....
Chcialem montowac w serwisie to nie chcieli pozwolili aby ktos zrobil bez straty gwarancji
...
Pomysł był by ominąć w/w problem i tak jak napisałam ideą była
...zunifikowana platformę z wyciągarką pasującą do wszystkich samochodów....
Być może się mylę z tym rozwiązaniem, ale chodziło mi o upowszechnienie możliwości korzystania z samochodów przez osoby niepełnosprawne jak najtańszym kosztem. Ponad to takie bagażowe platformy (z wyciągarką) na hak mogłyby być np. wypożyczane dla osób z czasową dysfunkcja ruchu.
....
Chcialem montowac w serwisie to nie chcieli pozwolili aby ktos zrobil bez straty gwarancji
...
Pomysł był by ominąć w/w problem i tak jak napisałam ideą była
...zunifikowana platformę z wyciągarką pasującą do wszystkich samochodów....
Być może się mylę z tym rozwiązaniem, ale chodziło mi o upowszechnienie możliwości korzystania z samochodów przez osoby niepełnosprawne jak najtańszym kosztem. Ponad to takie bagażowe platformy (z wyciągarką) na hak mogłyby być np. wypożyczane dla osób z czasową dysfunkcja ruchu.
ja dostalem zgode od serwisu na montaz gdzie indziej. Co do czasowego uzycia to jest mysl
Z ciekawości jak się ma grucha na kierownicy do przepisów?
Szwagrowi kazali swego czasu demontować na miejscu , podczas kontroli . Swego czasu ( bodajże w piratach była podobna sytuacja i też trzeba było zdejmować . Aczkolwiek mniemam ( prawie jestem pewien ), że w przypadku samochodów dostosowanych dla osób niepełnosprawnych, taka gruszka jest dozwolona
Stąd moje pytanie tak z ciekawości, bo jakby nie patrzeć takie ułatwienie jest mocno niebezpieczne.
Dla kogoś takiego jak ja - ze sprawnymi 4 kończynami i sprawną ( tak myślę ) głową może być niebezpieczne . Dla osoby niepełnosprawnej zwiększające bezpieczeństwo
Jest to niebezpieczne dla każdego w przypadku kolizji, stąd moje pytanie czy takie rozwiązanie jest dopuszczalne w pojazdach dostosowanych do potrzeb osób niepełnosprawnych.
Jest to niebezpieczne dla każdego w przypadku kolizji, stąd moje pytanie czy takie rozwiązanie jest dopuszczalne w pojazdach dostosowanych do potrzeb osób niepełnosprawnych.
jest dopuszczalne na wszelki wypadek mam papier od diagnosty z okregowki zwykly nie wystawia.
Co do rozwiazania nie ma innego sposobu aby korzystac z kierownicy jedna reka druga trzyma gaz
Mialem sporo kontroli na drodze zaden policjant nawet nie zapytal czemu ona jest
mialem kolizje przy duzym uderzeniu w tyl i wbicie w samochod z przodu bylo ok. nie kupje kulek za 20zl tylko porzadna wytrzymala
a tak wogole to mit
chodzi ze masz trzymac kierownice dwoma rekami ale w tym zestawie nie mozliwe
Ostatnio zmieniony przez djiksik 2019-09-16, 13:40, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2024-04-17, 16:54
Dawno mnie nie było na forum, wiele się zmieniło w życiu. Moja córka jest osoba niepełnosprawną dziewczynka 10 lat. Aktualnie nie porusza się samodzielnie, korzystamy z wózka dla dzieci specjalnego, wyglądającego jak większy wózek dla dzieci. Jeśli stan zdrowia nie ulegnie poprawie, to będzie zmuszona korzystać z wózka inwalidzkiego dla dzieci.
Myślałem o zakupie nowego pojazdu dostosowanego dla osób z niepełnosprawnością. Pomyślałem o daci jogger.
Ktoś na form może przerabiał ten temat ? Samochód powinien być wyposażony w rampę do wjazdu wózka oraz punkty kotwiczenia pasów do stabilizacji wózka. 'Wiem, ze modele PSA spełniają takie założenia jeśli chodzi o wielkość bagażnika. Niestety brak w ofercie hybrydy oraz mocno nieudany 1.2 Pure tech skutecznie mnie zniechęca.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum