Marka: była Dacia, jest Toyota
Model: Sandero, Auris Touring Sports
Silnik: 1,6 (132 KM)
Rocznik: 2015 Pomógł: 13 razy Dołączył: 10 Paź 2008 Posty: 1500 Skąd: Ozorków
Wysłany: 2013-01-16, 09:00
No i dobrze się stało, że powstał nowy klub ,,Dusterklub". Nowy admin klubu powinien MSZ troszkę bardziej wypromować ten klub. MAm nadzieję, że w niedalekiej przyszłości powstanie Sanderoklub. Uważam, że podzielenie na konkretne modele Dacii jest potrzebne zważywszy, że na DKPL już jest problem cokolwiek znaleźć w szukajce
Marka: Dacia, Fiat
Model: Sandero, Tipo
Silnik: 1.4 MPI, 1.4 16V
Rocznik: 2008, 2016
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2013-01-16, 09:19
MOże i dobrze mariusz, ale np. chciałem się zarejestrować na tamtym forum, niestety nie mogłem. Nie działa rejestracja prawidłowo, nie można aktywować konta.
A po kilku godzinach admin usunął moje konto - także nie wiem co ma za politykę, ale jak dla mnie to klub dusterklub z takim podejściem długo nie przeżyje.
To lepiej jak daciaklub doda oddzielne działy : Duster, Logdy, Sandero/logan, Nowe Sandero/Logan i to wtedy w 100% spełni lepiej zadanie.
Ostatnio zmieniony przez jackthenight 2013-01-16, 09:22, w całości zmieniany 1 raz
A ja uważam, że daćkowców w PL jest po prostu zbyt mało, żeby była potrzeba i w ogóle sens dzielenia się - zwłaszcza przy znacznej większości pokrywających się konstrukcjach tych modeli.
Każdy jednak ma oczywiście prawo do własnego zdania - prosiłbym więc jedynie, żeby, tak samo jak z każdym innym tematem, nie offtopować o tym bez sensu w innych wątkach.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2013-01-16, 14:59
Axia napisał/a:
Bez sensu ... Za malo jest dusterkow żeby tworzyć oddzielny klub.
to akurat słaby argument - jest nas chyba najwięcej
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2013-01-16, 16:57, w całości zmieniany 1 raz
no jsasne najlepije stworzyc kluby oddzielne dusterow loganow lodgy sanderek... a pozniej nastepne z podzialami na silniki a nastepne z podzialem na kolory, itp... popadacie w paranoje..
_________________ Przede wszystkim przestronnosc w aucie co dajeLodgy i MCV w dobrej cenie ;)
Stan licznika 115,000 i koniec
Lodgy 120000km i rośnie
MOże i dobrze mariusz, ale np. chciałem się zarejestrować na tamtym forum, niestety nie mogłem. Nie działa rejestracja prawidłowo, nie można aktywować konta.
A po kilku godzinach admin usunął moje konto - także nie wiem co ma za politykę, ale jak dla mnie to klub dusterklub z takim podejściem długo nie przeżyje.
To lepiej jak daciaklub doda oddzielne działy : Duster, Logdy, Sandero/logan, Nowe Sandero/Logan i to wtedy w 100% spełni lepiej zadanie.
Spokojnie temat rozpoznawany, przekazałem twoje uwagi.
Nie wiem czy DusterKlub wypali ale kibcuje mu jak moge i będę wspierał, mam tylko nadzieję, że dusterowców będzie coraz wiecej
DaciaKlub to kopalnia wiedzy i pewnie oba kluby beda rownolegle dzialac a informacji na temat naszych autek nigdy za wiele.
no jsasne najlepije stworzyc kluby oddzielne dusterow loganow lodgy sanderek... a pozniej nastepne z podzialami na silniki a nastepne z podzialem na kolory, itp... popadacie w paranoje..
Ale nie rozumiem w czym Ci to przeszkadza?
Przeciez nikt nie kaze Ci sie do na takie fora rejestrowac, kazdy robi jak uwaza...
Ja np. jestem bardzo za rozdzielaniem modeli chociaz faktycznie, ze w przypadku Dacii modele maja ze soba bardzo wiele wspolnego.
Ale nie rozumiem w czym Ci to przeszkadza?
Przeciez nikt nie kaze Ci sie do na takie fora rejestrowac, kazdy robi jak uwaza...
Ja np. jestem bardzo za rozdzielaniem modeli chociaz faktycznie, ze w przypadku Dacii modele maja ze soba bardzo wiele wspolnego.
ale mnie w niczym nic nie przeszkadza to trzeba zrobic sobie klub ktory najpierw dziala a pozniej dzialac , a jak narazie to jest lipa.. ps a to jest typowy daciowy klub.
_________________ Przede wszystkim przestronnosc w aucie co dajeLodgy i MCV w dobrej cenie ;)
Stan licznika 115,000 i koniec
Lodgy 120000km i rośnie
Według mnie pomysł nie ma większego sensu. Założycielom życzę powodzenia, ale przy tak dużym pokrewieństwie technicznym tych aut , to nie ma sensu. Nawet deski rozdzielcze te auta mają niemal identyczne( w pewnych rocznikach). Według mnie obecna formuła jest odpowiednia i nie widzę potrzeb zmian. Tyle z mojej strony :)
_________________ Duster u szczęśliwego nowego nabywcy :)
Na dzień dzisiejszy tez nie widzę takiej potrzeby, można zrobić ewentualny podział tutaj aby zawęzić szukanie i informacje techniczne na temat danego modelu.
Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate2 Pomogła: 1 raz Dołączyła: 09 Sie 2012 Posty: 175 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-01-17, 12:04
Słuchajcie, ktoś zakłada forum z zamiłowania do dusterkow. Ma prawo. Pytanie czy sie przyjmie, bo zalozyc forum to pikuś problem z forumowiczami. Z mojej strony jedno mi wystarczy, jeśli zemrze smiercia naturalną wtedy może poszukam nowego.
Jak niemniej informacje których potrzebowałam otrzymalam przed zakupem, teraz wchodze tu dla ludzi i atmosfery 😏 a o taką jaka jest u nas niełatwo
Słuchajcie, ktoś zakłada forum z zamiłowania do dusterkow. Ma prawo. Pytanie czy sie przyjmie, bo zalozyc forum to pikuś problem z forumowiczami. Z mojej strony jedno mi wystarczy, jeśli zemrze smiercia naturalną wtedy może poszukam nowego.
Jak niemniej informacje których potrzebowałam otrzymalam przed zakupem, teraz wchodze tu dla ludzi i atmosfery 😏 a o taką jaka jest u nas niełatwo
Dokladnie tak. Jak forum Dustera sie przyjmie to dobrze i a jak nie to tutaj zawsze są osoby które chętnie pomogą. Ja z forum Dustera będę walczył co by sie udało ale nikt nie zamierza dla nikogo robić konkurencji
dusterklub.pl na pewno nie będzie jak na razie działał tak prężnie jak DKP ale tak jak tomszafa będe walczył o nowe forum.
Po temacie bodajże jackthenight muszę powiedzieć że coś się u "Nas" (dusterklub.pl) ruszyło gdyż coraz więcej osób się rejestruje i nawet nowe posty, tematy się pojawiają...
Jak ktoś chce to się będzie i tu i tu logował.
Ja postanowiłem sobie że na dusterklub'ie postaram się w wolnej chwili porobić poradniki, drobne kompedium wykorzystując informację z "macierzystego" forum...
Dołączyłem tutaj w czerwcu przed zakupem Duster'a i na wiem że w niektórych tematach żeby znaleść pewne konkretne informację trzeba prześledzić z około 20stron a to troche zajmuje, wiec ułatwie na sprawę nowym DusteroManiakom
Ostatnio zmieniony przez Dominus 2013-01-17, 16:03, w całości zmieniany 1 raz
raczej sie nei przyjmie ze wzgledu na identycznosc technologiczna z innymi daciami
na przykladzie reno - pod kluby sie przyjely gdy dany model byl zdecydowanie rozny od innych np reno 25 to zupenie inny samochod niz clio itd....
zazwyczaj nowi nabywcy samochodu odczuwaja duza pasje modelu marki zaraz po zakupie i wpadaja na rózne tego rodzaju pomysły...
No ale w czym problem, dalej nie rozumiem w czym to wam przeszkadza?
Przeciez nikt nikogo nie zmusza do logowania sie tam.
Wazne, ze sa ludzie ktorzy chca cos takiego miec i nawet jak bedzie ich 5 osob to co z tego. Czy jak nie ma 1000 uzytkownikow to od razu znaczy, ze mamy to zamykac?
mi w niczym nie przeszkadza
tak na razie to dzeki dkp macie darmowa reklame...
ale powodzenia to raczej nie odniesie IMHO...
Darmowa reklama? O czym ty mówisz? Te fora nie mają ze sobą konkurować.
Czy odniesie czy nie to sie zobaczy.
Mam wrazenie, że chciałbyś aby forum co dopiero się otowrzyło miało już 1000 uzytkowników i odrazu mega baze danych. Takie rzeczy się latami zbiera i pewnie dlugo czasu będzie potrzeba aby forum dustera się przyjeło.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum