Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 


Poprzedni temat :: Następny temat
Wymiana radia z orginalnego
Autor Wiadomość
Phoenix 


Marka: Duster
Model: Duster
Silnik: 1,6
Dołączył: 27 Maj 2019
Posty: 12
Skąd: polska
Wysłany: 2019-05-31, 08:14   

tomeveris napisał/a:
tak to zawsze jest niestety coś za coś... dlatego po bardzo długich rozmyślaniach na ten temat i nieudanym zamówieniu nowego MNE3, umówiłem się na przyszły tydzień na montaż tego cuda :mrgreen:
http://www.kenwood-electr...dia/DMX7018BTS/
mam nadzieję że nie będę żałował... :-/


Ale tutaj nie masz androida wiec szkoda tego brać i do tego ekran 800x480. Jakie masz oryginalne ?
Ostatnio zmieniony przez Phoenix 2019-05-31, 08:16, w całości zmieniany 1 raz  
 
tomeveris 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.2 TCE
Rocznik: 2018
Dołączył: 01 Cze 2018
Posty: 142
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2019-05-31, 08:24   

Phoenix napisał/a:
Ale tutaj nie masz androida wiec szkoda tego brać i do tego ekran 800x480. Jakie masz oryginalne ?


no systemu android nie ma, ale jest Android Auto co w zupełności mi wystarczy i czego mi brakuje w MNE2, poza tym w oryginalnym MNE to jaka jest rozdzielczość?
 
kiniu_tar 


Marka: Ranault
Model: Captur
Silnik: 1.2 TCe
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Maj 2017
Posty: 80
Skąd: Małopolska
Wysłany: 2019-05-31, 20:43   

Ja się chyba zdecyduję na tego chińczyka z przyciskami z tego wątku.
Gorąca prośba do @djiksik o nagranie krótkiego filmiku jak to urządzenie działa (szybkość przechodzenia pomiędzy ustawieniami w menu oraz jak szybka odpalają się mapy i np. janosik) Myślę że taki filmik zainteresowałby większe grono kolegów.
Oczywiście z góry wielkie dzięki.

Jeszcze pytanie czy ten egzemplarz ma na froncie port USB lub slot na kartę SD. Bo ze zdjęć nie bardzo widzę.
Ostatnio zmieniony przez kiniu_tar 2019-05-31, 20:44, w całości zmieniany 1 raz  
 
djiksik 


Marka: Dacia
Model: Duster 2
Silnik: 1,5
Rocznik: 2018
Wersja: Duster
Wiek: 38
Dołączył: 10 Maj 2019
Posty: 14
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2019-06-03, 12:10   

kiniu_tar napisał/a:
Ja się chyba zdecyduję na tego chińczyka z przyciskami z tego wątku.
Gorąca prośba do @djiksik o nagranie krótkiego filmiku jak to urządzenie działa (szybkość przechodzenia pomiędzy ustawieniami w menu oraz jak szybka odpalają się mapy i np. janosik) Myślę że taki filmik zainteresowałby większe grono kolegów.
Oczywiście z góry wielkie dzięki.

Jeszcze pytanie czy ten egzemplarz ma na froncie port USB lub slot na kartę SD. Bo ze zdjęć nie bardzo widzę.


jak bede pamiatal to zrobie. Mapy odpalaja sie zalezne od neta bo z takich korzystam a menu itp szybko i plynnie . Nie ma na froncie usb tylko wychodza na kablach ktore sa podpiete z tylu radia. Ogolnie jestem zadowolony z niego
_________________

 
kiniu_tar 


Marka: Ranault
Model: Captur
Silnik: 1.2 TCe
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Maj 2017
Posty: 80
Skąd: Małopolska
Wysłany: 2019-06-03, 21:05   

A czy mialeś fabryczne czujniki cofania ? Jeżeli tak to jak one są podpinane i czy w ogóle sprzęt z je widzi ?
BTW Czy jak jak pisałeś wcześniej, lepsze jest radio z klawiszami po bokach. Czy to dalej podtrzymujesz.
Neta w nawi masz po modemi na usb czy udostępniasz wifi z phona ?
Ostatnio zmieniony przez kiniu_tar 2019-06-03, 21:05, w całości zmieniany 1 raz  
 
Phoenix 


Marka: Duster
Model: Duster
Silnik: 1,6
Dołączył: 27 Maj 2019
Posty: 12
Skąd: polska
Wysłany: 2019-06-06, 07:21   

kiniu_tar napisał/a:
A czy mialeś fabryczne czujniki cofania ? Jeżeli tak to jak one są podpinane i czy w ogóle sprzęt z je widzi ?


Ale czujniki nie mają chyba nic wspólnego Ekranem

kiniu_tar napisał/a:
BTW Czy jak jak pisałeś wcześniej, lepsze jest radio z klawiszami po bokach. Czy to dalej podtrzymujesz.


To zależy czy chcesz mieć większy ekran o jeden cal i bezdotykowy czy łatwiejszy i szybki dostęp do aplikacji przez wciskanie przycisków podczas jazdy ale za to mniejszy ekran

kiniu_tar napisał/a:
Neta w nawi masz po modemi na usb czy udostępniasz wifi z phona ?


Albo udostępniasz neta w telefonie po wifi albo podpinasz modem usb z karta sim
 
djiksik 


Marka: Dacia
Model: Duster 2
Silnik: 1,5
Rocznik: 2018
Wersja: Duster
Wiek: 38
Dołączył: 10 Maj 2019
Posty: 14
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2019-06-12, 14:17   

kiniu_tar napisał/a:
A czy mialeś fabryczne czujniki cofania ? Jeżeli tak to jak one są podpinane i czy w ogóle sprzęt z je widzi ?
BTW Czy jak jak pisałeś wcześniej, lepsze jest radio z klawiszami po bokach. Czy to dalej podtrzymujesz.
Neta w nawi masz po modemi na usb czy udostępniasz wifi z phona ?


nie mam czujnikow. dalej podtrzymuje ze wole ten . Neta mam w wifi w modemie play z phona tez mozna ale nie uzywam
_________________

 
tomeveris 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.2 TCE
Rocznik: 2018
Dołączył: 01 Cze 2018
Posty: 142
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2019-07-07, 15:32   

hello

tu http://www.daciaklub.pl/f...1790720#1790720 napisałem trochę na temat wymienionego radyjka, jak kogoś to interesuje, dlatego w tamtym poście bo takie radyjko kupiłem :lol:
 
Rxc 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6
Dołączył: 25 Kwi 2018
Posty: 4
Skąd: Dolny slask
Wysłany: 2019-07-28, 15:48   

Kolega djiksik troche na wyrost stwierdził że radio https://allegro.pl/oferta/nawigacja-radio-dacia-duster-logan-android-8-zpl-7522015230 działa na zasadzie podłącz kabelki z zestawu i wszystko działa . Dziala gps wif pilot pod kierownicą zestaw głośnomówiący lecz fabrycznie montowana kamera cofania nie działa . I teraz pytanie jak podłączyć kamerę do radia , z fabrycznej kostki pin 10 i 22 robię cincha ale gdzie podłączyć przewody z pin 3,9,21 . W wiązce przewodów które są z radiem zostały wolne przewody reverse-in i brake-in .
Ostatnio zmieniony przez laisar 2019-07-28, 21:53, w całości zmieniany 1 raz  
 
tomeveris 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.2 TCE
Rocznik: 2018
Dołączył: 01 Cze 2018
Posty: 142
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2019-07-28, 19:54   

to najprawdopodobniej musi być ten moduł
https://car-tronic.pl/adapter-do-podlaczenia-kamery-cofania-daciarenaultopel-media-nav-p9224
 
jodlasty 



Marka: Dacia
Model: Sandero Stepway
Silnik: 0,9 LPG
Rocznik: 2019
Wiek: 43
Dołączył: 17 Maj 2019
Posty: 52
Skąd: Siedlce
Wysłany: 2019-07-30, 09:22   

W aukcji nie ma wymienionego Sandero, ale czy to nie te same radia? Powinno to pasować?
 
toka93 


Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: 1,2 TCE
Rocznik: 2016
Wersja: Laureate
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 02 Mar 2019
Posty: 492
Skąd: Radzionków
Wysłany: 2019-07-30, 09:58   

Każda Dacia po 2013 ma te same radio - z drobnymi różnicami w sofcie oczywiście.
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne