Marka: Była Dacia
Model: Logan
Silnik: . Pomógł: 10 razy Dołączył: 25 Cze 2010 Posty: 819 Skąd: Polska
Wysłany: 2011-01-30, 15:11
Wątpię, ja czytałem narzekanie na autocentrum , niestety że palą 2-3 litry powyżej normy producenta i wątpię żeby grand scenic palił 5-5-6 l na 100km,
Zresztą w testach to samo wychodzi:
http://www.furious.pl/aut...-14tce-priv.htm
Jak chciałeś spalanie 5,5-6 to trzeba było brać 1.5 dci.
taka jest prawda że ma więcej mocy od 1,6 ale też i więcej pali jakieś o 10% więcej. Na trasie przy niewielkich obrotach (bez tempomatu) wyjdzie ci te 5,5l/100km
_________________ Jestem handlowcem w salonie Carrara w Lublinie. Szukasz oferty na Nową Dacie? Pisz PW lub na e-mail
Mnie testy nie interesują - nie jestem typowym kierowcą. O spalanie się nie martwię - lubię ecojazdę (średnie spalanie w MCV-ce po przejechaniu prawie 90 tys. km wynosi 4,55 l). Zresztą skończmy ten co najmniej setny wątek o spalaniu.
Ostatnio zmieniony przez wox 2011-01-30, 16:51, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Skoda
Model: Octavia Tour II
Silnik: 1,4 16V
Rocznik: 2010 Pomógł: 3 razy Dołączył: 17 Cze 2010 Posty: 399 Skąd: Tarnobrzeg
Wysłany: 2011-01-31, 12:33
wox gratki wyboru. Mi się Nowy Scenic podoba bardzo - auto przykuwa uwagę i jest bardzo ciekawie zrobione. Wyższe spalanie - e tam - w 100% wynagrodzi lepszy komfort i super wyposażenie. Ja uważam, że auto najpierw musi się podobać, dawać jak najwięcej komfortu. Trochę więcej paliwka może i spali ale ile więcej radości za fajerą
Z ciekawości jaki kolorek
_________________ Teoria nie zrobi z nikogo praktyka :)
Taktyka stosowana przez wieku producentów w różnych branżach. Klient jest bardziej zadowolony gdy kupi auto za 75 tys. zł które teoretycznie wg katalogu kosztuje 84tys zł niż w przypadku kupna za cenę katalogową, nawet gdy jest ono niska
No a gdyby nasz kochany rząd wprowadził nagle dopłaty do nowych samochodów , to promocja by się skończyła, ale nie byłoby żadnej podwyżki cen
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2011-02-28, 18:34
No to gratuluję, jak już będzie w Twoich rękach wrzuć jakieś fotki:)
Z MCV-ką żaden problem - wstawiaj ogłoszenie w dziale Sprzedam, auto z historią "forumową" a to też spory plus
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum