Wlasnie zastanawialem sie nad takim Dusterem jak ty masz tylko z napedem 4x4 i felgami 17cali bialymi lub czarnymi. na chwile obecna wstrzymuje sie od zmiany auta, a w weekendy mam do dyspozycji toyotke Land Cruiser 3l dizelek chipowany :) powiem ze w terenie radzi sobie swietnie :)
_________________ Przede wszystkim przestronnosc w aucie co dajeLodgy i MCV w dobrej cenie ;)
Stan licznika 115,000 i koniec
Lodgy 120000km i rośnie
Wysłany: 2011-03-29, 09:10 Re: Nowy Duster 4x2 dCi 110
mlodyprzem napisał/a:
Witam Wszystkich.
Dzisiaj, po ponad pięciomiesięcznym oczekiwaniu, odebraliśmy nasz pierwszy nowy samochód:
- Dacia Duster Laureate
- 4x2 dCi 110KM
- ESP/ASR
- Skórzana kierownica i drążek zmiany biegów
- Czarna perła
- Pakiet Look
- Auto alarm
- Czujniki parkowania
- Podłokietnik
- Nakładka na tylny zderzak
- Nakładka na wydech
- Chlapacze
- Dywaniki
W przyszłym tygodniu zamontuję radio, nowe pióra wycieraczek i uszczelkę drzwiową od Malucha;).
Pierwsze wrażenia z jazdy (120km) - SUPER!!!
Gratulacje ;)
Czy mozesz napisać co dostałeś w pakiecie a co udało Ci się "utargować" od dealera?
Przymierzam się do wersji benzynowej 4x4 Laureate. Wstepnie dealer powiedział, że w tym wariancie lakier metalizowany jest "w cenie". Widzę, że masz alufelgi. O co chodzi z uszczelką do malucha? Ta oryginalna jest "nie teges?? ;)
Piotr_K,
Gratis dostałem alarm, podłokietnik i dywaniki, za resztę musiałem zapłacić.
Alufelgi są w pakiecie Look, razem z chromami i ciemnymi szybami.
Poczytasz więcej forum to będziesz wiedział o co chodzi z tą uszczelką;)
pozdrawiam
Piotr_K Daćka w takową uszczelkę nie jest wcale wyposażona....żeby ją mieć trzeba założyć samemu, a że pasuje od dziadka 126 tego to się ją zakłada
Mówicie o uszczelce drzwiowej? Bo jesli tak, to się dziwię, sam ogladalem oryginalną w salonie - pokrytą dodatkowo takim welurem - uniemozliwia przymarzanie drzwi nie mówiąc już u dobrym uszczelnieniu. Chyba że nie o tę chodzi ;)
Będę dziś w salonie na jezdzie próbnej - spróbuję ją sfotografować Nokią.
MłodyPrzem - dzieki za wyjaśnienie ;) Szerokiej drogi !
Uszczelka to już symbol klubu. A działa to tak Podchodzisz do dowolnej DACI prosisz właściciela o podniesienie maski. Jak ma założoną uszczelkę to klubowicz . A wszystko na temat tu http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=118
Uszczelka to już symbol klubu. A działa to tak Podchodzisz do dowolnej DACI prosisz właściciela o podniesienie maski. Jak ma założoną uszczelkę to klubowicz .
Czasami trzeba poprosić o otworzenie bagażnika, a nie maski.... bo tam wciąż leży uszczelka czekająca na montaż
Witam po 5-cio miesięcznej eksploatacji Dusterka. Wczoraj stuknęło 15000km. Złego słowa nie mogę powiedzieć, jestem bardzo zadowolony. Silniczek dynamiczny i oszczędny, zawieszenie w miarę ciche. Tylko do jednej rzeczy nie mogę się przyzwyczaić, mianowicie do skrzypiącej tylnej klapy. Byłem na regulacji, ale po niej jest jeszcze gorzej.
No i kolejny etap za nami. 20000 km stuknęło. Klapa już nie piszczy (dziękuję za podpowiedź). Nadal jestem bardzo zadowolony z Dusterka, nic złego się nie dzieje. Szkoda tylko, że auto nie wygląda jak sprzed pół roku, ma już kilka rys na lakierze i tylko to mnie bardzo wkurza.
20111107003.jpg
Plik ściągnięto 198 raz(y) 30,97 KB
Ostatnio zmieniony przez mlodyprzem 2011-11-09, 13:25, w całości zmieniany 1 raz
Rysy na blasze czy na tym sreberku z Looka
Mój też dziś skończył 20.000, nawet nie zauważyłem kiedy. Też ma parę rys, ale to dla mnie normalne. Z nimi wygląda nawet lepiej.
Sreberko z przedniej osłony schodzi niemalże płatami;)
Dlatego też, odpuściłem sobie "pazłotkę" zwaną pakietem Look. Przyznaję, że całościowo wygląda to fajnie, ale obawiałem się, że jak oblezie to może wyglądać pasztetnie, no i 2kPLN ekstra...
_________________ Czy chcesz, żeby Twoja pralka była inteligentniejsza od Ciebie?
Jest: Duster 1.6 16V 4x2 Laureate "Dragster":
Sageata Albastra Carpaţi Pentru Gaz ;)
Był: Logan 1.6 8V MPI Laureate "Rumburak"
Ostatnio zmieniony przez piotrres 2011-11-09, 23:33, w całości zmieniany 1 raz
Trochę przesadziłem z tymi odchodzącymi płatami;) Po prostu gdzieś musiałem przytrzeć i tyle. Ale pod sreberkiem jest biało, także w ogóle nie rzuca się w oczy. Myślę, że przytarty czarny plastik wyglądałby gorzej. Poza tym Look to nie tylko sreberka, to są jeszcze alufelgi i przyciemniane szyby.
Marka: Dacia --> Renault
Model: Duster 2 --> Kadjar
Silnik: 1.2 TCe 1.5 dCi EDC
Rocznik: 2017(m2018) --> 2017
Wersja: Prestige Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Kwi 2010 Posty: 1700 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-11-10, 09:06
Ja mam 26 000 km, w nic nie przytarłem i zupełnie nawet jednego odprysku na matowym-plastikowym chromie nie mam. Jedyny minus to taki, że na lusterkach porozbijane muchy bardziej widać niż na czarnym
Dzisiaj, chociaż temperatury dodatnie i brak opadów, zmieniłem opony na zimowe. Goodride SW608. Opony tanie, chińskie. miękkie i ciche. Zobaczymy jak będą sprawować się na śniegu. Wyszedłem z założenia: tani samochód - tanie opony.
Marka: DACIA
Model: DUSTER
Silnik: 1,5 dCi 4x2 110 KM
Rocznik: 2010
Wysłany: 2011-12-01, 20:57
opos napisał/a:
Uszczelka to już symbol klubu. A działa to tak Podchodzisz do dowolnej DACI prosisz właściciela o podniesienie maski. Jak ma założoną uszczelkę to klubowicz . A wszystko na temat tu http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=118
też musiałabym/chciałabym zamontować, tylko... od czego zacząć ??? ja jak zwykle uśmiecham się do Kolegów Klubowiczów, którzy gotowi i chętni do pomocy :) jeśli wystarczy gdzieś nabyć tą uszczelkę drogą kupna, to podpowiedzcie - gdzie... sama pewnie nie dam rady zamontować, ale jak już ją będę miała, to potem będzie już z górki
_________________ mausi64 życzy wszystkim bezpiecznej jazdy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum