Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

 Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: laisar
2015-11-18, 02:27
Alternatywa dla fabrycznego radia 2DIN
Autor Wiadomość
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 1065
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-01-10, 13:37   

Któraś z wersji radia bodajże H53 ma ADAS. Ktoś próbował?
 
gggg 


Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 0,9
Rocznik: 2017
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 24 Lip 2018
Posty: 348
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2020-01-10, 14:16   

Ale wtedy musisz chyba mieć z przodu kamerkę.
 
darek.s 


Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: D4F 1,2 75KM zagazowany u dealera
Rocznik: 2017
Wersja: Open
Dołączył: 25 Gru 2017
Posty: 134
Skąd: Kraków
Wysłany: 2020-01-10, 14:23   

Zapytałem chińczyka , która wersje oprogramowania wgrywać do radia i odpowiedzieli, że jesli będe to w przyszłości robił to żebym napisał to mi podeślą...
 
Mamert 


Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 SCe 110 LPG
Rocznik: 2018
Wersja: Laureate Plus 7 os.
Pomógł: 8 razy
Wiek: 47
Dołączył: 31 Mar 2008
Posty: 1103
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2020-01-10, 18:48   

ADAS, hmm... pojeździłem z pół dnia z odpalonymi kamerami Viofo (przód, tył), oczywiście bez wykrywania niebezpieczeństw... i... myślę że na tym sprzęcie i w tym miejscu gdzie on się znajduje w Dacii to chyba nie ma najmniejszego sensu. To chyba będzie wtedy system A Cholera Wjechałem Mu W Dupę zamiast ADAS. Można by spróbować bo koszty żadne bo najtańsza kamerka do tego systemu na aliexpress to wydatek 10-15 zł. Chyba lepszym pomysłem jest montaż radarowego systemu martwego pola za ok 300 z aliexpress.
 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 1065
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-01-10, 20:58   

Za dwa lata Eurokołchoz nakazał; wszystkie nowe samochody mają mieć taką elektroniczną "panią BUKET "/ z filmu Co ludzie powiedzą/ ostrzegającą przed pieszymi i wszystkim co łazi lub wleźć może pod samochód. :lol:
 
Mamert 


Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 SCe 110 LPG
Rocznik: 2018
Wersja: Laureate Plus 7 os.
Pomógł: 8 razy
Wiek: 47
Dołączył: 31 Mar 2008
Posty: 1103
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2020-01-10, 23:27   

paul7 napisał/a:
wszystkie nowe samochody mają mieć taką elektroniczną "panią BUKET "

Tiaaa… i wszyscy będą ją wyłączać jak system Start/Stop...
 
darek.s 


Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: D4F 1,2 75KM zagazowany u dealera
Rocznik: 2017
Wersja: Open
Dołączył: 25 Gru 2017
Posty: 134
Skąd: Kraków
Wysłany: 2020-01-11, 00:50   

Obejrzałem kilka filmików z Isudarem ale w Skodzie. No cóż autko bardziej wypaśne radio jest połączone z Canem. Mozna sobie np stacje wyświetlić na centralnym wyświetlaczu za kierownicą. no cóz u nas takich bajerów nie ma. Ale gościu miał aplikacje pokazującą sygnał z satelit GPS. I to wprost na pulpicie. nie zakopywałem sie za bardzo w opcje ale u mnie tego nie znalazłem. A to fajny gadzet.
 
darek.s 


Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: D4F 1,2 75KM zagazowany u dealera
Rocznik: 2017
Wersja: Open
Dołączył: 25 Gru 2017
Posty: 134
Skąd: Kraków
Wysłany: 2020-01-13, 20:08   

Ja mam PX5

Forum.jpg
Plik ściągnięto 12 raz(y) 39,08 KB

 
darek.s 


Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: D4F 1,2 75KM zagazowany u dealera
Rocznik: 2017
Wersja: Open
Dołączył: 25 Gru 2017
Posty: 134
Skąd: Kraków
Wysłany: 2020-01-14, 15:49   

Mamert napisał/a:
Oto kilka zdjęć prezentującyh możliwości tego sprzętu

Widzę, że twoje radio pokazuje temperaturę. Odczyt jest z czujnika samochodu czy z internetu?.
I jeśli można to o wskazówkę/linki jak sobie takie modyfikacje wykonać.
 
Mamert 


Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 SCe 110 LPG
Rocznik: 2018
Wersja: Laureate Plus 7 os.
Pomógł: 8 razy
Wiek: 47
Dołączył: 31 Mar 2008
Posty: 1103
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2020-01-14, 22:35   

Ta na ekranie startowym to z pogoda z netu, a ta na Torque z auta.
Rozumiem, że chodzi Ci o ten ekran startowy. Jest dostępny normalnie ze sklepu Play, ja mam płatny, ale jest darmowa próbna wersja.
Link https://play.google.com/store/apps/details?id=altergames.carlauncher&hl=pl .
Launcher trzeba zainstalować i zmienić w ustawieniach ekran startowy, po czym chyba trzeba było wcisnąć reset, żeby radio się na nowo odpaliło. Przy tej operacji znowu tracimy stacje, ale jak już zauważyłeś szybko się je programuje.
Z tego co widzę, to masz najnowszą kompilację systemu, na stronie z aktualizacjami są starsze.
 
darek.s 


Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: D4F 1,2 75KM zagazowany u dealera
Rocznik: 2017
Wersja: Open
Dołączył: 25 Gru 2017
Posty: 134
Skąd: Kraków
Wysłany: 2020-01-14, 22:49   

Mamert napisał/a:
a ta na Torque z auta.

czyli jednak radio czyta temperaturę z auta...
 
Mamert 


Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 SCe 110 LPG
Rocznik: 2018
Wersja: Laureate Plus 7 os.
Pomógł: 8 razy
Wiek: 47
Dołączył: 31 Mar 2008
Posty: 1103
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2020-01-15, 00:05   

Wiele temperatur, jak spojrzysz na Torque, to jest tam u mnie temp. zewnętrzna, dolotu, oleju i płynu chłodzącego, oprócz tego jest tam jeszcze napięcie z kompa auta, prędkość GPS, otwarcie przepustnicy i procentowe naciśnięcie pedału gazu.
Pewnie zastanawiacie się po co mi te dwie ostatnie rzeczy... otóż tłumaczę... Jeżdżę z włączonym trybem eko, tryb eko można chwilowo zdeaktywować, najbardziej jest to przydatne przy jeździe z tempomatem na autostradzie szczególnie na długich wzniesieniach. W trybie eko i z tempomatem na wzniesieniu auto nie szczególnie przejmuje się prędkością. Na takich wzniesieniach najczęściej wyprzedza się ciężarówki. Na początku myślałem, że jest to jakiś defekt auta, ale nie, tak działa eko w tym aucie. Z tymi wskazaniami nauczyłem się czegoś nowego. Otóż mamy ustawioną prędkość 140 km/h, w połowie wzniesienia np koło Grudziądza spada nam prędkość do 120 km/h, a przepustnica prawie nie reaguje. Wciskając gaz do co najmniej 80% i go puszczając, tryb eko zostaje zastąpiony trybem bezwzględnego utrzymania prędkości, widać to po wskazaniu otwarcia przepustnicy. Gdy ponownie prędkość osiągnie 140 km/h włącza się z powrotem tryb eko.
Ostatnio zmieniony przez Mamert 2020-01-15, 00:06, w całości zmieniany 1 raz  
 
darek.s 


Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: D4F 1,2 75KM zagazowany u dealera
Rocznik: 2017
Wersja: Open
Dołączył: 25 Gru 2017
Posty: 134
Skąd: Kraków
Wysłany: 2020-01-15, 15:11   

Mamert napisał/a:
Wiele temperatur, jak spojrzysz na Torque, to jest tam u mnie temp. zewnętrzna, dolotu, oleju i płynu chłodzącego, oprócz tego jest tam jeszcze napięcie z kompa auta, prędkość GPS, otwarcie przepustnicy i procentowe naciśnięcie pedału gazu.

U mnie po właczeniu wiekszej iloci wskazań temperaturę płynu chłodzącego owszem pokazuje, otwarcie przepustnicy (throttle) także, ale az tylu parametrów sie nie dopatrzyłem. mam za to ze dwa nieaktywne. Ale az tak to po tej aplikacji nie grzebałem. Na wieczór zapodam fotki jak to wyglada u mnie. Interesujace jest dla mnie napiecie akumulatora. Juz raz jeden na gwarancji zmieniałem. Chyba na stronie Isudara widziałem zdjęcie radia z podanym napięciem akumulatora wprost na pulpicie głównym.
Co jak co ale ten parametr to mogłoby zmierzyć samo radio bez podpinania akumulatora o ile procesor w nim to napięcie jest w stanie zmierzyć.
 
babol 


Marka: Dacia
Model: Logan II
Silnik: 1.2
Rocznik: 2013
Wiek: 32
Dołączył: 25 Paź 2019
Posty: 30
Skąd: Poznań
Wysłany: 2020-06-07, 17:35   

Jak tam Panowie po czasie się sprawują wasz radia? Jakie wnioski po dłuższym czasie użytkowania? Ktoś z forum jeszcze skusił się na ISUDARa?
 
Killer King 


Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1.2
Rocznik: 2017
Wersja: Laureate
Dołączył: 07 Kwi 2019
Posty: 71
Skąd: Bielsko Biała
Wysłany: 2020-06-09, 19:56   

Ktoś będzie zamawiał, jakiś link, cena ISUDARa ?
Ktoś ma na sprzedaż ?
 
Mamert 


Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 SCe 110 LPG
Rocznik: 2018
Wersja: Laureate Plus 7 os.
Pomógł: 8 razy
Wiek: 47
Dołączył: 31 Mar 2008
Posty: 1103
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2020-06-22, 18:29   

babol napisał/a:
Jakie wnioski po dłuższym czasie użytkowania?
Ja jestem zadowolony, radyjko gra, navi działa, wyświetlacz działa, kamera cofania też, żadnych zawiech. W międzyczasie wyrzuciłem 3-letni telewizor Panasonica do śmietnika.
Killer King napisał/a:
Ktoś będzie zamawiał, jakiś link, cena ISUDARa ?
Aliexpress ok 1000 zł
Ostatnio zmieniony przez Mamert 2020-06-22, 18:31, w całości zmieniany 1 raz  
 
Michal278 
Zielony listek


Marka: Opel
Model: Vivaro
Silnik: 2.0
Rocznik: 2009
Wersja: [Inna]
Wiek: 42
Dołączył: 03 Kwi 2020
Posty: 7
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-08-01, 08:27   

A ja myślę nad takim cudem https://youtu.be/Tt39nBQ3MVk
Ostatnio zmieniony przez Michal278 2020-08-01, 08:29, w całości zmieniany 2 razy  
 
gggg 


Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 0,9
Rocznik: 2017
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 24 Lip 2018
Posty: 348
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2020-08-01, 16:54   

Widziałeś film? Od ekranu wszystko się odbija zostają palce na nim. Sam prezentujący film o tym mówi. W trakcie dnia a tym bardziej słonecznego dnia na ekranie będziesz widział wnętrze auta a nie to co ono wyświetla. :-)
 
Michal278 
Zielony listek


Marka: Opel
Model: Vivaro
Silnik: 2.0
Rocznik: 2009
Wersja: [Inna]
Wiek: 42
Dołączył: 03 Kwi 2020
Posty: 7
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-08-01, 23:14   

Jest nowsza wersja z amoled :)
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne