Wysłany: 2024-11-11, 19:43 Dywaniki Sandero Stepway III
Cześć,
potrzebuję (w szczególności do tyłu - dzieci) dywaników, które zakrywałyby maksymalnie dużo powierzchni podłogi. Najchętniej kupiłbym jakąś jednoczęściową "wannę", która zakryłaby całą podłogę z tyłu łącznie z tunelem i miejscami przy drzwiach. Widziałem podobne na chińskich portalach, ale nie mam pewności jak dokładnie wyglądają w Dacii.
Polecicie coś sprawdzonego?
Często pojawia mi się reklama dywaników EVA i z tego co widziałem to na tył mają na całą powierzchnię- 3 częściowe. Sprawdź sobie, może akurat Ci coś podpasuje
_________________ Paweł
Ostatnio zmieniony przez nowy 2024-11-11, 19:51, w całości zmieniany 1 raz
Często pojawia mi się reklama dywaników EVA i z tego co widziałem to na tył mają na całą powierzchnię- 3 częściowe. Sprawdź sobie, może akurat Ci coś podpasuje
Niestety nie obejmują obszaru koło drzwi, poza tym cena zabija niestety.
Marka: Dacia
Model: była Lodgy/jest Jogger
Silnik: 1.6 Sce/1.0 Eco-G
Rocznik: 2016/2023
Wersja: Extreme 7-os. Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Kwi 2017 Posty: 258 Skąd: LU
Wysłany: 2024-11-12, 21:17
Ja mam zestaw od Pana Chińczyka. Są grube, dosyć sztywne, a załamania powstałe w transporcie się ładnie prostują. Kupiłem je w celu zabezpieczenia oryginalnej wykładziny (u mnie strasznie się zmechaciła, zwłaszcza na tunelu środkowym, o dziwo przy drzwiach mniej). Pierwszy pomysł był taki żeby na te nowe położyć te stare. Tył ok, pasażer obok kierowcy jak cię mogę, u kierowcy absolutnie nie do przyjęcia. Jest stanowczo za grubo. Niestety nie przykrywają wykładziny na progach. Zaletą jest ich cena - znacznie taniej od EVY.
Ja mam zestaw od Pana Chińczyka. Są grube, dosyć sztywne, a załamania powstałe w transporcie się ładnie prostują. Kupiłem je w celu zabezpieczenia oryginalnej wykładziny (u mnie strasznie się zmechaciła, zwłaszcza na tunelu środkowym, o dziwo przy drzwiach mniej). Pierwszy pomysł był taki żeby na te nowe położyć te stare. Tył ok, pasażer obok kierowcy jak cię mogę, u kierowcy absolutnie nie do przyjęcia. Jest stanowczo za grubo. Niestety nie przykrywają wykładziny na progach. Zaletą jest ich cena - znacznie taniej od EVY.
Masz link do aukcji lub fotę, zwłaszcza tych z tyłu?
Wysłany: 2024-11-13, 09:31 Re: Dywaniki Sandero Stepway III
Seban napisał/a:
Najchętniej kupiłbym jakąś jednoczęściową "wannę", która zakryłaby całą podłogę z tyłu łącznie z tunelem i miejscami przy drzwiach.
Nie bardzo rozumiem użyteczność takiego rozwiązania. Maty gumowe głębokie typu "wanna" są super - pod warunkiem, że można je dość prosto wyjąć i wytrzepać/spłukać.
W jaki sposób to zrobisz mając połączone obie maty nad tunelem? Zostaje tylko odkurzanie bez wyjmowania albo ostrożne siłowanie się z wyjęciem całości przez któreś z drzwi. Wg mnie to niepraktyczne.
Wysłany: 2024-11-14, 21:44 Re: Dywaniki Sandero Stepway III
sobol1976 napisał/a:
Seban napisał/a:
Najchętniej kupiłbym jakąś jednoczęściową "wannę", która zakryłaby całą podłogę z tyłu łącznie z tunelem i miejscami przy drzwiach.
Nie bardzo rozumiem użyteczność takiego rozwiązania. Maty gumowe głębokie typu "wanna" są super - pod warunkiem, że można je dość prosto wyjąć i wytrzepać/spłukać.
W jaki sposób to zrobisz mając połączone obie maty nad tunelem? Zostaje tylko odkurzanie bez wyjmowania albo ostrożne siłowanie się z wyjęciem całości przez któreś z drzwi. Wg mnie to niepraktyczne.
Chodzi mi o to, żeby maksymalnie zakrywało dywanik fabryczny i było łatwe do utrzymania w czystości. Nie zamierzam wyjmować do każdego sprzątania.
Marka: Dacia
Model: była Lodgy/jest Jogger
Silnik: 1.6 Sce/1.0 Eco-G
Rocznik: 2016/2023
Wersja: Extreme 7-os. Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Kwi 2017 Posty: 258 Skąd: LU
Wysłany: 2024-11-20, 09:50
Bardzo przepraszam za zwłokę oraz za niezbyt twarzowy obiekt fotografii.
Obecne warunki atmosferyczne nie pozwalają na zrobienie porządnego zdjęcia ani tym bardziej na sprzątanie.
Bardzo przepraszam za zwłokę oraz za niezbyt twarzowy obiekt fotografii.
Obecne warunki atmosferyczne nie pozwalają na zrobienie porządnego zdjęcia ani tym bardziej na sprzątanie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum