Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

 Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: laisar
2015-11-18, 02:16
Mapy do MediaNav
Autor Wiadomość
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 1065
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-07-28, 12:28   

buladag napisał/a:
Aktualna mapa to 2018.q4, w kupionym 1,5miesiaca temu samochodzie właśnie do takiej wersji zaktualizowały się mapy.

To się zgadza , cała Europa dostaje obecnie z fabryki taki stan.
 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 1065
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-07-28, 12:30   

dudu$ napisał/a:
Z tego co wiem pliki licencji były nowe

Ale pewnie w HERE wersji TR? Takie widziałem teraz w plikach.
Też po roku wychodzę z TT, bo nie da się z nimi "zwiedzać" kraju.
 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 1065
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-07-28, 12:51   

dudu$
Sprawdzałeś działanie plików dodatkowych FPA, FSP, FJW, FDA ? Podobno licencja FTR ich nie uruchamia?
 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 1065
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-07-28, 12:53   

Dodam jeszcze, że od paru dni druty w necie są rozgrzane do czerwoności, wszędzie hulają mapy. :lol:
 
pikodat 


Marka: dacia
Model: sandero techroad
Silnik: TCe 0.9 LPG
Rocznik: 2019
Pomógł: 11 razy
Dołączył: 20 Lut 2019
Posty: 728
Skąd: Lublin
Wysłany: 2019-07-28, 13:01   

A jak to wgrać do MNav z bieżącego roku?
_________________
Spritmonitor.de
 
gggg 


Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 0,9
Rocznik: 2017
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 24 Lip 2018
Posty: 348
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2019-07-28, 14:38   

Nie wygrasz do MN3. Jest jeszcze nie uwolnione.
 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 1065
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-07-28, 15:19   

Już to robią. Testy w toku.
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 64 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3759
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-07-28, 16:20   

Tak kolegom z FR się już udało bo posiadają licencję na mapy WEU do MN3 , na mapy PL i pozostałych na Europę Środkową i Wschodnią potrzebna jest licencja EEU a nie mam skąd jej zdobyć. Na razie bez problemu działa wrzucanie licencji TMC wyłacznie
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
Robson68 


Marka: DACIA
Model: Duster 2
Silnik: 1,6 LPG
Rocznik: 2019
Wiek: 52
Dołączył: 15 Lut 2018
Posty: 195
Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2019-07-28, 18:26   

A skąd można zdobyć taką licencję na mapy WEU ? :?:
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 64 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3759
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-07-28, 19:20   

Załączam tu licencje 2018 Q2 i 2018 q3 WEU
Może ktoś się podzieli swoimi licencjami EEU ?

licenceWEU2018q3.zip
Pobierz Plik ściągnięto 30 raz(y) 4,57 KB

licenceWEU2018q2.zip
Pobierz Plik ściągnięto 26 raz(y) 2,92 KB

_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
Robson68 


Marka: DACIA
Model: Duster 2
Silnik: 1,6 LPG
Rocznik: 2019
Wiek: 52
Dołączył: 15 Lut 2018
Posty: 195
Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2019-07-28, 19:30   

Zasadnicze pytanie jak wejść w MN3 i skopiować np folder z licencjami ?
Czasem się spotykam z nowymi MN3 :-) i co dalej ?
tak bezpiecznie , żeby niczego nie popsuć bo będzie płacz i :-(
Rozumiem , że MN3 , żeby działała musi przy nowej mapie musi mieć odpowiednią licencję ?
( bo poprzednia wersja nie sprawdzała gdy była uwolniona )
Ostatnio zmieniony przez Robson68 2019-07-28, 19:40, w całości zmieniany 2 razy  
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 64 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3759
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-07-28, 19:51   

Na razie nie ma łatwego sposobu wejścia do MN3.
Mam co prawda już bezpieczne rozwiązanie w jaki sposób zrzucić bezpiecznie dane na pendrive ( kopie danych - licencji i i map) .
Ale jest zbyt wcześnie aby takie rozwiązanie udostępniać publicznie bo wystarczy że pendrive zostanie zbyt wcześnie wyjęty z MN3 i zablokuje działanie nawigacji .[/list]
Już pisałem pracujemy nad uwolnieniem , i myślę że za jakiś czas uda się zrobić proste rozwiązanie w postaci pliku LGU ale to wymaga sporo pracy.
Licencje i mapy może mieć na pliku LGU gdy sciąga nowe mapy ( chodzi o zrobienie kopii pendrive zanim włoży go do swojego MN3 w celu aktualizacji map)
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
Robson68 


Marka: DACIA
Model: Duster 2
Silnik: 1,6 LPG
Rocznik: 2019
Wiek: 52
Dołączył: 15 Lut 2018
Posty: 195
Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2019-07-28, 19:56   

jas_pik dziękuje za wyjaśnienia .
 
ptakooo 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 Sce 4WD
Rocznik: 2019
Wersja: Prestige
Dołączył: 02 Lip 2019
Posty: 59
Skąd: Poznań
Wysłany: 2019-07-28, 21:12   

Dla osób z MNE3, które nie wyjeżdżają poza granice naszego kraju i mają fabryczne mapy EEU, a nie zamierzają wgrywać innych wersji chyba najbardziej przydatną funkcją byłoby działające TMC...
 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 1065
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-07-28, 21:18   

Wiem , że stanęło na licencjach Europy i na mapach 2018. Licencje EEU muszą być nowsze czy starsze też?
Czy Full nie obejmą wszystkich?
Mam w zbiorach takie:

EEU1.jpg
licencje z EEU
Plik ściągnięto 25 raz(y) 103,22 KB

Ostatnio zmieniony przez paul7 2019-07-28, 21:32, w całości zmieniany 2 razy  
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 64 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3759
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-07-28, 21:42   

Stare licencje nie działają , musza być najnowsze od Renault do najnowszych map . Ale to wymaga jeszcze pracy .
TMC na PL mogę wgrywać :) .
Na razie możemy się umawiać w ten sposób , wgram licencje TMC za możliwość skopiowania licencji :)
Obecnie wymaga to fizycznego dostępu do MN3 .
Kontakt tel/whatsap/FB : 606252818 ( Warszawa Wawer)
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
Robert4444 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Sandero Stepway
Silnik: 1.6
Dołączył: 31 Lip 2017
Posty: 6
Skąd: Kraków
Wysłany: 2019-07-28, 22:20   

Moje licencje od Dacia Duster 2019:

Dacia.zip
Pobierz Plik ściągnięto 71 raz(y) 6,83 KB

 
d3mol3k 



Marka: dacia/dacia
Model: dokker/duster
Silnik: 1.5 dci 90/1.6 SCe
Rocznik: 2012/2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 1075
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2019-07-28, 22:48   

No jak widzę masz przypisane TMC w licencji. Czyżby @jaś_pik wystarczyloby dorzucić w tych nowych sprzętach licencje dla TMC dla Polski?
_________________
Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
 
Robert4444 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Sandero Stepway
Silnik: 1.6
Dołączył: 31 Lip 2017
Posty: 6
Skąd: Kraków
Wysłany: 2019-07-28, 22:50   

Dzisiaj wpadł w moje ręce MN1 z softem 1.1.3 i bez problemu zaktualizowałem do 4.1.0 i wgrałem najnowsze mapy 2019Q2
 
Robert4444 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Sandero Stepway
Silnik: 1.6
Dołączył: 31 Lip 2017
Posty: 6
Skąd: Kraków
Wysłany: 2019-07-28, 22:54   

Licencje TMC są już dostępne w samochodach sprzedawanych w Polsce od 2017 roku. Sprzedawcy w salonach nie wiedzą co zaznaczyć podczas sprzedaży samochodów i zazwyczaj klienci nie mają TMC.
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 64 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3759
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-07-28, 23:52   

d3mol3k napisał/a:
wystarczyloby dorzucić w tych nowych sprzętach licencje dla TMC dla Polski?

Trzeba to sprawdzić :)
Podejrzewam że zgodnie z oficialną informacja od Renault Polska wciąż w MN3 na PL nie ma licencji TMC na PL niestety
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
pikodat 


Marka: dacia
Model: sandero techroad
Silnik: TCe 0.9 LPG
Rocznik: 2019
Pomógł: 11 razy
Dołączył: 20 Lut 2019
Posty: 728
Skąd: Lublin
Wysłany: 2019-07-29, 11:33   

Fajnie, że piszecie, jak w innych niz MNav3 uwolnić nawigację i wgrac mapy. Ale czy jest tu ktoś, kto może sprawdzić, czy posiada mapę całej Europy obiecaną przez sprzedawcę w materiałach - a nie znajdująca się na mojej nawigacji?

Chce wiedzieć, czy to coś z moim MNav nie tak i żądać "naprawy" czy informacja, iż jest pełna podstawowa wersja mapy Europy - czy ta informacja jest po prostu fałszywa

Konkretnie chodzi o tę mapę. Nie mam jej i przy aktualizacji map nie mozna było jej wybrać.
Czy ona występuje u kogokolwiek?

bezpłatne.PNG
Plik ściągnięto 60 raz(y) 44,2 KB

_________________
Spritmonitor.de
 
buladag 


Marka: Dacia
Model: Lodgy SL Techroad
Silnik: 1.6
Wersja: Techroad 7 os.
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 28 Maj 2019
Posty: 457
Skąd: -:-
Wysłany: 2019-07-29, 11:39   

Ja to mam, tzn wersję 8.1 po aktualizacji z miesiąc temu.
Ostatnio zmieniony przez buladag 2019-07-29, 12:07, w całości zmieniany 1 raz  
 
pikodat 


Marka: dacia
Model: sandero techroad
Silnik: TCe 0.9 LPG
Rocznik: 2019
Pomógł: 11 razy
Dołączył: 20 Lut 2019
Posty: 728
Skąd: Lublin
Wysłany: 2019-07-29, 13:21   

buladag napisał/a:
Ja to mam, tzn wersję 8.1 po aktualizacji z miesiąc temu.


I możesz wyszukiwać/wstawiać jako docelowe miasta z powiedzmy, Rumunii czy Serbii czy Albanii?

Bo ja mam licencję (na pendrivie się pojawiała podczas jakiegoś etapu aktualizacji) ale mapy - nie ma

licencje.PNG
Plik ściągnięto 56 raz(y) 21,85 KB

_________________
Spritmonitor.de
Ostatnio zmieniony przez pikodat 2019-07-29, 13:25, w całości zmieniany 2 razy  
 
buladag 


Marka: Dacia
Model: Lodgy SL Techroad
Silnik: 1.6
Wersja: Techroad 7 os.
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 28 Maj 2019
Posty: 457
Skąd: -:-
Wysłany: 2019-07-29, 13:30   

Sprawdzę wieczorem, co wpisać, np. Rumunia, Hiszpania i jakieś miejsce?
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne