Marka: DACIA
Model: SANDERO
Silnik: 1.5 dCi
Rocznik: 2009
Wersja: Laureate Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4264 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-07-14, 00:19
Owszem , jednak materiał na plecach od strony oparcia kierowcy lekko odstaje, może się w końcu ułoży z czasem ? Na plus lepsze trzymanie ciała przez fotel ( szorstki lekko materiał ). Po dłuższej trasie zdam relację, czy było warto, czy to tylko kosmetyka.
Model: SANDERO
Silnik: 1.5 dCi
Rocznik: 2009
Wersja: Laureate Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4264 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-07-14, 00:31
Co do zasady - jak masz dobrej jakości tapicerkęi dbasz o samochód to pokrowce są zbędne. W mojej Daci jest inaczej, po 10 latach eksploatacji, (niezbyt intensywnej - 95 tys km ) na siedzisku fotela pojawiło się duże zmechacenia, aż do lekkiego przetarcia. Niskiej jakości obicie tapicerskie robi swoje. Akurat nie lubię jako coś paskudnie wygląda, więc dopiero teraz kupiłem te pokrowce. Radość z tapicerki się skończyła
Ostatnio zmieniony przez mekintosz 2019-07-14, 00:32, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1,6 16V
Rocznik: 2012 Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Kwi 2018 Posty: 169 Skąd: Kraków
Wysłany: 2019-07-14, 10:04
Nie ma szans by ta tapicerka przeżyła w takim nienaruszonym stanie jak welur w dwudziestoletnim aucie. Nie wiem co to za materiał użył producent, ale nawet po kroplach deszczu zostają ślady. I już widzę jak będę się tłumaczył przy odsprzedaży - naprawdę auto ma taki przebieg, nic nie kręcone.... a fotele takie zniszczone, bo marne materiały, a auto budżetowe :)
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 89 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3371 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-07-14, 10:49
toka93 napisał/a:
No okej w kilkuletnim aucie zrozumiałe, ale dużo osób kupuje do nowego auta i właśnie to mnie tutaj najbardziej ciekawi.
Miałem kolejno dwa samochody że znaczkiem Daewoo. Oba zaraz po zakupie otrzymały komplet pokrowców. Powód prosty- "majtkowa" kolorystyka i faktura oryginalnych tapicerek nie pasowała ani do wnętrza ani do koloru lakieru.
Bez obrazy, ALE na co komu pokrowce. Kupuję auto to cieszę się tapicerką, a nie zostawiam dla następnego właściciela.
Tapicerkę w ilu kolorach proponuje Dacia ?
W ilu kolorach i w jakich kombinacjach można kupić / zamówić pokrowce ?
Może właściciel auta chce cieszyć się innym zestawem barw.
Wysłany: 2021-12-12, 22:21 pokrowce na siedzenia do Sandero III Stepway - gdzie kupić ?
Mam pytanie jak w temacie
szukam pokrowców na siedzenia dla Dacia Sandero III Stepway,
szukam szukam i nie umiem nic sensownego znaleźć w internecie,
jeśli ktoś kupił jakieś fajne to proszę o namiary :)
Nie wiem, jakie są TSZ "sensowne", ale już w pierwszym linku powyżej są najprzeróżniejsze, łącznie z alcantrą - innych sprzedawców nawet nie chce mi się sprawdzać, bo pewnie jest podobnie...
dzięki za link, ale jak oglądam te ogłoszenia - a zwłaszcza na zdjęciach w tych ofertach
- to wydaje mi się że ten sprzedawca nieco "ściemnia"
Przykładowo tutaj:
Kształt zagłówka jest u mnie całkiem inny niż u nich na tym zdjęciu.
Po za tym na zdjęciu fotele na dole mają plastikowe osłony, a u mnie nie ma żadnych takich,
jest po prostu budżetowy materiał.
Pewno mam inne Sandero III niż oni :D Jakoś te zdjęcia nie budzą mojego zaufania.
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 89 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3371 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2022-01-17, 14:26 Re: pokrowce na siedzenia do Sandero III Stepway - gdzie kup
kordirko napisał/a:
jeśli ktoś kupił jakieś fajne to proszę o namiary :)
Zdecydowanioe polecam pokrowce kupowane bezpośrednio z firmy DS Motors
Kupowałem od nich kilkukrotnie (nie do Dacii) i nigdy się nie zawiodłem.
Szyją na miarę z różnych materiałów, skóry i kolorów wedle życzenia klienta, dowolne łączenia kolorów, dowolne ściegi, przeszycia, hafty dodatkowe- wiem, że mają również do nowych modeli Dacii pomimo, że nie ma jeszcze na stronie. Link do Fecebooka: KLIK
Poproś indywidualnie o przysłanie przykładowych zdjęć i zestawień materiałów.
Duster2-2.jpg
Plik ściągnięto 28 raz(y) 170,06 KB
Sandero3-1.jpg
Plik ściągnięto 25 raz(y) 70,48 KB
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2022-01-17, 14:56, w całości zmieniany 4 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum