Czyli czekamy az silnik padnie czy mozemy to jakos zbadać? Chodzi mi skąd będe wiedział że nalezy już to zrobić? Sorki ale nie znam sie zbytnio na mechanice
Ogólnie jest taka tendencja, że nie uwzględnia się kontroli luzu zaworowych we współczesnych samochodach osobowych. I ogólnie nie stosuje się żadnych hydraulicznych kompensatorów.
Na pocieszenie mogę napisać że w moim Fiacie panda zaworów nie musiałem regulować przez 190 tys. kilometrów. Dopiero przy wymianie uszczelki pod głowicą i oddaniu głowicy do regeneracji musiałem dobrać nowe podkładki.
Ok, odebrałem Tostera jakiś tydzień temu. Fabrycznie, od nowości, działają wskazania LPG na komputerze pokładowym. Zasięg na LPG, spalanie, na komputerze z prawej strony napis „LPG”, po przełączeniu auta na gaz. Zbiornik 42 litry, przy zatankowaniu 80% wychodzi około 32 litrów. Średnie spalanie na poziomie 8,5 - 9l LPG na setkę. Gazu wystarcza na jakieś 300 - 320km, więc realne spalanie wynosi bliżej 10l/100km. Silnik klekocze jak diesel, ale liczę na to, że po dotarciu się uspokoi
A możesz powiedzieć jak sprawa z zasięgiem LPG ? Pokazuje w miarę realne dane czy bzdury ? Druga sprawa czy średnie spalanie PB lub LPG rośnie jak np. staniesz na skrzyżowaniu i czekasz dłuższą chwilę ? (ofc przy wyłączonym Start-Stop)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum