Marka: Opel
Model: Astra IV
Silnik: 1.7 cdti
Rocznik: 2011 Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Kwi 2008 Posty: 888 Skąd: W-WA
Wysłany: 2009-01-21, 21:33
niby mało ważny element a tak zmienia styl auta, sądzę że jeśli chodzi o logana jak byłby dostępny w Polsce z taką atrapą znalazł by on więcej kupców ze względów estetycznych a nie tylko ekonomiczno praktycznych
Co do sandero to ono jest ładne same w sobie a z ta atrapa jeszcze bardziej
szkoda że u nas nie można dostać takiej atrapy chłodnicy ze znaczkiem dacii
Zawsze można sobie zrobić na zamówienie - producenci np ospoilerowania mają ku temu odpowiednie warunki techniczne, bo w końcu zderzak i tak jest z plastiku (;
No niech tak będzie że ze wględów estetycznych, choć ja akurat dał bym głowę (czyjąś oczywiście) że to ta marka. Renault Logan to co prawda nie BMW ale i nie jakaś rumuńska Dacia. Z akcentem na rumuńska.
Z podobnych jak sądzę powodów w różnych częściach świata nasze autka są dostępne jedynie z logo Renault lub innym. A każdy zdrowo myślący, taktowny i obdarzony choćby minimalnym instynktem samozachowawczym handlowiec nie pozwolił by sobie na nietakt proponowania klientowi czegoś z Rumunii.
Jaguar zwiększył sprzedaż o około 12%. Nie wiem tylko jak nowi właściciele tych aut mogą przełknąć świadomość że włascicielem marki jest Tata.
Czy ktoś a Was wyobraża sobie Jaguara ze znaczkiem Taty?
Ostatnio zmieniony przez stempik 2009-01-21, 23:33, w całości zmieniany 5 razy
Czy ktoś a Was wyobraża sobie Jaguara ze znaczkiem Taty?
Ja - jak również dowolne inne auto z dowolnym innym znaczkiem, bez żadnego problemu <:
gigi303 napisał/a:
Co do sandero to ono jest ładne same w sobie
Powinno z tego wynikać, że aktualnie dostępny Logan z atrapą właśnie z Sandero powinien spełniać Twój postulat (:
Cytat:
znalazł by on [Logan] więcej kupców ze względów estetycznych a nie tylko ekonomiczno praktycznych
Osobiście jednak sądzę, że niektórzy - zwłaszcza w Polsce - nawet nie spojrzą w stronę Dacii właśnie ze względu na nazwę, więc żaden najpiękniejszy wygląd ich nie przekona...
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 SCe 110 LPG
Rocznik: 2018
Wersja: Laureate Plus 7 os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 31 Mar 2008 Posty: 1105 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2009-01-22, 00:17
laisar napisał/a:
auto z dowolnym innym znaczkiem, bez żadnego problemu
Hmm, raczej NIE, załóżmy że kupimy Tata (Jaguar) Indigo i coś się w nim zspsuje, to mam pytanie jak długo płynie statek np z Bombaju do Hamburga ??
Albo inny teoretyczny przypadek, kupimi jakiegoś Hjajonga, nie dość że to już jest podróba to jeszcze przyślą podrobioną kopię kopii jakiejś części.
Ale co mam czas płynięcia do konkretnego znaczka? Przecież właśnie o to chodzi, że takie czy inne znaczki nie mają właściwie żadnego związku z tym gdzie faktycznie dane auto jest produkowane.
Marka: KIA
Model: Rio
Silnik: 1.4 16V
Rocznik: 2012 Pomógł: 13 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 1371 Skąd: Warmia
Wysłany: 2009-01-22, 04:03
Fakt faktem nie sprawdzalem, ale napewno mozna dostac takie nakladki zderzaka (ze znaczkiem Reno) na zagranicznych (tam gdzie Logan to Reno) serwisach aukcyjnych. Tyle, ze koszt wysylki pewnie przekroczy wartosc nakladki... ale jak komus zalezy...
Do kompletu oczywiscie warto poszukac tylnej klapy i kierownicy :)
Marka: Opel
Model: Astra IV
Silnik: 1.7 cdti
Rocznik: 2011 Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Kwi 2008 Posty: 888 Skąd: W-WA
Wysłany: 2009-01-22, 07:38
mi wystarczyłaby taka atrapa ze znaczkiem dacii nie musi mieć emblematu renault lub nissana No ale właśnie koszty koszty i jeszcze raz koszty
a jeśli chodzi o nowego Logana z atrapą sandero to.... atrapa powinna zostać w sandero
Wydaje mi się że jest to dobry przykład że nie zawsze przeszczep może być udany
Wersja: Laureate Plus 7 os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 31 Mar 2008 Posty: 1105 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2009-01-22, 16:04
laisar napisał/a:
Ale co mam czas płynięcia do konkretnego znaczka?
Ma i to dużo, jeżeli najbliższe centrum logistyczno-dystrybucyjne leży gdzieś na daaaaalekim wschodzie, to część do danego auta będzie najprawdopodobniej będzie sprowadzona wraz z innymi częściami (aż wypełni się kontener) statkiem, bo nie sądzę że taka tania marka jak Tata (Jaguar) będzie to dostarczać samolotem.
Wysłany: 2009-01-22, 16:45
laisar napisał/a:
naprawdę uważasz, że części do takiego np Suzuki to są do nas w większości dostarczane z Japonii? Albo do Forda - ze USA?
Nie, no jasne że "znani" producenci mają centra logistyczno-dystrybucyjne na terenie europy i nie jest problemem sprowadzić taką część w ciągu tygodnia.
Mówiliśmy o "dowolnym" znaczku na aNtrapie mając na myśli Tata-ę i samochody z chin, gdzie raczej trudno o jakieś centra z częściami w promieniu 5000 km.
Zamienniki innych firm pojawiają się tylko wtedy, kiedy rośnie na nie zapotrzebowanie, czyli muszą być spełnione dwa warunki :
1. Duza ilość aut danego modelu
2. i duża ich awaryjność.
Oczywiście przy np. VW czy Fiacie wystarcza tylko pierwszy warunek bo takich aut jest bardzo dużo.
Za późno - przy pytaniu nie było żadnych gwiazdek ani maczków <<<:
Tak, tak, wiem - "normę stanowi ogół, a nie margines" (((;
Gorzej, że teraz to już nie wiem, czy w zdaniu:
Cytat:
Nie wiem tylko jak nowi właściciele tych aut mogą przełknąć świadomość że włascicielem marki jest Tata.
nie doczytałem się przypadkiem między wierszami więcej niż Autor faktycznie tam umieścił... <;
Mamert napisał/a:
"znani" producenci mają centra logistyczno-dystrybucyjne na terenie europy i nie jest problemem sprowadzić taką część w ciągu tygodnia.
Raczej piłem do tego, że wielu producentów ma po prostu swoje fabryki w różnych miejscach. No i większość z nich i tak współpracuje z tymi samymi poddostawcami [:
A na początku każdy jest "nieznany"...
Cytat:
Mówiliśmy o "dowolnym" znaczku na aNtrapie mając na myśli Tata-ę i samochody z chin
Chociaż oczywiście Tata raczej nie po to kupiła Jaguara, żeby zamknąć jego fabryki w Wielkiej Brytanii i przenieść produkcję do Indii, skąd będą przysyłać auta ze swoim znaczkiem, co nie? <:
Niewykluczone jednak z kolei, że owe Jaguary faktycznie może gdzieś sprzedawać pod zupełnie innym - w tym i swoim własnym - znaczkiem... W końcu: "Klyjent - naś pannn" (;
TSD Bardzo ciekawie jest w Japonii - jak się kiedyś przyglądałem, to właściwie dwaj dowolnie wybrani producenci mają zazwyczaj jakiś wspólny model. W sumie więc bardziej jest to koegzystencja, niż konkurencja na rynku, a jednak jakoś działa... co ma zresztą oczywiście sens - rzeczywiście na dłuższą metę zazwyczaj wszystkim najbardziej opłaca się współpraca
gigi303 napisał/a:
"]tu chodzi o atrapę
Na pewno da się jakoś dopasować do niej znaczek Daćki [:
Cytat:
nie ma co gdybać bo gra nie warta świeczki jak to mówią ładne ale nieosiągalne
Ależ osiągalne - tylko kosztowne.
Cytat:
a jeśli chodzi o nowego Logana z atrapą sandero to.... atrapa powinna zostać w sandero
Wydaje mi się że jest to dobry przykład że nie zawsze przeszczep może być udany
Nie rozumiem - skoro ładna atrapa z Renault poprawia wygląd, to i ładna atrapa z Sandero też powinna...
...ale jak nie, to właściwie możesz wymienić cały przód na ten z Sandero - powinien pasować (;
Ale akurat Daćka to Daćka - jak wymienisz cały przód, to po prostu będziesz miał MCV-kę z przodem Sandero, więc chyba jak najbardziej będzie pasować (;
Wysłany: 2009-01-23, 13:12 Re: renault logan nie wydaje wam się ładniejszy ?
gigi303 napisał/a:
Może ktoś mnie posądzić o profanacje ale wydaje mi się że ze znaczkiem renault atrapa chłodnicy jest inna przez co i ładnijesza.
szkoda że u nas nie można dostać takiej atrapy chłodnicy ze znaczkiem dacii
....i z daleka ktoś sobie popatrzy i pomysli, że oto nadjeżdzamy Meganką a nie jakąś badziewną Dacią
Fig. 1. A z tym znaczkiem ?
Fig. 2. Ten z lewej wzbudza jednak więcej "szacunku" na drodze
Pozdrawiam PiotrReS
Ostatnio zmieniony przez piotrres 2009-01-23, 13:41, w całości zmieniany 1 raz
A mnie bardziej podoba się grill Dacii Logan - ten z Renault przywodzi na myśl stare Renówki. Poza tym Panie i Panowie (trochę patosu ) uzytkując Dacie tworzymy historię - wskrzeszamy i dowodzimy jakości marki która podązy śladami Skody, Seata itp (oby )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum