Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 


Poprzedni temat :: Następny temat
nie działa kamera na sofcie wyższym niż 6.0.4
Autor Wiadomość
Adamerio 


Marka: Renault
Model: Megane II ph II
Silnik: 1.5 dCi
Rocznik: 2008
Dołączył: 19 Mar 2017
Posty: 67
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2019-02-07, 22:25   nie działa kamera na sofcie wyższym niż 6.0.4

Witajcie, od dłuższego czasu mam problem z niedziałającą kamerą - tzn. kamera działa lecz tylko i wyłącznie na sofcie 6.0.4 :roll:

Media Nav Evolution z DAB kupiona od kolegi jas_pik, pisałem do niego chwilę temu jednak twierdzi, że nie spotkał się nigdy z takim przypadkiem.

użyta kamera:
https://allegro.pl/oferta/mini-kamera-cofania-przod-tyl-bez-linii-170st-fv-6710971779

Będąc na wersji 6.0.4 akutalizowałem kolejno soft do wersji:
- 8.0.5
- 9.1.1
- 9.1.3
na każdej sytuacja wygląda tak samo tzn. kamera w ustawieniach od początku widnieje jako włączona, w Micom tak samo jest na pozycji 'rvc'




Po wrzuceniu biegu wstecznego zero reakcji - nie pojawia się ani obraz, ani komunikat 'kamera uszkodzona' czy cokolwiek innego.

Po wykonaniu 'downgrade' i wgraniu ponownie 6.0.4 kamera działa ponownie.

Aktywacja Clipem nie wchodzi w grę ponieważ w aucie, które posiadam nigdy oryginalnie nie było ani MN ani kamery.


Jakieś pomysły? :roll: :roll:
Ostatnio zmieniony przez Adamerio 2019-02-07, 22:26, w całości zmieniany 2 razy  
 
maugu 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1,6
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige2
Pomogła: 3 razy
Dołączyła: 16 Gru 2017
Posty: 365
Skąd: Polska
Wysłany: 2019-02-07, 22:34   

Jeżeli babskie pomysły się liczą to ja bym zrobiła reset (odłączyła aku). Jak mi demontowano MNe i odłączono od "+" to jednak to co innego niż zwykłe "wyłącz". U mnie w kompie jak gubił kamerę to reset pomagał.
_________________
Od f126p do Dustera
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 53 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3276
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-02-08, 23:26   

To jest niestety problem nowych wersji ( pozostaje albo CLIP albo DDT4All) w celu uaktywnienia kamery ( ale uprzedzam też czasami nie zadziała)
To że fabrycznie nie było MN nie przeszkadza w tym żeby CLIP-em uruchomić
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
Daj mi like na FB :)
www.facebook.com/mediapik/
 
Adamerio 


Marka: Renault
Model: Megane II ph II
Silnik: 1.5 dCi
Rocznik: 2008
Dołączył: 19 Mar 2017
Posty: 67
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2019-02-09, 10:24   

To jak w takim razie to uruchomić CLIP-em bo jakoś nie mogę sobie tego zobrazować O.o
W aucie nigdy nie występowało MN i kamera - ani fabrycznie, ani jako dodatkowe wyposażenie.
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 53 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3276
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-02-09, 18:37   

Podałczyć CLIP-a ( ja niestety miałem CLIP-a zbytk krótko w rękach aby powiedzieć jat to się robi) . Uruchmić wyszkiwanie sieci multimedialnej ( bo MN nie jest widoczny w zwykłj sieci CAN) i uruchomić kamere
Ale jak napisałem czasami się zdarza że CLIP nie widzi MN (dlaczego tego nie wiem) .
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
Daj mi like na FB :)
www.facebook.com/mediapik/
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne