Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

 Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
MediaNav 4 w nowych modelach Dacia 2021
Autor Wiadomość
uno0 



Marka: Dacia
Model: Sandero Stepway 2021
Silnik: 999 TCE X-Tronic
Rocznik: 2021
Wersja: Comfort
Dołączył: 30 Maj 2021
Posty: 247
Skąd: Pyrlandia
Wysłany: 2021-11-07, 08:01   

WS_SND: Welcome Screen Sound ten tamat już ogarnięty ...autko ładnie wita mnie na powitanie.

WS: Welcome Screen....czy tym się zmienia najprościej mówiąc tapetę, kolor? W ogóle można wgrać inne zdjęcie jak tło pulpitu?
 
sobol1976 



Marka: Dacia
Model: Sandero III Stepway
Silnik: TCe100 LPG
Rocznik: 2021
Wersja: Comfort
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 04 Cze 2013
Posty: 644
Skąd: Poznań
Wysłany: 2021-12-20, 08:55   

Dla chętnych, którzy chcieliby sobie wymienić skórkę i ekran główny w MN4, potwierdzam, że sposób podany na stronie lisandru.eu działa.

Wystarczy w MICOM managerze zmienić pozycję COL z Dacia na Renault. Ekran główny i ikony lepiej wyglądają wg mnie, jedynie ten wiodący purpurowy kolor przycisków może się nie podobać.
 
Lelupi 


Marka: Dacia
Model: Duster FL/ Ph.2
Silnik: 1,0/1.0
Rocznik: 2020/2021
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 31 Paź 2021
Posty: 30
Skąd: Poznań
Wysłany: 2021-12-20, 20:29   

uno0 napisał/a:
WS_SND: Welcome Screen Sound ten tamat już ogarnięty ...autko ładnie wita mnie na powitanie.

W Dusterze lift phase 2 też działa ta opcja, z tym że bardzo głośno jak syrena na Tytanicu.
Jest gdzieś opcja ściszenia dźwięku powitalnego?
 
uno0 



Marka: Dacia
Model: Sandero Stepway 2021
Silnik: 999 TCE X-Tronic
Rocznik: 2021
Wersja: Comfort
Dołączył: 30 Maj 2021
Posty: 247
Skąd: Pyrlandia
Wysłany: 2021-12-20, 21:39   

Lelupi napisał/a:
uno0 napisał/a:
WS_SND: Welcome Screen Sound ten tamat już ogarnięty ...autko ładnie wita mnie na powitanie.

W Dusterze lift phase 2 też działa ta opcja, z tym że bardzo głośno jak syrena na Tytanicu.
Jest gdzieś opcja ściszenia dźwięku powitalnego?


fakt...po cichu się człowiek nie wykradnie :lol:
 
sobol1976 



Marka: Dacia
Model: Sandero III Stepway
Silnik: TCe100 LPG
Rocznik: 2021
Wersja: Comfort
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 04 Cze 2013
Posty: 644
Skąd: Poznań
Wysłany: 2022-02-07, 16:12   

W moim egzemplarzu MN4 pojawia się czasami drobny błąd/zwiecha.
Mam na stałe wpięty pendrive z muzyką w górny port USB. Po uruchomieniu samochodu, w losowych odstępach czasu zdarza się, że MN4 nie rozpoznaje jego zawartości. W systemie nie widać pena w ogóle i oczywiście nie można też puścić z niego muzyki. Żeby to rozwiązać wystarczy wyjąć i włożyć ponownie napęd do slotu USB.
Ale co ciekawe, w międzyczasie nie działa w ogóle sterowanie mediami pod kierownicą, a dokładnie rolka zmiany stacji radiowej/utworu - puszczanego nawet z innego źródła. Ktoś tak miał? To raczej wina MN4, a nie pendrive'a.
 
uno0 



Marka: Dacia
Model: Sandero Stepway 2021
Silnik: 999 TCE X-Tronic
Rocznik: 2021
Wersja: Comfort
Dołączył: 30 Maj 2021
Posty: 247
Skąd: Pyrlandia
Wysłany: 2022-02-07, 20:23   

Czasami zdarza się że nie reaguję tez na zmianę głośności. Włączenie i wyłączenie radia wystarczy. Z penem też tak czasem mam. Nie przywiązuje do tego aż takiej uwagi.. i nerwów. Czasami też na AA przełączanie utworów zajmuje sekundową (dłuższa sekunda) przerwę. Na kablu nie wiem....Idzie z tym żyć
 
Robson68 


Marka: DACIA
Model: Duster Prestige ECO-G 100 f2
Silnik: 1.0 LPG
Rocznik: 2022
Dołączył: 15 Lut 2018
Posty: 268
Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2022-03-26, 15:08   

Od paru dni nurtuje mnie pewien problem związany z działaniem AA po wifi , podczas takiego połączenia mapy działają w trybie offline ( nie pokazuje czasu dojazdu). Sprawdzone w 2 autach ( Sandero i Logan), wersję systemu 6.08.4 i nowsza 6.08.6, telefony z Androidem 10. Czy ktoś z kolegów ma podobny problem? Czy to wina telefonów?
 
sobol1976 



Marka: Dacia
Model: Sandero III Stepway
Silnik: TCe100 LPG
Rocznik: 2021
Wersja: Comfort
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 04 Cze 2013
Posty: 644
Skąd: Poznań
Wysłany: 2022-03-26, 15:36   

A w ogóle miałeś wcześniej internet z Androidem 10 i AA Wifi? Tylko w niektórych telefonach to działało (np. Samsungach). Potrzebny Android 11 do udostępnienia danych komórkowych przez AA Wifi. U mnie za to po ostatniej aktualizacji softu MediaNav pojawia się błąd przy połączeniu telefonicznym po AA WiFi. Nie działa mikrofon w kabinie, tak jakby system nie miał uprawnień do uruchomienia mikrofonu. Głośnik działa tzn. słychać osobę dzwoniącą. Pomaga wyczyszczenie danych AA w telefonie usunięcie telefonu z pamięci MN4 i ponowne sparowanie wszystkiego. Piszę o tym dlatego, że może to być problem nadawanych uprawnień Androida przy aktualizacji MN4. U mnie wszystko najlepiej chodziło na starym sofcie MN4 i Androidzie 11. Teraz zarówno telefon jak i MN4 jest zaktualizowany i występują problemy.
Ostatnio zmieniony przez sobol1976 2022-03-26, 15:40, w całości zmieniany 2 razy  
 
Robson68 


Marka: DACIA
Model: Duster Prestige ECO-G 100 f2
Silnik: 1.0 LPG
Rocznik: 2022
Dołączył: 15 Lut 2018
Posty: 268
Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2022-03-26, 15:59   

Dziękuję za informację. W Loganie u kolegi na pewno wszystko działało po wifi i Android 10, Sandero jest bratowej, a technika to niezbyt mocna strona kobiet. Ciekawe co jest problem czy Android czy błędy software MediaNav? Widzę, że producent testuję chyba działanie Wi-Fi na Dacii. Bo Easy Link ani R-Link nie posiadają takiego rozwiązania
 
dawtaj94 


Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1.0TCe LPG
Rocznik: 2021
Wersja: Comfort
Dołączył: 13 Lut 2021
Posty: 25
Skąd: Nowy Lubosz
Wysłany: 2022-03-26, 23:09   

Ja mam androida 11 i nie mam takiego problemu :D
 
Robson68 


Marka: DACIA
Model: Duster Prestige ECO-G 100 f2
Silnik: 1.0 LPG
Rocznik: 2022
Dołączył: 15 Lut 2018
Posty: 268
Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2022-03-27, 08:25   

To wiem, że problem dotyczy tylko telefonów z Androidem 10.
 
dawtaj94 


Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1.0TCe LPG
Rocznik: 2021
Wersja: Comfort
Dołączył: 13 Lut 2021
Posty: 25
Skąd: Nowy Lubosz
Wysłany: 2022-07-11, 17:14   

Może mi ktoś powiedzieć jak zaktualizować to całe oprogramowanie, obecnie siedzę na wersji 6.0.8.4 tej z błędem oznaczenia nazwy nawigacja zamiast ustawienia
 
Robson68 


Marka: DACIA
Model: Duster Prestige ECO-G 100 f2
Silnik: 1.0 LPG
Rocznik: 2022
Dołączył: 15 Lut 2018
Posty: 268
Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2022-07-11, 17:23   

Korzystając z instrukcji obsługi oraz komputera z dostępem do internetu.
 
sobol1976 



Marka: Dacia
Model: Sandero III Stepway
Silnik: TCe100 LPG
Rocznik: 2021
Wersja: Comfort
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 04 Cze 2013
Posty: 644
Skąd: Poznań
Wysłany: 2022-07-11, 18:03   

Robson68 napisał/a:
Korzystając z instrukcji obsługi oraz komputera z dostępem do internetu.


Lub - co najlepsze - przeszukując ten dział w celu nabycia potrzebnej wiedzy...
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 82 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 3078
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2022-07-12, 08:31   

dawtaj94 napisał/a:
Może mi ktoś powiedzieć jak zaktualizować to całe oprogramowanie

Tak samo jak oficjalnie mapy, z tą różnicą że oprogramowanie zawsze jest bezpłatnie: INSTRUKCJA
 
Robson68 


Marka: DACIA
Model: Duster Prestige ECO-G 100 f2
Silnik: 1.0 LPG
Rocznik: 2022
Dołączył: 15 Lut 2018
Posty: 268
Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2022-08-06, 12:55   

Pytanie do użytkowników MediaNav 4 ( z nawigacją) czy do gniazda USB od radia można podłączyć hub USB???
Niestety moje nowe auto nie posiada opcji WiFi( problemy z dostępnością części) i obecnie produkowane auta są pozbawione tej funkcji
Tak więc będę musiał korzystać z gniazda USB i ciągłe przełączanie kabel do Androida Auto lub pendrive z muzyką .
 
Paweł 


Marka: Dacia
Model: Sandero III
Silnik: TCe 100 LPG
Rocznik: 2021
Wersja: Comfort
Dołączył: 28 Sty 2013
Posty: 72
Skąd: Lublin
Wysłany: 2022-08-06, 13:58   

Robson68 napisał/a:
Pytanie do użytkowników MediaNav 4 ( z nawigacją) czy do gniazda USB od radia można podłączyć hub USB???

Próbowałem tej opcji, nie wykrywa huba
 
Black Dusty 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6Sce4x4
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 8 razy
Dołączył: 28 Lis 2018
Posty: 675
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2022-08-06, 14:20   

Na forum innej marki ten temat też bywa poruszany i podobno działa to ludziom na dwóch różnych (może tylko obudową) HUB-ach
Jeden to
https://allegro.pl/oferta/orico-hub-aktywny-1xusb-a-3-0-3xusb-a-2-0-wydajny-11692640175
a drugi to
https://allegro.pl/oferta/hub-aktywny-usb-3-0-unitek-y-3089-4-porty-5-gb-s-12278242456
W każdym razie myślę że na pasywnym z pewnością nie zadziała, natomiast aktywne mają szansę zadziałać, eksperymentujcie.
 
Robson68 


Marka: DACIA
Model: Duster Prestige ECO-G 100 f2
Silnik: 1.0 LPG
Rocznik: 2022
Dołączył: 15 Lut 2018
Posty: 268
Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2022-08-06, 14:31   

Dziękuję za informację. Jak odbiorę auto będę kombinował. Z drugiej strony tak trudno było zrobić 2 porty USB pod MediaNav? Ale temat ciągnący się od początków historii tego radia. Telefon można sobie ładować przez ładowarkę pod gniazdo akcesoriów lub wykorzystać tylne gniazda USB.Rzadko jedzie komplet pasażerów i każdy ładuje telefon.
 
sobol1976 



Marka: Dacia
Model: Sandero III Stepway
Silnik: TCe100 LPG
Rocznik: 2021
Wersja: Comfort
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 04 Cze 2013
Posty: 644
Skąd: Poznań
Wysłany: 2022-08-07, 12:01   

Robson68 napisał/a:
Dziękuję za informację. Jak odbiorę auto będę kombinował. Z drugiej strony tak trudno było zrobić 2 porty USB pod MediaNav?.

W pierwszych egzemplarzach Sandero III niektórzy koledzy donosili, że oba porty USB mają transfer danych. Ale ostatecznie chyba to był jakiś wyjątek w produkcji... Ja mam tylko jedno złącze pod MN4 i drugie tylko do ładowania.
 
sobol1976 



Marka: Dacia
Model: Sandero III Stepway
Silnik: TCe100 LPG
Rocznik: 2021
Wersja: Comfort
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 04 Cze 2013
Posty: 644
Skąd: Poznań
Wysłany: 2022-08-23, 15:43   

Czy ktoś wie o co chodzi z "Alarmem" w radiu FM w MN4?
Wybieram stację MUZO.FM i przy pierwszym uruchomieniu wyświetla się duże czarne okno z napisem "FM Alarm!" Jednocześnie gra strasznie głośno. Można wybrać "Anuluj" i się wycisza. Ale potem samo potrafi wyskoczyć znowu nawet przy odtwarzaniu multimediów. Wygląda to jak jakaś funkcja RDS ale działa nawet po wyłączeniu RDSa w urządzeniu. Myślicie, że to funkcja radia czy stacja MUZO.FM coś pogrzebała w ustawieniach informacji RDS? Wcześniej tego nie było - zaczęło się tak 2 dni temu...
 
sobol1976 



Marka: Dacia
Model: Sandero III Stepway
Silnik: TCe100 LPG
Rocznik: 2021
Wersja: Comfort
Pomógł: 13 razy
Dołączył: 04 Cze 2013
Posty: 644
Skąd: Poznań
Wysłany: 2022-08-24, 13:36   

Aktualizacja: Problem leżał raczej po stronie stacji radiowej (coś chyba pogrzebali w RDS). Dzisiaj Alarm nie występuje.
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne