Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

 Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Zmiana radia na MediaNav
Autor Wiadomość
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 71 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 2707
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2021-11-21, 21:28   

Nie kupować nowego, dziewiczego MN, tylko takie, które było już w samochodzie, nie ważne Dacia czy Renault. Można takie kupić prawie nowe z demontażu. I takie działa bez problemu.
 
zyzdrian 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Sandero Stepway
Silnik: 0.9
Dołączył: 21 Lis 2021
Posty: 2
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2021-11-25, 19:55   

Dziękuję wszystkim za pomoc :)
Kupiłem używane MN3, wymontowałem stare, podpiąłem nowe i po włączeniu radio nie prosiło o kod lecz było na pulpicie. Niestety ciągle słychać regularne pikanie gdy MN3 jest włączone. Zmieniłem język na polski, podpiąłem telefon - AA działa. Radio wyszukało stacje, lecz ich nie odtwarza.

Na moje oko wygląda to tak jakby radio było zablokowane. Niestety nie wiem gdzie wprowadzić kod. Miał ktoś podobną sytuację?
 
jas_pik 



Marka: Smart
Model: 451.390
Silnik: EV
Rocznik: 2013
Wersja: [Inna]
Pomógł: 68 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3917
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2021-11-25, 20:14   

Zalecałbym zwrot do sprzedającego.
MN3 nie zostało poprawnie aktywowane .
Jest aktywowane bez wprowadzenia pełnej konfiguracji na tzw kodzie testowym 1111.
Dlatego będzie sygnalizować to dźwiękowo.
Samemu nic nie zrobisz
_________________
http://bit.ly/3n82hb8
 
agrzela10 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: 1,6sce
Rocznik: 2019
Wersja: Laureate
Wiek: 42
Dołączył: 31 Paź 2021
Posty: 1
Skąd: Ksawerow
Wysłany: 2021-11-28, 18:31   

Cytat:
Witam
Kupiłem dacię Dokker 2019r. chciałbym zamienić radio na medianav, szukam osoby która podejmie się tematu. Ja nie mam o tym zielonego pojęcia. Możecie kogoś zaproponować polecić ???
_________________
Pozdrawiam
 
jas_pik 



Marka: Smart
Model: 451.390
Silnik: EV
Rocznik: 2013
Wersja: [Inna]
Pomógł: 68 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3917
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2021-11-28, 21:55   

Jeśli potrafisz samodzielnie zdjąć panel ( maskownicę ) i odkręcić 4 wkręty torx T15 lub T20 i wyciągnąć radio , odpiąć wtyczki ( antenową + 12 pinową + 8 pinową+ 12 pinową) a nastepne wziąć Mn i podpiąć te wspominane wtyczki + dodatkową wtyczkę anteny GPS ) i zamontować w odwrotnym porządku to już masz zmieniony sprzęt.
następnie wystarczy wstukać kod antykradzieżowy i już wszystko działa.
Oczywiście mogę Ci to zrobić jak opisałem żadne filozofia :)
_________________
http://bit.ly/3n82hb8
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne