Są takie sytuacje, gdzie człowiek sprawia bardzo dobre wrażenie, przychodzi jednak moment gdzie kompletnie traci wizerunek na który rzetelnie pracował.
Nie mam tutaj absolutnie uwag do opinii na temat sprzęgła, bujania czy ogólnie wrażeń z jazdy po asfalcie bo tego nie weryfikowałem osobiście.
Zastanawiam się natomiast jak można rzucić tekst o przerywaniu silnika w Dusterze 1.0 w momencie gdy się podnosi szybę (bo ktoś kiedyś mu powiedział, że tak miał), zrealizować taki durny test bez powodzenia w Bigsterze i zostawić takie gówno (za przeproszeniem) w materiale?!
Przepraszam, że podniosę taki wniosek ale jestem zdania, że nie powinnismy takim „profesjonalistą” podbijać popularności kanału na YT.
Oczywiście, Dacia to bez złudzeń kompromis. Dobrym dziennikarzem dla mnie jest ten kto pokazuje w którym miejscu ów kompromis jest zawarty a ja sam zdecyduje czy chce go zawrzeć na podstawie faktów a nie mitów.
E, dla mnie i tak ikoniczny jest test Pertyna, który wsiadając (już lata temu) do jakiejś tam Dacii zaliczył lot fotela jak z komiksowego filmu. Zwykle ten gość ględzi do uspania i niczego nie da się spamiętać z jego monotonnych opowieści -- ale ten akurat numer, choć ustawiany pod publiczkę, pamiętam do dziś.
Marka: Dacia
Model: Logan MCV II Ph1
Silnik: 1.2 16v 73KM
Rocznik: 2015 120kkm
Wersja: Laureate Pomógł: 22 razy Dołączył: 21 Sie 2015 Posty: 639 Skąd: Poznań
Wysłany: 2025-05-04, 12:14
Dymek napisał/a:
Może tutaj nie widać, ale na facebookowym forum Dacii, daje się zauważyć, że ludzie chwalą się problemami z działaniem szyb elektrycznych (...)
Wojtekszms napisał/a:
OK, trochę bardziej potestowałem te szyby, i generalnie macie racje - nie działają wszystkie, losowo i nieregularnie. Zazwyczaj pomaga jakiś impuls typu blokada centralna, włączenie i wyłączenie Klimy itp.
eliks napisał/a:
Ja nie otworzę szyb jak mam włączone światła mijania
@LukaszBe
Dasz głowę, że komuś właśnie w taki nielogiczny sposób jak Balkan wspomniał, problem z szybami się nie objawił? Dacia to zawsze był trabant XXI wieku i to czuć jak się ma dostęp do dziesiątek innych nowych samochodów :)
Kolega z Redakcji wcale nie musi być dziennikarzem, którym niewątpliwie jest Jacek Balkan.
W relatywnie krótkim czasie trzeba zebrać maksimum wiadomości o danym produkcie, więc samochodem testowym jeżdżą nie tylko dziennikarze.
Jacek prowadząc Motodziennik jest jednym z najbardziej rzeczowych testujących, mój syn słuchając Pertyna powiedział, ten kanał powinien nazywać się Pierdzi i Ględzi i coś niewątpliwie jest na rzeczy.
Wspomnieć też należy jaka jest różnica pomiędzy Testującym a Komentującym.
Osobiście nowy Bigster mnie nie urzekł wygląda ciekawie ale brakuje mi pewności do nowinek technicznych Renault czy będą na tyle dobre by obronić się na przestrzeni 8 czy 10 lat użytkowania, nowa gama silników, układy Hybrydowe poczekam aż posiadacze zaczną się wypowiadać którzy pokonają powiedzmy pierwsze + 50 tkm.
Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum