Chciałem się pożegnać.
Zmieniłem auto na zdecydowanie większe i innej marki. Niestety Dacia jak dla mnie idzie w złą stronę ;).
Po 3 drakulkach Logan MCV 1 generacja i dwóch Lodgy, 400 tys km zrobionych w silnikach 1,5. uważam ze jest to zajebiste auto, bardzo oszczędne , nie psujące się, tanie w utrzymaniu i naprawie. po 16 latach użytkowania i byciu tu na forum, aczkolwiek juz ostatnie lata nie udzielającym się. Poznałem fajnych ludzików, dużo się dowiedziałem. Teraz krocze inna drogą :)
Pozdrawiam Wszystkich serdecznie
Wieża
_________________ Przede wszystkim przestronnosc w aucie co dajeLodgy i MCV w dobrej cenie ;)
Stan licznika 115,000 i koniec
Lodgy 120000km i rośnie
Widzę, że nie tylko mi nie podeszła nowa gama Dacii. Ja mam za sobą 10 lat z Lodgy i też jestem z tego auta bardzo zadowolony. Nadszedł czas zmiany i u mnie niestety też nie będzie to Dacia.
W moim przypadku to będzie VW Touran, chyba ostatni dostępny minivan na rynku europejskim ;).
Oczywiście zaraz Ci ktoś napisze, że przecież tę lukę wypełni czajna -- w tym przypadku Forthing U-Tour. (Minvan bez odsuwanych tylnych drzwi to pomyłka.)
Ja już miałem Berlingo i Kangoo. Bardzo sobie chwalę te auta, praktyczność i przestronność na świetnym poziomie. I tęsknię za nimi... więc jak będę zmieniał, to pewnie na coś takiego.
W jedynie słusznym użyciu jako mikro-kamper, warto dodać
Trochę żałuję, że biorąc Riftera nie zdecydowałem się na długiego, w sumie miejsca w środku nie brak (jest zabudowa, etc.), aczkolwiek teraz zaczynam rozważać namiot dachowy...
...ale teraz pewnie brałbym jednak Kangoo
Za toyotę Cię nie zahukali... Nieźle :)
I, że lepsza od dacii... Uuu...
Chyba nikt nie twierdzi, że każda Dacia jest najlepszym autem na świecie -- Dacia może być najlepsza dla konkretnej osoby, w konkretnej sytuacji.
Dla mnie była dobra, dopóki zależało mi na prostym aucie do wożenia psa w teren, ale już na dalsze eskapady jest po prostu kiepska. Ale jakbym jeździł na ryby albo wokół komina, nadal celowałbym co najwyżej w Dustera (a tak drugim autem w naszym domu też będzie Toyota -- ale Yaris Cross).
Jak napisałem w wątku dustera czy bigstera o tym, że hybryda z automatem to już naprawdę droga jest i taniej od dustera w takiej wersji kupisz Yarisa Crossa, a w cenie bigstera to Corolla cross, to mało mnie nie zjedli xD
Imo poszaleli z cenami i tak ułożyli cenniki, że można kupić tania dacie duster z 1.0 LPG (żeby dać dopisac, że kosztuje OD...) , ale jak chcesz cos, co obecnie powinno być normą, czyli automat, to doplacasz solidnie. Do tego stopnia, że staje się konkurentem marek, które u nas są uważane za te lepsze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum