Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

 Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: laisar
2020-09-15, 22:33
Logan/sandero III (MY2021) - oficjalne informacje
Autor Wiadomość
maciek 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: TCE 100 LPG
Rocznik: 2020
Wersja: Prestige
Pomógł: 24 razy
Dołączył: 11 Paź 2009
Posty: 3530
Skąd: Lublin
Wysłany: 2020-09-29, 20:15   

komputer będzie nabejrowany, nawet komputer będzie pokazywał ilość paliwa LPG
https://en.media.groupe.renault.com/photos/2020-nouvelle-dacia-sandero-42d1-989c5.html?lang=en

https://en.media.groupe.renault.com/photos/2020-nouvelle-dacia-sandero-23be-989c5.html?lang=en

https://en.media.groupe.renault.com/photos/2020-nouvelle-dacia-sandero-71c0-989c5.html?lang=en
_________________
Jestem handlowcem w salonie Carrara w Lublinie. Szukasz oferty na Nową Dacie? Pisz PW lub na e-mail

 
mekintosz 



Marka: DACIA
Model: SANDERO
Silnik: 1.5 dCi
Rocznik: 2009
Wersja: Laureate
Pomógł: 35 razy
Dołączył: 22 Maj 2009
Posty: 4265
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-09-29, 22:38   

Fajnie by wróciło chwilowe spalanie LPG/PB. Mam nadzieję, że ten wyświetlacz LPG to nie będą tylko 4 cegiełki, zamiast 4 ledów ;-)

Ciekawe, czy będzie podświetlenie wszystkich przycisków w samochodzie, szczególnie na drzwiach ?
Ostatnio zmieniony przez mekintosz 2020-09-29, 22:40, w całości zmieniany 1 raz  
 
laisar 
Moderator



Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2007
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 394 razy
Dołączył: 16 Wrz 2007
Posty: 17669
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-09-29, 22:58   

mekintosz napisał/a:
wyświetlacz LPG to nie będą tylko 4 cegiełki

Nie, 8 - przecież widać na fotce.
 
GRL 


Marka: Dacia => VW
Model: Duster II => Golf
Silnik: 1.6sce => 1.0tsi 115
Rocznik: 2018 => 2019
Wersja: Comfort
Pomógł: 20 razy
Dołączył: 20 Lip 2016
Posty: 1207
Skąd: ZS
Wysłany: 2020-09-30, 00:14   

Jeżeli w tańszych wersjach bez smarkfona nie będzie można wygodnie pogrzebać w radio to dla mnie jest to dealbreaker... :roll:
Jeszcze przełknę jak się będzie wszystko wyświetlało pomiędzy zegarami.
Ale jakbym miał ferefe-efem szukać na czuja pilotem pod kierownicą to bym się wściekł...
 
laisar 
Moderator



Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2007
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 394 razy
Dołączył: 16 Wrz 2007
Posty: 17669
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-09-30, 01:27   

GRL napisał/a:
się będzie wszystko wyświetlało pomiędzy zegarami

Tak ma być.
 
mekintosz 



Marka: DACIA
Model: SANDERO
Silnik: 1.5 dCi
Rocznik: 2009
Wersja: Laureate
Pomógł: 35 razy
Dołączył: 22 Maj 2009
Posty: 4265
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-09-30, 10:47   

laisar napisał/a:
mekintosz napisał/a:
wyświetlacz LPG to nie będą tylko 4 cegiełki

Nie, 8 - przecież widać na fotce.


W 1.5 dci mam wyświetlanie temperatury 8 kresek, jednak zapalają się parami, stąd zanim nie będzie filmów z jazd, to jestem ostrożnym optymista co do takiego 8 kreskowego wyskalowania.

Kolejny minus sandero klasycznego, ze zdjęli 1 cm z prześwitu. Jedynie stepway dla mnie ma sens ;-)

Natomiast fajny patent z belko-relingami w stepway.
 
Black Dusty 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6Sce4x4
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 8 razy
Dołączył: 28 Lis 2018
Posty: 675
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2020-09-30, 13:18   

mekintosz napisał/a:
Natomiast fajny patent z belko-relingami w stepway.

No całkiem jak w nowym Outbacku - Dacia prawie jak Subaru.
 
laisar 
Moderator



Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2007
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 394 razy
Dołączył: 16 Wrz 2007
Posty: 17669
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-09-30, 13:23   

Przecież te belki to stary wynalazek, były już w kangoo II po jakimś lifcie.
 
mekintosz 



Marka: DACIA
Model: SANDERO
Silnik: 1.5 dCi
Rocznik: 2009
Wersja: Laureate
Pomógł: 35 razy
Dołączył: 22 Maj 2009
Posty: 4265
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-09-30, 14:33   

W sandero wszystko co jest sprawdzone praktyczne, zapożyczone z innych renówek jest nowe i fajne ;-)

Dobrze rozumiem, ze 100 konny silnik tce 100 z LPG nie posiada FAPu, zaś najsłabszy 65 KM SCE oraz 90 konny TCE 90 ze skrzynia CVT ma go posiadają ?
 
DrOzda 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 74 razy
Dołączył: 12 Maj 2010
Posty: 3446
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-09-30, 14:43   

A po co miałby być FAP w silnikach z wtryskiem pośrednim ?
90 konny Tce od 100 konnego różni się wyłącznie oprogramowaniem.
 
telecaster1951 


Marka: Dacia
Model: Logan
Silnik: 1.0 Sce
Rocznik: 2019
Wersja: Laureate
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 26 Lut 2019
Posty: 633
Skąd: Łódź
Wysłany: 2020-09-30, 16:25   

mekintosz napisał/a:
zaś najsłabszy 65 KM SCE
Właśnie dlatego nie ma już 75 koni. :-P
 
Obywatel MK 



Marka: Dacia
Model: Duster II Blanc Glacier
Silnik: 1.6 SCe
Rocznik: 2019
Wersja: Prestige
Pomógł: 7 razy
Dołączył: 10 Gru 2018
Posty: 738
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2020-09-30, 16:38   

Ciekawe czy zrobili sterowanie szybami w wersji z hands free przy włączonym zapłonie, bo w DDII to jest mega wkurzające, że żeby domknąć szyby trzeba odpalić silnik.
_________________
Browar domowy Mariampol
Ostatnio zmieniony przez Obywatel MK 2020-09-30, 16:39, w całości zmieniany 1 raz  
 
Oskar Deweloper 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1.4 MPi
Wersja: Ambiance
Dołączył: 30 Wrz 2020
Posty: 5
Skąd: Szczecin
Wysłany: 2020-09-30, 17:43   

Obywatel MK napisał/a:
Ciekawe czy zrobili sterowanie szybami w wersji z hands free przy włączonym zapłonie, bo w DDII to jest mega wkurzające, że żeby domknąć szyby trzeba odpalić silnik.

To rzeczywiście nieporozumienie, czy ktoś miał styczność z hands free w Renault i działa to tam tak samo?
Ostatnio zmieniony przez Oskar Deweloper 2020-09-30, 17:47, w całości zmieniany 1 raz  
 
straszna_maruda 


Marka: Renault
Model: Megane 2 ph2
Silnik: 1.6
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 19 Wrz 2007
Posty: 251
Skąd: ETM
Wysłany: 2020-09-30, 18:18   

Wystarczy włączyć zapłon by sterowanie szybami działało.

Chyba, że chodzi o domykanie szyb przy zdalnym/samozamykaniu to ja nie wiem bo albo nie mam tej funkcji albo nie wiem że mam :mrgreen: .
 
Michał B24 


Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 90tce
Rocznik: 2021
Wersja: Comfort
Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Mar 2017
Posty: 847
Skąd: Chwaszczyno
Wysłany: 2020-09-30, 18:46   

Dymek napisał/a:
Michał B24 napisał/a:
Ale bardzo ładne auto. Ten system z telefonem, jestem ciekaw, czy w ogóle ma radio, czy już tylko z telefonu?

Wbudowane, tyle że bez wyświetlacza i przycisków, inaczej jak byś napędził głośniki? Proste rozwinięcie systemu R&Go, który przecież od dawna działa również w Daciach w standardowych radiach bez nawigacji zgodnych z R&Go- tych najnowszych z możliwością mocowania uchwytu na smartfona.
Oprócz obsługi radia i multimediów jest tam wszystko, łącznie z podglądem parametrów komputera pokładowego a nawet więcej, trybem Eco itp. Nie znasz a chcesz się zapoznać- zainstaluj sobie apkę R&Go
W opisie Logana na francuskie.pl jest wymieniona również opcja MediaNav i wydaje się, że konstrukcja tej "wnęki" na desce jak najbardziej to umożliwia. Prezentowany "tablet" na szczęście nie okazał się płaskim tabletem, lecz tylko czołem pudełka osadzonego na desce. Wymiana pudełka i faktycznie wejdzie tam MediaNav.

kakus napisał/a:
A ta (chyba) tkanina na desce rozdzielczej to będzie super do odkurzania

Na bank to tworzywo nie materiał.


Od kiedy ten system działa, znaczy, czy moja MY2017, ale rocznik 2016 raczej tego nie ma?
 
Black Dusty 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6Sce4x4
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 8 razy
Dołączył: 28 Lis 2018
Posty: 675
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2020-09-30, 18:51   

Coś o działaniu radia i telefonu
https://www.youtube.com/watch?v=pv2eVwMUptI
 
laisar 
Moderator



Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2007
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 394 razy
Dołączył: 16 Wrz 2007
Posty: 17669
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-09-30, 21:52   

Oskar Deweloper napisał/a:
czy ktoś miał styczność z hands free w Renault i działa to tam tak samo?

http://www.daciaklub.pl/forum/search.php + szyby duster = http://www.daciaklub.pl/f...pic.php?t=17758
 
Killer King 



Marka: Fiat
Model: TIPO SW
Silnik: 1.4
Rocznik: 2020
Wersja: Laureate
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 07 Kwi 2019
Posty: 297
Skąd: Bielsko Biała
Wysłany: 2020-09-30, 22:16   

Teraz widzę, że wersja bez tabletu jest beznadziejna.
Pasażer obok nie ma możliwości jakiejkolwiek zmiany parametrów radia - stacje/głośność/radio/USB
Najbardziej cenię możliwość uruchomienia radia bez kluczyka - zostaje ktoś w samochodzie pod sklepem no i nie umiera z nudów.
Kolejna opcja przy konfiguracji odznaczona - tablet obowiązkowy...
 
Dracid 


Marka: ex-Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 SCe Laureate 7 os.
Rocznik: 2017
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 17 Maj 2017
Posty: 329
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2020-10-01, 10:07   

straszna_maruda napisał/a:
Wystarczy włączyć zapłon by sterowanie szybami działało.


Właśnie w DD2 z "hands free" nie wystarczy.
 
kakus 


Marka: dacia
Model: Stepway II
Silnik: Tce 90
Wersja: Laureate
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 06 Wrz 2009
Posty: 430
Skąd: Wieliczka
Wysłany: 2020-10-01, 10:08   

Na filmikach widać że deska rozdzielcza będzie w różnych konfiguracjach materiałowych. Widać było że jest wersja z miękką tkaniną oraz z plastikiem w różnych fakturach .
Ostatnio zmieniony przez kakus 2020-10-01, 10:57, w całości zmieniany 1 raz  
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 82 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 3073
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-10-01, 12:16   

Michał B24 napisał/a:
Od kiedy ten system działa, znaczy, czy moja MY2017, ale rocznik 2016 raczej tego nie ma?

Aplikacja R&Go działa na radiach dedykowanych do R&Go, w Daciach to jest to radio bez CD, do którego można wetknąć akcesoryjny uchwyt smartfona. Czyli takie:

W 2017 jeszcze tych radioodbiorników nie montowali.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2020-10-01, 12:17, w całości zmieniany 1 raz  
 
Michał B24 


Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 90tce
Rocznik: 2021
Wersja: Comfort
Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Mar 2017
Posty: 847
Skąd: Chwaszczyno
Wysłany: 2020-10-01, 14:51   

Takiego nie mam niestety.
 
miela 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.6 SCe
Rocznik: 2019
Wersja: Comfort
Dołączył: 05 Lis 2018
Posty: 237
Skąd: DKL
Wysłany: 2020-10-01, 20:34   

Dymek, mam radio R&Go i ten uchwyt, apka na telefon nie działa. Widzę dużo opinii w Google Play, że apka w dusterze nie działa :/
_________________
Duster 1.6 SCe 4x4
 
laisar 
Moderator



Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2007
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 394 razy
Dołączył: 16 Wrz 2007
Posty: 17669
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-10-02, 01:15   

https://lenouvelautomobiliste.fr/actualites/decouverte-statique-dacia-sandero-et-sandero-stepway-2020-217965/

- sporo szczegółowych zdjęć i informacji (także w 3 wywiadach na końcu).
 
kakus 


Marka: dacia
Model: Stepway II
Silnik: Tce 90
Wersja: Laureate
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 06 Wrz 2009
Posty: 430
Skąd: Wieliczka
Wysłany: 2020-10-02, 04:18   

Siłownik pod maską widać też zniknął :cry: ..... a to taka fajna rzecz była
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne