Marka: Fiat
Model: TIPO SW
Silnik: 1.4
Rocznik: 2020
Wersja: Laureate Pomógł: 5 razy Dołączył: 07 Kwi 2019 Posty: 297 Skąd: Bielsko Biała
Wysłany: 2020-07-05, 21:15
Radio ma czytelną naklejkę, pytanie czy ruszy po instalacji w Sandero,
Było to zgłoszone na naszym forum - http://www.daciaklub.pl/f...c.php?p=1731177
Po podłączeniu radia i uruchomieniu nie ma możliwości wpisania kodu.
Dlatego pytam, czy da się to jakoś obejść.
Ktoś jeszcze próbował adoptować radio klasyczne w nowo Dustera ?
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 115 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3885 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-07-05, 22:16
Killer King napisał/a:
Radio ma czytelną naklejkę, pytanie czy ruszy po instalacji w Sandero
Ok. Nie wiem jakim cudem, ale odpowiadałem na zupełnie inne pytanie dotyczące możliwości zdobycia kodu do zakupionego używanego radia, gdyby kod podany przez sprzedawcę okazał się niewłaściwy...
Wersja: Outdoor Pomógł: 115 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3885 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-07-07, 08:13
d3mol3k napisał/a:
Killer King, nie mam dostępu do instrukcji tego radia...
Instrukcje obsługi do wszystkich chyba radio-systemów używanych w gamie Renault są dostępne do pobrania ze strony Renault.pl: KLIK
Do tego radia z systemem R&GO mamy konkretnie Instrukcję TUTAJ
Rzeczywiście- nie ma tam wzmianki o kodowaniu PIN-em.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2020-07-07, 08:23, w całości zmieniany 3 razy
witam potrzebuję kodu do radia bo poprzedni właściciel Dastera nie zostawił nigdzie
Part code 2811 55052R
Supplier Code 269 779
Model No AGC-1220RF-A
kod kreskowy 281155052RTF233
Dzień dobry, od 2 dni jestem posiadaczem Sandero Stepway z 203 roku.
Wszystko fajnie działa, radio, zestaw głośnomówiący.
Przejrzałem wszystkie dokumenty i nie mogę znaleźć kodu do tego radyjka.
Z menu wyczytałem że jest tam system 2.0.9.
Moje pytanie brzmi, czy idzie sczytać kod do radia bez jego wyjmowania przy działającym urządzeniu.
Wolę mieć ten kod, nie obudzić się kiedyś z ręką w ........ przy np. odpięciu klem czy rozładowania akumulatora :)
Pozdrawiam serdecznie
Wysłany: 2023-05-11, 11:31
Jak by nie patrzył najszybsze jest usunięcie maskownicy radia i nawiewów, jedno szarpnięcie z zatrzasków bez użycia jakichkolwiek narzędzi. Nawet bez wyciągania radia odczyt jego etykiety jest możliwy, bo naklejka jest od góry- choćby robiąc fotkę komórką...
Jest jeszcze opcja użycia oprogramowania kol. Anioła, bo tam jest pozycja sprawdzenia kodu. Czyli wgrać na pendrive i zapodać do radia. Ale może tu być problem, bo mamy do czynienia z bardzo starą wersją radia i jego softu, więc może nie zadziałać. Ale może warto sprawdzić: KLIK
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2023-05-11, 11:44, w całości zmieniany 2 razy
Czy ktoś wie w jakiej pamięci siedzi kod do radia w Medianav ??
Musze odczytać pamięc ponieważ wygenerowany kod do tego radia jest błedny.
Radio serial nr Q308 kod 9679 nie pasuje niestety
Marka: Dacia
Model: Logan MCV II
Silnik: 1.0 SCe B4DB400
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 25 razy Dołączył: 26 Sty 2018 Posty: 939 Skąd: EL
Wysłany: 2024-01-03, 15:56 thief code security - bat na złodziei radia
Koledze ukradli radio niszcząc auto, o czym napisał niedawno na forum - http://www.daciaklub.pl/f...cd86116#1844492
Myślę że wskazówki z forum mogły być pomocne dla koneserów kradzionych urządzeń audio (chodzi o nieskomplikowane znalezienie/wykorzystanie kodu radia). Dlatego w głowie pojawiło mi sie pytanie. Czy istnieje sposób na nadanie prywatnej, właścicielskiej blokady na kod radia, by proceder włamu do auta z kradzieżą był nieatrakcyjny? Myślałem o czymś, co uniemożliwiłoby uzyskanie kodu kradzionego radia przez nie-właściciela, np. zerwanie etykiety i jej spalenie, ukrycie kodu w ddt4all, czy trwałe zablokowanie po 5 nieudanych próbach, albo jakiś spektakularny wybuch radia? Tak, wiem, że to jest moje fantasy, ale może ktoś ma jakiś ciekawy pomysł? Być może rozwiązanie problemu jest banalne. Nie wiem. Sama informacja o możliwości trwałego zablokowania radia bardzo by pomogła.
Wysłany: 2025-02-26, 21:21 Kod do radia Dacia (Duster) #kod do radia
#KodDoRadia #Radio #Radia #Kod
Po bardzi nieprzyjemnej rozmowie z serwisem Daci okazalo sie, ze za kod trzeba zaplacic 50 zl i przyjechac do salonu osobiscie.
Nie zgadzam sie z takim przedstawieniem sytuacji.
Wystarczy sciagnac aplikacje MY Dacia App z sklepu Play podac swój nr VIN i w Danych technicznych sprawdzic KOD RADIO.
Wysłany: 2025-02-27, 08:26 Re: Dacia (Duster) kod do Radia
Martx44 napisał/a:
Wystarczy sciagnac aplikacje MY Dacia App z sklepu Play podac swój nr VIN i w Danych technicznych sprawdzic KOD RADIO..
Zgadza się, ale podgląd kodu radia w apce MyDacia to dość świeża sprawa- rok temu, we wcześniejszej wersji apki to jeszcze tak nie działało. Stąd dotychczasowe porady sugerujące kontakt z ASO...
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2025-02-27, 08:36, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum