polski/
AndroidAuto

AAuto.jpg
Plik ściągnięto 7 raz(y) 234,33 KB

Ostatnio zmieniony przez paul7 2019-01-11, 19:26, w całości zmieniany 1 raz  
 
alhaz 


Marka: Dacia
Model: Duster FL 4x4 / Duster II 4x4
Silnik: 1.5 dCi 110KM / 1.2TCe 125KM
Rocznik: 2015 / 2018
Wersja: Celebration
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 05 Wrz 2015
Posty: 260
Skąd: wlkp
Wysłany: 2019-01-11, 20:58   

paul7 napisał/a:
shrek napisał/a:
Ja kupuje jak tylko znajde.

Masz racje, trzeba to mieć, by wreszcie przestać się tylko "ślinić" do MN3. :lol:
A tutaj trochę do poczytania / z prawej można wybrać tłumaczenie na polski/
AndroidAuto


Android Auto i Google zbiera bardzo duzo danych o samochodzie jesli to uzywamy. Natomiast Apple CarPlay jest w tym temacie o wiele mniej "informacjozerne" dlatego polecam iPhone zamiast czegoś z Androidem :)
 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 837
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-01-12, 10:00   

Bije się z myślami, o wyższości IOS nad Androidem, lub odwrotnie. W sumie to okazuje się , że wszyscy producenci, nawet procesorów , pakują w nie programy śledzące. Więc sam nie wiem. Ubezpieczyciele też wpadli na pomysł kontroli kierowców i po ich jeździe ustalają stawki ubezpieczenia. Takie czasy.
 
Adamerio 


Marka: Renault
Model: Megane II ph II
Silnik: 1.5 dCi
Rocznik: 2008
Dołączył: 19 Mar 2017
Posty: 66
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2019-01-12, 12:37   

IOS nigdy nie miał i nie będzie miał wyższości nad Androidem ;-) Ot taki system dla tych, którzy chcą mniej za więcej $$ :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez Adamerio 2019-01-12, 12:38, w całości zmieniany 1 raz  
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 22 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 1179
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-01-12, 15:06   

A ja chyba jestem dziwny, albo nie z tej epoki, bo w ogóle mnie ten sprzęt nie pociąga... Dla mnie sprzęt w samochodzie ma być jak najprostszy i z minimalnymi możliwościami personalizacji zawartości i ustawień. Dlatego mam nadzieję, że ten MN będzie normalnie działał jak dotychczas, z menu Dacii i bez konieczności patrzenia na ikonki Androida :roll:
 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 837
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-01-12, 17:32   

Dymek zgadzam się, ale w nowym chodzi bardziej o komendy głosowe, bo umiejscowienie MN3 na kokpicie, w dalszym ciągu jest koszmarne.
 
Valwit 



Marka: Renault
Model: Clio IV
Silnik: 1.5 dCi
Rocznik: 2014
Dołączył: 02 Sie 2017
Posty: 60
Skąd: Dublin
Wysłany: 2019-01-14, 12:45   

shrek napisał/a:
Takie chce. Jak sie pojawia to prosze o info.


ja tez :)
 
koko1108 


Marka: Dacia
Model: Duster II
Silnik: 1.6 Sce
Rocznik: 2019
Dołączył: 26 Gru 2018
Posty: 20
Skąd: Kraków
Wysłany: 2019-01-24, 15:57   

https://youtu.be/QemAl2m6rAM

Działanie CarPlay w nowym MN3
 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 837
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-01-24, 18:48   

Filmiki już były i dokładne opisy. Czekamy na dokładne zdjęcia, także środka.
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne