Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 81 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3704 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2024-11-22, 17:06 Poszukiwany elektryk diagnosta od Renault okolice Warszawy
Czy znacie jakiś rozsądny serwis który podjął by się zdiagnozowania i naprawy Clio 2 z silnikiem 1.2 8V D7F ? Przestał zapalać , brak iskry na wszystkich cylindrach, pompa paliwa działa rozrusznik kręci, immobilizer sprawdzony na obu kluczykach. Podmieniono czujnik położenia wału i cewkę bez rezultatu. Najlepiej lewa strona Warszawy.
Ostatnio zmieniony przez DrOzda 2024-11-22, 17:07, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: LOGAN MCV II
Silnik: 0,9Tce
Rocznik: XII 2017
Wersja: Stepway Outdoor Pomógł: 52 razy Dołączył: 21 Mar 2017 Posty: 1926 Skąd: Ząbki
Wysłany: 2024-11-23, 08:22
Czujnik położenia wału kupiłeś oryginalny czy zamiennik ? Sprawdził bym czy został on zamontowany prawidłowo. Nie wiem jak jest w 1.2 8v ale w 1.2 16v jest to możliwe i mój znajomy zamontował go na odwrót i trochę czasu zajęło aby do tego dojść. Podłączałem komputer albo sprawdzałeś czy podczas kręcenia silnikiem w aplikacji typu torques widać obroty silnika ? Sprawdził bym jeszcze masy i przekaźniki przy akumulatorze, tam podobno w tych autach lubią występować problemy i silnik wtedy nie pali
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum