Witam forumowiczów.
Przymierzam się do wymiany mojej wysłużonej Mazdy na coś nowszego.
Głównym faworytem jest Dacia Lodgy, ale tu mam pewien problem i jeszcześnie trochę nietypową prośbę.
Czy ktoś z uzytkowników Lodgy z Rzeszowa lub najbliższych okolic zechciałby udostępnić swój egzemplarz do obejrzenia. Chciałbym ją obejrzeć na żywo, głównie chodzi o wnętrze. Niestety brak aktutalnie ofert Lodgy z podkarpackiego, a w salonie w Krasnem również nie mają jej fizycznie na stanie. Z góry dziękuję za pomoc.
Jeżeli możesz jechać do Tarnowa to proponuję przez stronę dacii umówić się na jazdę próbną (ewentualnie wpisać gdzie taka jazda jest możliwa). Ja w ten sposób w końcu mogłem zobaczyć dacię zanim zdecydowałem się na zakup, choć dostępna była inna wersja i z innym silnikiem. Silnik wypróbowałem więc w dusterze, tapicerkę i panel media nav również tam miałem okazję organoleptycznie sprawdzić. A reszta już w lodgy:)
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2017-09-13, 18:15
SCe 100 to własnie wolnossący - Outdoor wygląda najlepiej, ta akurat wersja 7 m,bardzo ładny kolor, chyba najbardziej efektowny
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2017-09-13, 18:20, w całości zmieniany 1 raz
No widzisz... A u nas stoi taka piękna sierota już drugi miesiąc i nie ma chętnych:DYSZKIEWICZ
Za to o Sandero Stepway w full opcji trudno.
No faktycznie, ładna sztuka. Ale niestety to nie mój budżet.
A wracając do meritum, takie ogłoszenie mnie zainteresowało Dacia Lodgy .
Sprawdziłem numer VIN w ASO. Przebieg wyglada na rzeczywisty. Czy coś Wam się rzuca w oczy w tym ogłoszeniu, na co warto zwrócić uwagę ?
Jeśli nie znajdę do niedzieli żadnej Lodgy do obejrzenia na Podkarpaciu, to bedę jechał na żywioł i oceniał na miejscu. Najwyżej zrobimy sobie rodzinną wycieczkę na Sląsk :)
rodan77, koło mego zamieszkania (ok. 1 km od domu) jest komis i tam stoją dwie Lodgy za podobną cenę.
Tylko nie mają TEMPOMATU tylko OGRANICZNIK PRĘDKOŚCI, a to jest różnica.
Tempomat wszedł dopiero w 2014/2015 roku.
Bliżej masz do Lublina. Możemy wtedy się spotkać osobiście.
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Ostatnio zmieniony przez route2000 2017-09-14, 07:12, w całości zmieniany 2 razy
Lepiej samemu to zlecić montaż LPG niż kupować z zmontowanym gazem (znam to autopsji).
Bo z LPG nie wiadomo, jak wcześniej pracował i może już pozbywa "tego" kłopotu.
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
A ja w przeciwieństwie do kolegów brał bym z gazem (o ile oczywiście wszystko działa poprawnie, a pan nie tłumaczy że to tylko wystarczy filtr lub świece wymienić i będzie ok) odpada koszt założenia instalacji i od razu jeździsz taniej.
Marka: Dacia
Model: LOGAN MCV II
Silnik: 0,9Tce 121KM@186Nm
Rocznik: XII 2017
Wersja: Stepway Outdoor Pomógł: 52 razy Dołączył: 21 Mar 2017 Posty: 1956 Skąd: Ząbki
Wysłany: 2017-09-14, 18:40
Nie uważacie że te Lodgy o których piszecie są jakieś za tanie ? W Marcu poszukiwałem Dacii i chciałem zakupić właśnie Lodgy ale ceny najtańszych w internecie wahały się w granicy 30 tyś zł i były wersje Ambiance. Za 24 tys zł to można kupić Logana II MCV Ambiance. No chyba, że cena Dacii przez ostatnie 6 miesięcy bardzo spadły.
Nie uważacie że te Lodgy o których piszecie są jakieś za tanie ? W Marcu poszukiwałem Dacii i chciałem zakupić właśnie Lodgy ale ceny najtańszych w internecie wahały się w granicy 30 tyś zł i były wersje Ambiance. Za 24 tys zł to można kupić Logana II MCV Ambiance. No chyba, że cena Dacii przez ostatnie 6 miesięcy bardzo spadły.
Jak szukałem w ub. roku to 2 letnia lodgy kosztowała tylko ok 8 tyś mniej niż nowa. Co prawda miała stary silnik 1.6. Więc wybór był oczywisty
Ostatnio zmieniony przez brzuch0 2017-09-17, 15:23, w całości zmieniany 1 raz
W tym roku/zeszłym roku jak patrzyłem to od takich cen się auta zaczynają 4-6 letnie, gdzie, ich stan to: dziura w tapicerce od peta, połamane plastiki we wnętrzu - ogólnie auto nie zadbane, uszkodzona uszczelka drzwi itp., przebieg ponad 100tys, a wersje czasem są fajnie wyposażone. Moim zdaniem cena robi swoje, a auto jak chcesz mieć miodzio wymaga wkładu. Widziałem też tańsze ogłoszenia, ale na nie to już nie patrzyłem, bo zapewne to już byłby szrot.
hej, jeśli naprawdę przymierzasz się do zakupu, to nie szukaj auta i ludzi w pobliżu, tylko upoluj fajny model gdzieś dalej w ASO, przygotuj kasę i żonę :) jedź obejrzeć nawet i do Krakowa lub Łodzi, przejedziesz się tam autem, jak się spodoba, to w 2 godzi y kupisz! Ja tak zrobiłem, kupiłem Lodgy 500 km od domu i do razu nią wróciłem!
Ja kupiłem swoją w ciemno. Testowego nie było dostępnego żadnego w całym trójmieście. Ot po prostu poszedłem na postój taksówek, pogadałem z kierowcą, przejechaliśmy się przez parę ulic. Następnego dnia poszedłęm podpisać umowę i tyle :)
Też tak chciałem, ale jakoś nie było czasu trafić na taryfę. W końcu pomyślałem o ogłoszeniu używki przejechałem się, spodobało mi się i kupiłem nowy...
Niestety używka była w fatalnym stanie wizualnym we wnętrzu... i za dużo kasy by trzeba było w nią władować, aby mieć to co się chce:)
Marka: Cytryna i Helmut
Model: inny
Silnik: benzyna i ropniak
Rocznik: inny Pomógł: 3 razy Dołączył: 25 Sie 2012 Posty: 437 Skąd: Wawa
Wysłany: 2017-11-16, 21:20
Marek1603 napisał/a:
A po co promowac skoro schodzi jak świeże bułeczki.
Serio? Czytałem tu na forum, ze jest to jeden z gorzej sprzedających się modeli w gamie...
(osobiście mi się podoba, tylko te wyniki zderzeniowe pokpili)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum