Usunąłem wszystkie licencje poza 3 bez których system krzyczał że nie mam licencji do map i nie podswietlał się napis "zgadzam się". Usunąłem mapy poza podstawowymi. Nawigacja dale mi się wiesza po naciśnięciu zgody. @jas_pik kiedyś wspominał o plikach ratunkowych. Może ktoś udostępnić taki plik pod wersję 9.1.3 ?
Dziwna sprawa. Zawiesza się interfejs dotykowy. Po kliknięciu na zgode nic się nie dzieje, ale mogę jeszcze wyść do menu głównego i tam działa radio, telefon, ustawienia. Powiesi się całkiem po klepnięciu którejś z ikon nawigacji. Wiesza się sam interfejs bo radio nadal będzie grało. Pomaga mu przeładowanie całkowite ekranu czyli wrzucenie wstecznego aby się przerzucił na kamere. Wraca z kamery już do działającej nawigacji, ale też tylko do następnego wyjścia do głównego ekranu. Bo znowu klepnięcie którejś z ikon nawigacji wiesza ekran. Przywracanie plików nieszczególnie pomaga. Wgranie czystej aktualizacji z navitoolboxa też nic nie zmienia. Jakieś pomysły?
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 122 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 4171 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2026-04-28, 07:27
Joustriel napisał/a:
Jakieś pomysły?
Tego typu objawy w tej generacji MediaNav pachną raczej problemami sprzętowymi a nie programowymi. Włączenie nawigacji to większe obciążenie pamięci. Poszukaj sobie na forum tematów o awarii pamięci, wlutowywaniu kart SD itp.
Wrzucałem link do zdjęcia stronę wcześniej. Jakoś nie udało mi się wkleić zdjęcia do postu. Normalnie przy włączaniu MNE jest logo Dacii i pojawia mi się okienko task managera, i po chwili znika. Zrobiło mi się tak po aktualizacji z 8.0.5 do tej najnowszej. Aktualizacja normalnie przez Navi. Tak jakby w bootloaderze było wpisane że taskmanager ma się uruchomić. Chciałbym to wywalić albo przynajmniej ukryć by nie było tego widać
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 122 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 4171 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2026-05-12, 13:55
Widzę teraz. To ewidentnie jakiś błąd programowy czy problem sprzętowy, żadne fabryczne ustawienia czy dostępne opcje tego nie powodują i nie wyłączą, system jest taki, żeby użytkownik nigdy i nigdzie nie widział żadnych okienek Windowsa. Miałeś też problemy z zawieszaniem się. Moim zdaniem to jest jakiś problem sprzętowy i jedno z drugim może mieć związek.
Ale może jednak na razie próbuj najprostszych rzeczy programowych- reset do ustawień fabrycznych, zmiana (obniżenie, wgranie innej) wersji oprogramowania itd.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2026-05-12, 14:00, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum