Po 100 000 km poleciała mi skrzynia w Dacia Dokker 1,6 benzyna 2018 r
Skrzyniarz który regeneruje mówi że mógłby mi wstawić inne przełożenia... co by się jechało lepiej na większych prędkościach.
Ale tempomat może wtedy nie działać. Więc jest ryzyko. A ja lubię tempomat.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 113 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3809 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2024-05-18, 09:53
Nie widzę powodu, dlaczego miałby nie działać?
On tylko dobiera takie obroty silnika, aby utrzymać daną prędkość, nie interesują go przełożenia- optymalny bieg trzeba i tak wybrać samemu...
Chiptuner to osoba zajmujaca sie modyfikacja sterowników silnika . Jeśli pojedziesz do takiej osoby/warsztatu to zgra zawartosc albo przez obd albo na stole I zrobi ta modyfikacje , gdy zna lokalizacje map konfigurajacych dzialanie Cruise Control . Wersje sterownika silnika najprościej poznac robiąc fotke komputerowi silnika , są na nalepce oznaczenia producenta i wersji sterownika ( np Continental EMS3130 dla benzyn + nr HW/SW) .
Polecam np forum mhhauto.com.
Ok, Czyli dziala poprawnie ECU ;)
W Delphi chyba 4km/h błędu jest dopusczalne z tego co pamietam. Sprobuj jechac z mala predkoscia na 5tce i zobacz czy wtedy nie rozlacza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum