Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

 Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Uruchomienie kamer w media nav android
Autor Wiadomość
Pedros 


Marka: Dacia
Model: Duster II 4X4
Silnik: 1,6 Sce
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Dołączył: 11 Lut 2019
Posty: 342
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2019-10-17, 20:41   Uruchomienie kamer w media nav android

Być może już było ale nie udało mi się znaleźć odpowiedzi. Udało mi się zdobyć najnowszę wersję odbiornika media nav z 2019 roku, a więc już z android auto i podmieniłem je w swoim aucie ( u mnie model z 2018 roku więc jeszcze bez android auto). Radio pochodzi z auta o takiej samej wersji silnikowej, również z napędem 4x4 i po podłączeniu działa wszystko za wyjątkiem podglądu z kamer które mam w swoim aucie. Domyślam się, że prawdopodobnie w odbiormiku który zakupiłem jest wyłączona ta funkcja. Pytanie więc brzmi: jak ją uruchomić?
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 64 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3784
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-10-17, 21:42   

Kodami :)
Masz kilka kamer czy jedną kamerę cofania?
Jeśli tylko jedna to kafelek RVC musi po poklikaniu wyświetlić poniżej rvc
Następnie zatwierdzasz klawiszem Hard Reset i już kamera będzie działać
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
Pedros 


Marka: Dacia
Model: Duster II 4X4
Silnik: 1,6 Sce
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Dołączył: 11 Lut 2019
Posty: 342
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2019-10-17, 21:45   

jas_pik napisał/a:
Kodami :)
Masz kilka kamer czy jedną kamerę cofania?
Jeśli tylko jedna to kafelek RVC musi po poklikaniu wyświetlić poniżej rvc
Następnie zatwierdzasz klawiszem Hard Reset i już kamera będzie działać

Mam cztery kamery - 360
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 64 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3784
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-10-17, 22:42   

To też to ustawienie RVC/rvc powinno być poprawne
Bo za wszystkie kamery odpowiada oddzielny BIC
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
Pedros 


Marka: Dacia
Model: Duster II 4X4
Silnik: 1,6 Sce
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Dołączył: 11 Lut 2019
Posty: 342
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2019-10-17, 22:55   

Ok. Rozumiem więc że sprawdzam wersję systemu, kodami wchodzę do ustawień jak na fotce niżej i klikając w odpowiedni kafelek zmieniam ustawienia po czym zatwierdzam klikając w kafelek ,,Hard Reset"?
A czy ma sens najpierw zaktualizowanie do najnowszej wersji media nav czyli 1.0.13.2 a później zmiana ustawień czy najpierw sprawdzenie wersji, później zmiana ustawień i na koniec aktualizacja?
I jeszcze jedno pytanie: w poprzedniej wersji urządzenia radio samo się wyłączało po zgaszeniu silnika i otwarciu drzwi a teraz tak nie jest. To też kwestia ustawień?

123.jpg
Plik ściągnięto 57 raz(y) 96 KB

Ostatnio zmieniony przez Pedros 2019-10-17, 22:55, w całości zmieniany 1 raz  
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 64 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3784
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-10-18, 00:21   

A po co chcesz podnosić wersje softu?
Za różne scenariusze włączania wyłączania odpowiada WAKE (na zdjęciu masz ustawione na OFF) a w poprzednim pewnie miałeś na ON ( zrobiłeś zdjęcia ustawień?)
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
Pedros 


Marka: Dacia
Model: Duster II 4X4
Silnik: 1,6 Sce
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Dołączył: 11 Lut 2019
Posty: 342
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2019-10-18, 00:34   

To nie jest fotka mojej media nav - to zdjęcie poglądowe z netu. Za swoje ustawienia wezmę się jutro ale dopytuję o szczegóły żeby nie popełnić błędu. Czy nowsza wersja softu nie będzie miała więcej możliwości/nie będzie lepsza?
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 64 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3784
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-10-18, 00:57   

Na razie oprócz numerków nie widać innych różnic w sofcie .
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
Pedros 


Marka: Dacia
Model: Duster II 4X4
Silnik: 1,6 Sce
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Dołączył: 11 Lut 2019
Posty: 342
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2019-10-18, 10:35   

No i ugrzęzłem :(
Okazuje się, że pomimo iż na obudowie radia jest opis że to wersja 1.0.13.1 , to zostało ono już zaktualizowane do wersji 1.0.13.2.368_r49. Kody PW1 i PW2 owszem - działają, tylko że po wejściu w menu nie podświetla się kafelek MICOM TEST i nie mogę wejść dalej. Jakieś pomysły?
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 52 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 2112
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-10-18, 11:09   

Pedros napisał/a:
...po wejściu w menu nie podświetla się kafelek MICOM TEST i nie mogę wejść dalej. Jakieś pomysły?

Może wchodzisz bez włożonego pendrive z plikiem startowym?
 
Pedros 


Marka: Dacia
Model: Duster II 4X4
Silnik: 1,6 Sce
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Dołączył: 11 Lut 2019
Posty: 342
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2019-10-18, 11:58   

Dymek napisał/a:
Pedros napisał/a:
...po wejściu w menu nie podświetla się kafelek MICOM TEST i nie mogę wejść dalej. Jakieś pomysły?

Może wchodzisz bez włożonego pendrive z plikiem startowym?

Prawie trafione - pendrive był tylko nie ten co trzeba - mam dwa jednakowe a plik jest tylko na jednym z nich. Temat już ogarnięty. Przy czterech kamerach klawisz RVC należy ustawić w pozycji mvc.
 
Pedros 


Marka: Dacia
Model: Duster II 4X4
Silnik: 1,6 Sce
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Dołączył: 11 Lut 2019
Posty: 342
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2019-10-18, 21:05   

Jednak jeszcze czegoś nie ma: brak szablonu (ramki) czujników parkowania. Kolejne więc pytanie: włącza się je przyciskiem SND, HMI czy jeszcze czymś innym?
 
Belphegor 



Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 KM EDC
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 24 razy
Wiek: 39
Dołączył: 27 Cze 2018
Posty: 1553
Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2019-10-18, 21:16   

Na ekranie kamer powinieneś mieć taki symbol zębatki. To są ustawienia i tam wchodzisz w opcję włączenia/wyłączenia tych linii na ekranie. Chyba, że o co innego Ci chodzi.
_________________
EDC - Ekonomiczny Duster Codziennie. 8-)
Psycho the rapist

 
Pedros 


Marka: Dacia
Model: Duster II 4X4
Silnik: 1,6 Sce
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Dołączył: 11 Lut 2019
Posty: 342
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2019-10-18, 21:24   

Belphegor napisał/a:
Na ekranie kamer powinieneś mieć taki symbol zębatki. To są ustawienia i tam wchodzisz w opcję włączenia/wyłączenia tych linii na ekranie. Chyba, że o co innego Ci chodzi.

No niestety właśnie pomimo włączenia w ustawieniach użytkownika szablonów brak
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 64 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3784
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-10-18, 21:30   

Pedros napisał/a:
Jednak jeszcze czegoś nie ma: brak szablonu (ramki) czujników parkowania.

Wizualizacja czujników parkowania czy linie wspomagające dla kamery?
Wizualizacja czujników wymaga PDC z podłączeniem do CAN.
Miałeś ta wizualizację w MN2 ?
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
Pedros 


Marka: Dacia
Model: Duster II 4X4
Silnik: 1,6 Sce
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Dołączył: 11 Lut 2019
Posty: 342
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2019-10-18, 21:54   

jas_pik napisał/a:
Pedros napisał/a:
Jednak jeszcze czegoś nie ma: brak szablonu (ramki) czujników parkowania.

Wizualizacja czujników parkowania czy linie wspomagające dla kamery?
Wizualizacja czujników wymaga PDC z podłączeniem do CAN.
Miałeś ta wizualizację w MN2 ?

chodzi o linie wspomagające - strefa zielona, żółta, czerwona.
 
Pedros 


Marka: Dacia
Model: Duster II 4X4
Silnik: 1,6 Sce
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Dołączył: 11 Lut 2019
Posty: 342
Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2019-10-20, 18:35   

Temat ogarnięty - wszystko działa jak powinno :-) Za ustawienie linii pomocniczych opowiada kafelek czwarty od góry z lewej strony, na fotce powyżej opisany jako X52_PH2_5. Trzeba ustawić HJD_MCV.
Ostatnio zmieniony przez Pedros 2019-10-20, 18:36, w całości zmieniany 1 raz  
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne