A na poważnie, Taxi pewnie wyjdzie taniej, niż utrata wartości, koszt przeglądu, ubezpieczenia i tych dwóch i pół zbiornika paliwa na rok.
Ale jakby Włodarek jeździł do kościoła taksówką, to sąsiedzi by powiedzieli, że rozpusta, rozrzutność albo pokazówka. A jak Włodarek ma lepsze auto, to jest szansa, że sąsiadom szczęka rypnie o posadzkę.
Marka: renault
Model: captur
Silnik: 1.3 mild
Rocznik: 2024
Wysłany: 2024-12-08, 14:02
Od kilku dni pokazuje mi się komunikat ;
bateria karty do wymiany .
Spojrzałem do instrukcji obsługi captura ;
bateria w pilocie do otwierania/zamykania auta powinna wytrzymać do 2 lat . A komunikat o wymianie pokazuje się po niecałych 9 miesiącach używania
_________________ Sandero dla bratanka a dla mnie Captur
A komunikat o wymianie pokazuje się po niecałych 9 miesiącach używania
Może nie jeździsz dużo, ale za to często? .
Zwykły kluczyk z pilotem jednak lepszy. U mnie po czterech i pół roku wciąż oryginalna bateria, a też jeżdżę mało a często.
Ostatnio zmieniony przez velomar 2024-12-08, 19:34, w całości zmieniany 1 raz
Niestety, to tylko taki chwyt marketingowy. To tak jak z płynem do wc, który usuwa "do 100%" bakterii. Nawet jeśli bakterie się z niego śmieją i nie usunie żadnej, to i tak spełnia obietnice, bo "do 100%" to "nie więcej niż 100%".
Wysłany: 2024-12-22, 14:11
Wymieniłem baterię w pilocie i pomimo to nadal wyświetla ten komunikat o baterii do wymiany
Nowa bateryjka jest firmy Energizer a nie jakieś chińskie no name
NIe tak dawno temu pokazałem wam filmik o tym
jak to kierowca autobusu wypuścił dustera i mnie trochę tym przestraszyli . Ale kilka dni temu przeżyłem na tym samym skrzyżowanmiu inną sytuację ;
ja jechałem tak jak poprzednio autobus a z podporządkowanej ulicy wymusiło mi pierwszeństwo ciemne audi . Jeszcze mnie bezczelnie pozdrowił
Ja i bratanek umyliśmy już swoje auta na święta
https://youtu.be/Uu8xpvZlyxY
Mi się widzi , że ledowe światła Captura dają trochę więcej światła niś światła w sandero
Ostatnio zmieniony przez wlodarek1 2024-12-22, 14:13, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2025-01-06, 00:11 Re: Biała Sandero zamiast białego tico
wlodarek1 napisał/a:
10 VI 2016 po ponad 2 miesiącach oczekiwania odebrałem wreszcie swoją sanderkę -
zwykłą białą , acces . a wieźli ją aż z maroka
dacia przyjechała z gliwic o godz 12;15
Wcześniej o godz 10;30 pan Tomek poinformował mnie że dokumenty przyjechały , Z warszawy .
Czyli rejestrować pojechałem z dokumentami , ale jeszcze bez autka na placu
W wydziale komunikacji godz 12 kolejka do rejestracji aut ; przede mna 43 numerki .......
Urząd pracuje do 15;30 więc raczej nie ma szans na obsłużenie .
Ide po poradę do okienka informacji w tym urzędzie ; uprzejma pani widzi że zaliczam się do niesprawnych , radzi wejść bez kolejki i poprosić panią urzędniczkę , może się uda .
Pani urzędniczka się zgodziła wpuścić bez kolejki
Wypełnienie wniosku , wpłacenie opłaty we WPŁATOMACIE , którego nie umiem obsługiwać , ale pani z informacji pomogła i o godz 13;00 wyszłem z tablicami rejestracyjnymi :
sc0820r .... Powrót do salonu - godz 13;20 a tam autko już szykują do odbioru
Pan Tomek każe przyjść około 17-tej po odbiór .
Pracownicy mają pełne ręce roboty ; szykują inne auto na dzisiejszy piknik .
Co chwilę tylko strzelają baloniki z napisem dacia .
O godz 17;36 autko gotowe do wydania
Kilka uwag pana Tomka przed oddaniem kluczyków w moje ręce i o godz 18;30 autko jest już w garażu ;
Pan Tomek w chwili wydania autka powiedział że jestem 1 z niewielu klientów którym udała się tak sztuka że ; auto z lory zdjęte po godz 12-tej a wydane o 17;40
Pierwsze 2 fotki są zrobione jeszcze w saloniwe przed wydaniem ;
Wiesz co, takie drobiazgi potrafią wkurzyć, zwłaszcza zaraz po odbiorze auta. Ale może z czasem się do tego przyzwyczaisz – Sandero nie jest ideałem, ale daje radę na codzień. A silnik może się jeszcze dotrze i będzie lepiej – u mnie tak było.
Wiesz co, takie drobiazgi potrafią wkurzyć, zwłaszcza zaraz po odbiorze auta. Ale może z czasem się do tego przyzwyczaisz – Sandero nie jest ideałem, ale daje radę na codzień. A silnik może się jeszcze dotrze i będzie lepiej – u mnie tak było.
Wysłany: 2025-01-12, 18:22
Mam złą wiadomość ; wczoraj przy trudnych warunkach do jazdy mój bratanek stuknął sanderką w hak holowniczy poprzedzającego go auta ;
Efekt jest taki jak na dołączonej fotce ; pęknięty zderzak
Czy taki pęknięty zderzak można jakoś skleić , naprawić , czy trzeba jednak będzie kupić całkiem nowy zderzak
zderzak.jpg
Plik ściągnięto 84 raz(y) 140,88 KB
Marka: Dacia
Model: LOGAN MCV II
Silnik: 0,9Tce
Rocznik: XII 2017
Wersja: Stepway Outdoor Pomógł: 52 razy Dołączył: 21 Mar 2017 Posty: 1938 Skąd: Ząbki
Wysłany: 2025-01-12, 21:13
wlodarek1 napisał/a:
Mam złą wiadomość ; wczoraj przy trudnych warunkach do jazdy mój bratanek stuknął sanderką w hak holowniczy poprzedzającego go auta ;
Efekt jest taki jak na dołączonej fotce ; pęknięty zderzak
Czy taki pęknięty zderzak można jakoś skleić , naprawić , czy trzeba jednak będzie kupić całkiem nowy zderzak
znaleziono na szybko w Internecie, nowy ale z delikatnymi rysami, myślę że cena jest na prawdę atrakcyjna więc nie masz co zwlekać i kupuj. Przy okazji faktycznie zerknąłem na Twoje opony i również wydaje mi się że Sandero stoi na Letnich oponach.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Wersja: Outdoor Pomógł: 115 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3854 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2025-01-12, 22:00
Takie uszkodzenia można by bardzo pięknie sklecić- pospawać. Jednak żeby to porządnie zrobić, należy zdjąć zderzak a przy cenie takiego dobrego, nie lakierowanego zderzaka <200zł to naprawa nie ma chyba sensu. Poza tym- być może - poszły tam również jakieś mocowania, coś czego nie widać.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2025-01-12, 22:06, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: LOGAN MCV II
Silnik: 0,9Tce
Wersja: Stepway Outdoor Pomógł: 52 razy Dołączył: 21 Mar 2017 Posty: 1938 Skąd: Ząbki
Wysłany: 2025-01-13, 22:50
wlodarek1 napisał/a:
Na Sandero są opony uniwersalne a nie typowo letnie
czasem producent opon podaje że ich opona jest oponą wielosezonową a w praktyce jest to zwykła opona letnia może z trochę inną mieszanką gumy. Z tego co pamiętam ak było w Dusterach I po FL gdzie Dacia montowała opony Continental Conticrosscontact Lx które wtedy przez producenta były uważana jako wielosezonowe a w zimę nie dało się na nich w ogóle jeździć.
Wysłany: 2025-01-18, 15:31
W czwartek pojechałem sandero do warsztatu .
Była to jazda po nieodśnieżonej ulicy .
Mechanik obejrzał zderzak , przycisnął go
palcami w miejscu pęknięcia i miejsce pęknięcia
jest teraz prawie niewidoczne . Poswiedziaqł też że te m iejsce można skleić i nie będzie znać tego pęknięcia . Ale dziś stało się coś złego w sandero ;
po przekręceniu kluczyka w stacyjce nie zapalają się żadne kontrolki , ani podświetlenie tablicy rozdzielczej .
Ale radio - gra , kamerka uruchamia się , dmuchawa nawiewu również działa . Silnik daje się uruchomić .
Na ruchy dźwign ią po lewej stronie kierownicy nie ma reakcji , kierunkowskazy nie włączają się .
Czy coś się więc popsuło po czwartkowej jeździe w śnieżnej brei . Proszę doradźcie coś
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum