Jackhthenigth - nie wiem czy jest taki sam......nasz to szary basalte, a Twój zdaje się beż piaskowy? sama już nie wiem jak to jest z tymi kolorkami.... bardzo są podobne
Marka: Dacia, Fiat
Model: Sandero, Tipo
Silnik: 1.4 MPI, 1.4 16V
Rocznik: 2008, 2016
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-10-30, 16:16
kruszyna napisał/a:
Jackhthenigth - nie wiem czy jest taki sam......nasz to szary basalte, a Twój zdaje się beż piaskowy? sama już nie wiem jak to jest z tymi kolorkami.... bardzo są podobne
Faktycznie mój jest beż piaskowy :)
Ale jak widzę mało co się różni od twojego koloru - hmm dziwne.
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-10-30, 16:37
kruszyna napisał/a:
fajna rzecz te chlapacze, gdzie nabyłeś?
musimy jeszcze o zimowych oponach pomyśleć, w salonie za drogo chcą
Oryginalne chlapacze są dostępne w ASO.
Koszt to 50 zł od osi.
Czyli wszystko cię wyniesie 100 zł.
Sam sobie zamontujesz bo to dość prosty montaż. Oryginalne chlapacze
mają to do siebie że dobrze są spasowane i montaż ich jest dziecinnie prosty, a efekt bardzo
zadowalający.
hey mam pytanko mozesz zrobic fotke chlapacza pod spodem auta jak jest zalozony przez belke podwozia :) bo nie wiem jak zalozyc ja sobie sprawilem nie orginalne ale sa bardzo elkastyczne wiec sie nie urwia i sa dosc fajne
z gory dzieki
_________________ Przede wszystkim przestronnosc w aucie co dajeLodgy i MCV w dobrej cenie ;)
Stan licznika 115,000 i koniec
Lodgy 120000km i rośnie
Wysłany: 2008-10-30, 20:35
wieza napisał/a:
A tak wyglądają chlapacze :
hey mam pytanko mozesz zrobic fotke chlapacza pod spodem auta jak jest zalozony przez belke podwozia :) bo nie wiem jak zalozyc ja sobie sprawilem nie orginalne ale sa bardzo elkastyczne wiec sie nie urwia i sa dosc fajne
z gory dzieki
Wieza oryginalne są również bardzo elastyczne bo są gumowe.
Konstrukcja przednich jest tak zrobiona że pasuje i próg auta nie przeszkadza.
Po prostu zrobiony jest profil w kształcie progu.
Wygląda to tak :
Jutro jeszcze zrobię zdjęcie to sobie dokładnie obejrzysz.
Jeśli chodzi o opony to na tej stronie są tańsze : http://www.opony.com
A ogólnie polecam www.skapiec.pl
hey kruszyna jesli chodzi o zimowki to zakupilem nokiany wr g2 koledzy polecali zreszta w testach wychodza swietnie i cena jest na tej stronce co polecalem bardzo dobra :)
_________________ Przede wszystkim przestronnosc w aucie co dajeLodgy i MCV w dobrej cenie ;)
Lodgy 120000km i rośnie
Wysłany: 2008-10-30, 21:31
wieza napisał/a:
hey kruszyna jesli chodzi o zimowki to zakupilem nokiany wr g2 koledzy polecali zreszta w testach wychodza swietnie i cena jest na tej stronce co polecalem bardzo dobra :)
Tylko nie piszcie że już założyliście te opony. Pogoda jeszcze piękna, dzisiaj prawie 20 stopni było. Oby nie było tak jak w tamtym roku że śniegu to może z tydzień lub dwa było a przynajmniej w Łodzi.
Wysłany: 2008-10-31, 16:11
wieza zrobiłem te zdjęcia telefonem, auto już trochę brudne(było nie myte), ale
mam nadzieje że połapiesz się jak te chlapacze są zamontowane i jak rozwiązano ominięcie belki.
Kruszyno - ja wracam do tematu opon zimowych. Nie ten rozmiar, ale to nie istotne (bo prawdopodobnie wszystkie są dostępne w rozmiarze 185/65 R15)
Warto przeczytać:
http://www.autocentrum.pl...8____101_5.html
Tylko nie piszcie że już założyliście te opony. Pogoda jeszcze piękna, dzisiaj prawie 20 stopni było. Oby nie było tak jak w tamtym roku że śniegu to może z tydzień lub dwa było a przynajmniej w Łodzi.[/quote]
hey jackthenightno coz wszystko zalezy gdzie i kiedy jezdzisz jesli jezdzisz w dzien to luzik ale w nocy spada do 0 st. a nawet juz ponizej wiec skoda autka zeby sie rozpier... tylko dlatego ze w dzien jest troszke cieplej.Ja nie uwazam oponek calorocznych do jazdy tylko letnie i zimowe. Jezdze po gorach w trudnych warunkach i nie wyobrazam sobie jazdy bez nich. ( a jakis Kowalski jedzie w takie warunki na letnich)A kolesi ktorzy nie maja zimowek odrazu widac jak sie zachowuja na trasie poprostu masakra i brak profesjonalizmu. Mam nadzieje ze wprowadza kiedys obowiazek jazdy na zimowkach.
Lodgy 120000km i rośnie
Wysłany: 2008-11-01, 09:53
wieza napisał/a:
[
hey jackthenightno coz wszystko zalezy gdzie i kiedy jezdzisz jesli jezdzisz w dzien to luzik ale w nocy spada do 0 st. a nawet juz ponizej wiec skoda autka zeby sie rozpier... tylko dlatego ze w dzien jest troszke cieplej.Ja nie uwazam oponek calorocznych do jazdy tylko letnie i zimowe. Jezdze po gorach w trudnych warunkach i nie wyobrazam sobie jazdy bez nich. ( a jakis Kowalski jedzie w takie warunki na letnich)A kolesi ktorzy nie maja zimowek odrazu widac jak sie zachowuja na trasie poprostu masakra i brak profesjonalizmu. Mam nadzieje ze wprowadza kiedys obowiazek jazdy na zimowkach.
No tak, ja w nocy nie jeżdżę i po górach również nie.
Mam zamówione opony zimowe wraz ze stalowymi felgami ale nie wyobrażam sobie ich teraz zakładać - szkoda opon - jeśli brać pod uwagę moją jazdę w dzień, głównie miasto.
Myślę że przełożę koła dopiero jakoś w połowie listopada, no chyba że pogoda zaskoczy kierowców :)
wieza napisał/a:
A kolesi ktorzy nie maja zimowek odrazu widac jak sie zachowuja na trasie poprostu masakra i brak profesjonalizmu.
Z tym tak do końca to nie jest.
Ludzi w zimówkach też od razu widać, bo sądzą że jak mają zimówki to już na wszystko sobie mogą pozwolić , jeżdżą tak jakby jeździli latem - całkowicie zapominają że jest śnieg.
Opony zimowe często stają się przyczyną wielu wypadków, bo ludzie jeżdżący nimi nie dorośli do nich, jeżdżą jak wariaci.
Twoje sformułowanie "brak profesjonalizmu" nie ma nic wspólnego z tym czy ktoś ma opony zimowe czy nie. To nie opony są wyznacznikiem byciem braku profesjonalizmu, bo można jechać z oponami letnimi bardzo profesjonalnie.
Wprowadzenie obowiązku opon zimowych to dobry pomysł ale czy coś da ? Tego nie wiadomo bo dużo profesjonalistów w oponach zimowych i tak będzie powodować te wypadki niezależnie czy będą mieć opony zimowe czy nie.
To tak jak teraz jazda na światłach na terenie zabudowanym - chory pomysł i nic nie dał.
Odsetek wypadków i kolizji w żadnym stopniu nie zmniejszył się. A jeśli nie zmniejszył się
to po co ten nakaz jazdy z włączonymi światłami w dzień na terenie zabudowanym.
W mieście nie powinien on obowiązywać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum