Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

 Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Wyskakujący Task Manager
Autor Wiadomość
PanoramiX 
Zielony listek


Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 1,2 Tce
Rocznik: 2017
Wersja: [Inna]
Dołączył: 16 Lip 2019
Posty: 3
Skąd: ESI
Wysłany: 2019-07-23, 09:50   Wyskakujący Task Manager

Niedawno zakupiłem auto, z MediaNavEvo.
MNE było na 100% uwolnione w wersji 6.0.4, z dograną mapą PL 4Q2018. W menu brakowało funkcji ECO, nie wyświetlała się temperatura zewnętrzna - jak to po zmianie. Miałem zamiar to uzupełnić, ale MNE mnie wyprzedził, wyświetlając pewnego dnia komunikat, że jest nowa wersja oprogramowania...

Podpiąłem pendriva, zgrałem info, zaciągnąłęm nową wersję - 9.1.3. i zaktualizowałem.
Oczywiście bezpośrednio po zaktualizowaniu oprogramowania, nie wyświetliła mi się mapa Polski (później doczytałem, że musi nastąpić coś w rodzaju restartu - trzeba po prostu poczekać).
Postanowiłem "naprawić" ten stan rzeczy i zaktualizować wszystko co mogę :)
Zrobiłem backup, wgrałem mapy, poi, speedcam, TMC korzystając z commandera. Uwolniłem 9.1.3 itd.
Wszystko poszło świetnie. Zabrałem się więc za Micoma i włączyłem te funkcje, których mi brakowało. Uznałem, że chcę mieć jednak funkcję ECO, ze względu na namiastkę komputera, którego funkcji nie będę musiał szukać za pomocą przycisków w w wycieraczkach - taki nawyk korzystania z informacji, pozostały po poprzednich autach. Przywróciłem też informacje o temperaturze zewnętrznej.

Wszystko działa, tak jak powinno. Nie mam co do tego żadnych uwag, poza jedną jedyną rzeczą... W momencie startu MNE po otwarciu drzwi, na panelu pojawia się na kilka sekund okienko Task Managera... No za cholerę nie wiem jak tego się pozbyć.
Spytam jak tow. Gierek - Pomożecie ? :)
Ostatnio zmieniony przez PanoramiX 2019-07-23, 09:51, w całości zmieniany 1 raz  
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 64 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3784
Skąd: Warszawa

Wysłany: 2019-07-23, 10:03   

A w czym Ci to przeszkadza?
Została wprowadzona w wersji 9.1.3 do czyszczenia pamięci z błędów w czasie uruchamiania.
Słynny babol Renault z narastaniem wielkości pliku Chache który doprowadzał do blokady działania MNE .
Nie kasuj go bo on działa tylko w chwili uruchomienia.
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
PanoramiX 
Zielony listek


Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 1,2 Tce
Rocznik: 2017
Wersja: [Inna]
Dołączył: 16 Lip 2019
Posty: 3
Skąd: ESI
Wysłany: 2019-07-23, 10:14   

Rozumiem.
Dziękuję za odpowiedź. Myślałem, że coś nabroiłem po drodze i zastanawiałem się co i jak ukryć to wyskakujące okienko, bo zwraca na siebie uwagę. Czyli mogę mieć czyste sumienie - niczego nie uwaliłem, a okienko TM jest częścią składową usprawniającą działanie i schować/ukryć się go nie da :D
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 64 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3784
Skąd: Warszawa

Wysłany: 2019-07-23, 10:21   

Możesz usunąć ale wtedy rozrastający się plik Cache może Ci zrobić kuku.
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
PanoramiX 
Zielony listek


Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 1,2 Tce
Rocznik: 2017
Wersja: [Inna]
Dołączył: 16 Lip 2019
Posty: 3
Skąd: ESI
Wysłany: 2019-07-23, 10:28   

jas_pik napisał/a:
Możesz usunąć ale wtedy rozrastający się plik Cache może Ci zrobić kuku.


A nie, nie, nie... usuwać nie mam zamiaru ! Bardzo dobrze zrozumiałem, z jakiego powodu task manager się uruchamia.
Pytałem raczej, czy nie da się go ukryć - coś w rodzaju pracy w tle, żeby nie pojawiał się na ekranie głównym przed uruchomieniem auta. Tylko tyle.
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 64 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3784
Skąd: Warszawa

Wysłany: 2019-07-23, 11:11   

I znów odpowiadam a w czym Ci to przeszkadza że się pojawi na chwilę?
Możesz go usuną wtedy się nie pojawi bo nie zadziała.
Nie ma już innych rozwiązań bo "mały i miętki" zakończył support tego systemu rok temu.
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne