Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 


Poprzedni temat :: Następny temat
uruchamiana TCM w fabrycznym Media Nav Evolution 9.1.3
Autor Wiadomość
alhaz 


Marka: Dacia
Model: Duster FL 4x4 / Duster II 4x4
Silnik: 1.5 dCi 110KM / 1.2TCe 125KM
Rocznik: 2015 / 2018
Wersja: Celebration
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 05 Wrz 2015
Posty: 275
Skąd: wlkp
Wysłany: 2018-08-27, 20:25   

Aniol napisał/a:
Czy jest sens pisania tutka na te tematy ;) Jeśli to wszystko staje się Plug&Play.


No z twoim narzędzie cala robota jest duzo prostsza, to fakt :)

offtopic: czy ktos wie czy pliki .fjw z tym widokiem skrzyzowan autostrad wystarczy dodac do katalogu map i bedzie mi je pokazywac czy trzeba jakies specjalne akrobacje robic?
Ostatnio zmieniony przez alhaz 2018-08-27, 20:25, w całości zmieniany 1 raz  
 
Aniol 


Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 1.2 TCe
Dołączył: 08 Lip 2018
Posty: 75
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2018-08-27, 20:37   

Jak wspomniałem na priv:alhaz jeśli masz czas i chęci zrób instrukcje intuicyjną do programu. Damy ją w pdf do pena jak i na stronę. Jednak życie nauczyło mnie, że tutek i laik to i tak problem. Tutki są często mimo pisania intuicyjnego mało zrozumiałe dla osoby, która robi coś 1 raz. Zawsze wedle mnie w takich sytuacjach brakuje dopowiedzenia tekstu między wersami. W momencie wykonania poprawnie pierwszego razu danej operacji staje się to proste i zrozumiałe jednak nie dla tych, co są krok za nami.

Właśnie dlatego jest soft i staram się możliwie jak najwięcej wprowadzić zabezpieczeń przed nieumiejętnym kliknięciem. W menu są przy pozycjach informacje typu 1a, 1b, 2a itd. Można w taki sposób przeprowadzić nowicjusza w instrukcji i zapewnić go, że robi dobrze aby nie bał się kliknąć kolejnego kroku.

Natomiast co do plików, spedcam, lic itd. zróbmy zgodnie jedną wersje dajmy to na pena i każdy z nas będzie miał wersję działającą. Dałem upload w temacie o menu to można dawać.
 
alhaz 


Marka: Dacia
Model: Duster FL 4x4 / Duster II 4x4
Silnik: 1.5 dCi 110KM / 1.2TCe 125KM
Rocznik: 2015 / 2018
Wersja: Celebration
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 05 Wrz 2015
Posty: 275
Skąd: wlkp
Wysłany: 2018-08-27, 20:43   

Aniol napisał/a:
Jak wspomniałem na priv:alhaz jeśli masz czas i chęci zrób instrukcje intuicyjną do programu. Damy ją w pdf do pena jak i na stronę. Jednak życie nauczyło mnie, że tutek i laik to i tak problem. Tutki są często mimo pisania intuicyjnego mało zrozumiałe dla osoby, która robi coś 1 raz. Zawsze wedle mnie w takich sytuacjach brakuje dopowiedzenia tekstu między wersami. W momencie wykonania poprawnie pierwszego razu danej operacji staje się to proste i zrozumiałe jednak nie dla tych, co są krok za nami.

Właśnie dlatego jest soft i staram się możliwie jak najwięcej wprowadzić zabezpieczeń przed nieumiejętnym kliknięciem. W menu są przy pozycjach informacje typu 1a, 1b, 2a itd. Można w taki sposób przeprowadzić nowicjusza w instrukcji i zapewnić go, że robi dobrze aby nie bał się kliknąć kolejnego kroku.

Natomiast co do plików, spedcam, lic itd. zróbmy zgodnie jedną wersje dajmy to na pena i każdy z nas będzie miał wersję działającą. Dałem upload w temacie o menu to można dawać.


Chetnie przygotuje taki tutorial, przynajmniej moze komus sie przyda. Co do plikow to mamy problem, bo calej europy raczej nie zmiescimy na medianav, a kazdy pewnie chce inne mapy :D
 
d3mol3k 



Marka: dacia/dacia
Model: dokker/duster
Silnik: 1.5 dci 90/1.6 SCe
Rocznik: 2012/2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 1027
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2018-08-28, 22:04   

Całej chyba nie musimy - warto zrobić podstawę jakąś a resztę ludziska sobie map ściągną samodzielnie - na pewno Polskę ;) całą do uwolnionej wersji. Ja sobie zrobiłem nasz kraj plus ościenne do których mogę w najbliższym czasie zawitać i nie tylko (załączony zrzut mojego folderu MAP - tu zastanawiam się czy nie pozostać ewentualnie przy oryginalnych plikach do wyliczania tras - tu są nowe z map 2018Q1 ale tak porównując oryginalne mają większe rozmiary ) - ale myślę że każdy da radę potem dołożyć sobie wybrane mapy krajów. Zróbmy podstawową wersję mapy na Europę Środkową - lub Europy Wschodniej

Najnowsze mapy następujących krajów: Europa Wschodnia.

Kod:
Obejmuje: Gwadelupa, Martynika, Austria, Belgia, Bośnia i Hercegowina, Bułgaria, Chorwacja, Republika Czeska, Dania, Estonia, Finlandia, Niemcy, Grecja, Węgry, Islandia, Włochy, Kazachstan, Kosowo, Łotwa, Liechtenstein, Litwa, Luksemburg, Czarnogóra, Holandia, Norwegia, Polska, Rumunia, San Marino, Słowacja, Słowenia, Szwecja, Szwajcaria, Miasto Watykan, Turcja, Serbia, Gujana Francuska, Réunion.


A i jeszcze jedno - w oryginale jest folder USERDATA w którym sa pliki dealerów i zastanawiam się czy po uwolnieniu wersji i wgraniu nowych map czy te specjalne ich POI nie zostały usunięte - bo potrzebowałem na szybko znaleźć punkt docelowy dealera w Koszalinie i za chorerę nie mogłem tego znaleźć w POI urządzonka po uwolnieniu.

Zrzut ekranu (88).png
Plik ściągnięto 18 raz(y) 78,88 KB

_________________
Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
Ostatnio zmieniony przez d3mol3k 2018-08-28, 22:18, w całości zmieniany 4 razy  
 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 877
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-08-29, 10:10   

d3mol3k napisał/a:
(załączony zrzut mojego folderu MAP - tu zastanawiam się czy nie pozostać ewentualnie przy oryginalnych plikach do wyliczania tras - tu są nowe z map 2018Q1 ale tak porównując oryginalne mają większe rozmiary )

Nowe są potrzebne bo zaktualizowane i warto je zmieniać.
Co do map najlepiej trzymać w pamięci jak najmniej plików map, gdyż wpływa to na szybkość przeliczania trasy/ sprawdzone/. Można czasami przejechać jakiś rozjazd, bo głos się opóźni. Na stałe trzymam Polskę i kraje ościenne. Chyba, że mam wyjazd dalej, wtedy dogrywam. Na zapas , byle mieć, nie warto. To tylko autoreklama dealera jak się kupuje.
d3mol3k napisał/a:
w oryginale jest folder USERDATA w którym są pliki dealerów

Tego się nie kasuje, powinien być oryginał. Jak chcesz lub skasowałeś to ci prześle.
Jakby ktoś potrzebował map HERE lub TomTom aktualnych, to podam na PW.
 
sasio 


Marka: Renault
Model: Clio IV F2
Silnik: 1.2 16V
Rocznik: 2017
Dołączył: 02 Lis 2011
Posty: 102
Skąd: Szczecinek
Wysłany: 2018-08-29, 16:04   

d3mol3k, Koszalin omijaj szerokim łukiem.
Chyba że chcesz coś mieć zepsutego
 
d3mol3k 



Marka: dacia/dacia
Model: dokker/duster
Silnik: 1.5 dci 90/1.6 SCe
Rocznik: 2012/2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 1027
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2018-08-29, 21:25   

paul7 napisał/a:
d3mol3k napisał/a:
(załączony zrzut mojego folderu MAP - tu zastanawiam się czy nie pozostać ewentualnie przy oryginalnych plikach do wyliczania tras - tu są nowe z map 2018Q1 ale tak porównując oryginalne mają większe rozmiary )

Nowe są potrzebne bo zaktualizowane i warto je zmieniać.
Co do map najlepiej trzymać w pamięci jak najmniej plików map, gdyż wpływa to na szybkość przeliczania trasy/ sprawdzone/. Można czasami przejechać jakiś rozjazd, bo głos się opóźni. Na stałe trzymam Polskę i kraje ościenne. Chyba, że mam wyjazd dalej, wtedy dogrywam. Na zapas , byle mieć, nie warto. To tylko autoreklama dealera jak się kupuje.


Więc mam zostawione te nowe - OK. Co do szybkości przeliczania tras - nie jest źle przy tym moim zestawie map. Ta reklama dealera to rozumiem że piszesz o zawartości folderu USERDATA z poi dealerów.

paul7 napisał/a:
d3mol3k napisał/a:
w oryginale jest folder USERDATA w którym są pliki dealerów

Tego się nie kasuje, powinien być oryginał. Jak chcesz lub skasowałeś to ci prześle.
Jakby ktoś potrzebował map HERE lub TomTom aktualnych, to podam na PW.


Nie wiem jak jest teraz - nie sprawdzałem, ale oryginalny zestaw plików z folderu USERDATA mam w kopii na kompie.

sasio napisał/a:
d3mol3k, Koszalin omijaj szerokim łukiem.
Chyba że chcesz coś mieć zepsutego
- tam autko kupiłem i tam mi ostatnio autoalarm zakładali ;). Ale ogólnie można się do takiej konkluzji wszędzie przyczepić - zależy który konkretnie pracownik pracuje przy Twoim aucie. O Szczecinie ja mam takie zdanie jak Ty o Koszalinie.

Teraz koledzy to jakie minimum plików map możemy zrobić dla innych w folderze MAP po uwolnieniu? Taka wersja POLSKA+ ;-) bo pliki map to wielu całość ma więc z tym żeby były umieszczone dla ludzi w sieci to nie problem by sobie dokładali do swoich wersji. Ale wielu skorzysta z gotowca zapewne. Pliki TMC mamy, LICENSE, SPEEDCAM i 3D które nie jest wyświetlane w wersji uwolnionej - też mamy.
_________________
Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
Ostatnio zmieniony przez d3mol3k 2018-08-29, 21:32, w całości zmieniany 1 raz  
 
joker 


Marka: Renault
Model: Clio4
Silnik: 1.2 16v
Rocznik: 2018
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 14 Paź 2018
Posty: 16
Skąd: Wadowice
Wysłany: 2018-10-19, 23:48   

Chciałbym zapytać o TMC w MNE 9.1.3.
Przed uwolnieniem folder TMC był pusty, a czasem z Czech przeszła mi jakaś informacja, ( bo fabrycznie działało bez Polski). Po uwolnieniu informacje z okolicy mam,bo w folderze TMC umieściłem co na forum znalazłem. Gdy wejdę w aktualizacja\informacja o ruchu drog. znajdę wypis dostawców od Belgii po Turcję (bo takie pliki .tmc znalazłem) Nie mam pliku czeskiego dostawcy. Czy to znaczy, że po uwolnieniu TMC w Czechach będzie milczeć?
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 53 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3306
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-10-20, 00:07   

Nie.
Prawdopodobnie w katalogu TMC miałeś 3 licencje dla Francji.
Ponieważ system TMC w Czechach uruchamiały firmy francuskie to mając licencję na Francję otrzymywałeś informacje z Czech ( o ile byłeś w zasięgu którejś ze stacji czeskiej)
J
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
Daj mi like na FB :)
www.facebook.com/mediapik/
 
joker 


Marka: Renault
Model: Clio4
Silnik: 1.2 16v
Rocznik: 2018
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 14 Paź 2018
Posty: 16
Skąd: Wadowice
Wysłany: 2018-10-20, 13:43   

Przed uwolnieniem folder TMC był pusty (mam archiwum). Nie wiem czy wtedy w zakładce "informacja o ruchu drog." widniał jakikolwiek dostawca. W IGO piszą - pliki .tmc to uprawnienia dla TMC w krajach gdzie usługa nie jest ogólnie dostępna - a gdzie nie jest nie piszą? Chodzi mi o Czechy i Słowację. Teraz faktycznie mam France Trafic, Trafic2 i ViaMichelin. Może działają te uprawnienia, a może nie są potrzebne. Dzięki za informację, bo szukałem po sieci czeskiego .tmc :roll:
 
d3mol3k 



Marka: dacia/dacia
Model: dokker/duster
Silnik: 1.5 dci 90/1.6 SCe
Rocznik: 2012/2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 1027
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2019-03-04, 18:19   

Mam pytanie odnośnie licencji TMC - posiadam pewną ich paczkę i w folderze mam po dwie tej samej nazwy różniącej się numerami o różnych wielkościach - dodawać komplet na dany kraj czy wybierać tylko te o większej wielkości (danego dostawcy)

Zrzut ekranu (204).png
Plik ściągnięto 19 raz(y) 67,37 KB

_________________
Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 53 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3306
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-03-04, 22:14   

Rozmiar plików licencji jest tak mały że wręcz pomijalny - lepiej mieć niż nie mieć.
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
Daj mi like na FB :)
www.facebook.com/mediapik/
 
d3mol3k 



Marka: dacia/dacia
Model: dokker/duster
Silnik: 1.5 dci 90/1.6 SCe
Rocznik: 2012/2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 1027
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2019-03-05, 19:43   

dla Polski - tak ale już dla Francji czy niemiec różnice są ciut większe.
Czyli nic nie będzie kolidowało jeśli w folderze TMC będę miał te dwie polskie licencje dla MediaMobileNordic czy też podobnie dla Niemiec czy Francji?
_________________
Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 53 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3306
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-03-05, 20:17   

Pamiętaj o tym że w Niemczech np działa wiele różnych rozgłośni z rożnymi licencjami i dane dotyczą bardzo małego obszaru geograficznego dlatego ja stosuję wszystkie możliwe licencje.
Wielkość wszystkich licencji TMC jest mniejsza niż mapa najmniejszego kraju :)
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
Daj mi like na FB :)
www.facebook.com/mediapik/
 
d3mol3k 



Marka: dacia/dacia
Model: dokker/duster
Silnik: 1.5 dci 90/1.6 SCe
Rocznik: 2012/2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 1027
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2019-03-05, 21:23   

dzięki
Po prostu bałem się że będą kolidowały ze sobą po wrzuceniu do folderu TMC
_________________
Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
 
Robson68 


Marka: DACIA
Model: Duster F 3
Silnik: 1,6
Rocznik: 2018
Wiek: 51
Dołączył: 15 Lut 2018
Posty: 70
Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2019-03-06, 15:31   

Licencje TMC są potrzebne , ale wiarygodność TMC w Polsce bardzo wątpliwa . Przykład z ostatnich dni , Warszawa ul. Kondratowicza zamknięta od 1.03 - budowa metra a system TMC tego nie widzi , ale ostrzeżenie o silnym wietrze z wczoraj było widoczne , takie małe niuanse
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 22 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 1288
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-03-06, 16:00   

Robson68 napisał/a:
wiarygodność TMC w Polsce bardzo wątpliwa

Potwierdzam. ostrzeżenia są spóźnione, lub co gorsze- mocno nieaktualne.
Zazwyczaj wkurzają ostrzeżenia o rzeczach dawno nieaktualnych. Tym sposobem mamy zawsze 50/50% pewności. Czyli wiemy, że może coś się na trasie dzieje a może nie.
 
Robson68 


Marka: DACIA
Model: Duster F 3
Silnik: 1,6
Rocznik: 2018
Wiek: 51
Dołączył: 15 Lut 2018
Posty: 70
Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2019-03-06, 19:03   

50%/50% tyle wiem bez użytkowania TMC , no cóż ,że nie można zaufać bardziej temu systemowi . Jak widać nie ma rzeczy idealnych
 
Belphegor 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 KM EDC
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 13 razy
Wiek: 38
Dołączył: 27 Cze 2018
Posty: 1150
Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2019-03-06, 21:09   

No różnie bywa z aktualnością TMC, ale częściej pokazuje, że jest korek, a tak naprawdę go nie ma lub jest mniejszy, niż na mapie. Zdecydowanie rzadziej korek jest, a TMC go nie pokazuje. W takim przypadku zauważyłem, że szybko się pojawia, że jednak jest ten korek. ;-)
Lepiej tak, niż odwrotnie. ;-)

Inna sprawa, że RLink2 w Renault działa lepiej pod tym względem, ale też do ideału mu daleko.
_________________
EDC - Ekonomiczny Duster Codziennie. 8-)

 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 53 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3306
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-03-06, 22:16   

Jeżdziłem Koleasem z Rlinkiem2 i w Niemczach/Francji to co pokazywał TMC zgadzało sie tym co widziałem ( wypadki/ zatory) W lutym zrobiłem kilka tysięcy km po Europie Sanderką z MN2 i tak samo TMC w Niemczech dał mi oszczędność ładnych kilkudziesięciu minut na autostradzie każąc zjechać na zjeździe i przeciskać się przez małe miasteczko i wrócić na następnym węźle. Ale trochę mapy się nie popisały bo miasteczko jest objęte strefą ekologiczną ( ja nie posiadam tej naklejki a mapy jednak nie wykazały że taka strefa istnieje) ale policjanci puścili mnie wolno pouczając że bez naklejki nie wolno wjeżdżać ale sytuacja jest wyjątkowa bo wydarzył się spory wypadek na autostradzie.
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
Daj mi like na FB :)
www.facebook.com/mediapik/
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 22 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 1288
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-03-06, 22:24   

jas_pik, piszemy o Polsce i na Polskę narzekamy. Wiadomo, że MNE nie jest winne- pokaże tylko to, co przekazują stacje radiowe. A system najwyraźniej nie jest idealny.
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 53 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3306
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-03-06, 22:34   

TW Polsce działają 2 systemy danych TMC - stąd 2 licencje Mediamobile i Nordic. Nie wiem które sieci radiowe z których korzystają bo nigdy tego nie sprawdzałem. MN wybiera najsilniejsze (czyli lokalne rozgłośnie i z tych danych lokalnych korzysta)
Content czyli dane do systemu TMC pochodzą w większości z danych systemu numeru 112 . I tak naprawdę aktualność zależy od osób wprowadzających dane do systemu. Dlatego w TMC bardzo szybko pojawiają sie dane dotyczące nagłych zdarzeń czyli wypadków (ale operatorzy numeru 112 nie kasują tej informacji jak już miejsce wypadku zostało uprzątnięte przez służby i ruch drogowy został przywrócony)
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
Daj mi like na FB :)
www.facebook.com/mediapik/
 
Belphegor 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 KM EDC
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 13 razy
Wiek: 38
Dołączył: 27 Cze 2018
Posty: 1150
Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2019-03-07, 10:31   

jas_pik napisał/a:
Jeżdziłem Koleasem z Rlinkiem2 i w Niemczach/Francji to co pokazywał TMC zgadzało sie tym co widziałem ( wypadki/ zatory)


I tu dotknąłeś sedna tematu i tego, co podsumował Dymek. Ja jeździłem Grand Scenicem po Polsce. I nie działało aż tak rewelacyjnie, jak powinno. Aczkolwiek lepiej, niż w MNE.
_________________
EDC - Ekonomiczny Duster Codziennie. 8-)

 
d3mol3k 



Marka: dacia/dacia
Model: dokker/duster
Silnik: 1.5 dci 90/1.6 SCe
Rocznik: 2012/2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 1027
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2019-03-07, 18:05   

To TMC swego czasu było ciut lepsze - wtedy dostawcą była destia czy jakoś tak. Miałem navigona nawigację oryginalna i powiem że działało to pięknie. Ale odnoszę że informacje drogowe kiedyś a dziś (rmf.fm) były lepiej prowadzone i zarządzane.
I pamiętajmy że komunikat o wydarzeniu jest podawany na naszej trasie za 100 albo i 400 km :) czyli za te kilka godzin nie będzie tam śladu.

Z innej beczki - wgrałem sobie mapy tomtoma dzisiaj opatrzone numerem: 2018.06 czyli jakby najnowsze i powiem że patrząc na brak ronda biszkoptowego oddanego jakiś rok temu do użytku w Kołbaskowie przed Amazonem na tej mapie jak i tej here Najnowsza 2018Q04 trochę drażni mimo iż owe są naniesione do map :(

_________________
Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
Ostatnio zmieniony przez d3mol3k 2019-03-07, 18:30, w całości zmieniany 2 razy  
 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 877
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-03-08, 19:23   

Tutaj jest baza źródeł TMC zaimplementowana w MN3, ale dotyczy wszystkich MN.
Są prawie wszystkie kraje , dostawca usługi, typ TMC oraz szyfrowanie TMC.

otmc.rar
Baza TMC
Pobierz Plik ściągnięto 68 raz(y) 3,7 KB

Ostatnio zmieniony przez paul7 2019-03-08, 19:26, w całości zmieniany 1 raz  
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne