Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Motodziennik test - NOWOŚĆ DACIA BIGSTER - Większy Duster.
Autor Wiadomość
MartinezTychy 

Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 SCe S&S
Rocznik: 2018
Wysłany: 2025-05-02, 11:36   Motodziennik test - NOWOŚĆ DACIA BIGSTER - Większy Duster.

Motodziennik test - NOWOŚĆ DACIA BIGSTER - Większy Duster. Lepszy? Nie, nie i tak.
Jacek Balkan testuje:

https://www.youtube.com/watch?v=Ivx8q6wpLJg

LukaszBe 

Silnik: 1.0 TCE LPG
Rocznik: 2021
Wersja: Prestige
Wysłany: 2025-05-04, 00:24   

Są takie sytuacje, gdzie człowiek sprawia bardzo dobre wrażenie, przychodzi jednak moment gdzie kompletnie traci wizerunek na który rzetelnie pracował.

Nie mam tutaj absolutnie uwag do opinii na temat sprzęgła, bujania czy ogólnie wrażeń z jazdy po asfalcie bo tego nie weryfikowałem osobiście.

Zastanawiam się natomiast jak można rzucić tekst o przerywaniu silnika w Dusterze 1.0 w momencie gdy się podnosi szybę (bo ktoś kiedyś mu powiedział, że tak miał), zrealizować taki durny test bez powodzenia w Bigsterze i zostawić takie gówno (za przeproszeniem) w materiale?!

Przepraszam, że podniosę taki wniosek ale jestem zdania, że nie powinnismy takim „profesjonalistą” podbijać popularności kanału na YT.

Oczywiście, Dacia to bez złudzeń kompromis. Dobrym dziennikarzem dla mnie jest ten kto pokazuje w którym miejscu ów kompromis jest zawarty a ja sam zdecyduje czy chce go zawrzeć na podstawie faktów a nie mitów.

defunk 

Marka: Peżo / Toyoda
Model: Rifter / Yaris Cross
Silnik: 1,2 PureTech / 1,5 HEV
Rocznik: 2021 / 2024
Wersja: [Inna].[nie dotyczy]
Wysłany: 2025-05-04, 07:56   

E, dla mnie i tak ikoniczny jest test Pertyna, który wsiadając (już lata temu) do jakiejś tam Dacii zaliczył lot fotela jak z komiksowego filmu. Zwykle ten gość ględzi do uspania i niczego nie da się spamiętać z jego monotonnych opowieści -- ale ten akurat numer, choć ustawiany pod publiczkę, pamiętam do dziś.

Kauris 

Model: Logan MCV II Ph1
Silnik: 1.2 16v 73KM
Rocznik: 2015 120kkm
Wersja: Laureate
Wysłany: 2025-05-04, 12:14   

Dymek napisał/a:
Może tutaj nie widać, ale na facebookowym forum Dacii, daje się zauważyć, że ludzie chwalą się problemami z działaniem szyb elektrycznych (...)
Wojtekszms napisał/a:
OK, trochę bardziej potestowałem te szyby, i generalnie macie racje - nie działają wszystkie, losowo i nieregularnie. Zazwyczaj pomaga jakiś impuls typu blokada centralna, włączenie i wyłączenie Klimy itp.
eliks napisał/a:
Ja nie otworzę szyb jak mam włączone światła mijania :-)
@LukaszBe
Dasz głowę, że komuś właśnie w taki nielogiczny sposób jak Balkan wspomniał, problem z szybami się nie objawił? Dacia to zawsze był trabant XXI wieku i to czuć jak się ma dostęp do dziesiątek innych nowych samochodów :)

MartinezTychy 

Silnik: 1.6 SCe S&S
Rocznik: 2018
Wysłany: 2025-05-04, 13:44   

Kolega z Redakcji wcale nie musi być dziennikarzem, którym niewątpliwie jest Jacek Balkan.
W relatywnie krótkim czasie trzeba zebrać maksimum wiadomości o danym produkcie, więc samochodem testowym jeżdżą nie tylko dziennikarze.
Jacek prowadząc Motodziennik jest jednym z najbardziej rzeczowych testujących, mój syn słuchając Pertyna powiedział, ten kanał powinien nazywać się Pierdzi i Ględzi i coś niewątpliwie jest na rzeczy.
Wspomnieć też należy jaka jest różnica pomiędzy Testującym a Komentującym.
Osobiście nowy Bigster mnie nie urzekł wygląda ciekawie ale brakuje mi pewności do nowinek technicznych Renault czy będą na tyle dobre by obronić się na przestrzeni 8 czy 10 lat użytkowania, nowa gama silników, układy Hybrydowe poczekam aż posiadacze zaczną się wypowiadać którzy pokonają powiedzmy pierwsze + 50 tkm.
Pozdrawiam.

Dymek 

Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Wysłany: 2025-05-04, 16:30   

defunk napisał/a:
E, dla mnie i tak ikoniczny jest test Pertyna, który wsiadając (już lata temu) do jakiejś tam Dacii zaliczył lot fotela jak z komiksowego filmu.
Ale teraz, niajako w kontrze, panu Pertynowi się odmieniło: BIGSTER- test PERTYNA

Odpowiedz do tematu