Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 


Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: laisar
2015-11-18, 02:16
Mapy do MediaNav
Autor Wiadomość
d3mol3k 



Marka: dacia/dacia
Model: dokker/duster
Silnik: 1.5 dci 90/1.6 SCe
Rocznik: 2012/2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 1064
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2019-07-28, 21:48   

No jak widzę masz przypisane TMC w licencji. Czyżby @jaś_pik wystarczyloby dorzucić w tych nowych sprzętach licencje dla TMC dla Polski?
_________________
Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
 
Robert4444 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Sandero Stepway
Silnik: 1.6
Dołączył: 31 Lip 2017
Posty: 6
Skąd: Kraków
Wysłany: 2019-07-28, 21:50   

Dzisiaj wpadł w moje ręce MN1 z softem 1.1.3 i bez problemu zaktualizowałem do 4.1.0 i wgrałem najnowsze mapy 2019Q2
 
Robert4444 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Sandero Stepway
Silnik: 1.6
Dołączył: 31 Lip 2017
Posty: 6
Skąd: Kraków
Wysłany: 2019-07-28, 21:54   

Licencje TMC są już dostępne w samochodach sprzedawanych w Polsce od 2017 roku. Sprzedawcy w salonach nie wiedzą co zaznaczyć podczas sprzedaży samochodów i zazwyczaj klienci nie mają TMC.
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3584
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-07-28, 22:52   

d3mol3k napisał/a:
wystarczyloby dorzucić w tych nowych sprzętach licencje dla TMC dla Polski?

Trzeba to sprawdzić :)
Podejrzewam że zgodnie z oficialną informacja od Renault Polska wciąż w MN3 na PL nie ma licencji TMC na PL niestety
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
pikodat 


Marka: dacia
Model: sandero techroad
Silnik: TCe 0.9 LPG
Rocznik: 2019
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 20 Lut 2019
Posty: 606
Skąd: Lublin
Wysłany: 2019-07-29, 10:33   

Fajnie, że piszecie, jak w innych niz MNav3 uwolnić nawigację i wgrac mapy. Ale czy jest tu ktoś, kto może sprawdzić, czy posiada mapę całej Europy obiecaną przez sprzedawcę w materiałach - a nie znajdująca się na mojej nawigacji?

Chce wiedzieć, czy to coś z moim MNav nie tak i żądać "naprawy" czy informacja, iż jest pełna podstawowa wersja mapy Europy - czy ta informacja jest po prostu fałszywa

Konkretnie chodzi o tę mapę. Nie mam jej i przy aktualizacji map nie mozna było jej wybrać.
Czy ona występuje u kogokolwiek?

bezpłatne.PNG
Plik ściągnięto 55 raz(y) 44,2 KB

_________________
Spritmonitor.de
 
buladag 


Marka: Dacia
Model: Lodgy SL Techroad
Silnik: 1.6
Wersja: Techroad 7 os.
Dołączył: 28 Maj 2019
Posty: 306
Skąd: -:-
Wysłany: 2019-07-29, 10:39   

Ja to mam, tzn wersję 8.1 po aktualizacji z miesiąc temu.
Ostatnio zmieniony przez buladag 2019-07-29, 11:07, w całości zmieniany 1 raz  
 
pikodat 


Marka: dacia
Model: sandero techroad
Silnik: TCe 0.9 LPG
Rocznik: 2019
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 20 Lut 2019
Posty: 606
Skąd: Lublin
Wysłany: 2019-07-29, 12:21   

buladag napisał/a:
Ja to mam, tzn wersję 8.1 po aktualizacji z miesiąc temu.


I możesz wyszukiwać/wstawiać jako docelowe miasta z powiedzmy, Rumunii czy Serbii czy Albanii?

Bo ja mam licencję (na pendrivie się pojawiała podczas jakiegoś etapu aktualizacji) ale mapy - nie ma

licencje.PNG
Plik ściągnięto 50 raz(y) 21,85 KB

_________________
Spritmonitor.de
Ostatnio zmieniony przez pikodat 2019-07-29, 12:25, w całości zmieniany 2 razy  
 
buladag 


Marka: Dacia
Model: Lodgy SL Techroad
Silnik: 1.6
Wersja: Techroad 7 os.
Dołączył: 28 Maj 2019
Posty: 306
Skąd: -:-
Wysłany: 2019-07-29, 12:30   

Sprawdzę wieczorem, co wpisać, np. Rumunia, Hiszpania i jakieś miejsce?
 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 1032
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-07-29, 12:30   

Macie licencje 2018 rok ! Patrzcie uważnie, wyświetli wam także na MN3. Data aktualizacji tutaj nie ma nic do tego. Na tych licencjach i starszych nawet , będzie działało, ale z dodatków będą nici.
Na ta chwilę jest jedyna najnowsza Europe_map_NQ_Track_2019_Q2.lyc wydana z mapami TR. Lada chwila puszczą wersję normalną.

Europe_map_NQ_Truck_2018_Q4.rar
Najnowsza licencja do TR
Pobierz Plik ściągnięto 31 raz(y) 1,63 KB

Ostatnio zmieniony przez paul7 2019-07-29, 12:43, w całości zmieniany 3 razy  
 
pikodat 


Marka: dacia
Model: sandero techroad
Silnik: TCe 0.9 LPG
Rocznik: 2019
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 20 Lut 2019
Posty: 606
Skąd: Lublin
Wysłany: 2019-07-29, 14:24   

buladag napisał/a:
Sprawdzę wieczorem, co wpisać, np. Rumunia, Hiszpania i jakieś miejsce?


Mi juz RUMUNIA nie pozwala wpisac. Nie ma takiego pastwa:([/code]
_________________
Spritmonitor.de
 
pikodat 


Marka: dacia
Model: sandero techroad
Silnik: TCe 0.9 LPG
Rocznik: 2019
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 20 Lut 2019
Posty: 606
Skąd: Lublin
Wysłany: 2019-07-29, 14:25   

paul7 napisał/a:
Macie licencje 2018 rok ! Patrzcie uważnie, wyświetli wam także na MN3. Data aktualizacji tutaj nie ma nic do tego. Na tych licencjach i starszych nawet , będzie działało, ale z dodatków będą nici.
Na ta chwilę jest jedyna najnowsza Europe_map_NQ_Track_2019_Q2.lyc wydana z mapami TR. Lada chwila puszczą wersję normalną.


No wlasnie. Wyglada jakby licencja byla - a mapy w nawigacji nie uswiadczysz. Na granicy wegiersko - rumunskiej mama sie konczy a za granica Wegier zielony obszar bez drog miast i czegokolwiek.
_________________
Spritmonitor.de
Ostatnio zmieniony przez pikodat 2019-07-29, 14:26, w całości zmieniany 1 raz  
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 35 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 1773
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-07-29, 14:39   

pikodat napisał/a:
Na granicy wegiersko - rumunskiej mama sie konczy a za granica Wegier zielony obszar bez drog miast i czegokolwiek.

Nigdy nie dawali w "standardzie" map całej Europy i nie przypuszczam, żeby obecnie z okazji wprowadzenia MN3 coś się zmieniło.
 
pikodat 


Marka: dacia
Model: sandero techroad
Silnik: TCe 0.9 LPG
Rocznik: 2019
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 20 Lut 2019
Posty: 606
Skąd: Lublin
Wysłany: 2019-07-29, 14:42   

Dymek napisał/a:
pikodat napisał/a:
Na granicy wegiersko - rumunskiej mama sie konczy a za granica Wegier zielony obszar bez drog miast i czegokolwiek.

Nigdy nie dawali w "standardzie" map całej Europy i nie przypuszczam, żeby obecnie z okazji wprowadzenia MN3 coś się zmieniło.


Podstawowa powinna byc. Mają wszak i podstawowe mapy i rozszerzone. Ja nie płaciłem za rozszerzoną a mam całkie przyzwoitą mapę PL CZ SK H Lt LV EST. Rozumiem, że to podstawowa (choć czym się rózni od rozszerzonej? Ilością POI?)
Ale to tylko 7 krajów.[/code]

dwie mapy.PNG
Plik ściągnięto 41 raz(y) 121,58 KB

bezpłatne.PNG
Plik ściągnięto 24 raz(y) 44,2 KB

_________________
Spritmonitor.de
Ostatnio zmieniony przez pikodat 2019-07-29, 14:47, w całości zmieniany 1 raz  
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 35 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 1773
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-07-29, 14:44   

Ale może z tej listy instaluje tylko nowsze wersje tylko tych map, które były wgrane przez fabrykę?
 
pikodat 


Marka: dacia
Model: sandero techroad
Silnik: TCe 0.9 LPG
Rocznik: 2019
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 20 Lut 2019
Posty: 606
Skąd: Lublin
Wysłany: 2019-07-29, 14:48   

Dymek napisał/a:
Ale może z tej listy instaluje tylko nowsze wersje tylko tych map, które były wgrane przez fabrykę?


No jednoznacznie jest napisane, że RAZ można podstawową mapę Europy pobrać. NIech będa tylko główne drogi - ale niech coś będzie.
A wygląda tak, że mam nie podstawową Europy ale mapę 7 krajów Europy centralno-wschodniej. I nie mam pojęcia czy podstawowa czy rozszerzona, ważne, że dobra:)

I nie jest to Europa Wschodnia, bo wg katalogu obejmuje onba od Rosji po Chorwację i Grecję. W przybliżeniu - byłe demoludy + Gracja to Wschodnia. A ja mam 7 państw.
Tak, jakby mi zamiast podstawowej Europy dali Europę Północno-Wschodnią bez Białorusi.
_________________
Spritmonitor.de
Ostatnio zmieniony przez pikodat 2019-07-29, 14:54, w całości zmieniany 3 razy  
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 35 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 1773
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-07-29, 14:57   

To masz chyba standardowy fabryczny zestaw map dla Dacii sprzedawanych w Polsce, jak wszystkie MNE. To tylko kilka krajów (w tym Islandia zupełnie "z czapy"). I nie porównuj z zestawami dostępnymi poprzez Naviextras, bo tam nie ma takiego zestawu map jaki daje fabryka- żaden nie pasuje 1:1.
Wszyscy taki zestaw 7 państw dostawali przez ostatnie lata i za free w okresie tych 90 dni nie dało się doinstalować żadnego kraju ponad te fabryczne.
Jak napisałem- o MN3 nie mam pewności, ale z tego wygląda, że jest po staremu.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2019-07-29, 15:03, w całości zmieniany 4 razy  
 
Robson68 


Marka: DACIA
Model: Duster 2
Silnik: 1,6 LPG
Rocznik: 2019
Wiek: 51
Dołączył: 15 Lut 2018
Posty: 160
Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2019-07-29, 15:22   

kol Dymek ma chyba rację , zestaw fabryczny map to jedno a drugie to co daję Navietras.
Wracając do licencji , rozumiem , że one się zapisują podczas wykonywania odcisku na usb?
Poniżej licencję z nowego captura ,wersja oprogramowania 1.0.13.2 i po zakupie z oficjalnej strony map Europy zachodniej , zainstalowało 2018 Q4 mimo , że są dostępne 2019 .

license.rar
Pobierz Plik ściągnięto 39 raz(y) 3,87 KB

 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 1032
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-07-29, 15:33   

Robson68 napisał/a:
Poniżej licencję z nowego captura ,wersja oprogramowania 1.0.13.2 i po zakupie z oficjalnej strony map Europy zachodniej , zainstalowało 2018 Q4 mimo , że są dostępne 2019 .

Czyli licencje z 2017 2018 . standard. Innych tam nie znajdziesz.
 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 1032
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-07-29, 15:41   

Jak chodzą mapy 2019Q2 , czy ktoś już testuje ?
 
Robson68 


Marka: DACIA
Model: Duster 2
Silnik: 1,6 LPG
Rocznik: 2019
Wiek: 51
Dołączył: 15 Lut 2018
Posty: 160
Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2019-07-29, 15:42   

naviextras działa jakby z opóźnieniem, zauważyłem , że nie aktualizowało np od razu wgranych fabrycznych map do nowej wersji np była dostępna już 2018 Q 4 i taką mapę instalowałem na Europę zachodnią , a posiadane mapy aktualizowało do 2018 Q2 .
Dopiero po upływie pewnego czasu , wgrywa nowe tzn 2018 Q 4.
Jak wiadomo , kiedyś te opóźnienia były dużo większe, więc zmiana na lepsze .
Zresztą naviextras traktuję markę DACIA , jak << zło konieczne >> ? np sprawdzałem przed chwilą na tym portalu mapy dla KIA
raz ,że są dostępne już 2019 Q2
a druga sprawa mapy dla marki KIA są trochę tańsze i np można kupić sobie tylko PL.
Duży może więcej , a może brak zaangażowania koncernu Renault / Dacia ?
Ostatnio zmieniony przez Robson68 2019-07-29, 16:16, w całości zmieniany 2 razy  
 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 1032
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-07-29, 16:16   

Ale Q2_2019 nie wrzucą. Chyba ,że na Sylwestra :roll:
Do tego czasu będą już uwolnienia.
 
Robson68 


Marka: DACIA
Model: Duster 2
Silnik: 1,6 LPG
Rocznik: 2019
Wiek: 51
Dołączył: 15 Lut 2018
Posty: 160
Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2019-07-29, 16:23   

Pół roku opóźnienia standard . Gdyby zrobili mapę tylko Pl i w rozsądnej cenie plus aktualizację jak w RLinku . Bardzo dużo ludzi jeździ tylko po Polsce a mało kto po Islandii ;)
 
Black Dusty 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6Sce4x4
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 3 razy
Wiek: 100
Dołączył: 28 Lis 2018
Posty: 274
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2019-07-29, 16:32   

Podstawowa to jest to co dostajesz z fabryki a nie o małej dokładności a rozszerzona to jest ta z dodatkowymi państwami jak ktoś potrzebuje a nie o zwiększonej dokładności.
 
Robson68 


Marka: DACIA
Model: Duster 2
Silnik: 1,6 LPG
Rocznik: 2019
Wiek: 51
Dołączył: 15 Lut 2018
Posty: 160
Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2019-07-29, 16:41   

mapa podstawowa fabryczna na Polskę to Polska , Słowacja , Czechy , Łotwa, Litwa, Estonia,Węgry no i Islandia
a rozszerzona z kolei nie zawiera np Francji , Hiszpanii czy też Albani, ale zawiera Gujanę Francuską
Ostatnio zmieniony przez Robson68 2019-07-29, 16:57, w całości zmieniany 1 raz  
 
d3mol3k 



Marka: dacia/dacia
Model: dokker/duster
Silnik: 1.5 dci 90/1.6 SCe
Rocznik: 2012/2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 9 razy
Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 1064
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2019-07-29, 21:10   

paul7 napisał/a:
Jak chodzą mapy 2019Q2 , czy ktoś już testuje ?


śmigają - u mnie w końcu po dwu latach poprawili kierunkowość jednej z ulic. W okolicy nie jest źle ale trasę muszę jakąś zaliczyć. Ostatnio pojechałem sobie na swojej androidowej gdzie zapomniałem odhaczyć - omijaj drogi gruntowe; wybór trasy - krótka i trafiłem takiego kwiatka:



Ale w MNEvo też ta droga w sumie jako normalna była zaznaczona ;)
_________________
Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne