Marka: Dacia / Renault
Model: Duster / Captur
Silnik: 1.0Eco-G / 1.2tce
Rocznik: 2021 / 2014 Pomógł: 12 razy Dołączył: 10 Mar 2010 Posty: 1382 Skąd: Kępno
Wysłany: 2025-05-03, 16:55
Do końca roku podobno ma być taki Mild hybrid-G 140 (albo 150KM), EDC 4x4 z tylnymi kołami elektrycznymi 48v - co spowoduje że miękka hybryda będzie potrafiła jeździć w pewnych sytuacjach (pełzanie w korku, ruszania) jak pełna hybryda - automatyczna skrzynia + silnik trakcyjny elektryczny to umożliwia. Tylko wtedy 110 może nie starczyć;)
Dzwonili z Bielska z Wektora. Auto już jest u nich, przygotowują je do wydania, odbiór w czwartek/piątek - doczekać się nie mogę :) A pod koniec czerwca odbędzie się test w trasie - Węgry (Eger). Zostanie dotarty, a po powrocie pewnie stuknie 3000km, więc zrobię wymianę oleju.
Czyli zamawiane było na początku lutego, odbiór początek maja - 3 miesiące czekania od zamówienia do odbioru. Nie jest źle, ale w przypadku Dacii bywało, że ten okres był 2 miesiące.
Mówili, że auto będzie wyprodukowane na początku kjwietnia, że w połowie kwietnia planują transport, a przyjedzie około 20-23 kwietnia i że pod koniec kwietnia odbiór. Jest obsuwa około 10 dni.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3980 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2025-05-07, 13:14
Michał_ZS napisał/a:
No proszę. Tu do dustera dali winko w takim opakowanku
To chyba dilerzy, którym się nudzi bawią się w jakieś kokardy, pokrowce, napoje... Jak odbierałem swojego, to dzwonili że jak się nie stawię pomiędzy 14:00 a 15:00, to wydanie samochodu przesuwa się na pojutrze, bo za dużo odbiorów w tym tygodniu. Wszystko w biegu i "na odwal się"- wjazd na chwilę i wyjazd, bo następny już czeka. No cóż- Warszawa... Jako niespodziewany gratis dostałem breloczek do kluczy z logo Dacii, który... do kluczyka samochodu nie pasował, bo miał za grube kółko.
Ja też nic nie dostałem, ale nie marudzę, bo dużo gratisów dostałem.
Od razu powiadam: Uchwyt na telefon do wymiany, bo trzeba dużej siły, aby go rozewrzeć. Więc kupiłem uchwyt z ramieniem ( na głowicę youclip ) i 2 etui do kart. Wszystko to z bydgoskiej firmy, która robi gadżety pod dacię.
Założyłem też ledbara, bo długie światła nie pasują, do tego wozu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum